Liu’uta takakantta ja irrota se varovasti.

Asenna normaalikokoinen Mini-SIM-kortti korttipaikkaan.

Huom! Laite ei tue mikro- tai nano-SIM-kortteja, eikä muita SIM-kortteja, jotka eivät ole standardin mukaisia. Älä käytä tällaisia kortteja tai mitään korttipidikkeitä, jotta et vahingoita laitetta.

Asenna tarvittaessa microSDHC-muistikortti.

Aseta akku paikalleen.

Sulje takakansi.

Rekisteröityminen DNA:n nettiin kestää joitakin minuutteja. Mikäli yhteyden avaus ei onnistu, soita DNA:n asiakaspalveluun.

Nettiyhteys on käytettävissä kun mokkulassa palaa virtavalo ja verkkotilan merkkivalo (jollain muulla värillä kuin punaisella).

Langattoman verkon eli WLANin käyttöönotto

DNA:n mokkulat ovat langattoman verkon osalta salattuja. Verkon nimi (SSID) ja salasana on painettu laitteessa olevaan tarraan. Tarra löytyy kun irrotat takakannen.

Windows 10

Klikkaa Windows 10 -tietokoneessa WLAN-verkon kuuluvuuspalkkeja Windowsin oikeasta alakulmasta. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on DNA-Mokkula-XXXXXX. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan tarrassa. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

Laita ruksi kohtaan Yhdistä / Connect.

Seuraavaksi tietokone kysyy langattoman verkon suojausavainta. Katso suojausavain mokkulan takakannen alla olevasta tarrasta.

Kirjoita suojausavain tarkalleen samalla tavalla ja paina OK.

Voit aloittaa netin käytön.

Windows 8

Vie hiiren kursori tietokoneen näytön oikeaan yläkulmaan. Valitse sen jälkeen Asetukset (rattaan kuva). Valitse seuraavaksi kuuluvuuspalkit.

Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on DNA-Mokkula-XXXXXX. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan tarrassa. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle. Laita ruksi kohtaan Yhdistä automaattisesti / Connect automatically ja paina Yhdistä / Connect.

Seuraavaksi tietokone kysyy langattoman verkon suojausavainta. Katso suojausavain mokkulan takakannen alla olevasta tarrasta.

Kirjoita suojausavain tarkalleen samalla tavalla ja paina Seuraava.

Windows 7 / Vista

Klikkaa Windows 7 ja Vista -tietokoneessa WLAN-verkon kuuluvuuspalkkeja Windowsin oikeasta alakulmasta. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on DNA-Mokkula-XXXXXX. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan tarrassa. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

Laita ruksi kohtaan Yhdistä / Connect.

Seuraavaksi tietokone kysyy langattoman verkon suojausavainta. Katso suojausavain mokkulan takakannen alla olevasta tarrasta. Kirjoita suojausavain tarkalleen samalla tavalla ja paina OK.

Voit aloittaa netin käytön.

Mac OSX

Klikkaa hiirellä WLAN-verkon ikonia näytön yläosassa. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on DNA-Mokkula-XXXXXX. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan tarrassa. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

Seuraavaksi tietokone kysyy langattoman verkon suojausavainta. Katso suojausavain mokkulan takakannen alla olevasta tarrasta. Kirjoita suojausavain tarkalleen samalla tavalla ja paina OK.

Voit aloittaa netin käytön.

Apple iPad

Valitse iPadin kotinäkymästä Asetukset. Valitse asetuksista kohta Wi-Fi (vanhemmissa malleissa WLAN).

Odota vähän aikaa, kun iPad etsii verkkoja. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on DNA-Mokkula-XXXXXX. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan tarrassa. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

Seuraavaksi iPad kysyy langattoman verkon salasanaa. Katso salasana mokkulan takakannen alla olevasta tarrasta. Kirjoita salasana tarkalleen samalla tavalla ja paina Liity. Voit aloittaa netin käytön.

Android Tablet

Siirry näkymään, jossa näet kaikki sovellukset.

Valitse Asetukset ja valikosta kohta Wi-Fi (vanhemmissa Langattomat ja verkot). Odota vähän aikaa, kun tabletti etsii verkkoja. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on DNA-Mokkula-XXXXXX. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan tarrassa. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

Seuraavaksi tabletti kysyy langattoman verkon salasanaa. Katso salasana modeemin takakannen alla olevasta tarrasta. Kirjoita salasana tarkalleen samalla tavalla ja paina Liity. Voit aloittaa netin käytön.

USB-kaapelin avulla

1. Yhdistä tietokone mokkulaan USB-kaapelilla.

2. Käynnistä mokkula. Tietokoneen käyttöjärjestelmä havaitsee ja tunnistaa uuden laitteen ja asentaa ohjelmiston automaattisesti

Huom! Jos järjestelmä ei tunnista laitetta ja käynnistä asennusta automaattisesti, asenna ohjelmisto kaksoisnapauttamalla laitteen asennuskuvaketta Oma tietokone -ikkunassa.

3. Odota, kunnes tietokone on yhdistetty mokkulaan.