Palautus ja takuu

Palautus on aina ilmainen. Osaan laitteista saat valmistajan ilmoittaman takuuajan lisäksi  pidennetyn 3 vuoden DNA Takuun. 

Laitteen palauttaminen

Laite on palautettava viimeistään 14 päivän kuluttua mahdollisen peruuttamisilmoituksen tekemisestä.

Huomioithan, että vain uudenveroiset laitteet voi palauttaa. Palautus ja hinnan takaisinmaksu edellyttävät, että laitteen myyntipakkaus on palautettuna uudenveroinen ja myyntikelpoinen. Laitteeseen voi tutustua vain pintapuolisesti, jos sen haluaa palauttaa.

Laitteen palautuksesta voidaan periä arvonalennus aina laitteen täyteen hintaan asti, sekä lisäksi palautuskulut.

Mitä pidetään laitteen käyttönä?

Laitteen käyttönä pidetään esimerkiksi:

  • virran kytkemistä päätelaitteeseen
  • näytön päällä olevan suojakalvon poistamista tai muun vastaavan suojan poistamista
  • päätelaitteen akun lataamista
  • Find My iPhone (FMiP) –ohjelman käyttöön ottaminen
  • SIM-kortin tai muun vastaavan älykortin asettamista laitteeseen ja laitteen käyttöä
  • laitteen muistiin tehtyjä tallennuksia
  • myyntipakkauksen palauttamista ilman pakettiin kuuluvia lisälaitteita, käyttöohjeita, kaukosäätimiä, johtoja sekä muita vastaavia pakkauksen mukana tulleita tarvikkeita.

Palautusosoite

Merkitse palautuskuoreen tai -pakettiin sopimustunnus 631717 ja lähetä palautettava laite sekä täytetty palautuslomake osoitteeseen:

DNA Oyj
PL 1111
01044 DNA

Laitteen katoamisen varalta on hyvä säästää Postin tosite siitä, että palautettava laite on siirretty Postin kuljetettavaksi. DNA käsittelee palautukset saapumisjärjestyksessä ja lähettää tekstiviestillä ilmoituksen annettuun yhteysnumeroon, kun palautus on käsitelty. Palautuksiin liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun.

Lue tarkemmin mm. DNA:n virhevastuusta, rahapalautuksista ja laitteiden takuusta etämyynnin tilaus- ja toimitusehdoista. Samassa dokumentissa on myös palautuslomake:

Etämyynnin tilaus- ja toimitusehdot (pdf)
 

Pidennetty 3 vuoden DNA Takuu

Laitteiden takuuaika on aina valmistajakohtainen, mutta puhelimille, tableteille ja SIM-kortillisille älykelloille saat ostamaasi laitteeseen normaalia pidemmän 3 vuoden DNA Takuun. DNA:n tarjoama takuun laajennus pidentää valmistajan antaman tehdastakuun 36 kuukauden mittaiseksi silloin, kun valmistajan myöntämä takuu on tätä lyhyempi.  

Takuuaika on aina erikseen kerrottu tuotteen tiedoissa.

Pidennetty 3 vuoden DNA Takuu, ehdot asiakkaille

Miten takuuaika määräytyy?

Kun ostat matkapuhelimen, tabletin, kellopuhelimen tai SIM-kortillisen älykellon DNA:lta, saat ostamaasi laitteeseen normaalia pidemmän takuuajan (36 kk). DNA:n tarjoama takuun laajennus pidentää valmistajan antaman tehdastakuun 36 kuukauden mittaiseksi silloin, kun valmistajan myöntämä takuu on tätä lyhyempi. Pidennetty takuu on voimassa myös yritysasiakkaille.

Mitä takuu sisältää?

Laajennettu takuu on sisällöltään sama kuin laitevalmistajan määrittelemä tehdastakuu ja kattaa esimerkiksi laitteen valmistusviat, kun laitetta on käytetty asianmukaisesti ja ohjeiden mukaan. Takuu ei kata esimerkiksi laitteen putoamisesta tai kastumisesta johtuvia vikoja tai rikkoutumisia.

Miten laite korjataan?

Jatkotakuun aikana laitteet voi toimittaa huoltoon suoraan DNA:n huoltokumppaneille tai DNA Kaupan kautta. Katsothan huolto-ohjeiltamme, miten laitteesi kohdalla tulee toimia. Valmistajan takuun päätyttyä virheellinen tuote korjataan aina, kun se on mahdollista.

Mitä ovat DNA:n huoltokumppanit?

Löydät huoltokumppanimme ja valmistajakohtaisen ohjeet tukisivuiltamme.

Laitteiden huoltokumppanit ja takuu.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Onko tilaamillani tuotteilla palautusoikeutta?

Sinulla on etämyynnissä oikeus* perua tilaus ilmoittamalla siitä DNA:lle 14 päivän kuluessa. Etämyynnillä tarkoitetaan joko netissä tai puhelinmyynnissä tehtyä tilausta. 14 päivän peruutusaika alkaa tilausvahvistuksen vastaanottamisen jälkeen. Tavaran osalta peruutusaika alkaa kuitenkin tavaran vastaanottamisesta, jos tuote vastaanotetaan myöhemmin kuin tilausvahvistus.

Huomioithan, että vain uudenveroiset laitteet voi palauttaa. Palautus ja hinnan takaisinmaksu edellyttävät, että laitteen myyntipakkaus on palautettuna uudenveroinen ja myyntikelpoinen. Laitteeseen voi tutustua vain pintapuolisesti, jos sen haluaa palauttaa.

Tuotteen palauttaminen on maksutonta.

*Kuluttajansuojalain 6 luvun 15 §:n mukaan.

Miten lähetän DNA:lta ostamani laitteen takuuhuoltoon?

Kattavat ohjeet laitteiden huoltoon lähettämiseen ja huoltokumppaneideen yhteystiedot löydät Laitteiden huoltokumppanit ja takuu -sivulta

Anna DNA Apurin auttaa

Poikkea myymälään, aloita chat, tai varaa soitto- tai palveluaika. Kysy mitä vain, me autamme mielellämme.