Tekee gutaa olla nopea.
DNA 5G.

Tilaa tästä DNA:n nopea 5G-liittymä kotiin tai puhelimeen. Nettiliittymän ostajalle myönnämme 30 päivän tyytyväisyystakuun!

DNA Helppoustakuu sisältää:

  • 30 päivän tyytyväisyystakuun. Jos et ole tyytyväinen, et maksa koeajalta laskuja. 30 päivän peruutusaika liittymän osalta alkaa, kun olet vastaanottanut tilausvahvistuksen, laitteiden osalta tavaran vastaanottamisesta, jos tavara vastaanotetaan myöhemmin kuin tilausvahvistus. 30 päivän tyytyväisyystakuu kattaa myös DNA Netin kanssa ostetut DNA:n lisäpalvelut (Matkanetti 4G ja DNA TV ja viihdeboksi). Tilaukseen liittyvät laitteet voidaan ottaa käyttöön peruuttamisoikeutta menettämättä, mutta laitteita on käsiteltävä huolellisesti ja niiden tulee olla palautushetkellä ehjiä ja myyntikuntoisia. Takuuta koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme p. 044 144 044.
  • DNA Asennusmestarin, joka auttaa käyttöönotossa ja saat myös asennusapua tarvittaessa.
  • Käytönaikaisen huolenpidon, käyttöönoton helpottamisen asennustilanteessa; opastus itse laitteissa, ohjeet, videot.
  • Lisäksi päätelaitteet (WiFi-modeemit) on valittu ja räätälöity niin, että niillä saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen DNA Netin kanssa ja ne ovat huolettomia käyttää.

Meiltä myös 5G-puhelimet

DNA:n kattava 5G-verkko

HUOM! Peittokartan päivittymisessä on viivettä, minkä vuoksi aivan uusimmat peittoalueet eivät välttämättä vielä näy.

Powered by Esri

5G: viimeisimmät uutiset

DNA:n 5G-väestöpeitto jo yli 5 miljoonaa

Laskennallinen väestöpeitto jo 96 % suomalaisista yli 250 paikkakunnalla.

4G-verkkoa ei unohdettu, se paranee jatkuvasti

5G on kuin moottoritie, joka nopeuttaa kaikkia ja poistaa ruuhkia.

5G-verkko lyhyesti

  • Luotettavuus ja toimintavarmuus ovat nykyisiä verkkoja paremmat 
  • Vähintään 10-kertaiset nopeudet ja jopa gigan yhteydet
  • Suoratoistopalveluiden, TV-ohjelmien ja videoiden parempi laatu ja pätkimättömyys tekevät katselusta entistä elämyksellisempää
  • Välitön yhteys minimaalisella viiveellä nostaa pelaamisen uudelle tasolle 
  • Pientaloille 5G tuo oman ruuhkattoman nettikaistan kotiin

Usein kysyttyä 5G:stä

5G:stä puhutaan paljon, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa?

Luvassa on paljon netin käyttöä parantavia ja arkea helpottavia asioita; ihan kaikkea emme edes vielä osaa kuvitellakaan. Suurimmat muutokset näkyvät vasta muutaman vuoden päästä, sillä 5G-teknologia kehittyy koko ajan ja parantaa myös 4G-verkon nopeuksia. DNA rakentaa 5G:n palveluita sekä entistä nopeampaan ja sujuvampaan mobiilidatan käyttöön että kotien ja toimistojen nopeaksi verkkoyhteydeksi. Lopulta 5G:ssä ei ole kyse pelkästään netistä, vaan siitä, millaisen huomisen se mahdollistaa.

Milloin 5G tulee?

5G on jo täällä osittain, mutta se ei kuitenkaan tule kertarysäyksellä. 4G-netti lanseerattiin jo vuonna 2011, ja sekin nopeutuu edelleen koko ajan, kun lisää kapasiteettia otetaan käyttöön verkossa. 5G ei korvaa 4G:tä, vaan täydentää sitä vaiheittain.

Mitä 5G mahdollistaa?

5G:llä katsot hyvälaatuista sisältöä esimerkiksi Netflixin ja Areenan suoratoistopalveluista pätkimättä, pelaaminen verkossa on viiveetöntä ja etätyöt sujuvat. Tulevaisuudessa verkon viipaloinnin eli slicingin avulla 5G-verkon palveluita voidaan mukauttaa sekä kotien että yritysten tarpeisiin. Verkon viipaloinnilla mahdollistamme käyttäjälle oman häiriö- ja ruuhkavapaan kaistan – oli se sitten kodin netti tai yrityksen IoT-sovellus.

Mitä käy 4G:lle?

4G ei ole katoamassa minnekään, sillä 5G-teknologiaa rakennetaan ensivaiheessa olemassa olevan 4G:n päälle niin sanottuna kapasiteettikerroksena. DNA jatkaa myös uusien 4G-tukiasemien rakentamista ja 4G-toiminallisuuksien kehittämistä, minkä ansiosta myös 4G-palveluiden käytettävyys paranee edelleen.

Onko 5G-verkkoa syytä pelätä?

Ei ole. Turvallinen mobiiliverkko on meidän yhteinen etumme. Katso oheinen video tutkitusta tiedosta.

Tietoa ja inspiraatiota 5G verkkoon liittyen

Webinaari: Mobiiliverkot nyt ja huomenna

Webinaarissa asiantuntijat vastaavat moniin kiperiin kysymyksiin 5G:stä.

3/2022 Artikkelien toimitus

4 konkreettista kohtaa: Näin sinunkin kotiarkesi muuttuu 5G:n ansiosta

4/2022 Ville Halonen

5G-verkko koostuu kolmesta osasta – tiedätkö, mikä on tietoturvan kannalta kriittisin?