PUK-koodi

Jos olet syöttänyt PIN-koodin väärin kolme kertaa, tarvitset lukituksen purkamista varten PUK-koodin.

Näin löydät oman PUK-koodisi

Kirjautumalla dna.fi-sivustolle

Voit tarkistaa puhelinliittymäsi tai liikkuvan laajakaistan PUK-koodin veloituksetta kirjautumalla DNA:n sivuille. Löydät PUK-koodin liittymäsi tiedoista. Tee näin: kirjaudu ja valitse Liittymät ja palvelut.  Valitse kyseessä oleva liittymä, ja valitse SIM-kortti ja PUK-koodit.

Oma DNA -sovelluksesta

Voit tarkistaa puhelinliittymäsi PUK-koodin myös Oma DNA -sovelluksesta kyseisen liittymän tiedoista. Voit ladata sovelluksen käyttöösi helposti omasta sovelluskaupastasi.

Anna DNA Apurin auttaa

PUK-koodi hukassa? https://www.dna.fi/tuki/puhelinliittymat/puk-koodi

Saat PUK-koodin myös DNA:n asiakaspalvelusta. PUK-koodin selvittämisestä asiakaspalvelun kautta veloitetaan puheluhinnaston mukaisesti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on PUK-koodi?

PUK-koodi (Personal Unblocking Key) on 8 numeroinen, jota tarvitaan lukkiutuneen PIN-koodin avaamiseen. Jos PUK-koodi näppäillään kymmenen kertaa väärin, SIM-kortti enää toimi, vaan se pitää vaihtaa uuteen. 

Mistä löydän liittymäni PUK-koodin?

Löydät puhelinliittymän PUK-koodin liittymän tiedoista kirjautumalla dna.fi -sivustolle, Oma DNA -sovelluksesta, tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Voit myös saada PUK-koodin chatissa, kun olet kirjautunut pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

  • DNA Multi-SIMin PUK-koodi on saatavilla Oma DNA -sovelluksessa ja asiakapapalvelun kautta
  • DNA Prepaid sekä DNA Dataprepaid -liittymien PUK-koodin löydät liittymäkortin kehyksestä.
    • Jos olet rekisteröinyt DNA Prepaid-liittymäsi DNA Kaupassa, saat PUK-koodin selville myös asiakaspalvelun kautta
Tarvitsen PUK-koodin. Mistä saan sen nopeasti?

PUK-koodin saat näppärästi suoraan chatbotista. Voit avata keskustelun sivun oikeasta alakulmasta.

Mikä on puhelimen PIN-koodi?

DNA:n liiittymien PIN-koodi on oletusasetuksena 1234. Sinua kehotetaan vaihtamaan PIN-koodi heti, kun uusi liittymä otetaan käyttöön. Useimmissa puhelinmalleissa PIN-koodin voi vaihtaa puhelimen asetuksista. 

Jos PIN-koodi näppäillään väärin kolme kertaa, se lukkiutuu ja sen avaamiseen tarvitaan PUK-koodi.

Prepaid-liittymistä PIN-koodin kysely on otettu pois päältä käyttöönoton helpottamiseksi. PIN-koodin kyselyn voit halutessasi ottaa käyttöön milloin tahansa. Prepaid-liittymän PIN-koodin löydät SIM-kortin kehyksestä.

Näppäilin PUK-koodin liian monta kertaa väärin, mitä teen?

Jos PUK-koodi näppäillään kymmenen kertaa väärin, SIM-kortti enää toimi, vaan se pitää vaihtaa uuteen. Kortin vaihtaminen onnistuu asiakaspalvelun kautta tai DNA Kaupassa.