ihmiset viettävät aikaa olohuoneessa valiten kodin nettiä

DNA Netti

Nopeat nettiliittymät ja -yhteydet kotiin. Syötä osoitteesi, niin näet millainen nettiyhteys kotiisi on mahdollista saada. Tarvitsetko apua valinnan kanssa? DNA Apuri auttaa chatissa valitsemaan juuri sinulle parhaan ratkaisun.

Näin helppoa netin tilaaminen kotiin on:

Syötä osoitteesi

Valitse nettivaihtoehdoista sinulle sopivin nopeus sekä modeemi

Valitse haluamasi lisäpalvelut

Koko Suomi surffaa!

Rallikuski, somettaja, apukokki, opettaja. Kuka tahansa oletkin, missä tahansa kesää vietätkin, DNA Apuri löytää kaikille toimivan netin. Tsekkaa myös kesäbiisin musavideo.

Nopea ja toimintavarma yhteys

DNA Apuri palveluksessasi valinnasta käyttöönottoon

30 päivän tyytyväisyystakuu

Hyödynnä nettiasiakkaan edut

Kun tilaat nettiyhteydet kotiin DNA:lta, nautit rahanarvoisista asiakaseduista

Kun olet DNA:n asiakas, saat myös muut palvelumme edulliseen DNA Asiakasetuhintaan. Huom! Näet kaikki juuri sinulle räätälöidyt edut vasta kun olet kirjautunut sisään, pääset kirjautumaan tästä.

Kirjautumalla näet tämänkin tarjouksen

Kun olet DNA asiakas, saat myös muut palvelumme edulliseen DNA Asiakasetuhintaan. Kirjautumalla näet kaikki juuri sinulle räätälöidyt edut.

Kirjaudu sisään

DNA Netti  Netflix

Täydelliset yhdessä

Saat DNA Netti ja Netflix Perhe -yhdistelmätilauksen helposti yhdellä DNA-laskulla.

DNA Mix- kanavapaketit etuhintaan

Valitse mitä haluat katsoa! Meiltä saat oman makusi mukaiset DNA Mix -kanavapaketit edulliseen DNA Asiakasetuhintaan.

DNA Apuri vastaa

Millainen nettiyhteys on kotiisi sopiva

Vastaa muutamaan kysymykseen, niin saat suositukset suoraan digitaaliselta DNA Apurilta.

DNA Apurin ajankohtainen vinkki

Etsitkö nettiliittymää matkalle tai vaikkapa mökille?

Kaipaatko nettiä mökkilaiturilla tai matkalle? Saat netin kätevästi mukaasi mihin menetkin kun ostat mobiililaajakaistan meiltä. DNA Apuri auttaa aina valinnassa.

Ai miksi DNA? Asiakkaamme kertovat:

Netti toimi erittäin hyvin, on nopea ja luotettava

Heimo 80 vuotta

Naiset riemuitsevat netin äärellä

Tutkittua tietoa laajakaistan asiakastyytyväisyydestä

EPSI Rating toimialatutkimus on tutkinut laajakaistan ja puhelinliittymien asiakkaiden asiakastyytyväisyyttä. Saimme kehuja laajakaistan osalta mm. palvelu- ja tuotelaadustamme. Lue lisää DNA:n asiakkaiden tyytyväisyydestä.

DNA Netti kotiin on helppo valinta, hankinnasta käyttöönottoon

Teimme DNA Netin käyttöönotosta taatusti helppoa ja käytöstä huoletonta. Otat sen käyttöösi helposti itse tai halutessasi voit antaa DNA Apurin auttaa.

DNA Apuri palveluksessasi

DNA Apuri auttaa netin käyttöönotossa puhelimitse, chatissa tai vaikka kotiin tilattuna, jos tarvitset apua tuotteiden ja palveluiden käyttöönotossa.

Anna Apurin auttaa

30 päivän tyytyväisyystakuu

Saat DNA Netin 30 päivän tyytyväisyystakuulla, jonka aikana voit perua tilauksen ja palauttaa tilaukseesi kuuluneet netin laitteet, myös syntyneet laskut hyvitetään.

Helpota valintaasi, varaa palveluaika

Saat kiireetöntä palvelua ja asiantuntijan suositukset varaamalla soittoajan asiakaspalveluun tai vierailuajan DNA Kauppaan.

Varaa aika helppoon asiointiin

Apurin vinkki

Kodin toimintavarmat nettiyhteydet on laitteista kiinni

Modeemikin tarvitsee päivitystä aika ajoin. Kun se on ajan tasalla, varmistat että kodin laajakaista on toimintavarma ja palomuuritkin kestävät. Hankkimalla modeemin DNA:lta, saat varmuuden siitä, että: 

  • Käyttöönotto on varmasti helppoa
  • Tietoturva on aina ajan tasalla
  • Laitteet on valmiiksi testattu ja optimoitu DNA:n verkkoon

Lisää kattavuutta kodin nettiyhteyksiin ja WiFiin saat Mesh WiFi -laitteilla.

Kun neliöitä tai kerroksia on enemmän tai kotonasi on esim. paksuja kiviseiniä, voi nettisignaali tarvita näiden laitteiden apua ylettääkseen sinne, missä sitä tarvitaan. Yksi Mesh WiFi -laite kattaa noin 70 m2 yhdessä kerroksessa.

Apurin vinkki

Murheita netin kanssa?

Pätkiikö netti?

Katso ohjeet netin tukisivulta 

Reistaileeko modeemi?

Katso ohjeet modeemien tukisivulta 

Temppuileeko mokkula?

Katso ohjeet mokkuloiden tukisivulta 

Kaipaatko tukea?

Varaa soittoaika tukeen ja me soitamme silloin kun sinulle sopii 

DNA Netti: usein kysytyt kysymykset

Miten varmistan nopean ja toimintavarman laajakaistan kotiini? 

Jotta netti on nopea ja toimintavarma koko kodissa, liittymän lisäksi myös modeemilla ja kotiin oikein mitoitetulla WiFillä on iso merkitys. Mitä enemmän netillä on käyttäjiä ja mitä monipuolisempaa ja vaativampaa netinkäyttö on, sitä nopeampi liittymä kannattaa valita.

Nopeuden lisäksi tulee huolehtia, että modeemi on laadukas ja ominaisuuksiltaan ajan tasalla. Useamman kerroksen tai huoneen kodeissa tarvitaan myös riittävä määrä Mesh WiFi  -laajentimia, jotta netti toimii ongelmitta ja on nopea kodin kaikissa huoneissa. 

Mistä tiedän, millainen netti on kotiini sopivin? 

Osoitehaku näyttää kotiisi tarjolla olevat eri nettivaihtoehdot. Netin liittymänopeuden valinnassa on huolehdittava, että se on käyttötarpeisiin nähden riittävän suuri, jotta kaista ei lopu kesken. 

Nopeusvalinnan jälkeen voit valita kotiisi saatavilla olevan nettitekniikan mukaisen WiFi-modeemin sekä Mesh WiFi  -laajentimet.

Syötä ensin osoitteesi ja postinumerosi – sen jälkeen ehdotetut vaihtoehdot ovat juuri kotiisi sopivat ja heti saatavilla. 

Tutustu vaihtoehtoihin ja tee osoitehaku täällä.

Mitkä asiat vaikuttavat netin nopeuteen?

Ilmoitettu nopeus on liittymän maksiminopeus. Kodin nettiä käyttävien laitteiden (kuten esimerkiksi tietokoneet, puhelimet, tabletit ja televisiot) sekä modeemin tai mesh-järjestelmän suorituskyky ja yhteensopivuus vaikuttavat netin nopeuteen. 

Lisäksi 4G/5G-mobiililaajakaistassa modeemin sijainti kotona, sen yhteys tukiasemaan, asunnon paksut seinät, ikkunalasit tai iso pinta-ala sekä mobiiliverkon ruuhkaisuus vaikuttavat netin nopeuteen.

Millaisen modeemin tarvitsen?

Toimiakseen netti tarvitsee kotiisi saatavilla olevan nettitekniikan mukaisen WiFi-modeemin, mokkulan tai reitittimen. Tee ensin osoitehaku ja valitse sopivin netti - sen jälkeen näet nettiliittymällesi sopivimman modeemin.    
  
Hankkimalla modeemin DNA:lta, netti toimii ja laitteesi ovat tietoturvallisesti verkossa. DNA:n tarjoamat WiFi-modeemit on tarkkaan testattu ja juuri DNA:n verkkoon optimoitu, joten niiden käyttöönottokin on helppoa ja huoletonta yhdessä DNA Netin kanssa. Mikäli tarvitset apua käyttöönotossa, anna DNA Apurin auttaa.

Mikä on Mesh WiFi -laajennin?

Jos kodissa on paljon huoneita tai useita kerroksia, langaton verkko eli WiFi ei välttämättä kanna kaikkialle. Tällöin netti pätkii ja on hidas erityisesti silloin, kun nettiä käytetään kaukana modeemista.   

Mesh WiFi -laajentimet mahdollistavat nopean ja toimintavarman WiFin myös isommassa kodissa tai silloin, kun kerroksia on useita. Mesh WiFi -laitteet muodostavat kotiisi toimintavarman mesh-verkon, jolloin netti toimii nopeasti kaikkialla kotona – yhden verkon sisällä.   

Hyvä nyrkkisääntö on, että 1-3 huoneen kotiin riittää yksi Mesh WiFi -laajennin, 4-5 huoneen kotiin tarvitaan kaksi Mesh WiFi -laajenninta ja kuuden+ huoneen koteihin 3 Mesh WiFi -laitetta on riittävä määrä. Myös kerrokset vaikuttavat WiFi:n kuuluvuuteen. Kaikissa kodin kerroksissa olisi hyvä olla oma Mesh WiFi -laajennin.  

Olen muuttamassa, mitä minun tulisi huomioida?

DNA Netti on osoitekohtainen palvelu, joten se ei automaattisesti siirry uuteen osoitteeseen pelkällä osoitteenmuutoksella. Netin siirto kannattaa tilata aina hyvissä ajoin ennen muuttoa. Se onnistuu helposti DNA Kaupassa, chatissa tai asiakaspalvelussa.

Muista myös tutustua muuttajan muistilistaan!

Kiinteä laajakaista ja mobiililaajakaista, mitä eroa näillä on?

Tekniikalla ei periaatteessa ole väliä - siellä, minne kiinteä verkko ei vielä ulotu, mobiiliverkko tuo saatavillesi nopean netin, joka on 5G-verkon myötä vielä entistä nopeampi

DNA:n kiinteässä verkossa toimivat kuitu- ja kaapeliteknologiat tarjoavat jopa gigan, eli 1000M kiinteät nettiyhteydet koteihin. Myös 5G-mobiililaajakaistat pääsevät parhaimmillaan yli gigan huippunopeuksiin. 

Jos haluat netin mukaasi esim. mökille, työmatkalle tai auton takapenkille, mokkulalla netin voi jakaa yhdelle tai useammalle laitteelle tai käyttää liikkuvan laajakaistan liittymää suoraan tabletissa, jossa on SIM-korttipaikka.

Liikkuvan laajakaistan vaihtoehtoihin voit tutustua Netti mukaan -sivulla. Netti kotiin -sivulla näet kotiisi sopivimmat vaihtoehdot, osoitteesi mukaisesti.

Mitä tehdä jos nettiyhteydet pätkii?

Jos nettiyhteydet pätkii, on hyvä ensimmäisenä tarkistaa huoltotiedotteet ja häiriötiedotteet. Mikäli alueellasi ei ole mitään huolto-tai häiriöilmoituksia, kannattaa käynnistää laitteet uudelleen. Sammuta modeemi/mokkula ja siihen yhteydessä olevat laitteet (tietokone, tabletti tai puhelin) vähintään 30 sekunnin ajaksi niin, että laitteiden johdot ovat irti.

Kytke johdot ja käynnistä laitteet uudelleen. 

Löydät tarkemmat ohjeistukset nettiyhteyden ongelmista täältä

Mistä tiedän kuinka nopea netti minulla on?

Voit mitata nettisi todellisen nopeuden käyttämällä netin nopeustestiä.