Vianrajaus

Mitä teen kun Mokkulani akku on turvonnut?

Jos mokkulasi akku on turvonnut edes hieman, lopeta sen käyttö välittömästi. Vie mokkula DNA Kauppaan. Turpoamisen huomaa suoraan akun pullistumisesta tai esimerkiksi takakannen liikkumisesta. Nykyisellä akkuteknologialla samanlainen turpoamisriski on jokaisella akkukäyttöisellä laitteella. Riski kasvaa, jos käyttö on todella intensiivistä, mokkula on paikassa missä sen lämpö nousee kriittisesti tai sille on tehty jotain ohjekirjassa mainitsemattomia muutoksia.

Miksi mokkula ei vastaa?

Kokeile käynnistää laite uudelleen. Jos siitä ei ole apua, palauta laitteen tehdasasetukset.

Miksi mokkulaan ei aina voi muodostaa yhteyttä?

Virran säästämiseksi mokkulan automaattinen WiFi-yhteyden sammutustoiminto katkaisee WiFi-yhteyden, kun yhteyksiä ei ole käytetty vähään aikaan. Voit käynnistää WiFi-yhteyden uudelleen painamalla Power-näppäintä.
Voit ottaa tämän ominaisuuden pois käytöstä, mutta se voi vaikuttaa mokkulan akun kestoon. Kirjaudu asetussivuille ja poista automaattinen WiFi-yhteyden katkaisuominaisuus käytöstä.

Miksi mokkula ei käynnisty?

Akku on todennäköisesti tyhjä. Lataa mokkulaa jonkin aikaa ja kytke sitten virta uudelleen päälle.

Miksi mokkula sammui yhtäkkiä?

Jos mokkulaa käytetään jatkuvasti pitkiä aikoja, se saattaa ylikuumentua ja sen automaattinen suojausjärjestelmä laukeaa. Tällöin WiFi-yhteys katkeaa ja mokkula sammuu.

Varmista ennen virran kytkemistä uudelleen, että laitteella on asianmukainen ilmanvaihto ja että se on jäähtynyt.

Mokkulan nettiyhteys on hidas

Tarkista ensimmäiseksi mokkulan näytön oikeasta yläkulmasta, LED-valon signaalin kohdalta, että 4G-yhteys on mahdollisimman hyvä. Sijoita tarvittaessa mokkula sinne, missä kuuluvuus on paras.

Yhdistä tietokone suoraan mokkulaan USB:n kautta, jos nopeus on paljon parempi, on ongelma WiFi-yhteydessä.

Lue vinkkejä nettiyhteyden parantamiseen löydät täältä.