Puhelut ulkomailla - Edullisesti DNA:lta

Soitat sitten Suomesta ulkomaille tai käytät puhelintasi Suomen ulkopuolella, hinta ei saa yllättää. Maakohtaiset hinnat löydät käyttämällä hintahakua.

EU:n ulkopuolella kannattaa muistaa myös edulliset WiFi-puhelut, jotka laskutetaan aina kotimaasta soitettuina puheluina, vaikka olisit ulkomailla. Lue lisää WiFi-puheluista.

 

Ulkomaan hintahaku ⬇

EU roaming tuo netin juuri siellä missä sinä matkustat

EU-roaming - Ulkomaanpuhelut ja netinkäyttö ulkomailla

Matkapuhelimen käyttö voi olla vaivatonta myös reissussa. DNA:n kuluttajatuotteissa on kohtuullisen käytön politiikka EU-alueella.

Reissudata helpottaa matkustamista tropiikissa

DNA Reissudata tuo netin kaukomaille

Kun puhelimessasi on DNA Reissudata, vältyt yllättäviltä roaming-maksuilta ja käytät nettiä huoletta silloinkin, kun reissaat EU:n ulkopuolella. Reissudatan tilaat kätevästi tekstiviestillä!

Ulkomaan hintahaku

Valitettavasti hintatietoja ei ole juuri nyt saatavilla. Maiden välille ei löydy tuloksia kyseisillä valinnoilla. Maan hintatietoja ei ole saatavilla. Tietoja ei ole saatavilla
Katso tarkemmat liittymäkohtaiset tiedot EU-datapaketeista sekä ajoittaisesta ja kohtuullisesta käytöstä: www.dna.fi/EUroaming

Varmistathan puhelimesi asetuksista, että puhelimessa on 4G/VoLTE-puhelut sallittu.

Hintahaun esittämät hinnat koskevat normaalihintaisia puheluita ja tekstiviestejä matkapuhelin- ja lankapuhelinnumeroihin sekä tiedonsiirtoa. Hinnat eivät koske erityishinnoiteltuja puheluita, puheluita satelliittiverkoissa (ml. laivat ja lentokoneet), videopuheluita, viestejä eikä soittoja palvelunumeroihin (huom. myös ulkomaisiin palvelunumeroihin soittaminen). Veloitus puheluista on alkavalta 30 sekunnin jaksolta. Suomesta ulkomaille soitettuja puheluita ja viestejä lukuun ottamatta EU-/ETA-maiden sisällä soitetut puhelut ja viestit veloitetaan kuten kotimaanpuhelut ja viestit. Suomesta ulkomaille soitetut puhelut ja viestit veloitetaan aina ulkomaan hinnaston mukaisesti. Yksi tekstiviesti vastaa 160 merkkiä.

Soittaessasi Suomesta ulkomaisiin puhelinnumeroihin hintoihin lisätään matkapuhelimesta soittaessa matkapuhelinmaksu (mpm) ja lankapuhelimesta soitettaessa paikallisverkkomaksu (pvm). Suomesta EU/ETA-maihin soitettavien puheluiden hintaan ei lisätä matkapuhelinmaksua (mpm) eikä paikallisverkkomaksua (pvm). Hinnaston ulkomaanpuheluiden hinnat pätevät, kun maakoodin edessä käytetään + tai 00-etuliitteitä.

Huom! Hinnat eivät koske yritysliittymiä.

Yritysliittymien käyttö ulkomailla

Nainen soittaa ulkomaille altaan laidalla

Miten soitan ulkomaille?

Ulkomaille soittaminen onnistuu valitsemalla ensin kohdemaan suuntanumero ja sitten syöttämällä vastaanottajan puhelinnumero. Esimerkiksi Ruotsiin soittaessa käytetään ensin ruotsin kansainvälistä suuntanumeroa +46 ja perään syötetään kohdenumero ilman ensimmäistä nollaa. Suomesta suomalaiseen liittymään soittaessa ei tule lisämaksuja soittajalle.

Puhelimen käyttö ulkomailla

Muista maatunnus

Käytä vastaanottajan numeron edessä aina maatunnusta ja talleta suomalaiset numerot puhelimen muistiin jo valmiiksi maatunnuksen kanssa: lisää alkuun +358. DNA pyrkii ohjaamaan puhelut ja viestit aina suositeltuun verkkoon. Jonkin toisen ulkomaisen operaattorin hinnat voivat olla suositeltua verkkoa kalliimmat. Katso maakohtaiset hinnat hintahausta.

Surffaa turvallisesti

DNA:n liittymissä on valmiina ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto, joka auttaa hallitsemaan esim. nettisurffailua, sähköpostin käyttöä ja tiedostojen lataamista ulkomailla. Oletusarvoinen saldoraja on 60 euroa laskutuskaudessa. Kaikilla liittymillä on EU:n asetuksen mukainen tiedonsiirron käyttökatto, datarajoitus ulkomailla joka varmistaa ettei laskulle tule yllätyksiä. Tiedonsiirron käyttökatto on EU:n viranomaisvaatimus, jonka DNA tarjoaa tiedonsiirtokustannusten hallintaan kaikkialla maailmassa

Hyvä tietää multimediaviesteistä

Tiedonsiirtomaksu riippuu kyseisestä ulkomaanoperaattorista ja MMS-viestin koosta. Ulkomailla multimediaviesti (MMS) maksaa 0,40 €/viesti + tiedonsiirtomaksu. Tiedonsiirtomaksu riippuu kyseisestä ulkomaanoperaattorista ja MMS-viestin koosta. Multimediaviestin vastaanottaminen ulkomailla maksaa samoin tiedonsiirron mukaisen hinnan. Muista aktivoida dataroaming-asetus puhelimeesi, jos haluat lähettää viestejä ulkomailla. Katso maakohtaiset hinnat hintahausta.

Saat hintatiedot tekstiviestillä

Eri maiden ja eri operaattoreiden hinnat eroavat toisistaan, mutta EU on asettanut puheluille ja tekstiviesteille enimmäishinnat. Saat hintatiedot tekstiviestillä aina saapuessasi toiseen maahan. Myös verkkokohtaisista hinnoista tiedotetaan tekstiviestillä.

Myös prepaid toimii ulkomailla

Dataroaming toimii prepaid-liittymissä eli voit käyttää puhelimellasi internetiä ollessasi ulkomailla. Dataroaming ei toimi Dataprepaid-liittymillä.

Saldon lataaminen ja saldon tiedustelu ulkomailla

Mikäli et halua pitää pankkitunnuksiasi mukana suosittelemme, että hankit Suomesta mukaasi lataussetelin, jonka aktivoit käyttöpalvelussa (+358 800 412 582) tai osoitteessa laturi.dna.fi Lataussetelin voit ostaa esimerkiksi R-kioskilta tai DNA Kaupasta.

Saldotiedustelu ulkomailta on helpointa tehdä näppäilemällä *100# ja painamalla soittopainiketta. Soitetun puhelun ja lähetetyn tekstiviestin jälkeen puhelimen näytöllä näkyy liittymän jäljellä oleva saldo ja viimeisimmän soitetun puhelun tai lähetetyn tekstiviestin hinta.

Roaming-esto

Roaming-eston voi tilata rekisteröityihin DNA:n prepaid-liittymiin DNA:n asiakaspalvelusta. Rekisteröimättömiin DNA:n prepaid-liittymiin et voi kytkeä roaming-estoa DNA:n asiakaspalvelun kautta. Voit rekisteröidä prepaid-liittymäsi DNA Kaupassa.

Muuta huomioitavaa

  • Älypuhelimet käyttävät usein taustalla datayhteyttä käyttäjän sitä huomaamatta. Voit halutessasi rajoittaa datan käyttöä ulkomailla puhelimen asetuksista.
  • Muistathan aktivoida uuden liittymäsi ennen matkalle lähtöäsi Suomessa. Aktivointiohjeet löydät aloituspakkauksen mukana toimitettavasta pikaohjeesta.
  • Jos puhelimesi on varattu, kiinni tai peittoalueen ulkopuolella, soitonsiirrot vastaajaan eivät toimi.
  • Ulkomailta ei voi soittaa suomalaisiin palvelu- tai yritysnumeroihin
Paljonko puhelut ulkomaille suomalaiseen liittymään maksavat?

Suomesta suomalaiseen liittymään soittaessa sinulle ei tule ylimääräisiä kuluja, vaan puhelusta veloitetaan liittymähinnaston mukaisesti.

Suomalaisen puhelun vastaanottaminen ulkomailla

EU- ja ETA-maissa puheluiden vastaanottaminen maksaa saman verran kuin Suomessa. Hinnat puheluiden vastaanottamiseen muissa maissa löydät hakemalla hintahausta maan jossa puhelu vastaanotetaan ja laittamalla maaksi, johon soitat Suomen.