Huom. Vaihtaessasi vanhan kaapelimodeemin uuteen, pitää uusi kaapelimodeemi rekisteröidä käyttöön ilmoittamalla laitenumero (CM MAC) asiakaspalveluun.

Käyttöönotto ja asennus

Huom. Modeemin rekisteröityminen DNA:n kaapeliverkkoon kestää yleensä n. 10 minuuttia, enintään 2 tuntia.

• Kytke valkoinen antennijohto modeemin RF-liittimeen  3  ja toinen pää antennirasian datapistokkeeseen (jos antennirasiassa ei ole omaa data-pistoketta, käytetään mukana tulevaa datajaotinta).
  • Kytke virtajohto pistorasiaan ja yhdistä sen toinen pää F-3896 modeemiin.  6
  • Modeemi käynnistyy itsestään.
  • Asennus on mennyt oikein ja internetyhteys on muodostettu, kun laitteen internetmerkkivalo palaa kiinteästi. Nettiyhteys on nyt valmis!
  • Voit kytkeä laitteita modeemiin kahdella eri tavalla:
  1. Yhdistä laitteet, joissa on ethernetliitäntä modeemiin ethernetjohdolla. Tämä takaa parhaimman yhteyden ja pätkimättömän videokuvan. Voit asentaa johdon vapaaseen LAN-porttiin.  1
  2. Valitse tietokoneella, tabletilla tai matkapuhelimella modeemin muodostama WiFi-verkko. Verkon nimen ja salasanan löydät laitteeseen kiinnitetystä tarrasta sekä asetussivuilta.

Langattoman verkon käyttöönotto

DNA Mesh WiFi -modeemit ovat WiFi-verkon osalta salattuja. Verkon nimen ja salasanan löydät laitteen pohjassa olevasta tarrasta sekä asetussivuilta.

Voit yhdistää laitteen oletusverkkoon automaattisesti myös skannaamalla laitteen pohjasta löytyvän tarran QR-koodin.

DNA Mesh WiFi -modeemi tukee 2,4 GHz- ja 5 GHz –taajuuksisia langattomia WiFi-verkkoja. Oletuksena laitteessa on päällä5 GHz -verkko sekä 2,4 GHz ja 5 GHz yhdistelmäverkko, jolloin käyttölaitteesi valitsee mitä taajuutta käyttää.

SSID (verkon nimi):
Esim. DNA-WIFI-XXXX
Esim. DNA-WIFI-5Ghz-XXXX

Salasana:
Yhteinen salasana: XXXXXXXX

Suosittelemme yhdistelmäverkon (DNA-WIFI-XXXX) käyttöä.

Modeemien sijoittelu

Vinkit modeemin tehokkaaseen sijoitteluun

• Modeemi kannattaa sijoittaa keskeiselle paikalle reilusti lattiatasoa korkeammalle
  • Älä sijoita modeemia koskaan suljettuun kaappiin, sähkökaappiin tai huoneistojakamoon

Langattomaan WiFi-verkkoon liittyvät ohjeet: dna.fi/tuki-wifi

Laajemmat oppaat: dna.fi/tuki-laajakaista

Sijoita modeemi keskeiselle paikalle kodissasi.

Modeemin LED-merkkivalot

Modeemin merkkivalot kertovat modeemin tilan ja yhteyden laadun.

Modeemiin voi valita pimeän tilan(dark mode), jossa laitteen LED- merkkivalot pimenevät 5 minuutissa internetyhteyden kytkemisen jälkeen. Voit kytkeä pimeän tilan päälle laitteen asetussivustolla. Jos olet aktivoinut pimeän tilan, laitteen merkkivalot syttyvät automaattisesti virhetilanteessa. Voit myös tarkistaa merkkivalojen tilan painamalla lyhyesti WPS-painiketta.

LED Toiminne Kuvaus
WPS Vilkkuu Paritus on aktivoitu
WiFi Palaa kiinteästi
Pois päältä

WiFi päällä
WiFi pois päältä

Ethernet Palaa kiinteästi
pois päältä

Ethernet-portissa kytkettyjä laitteita
Ei laitteita ethernet-porteissa

Internet Palaa kiinteästi
Vilkkuu

Internetyhteys muodostettu
Ei yhteyttä tai muodostaa internetyhteyttä

US

Palaa kiinteästi
Vilkkuu
Sekä US- että DS-valo vilkkuvat

Upstream-yhteys muodostettu
Muodostaa upstream-yhteyttä
Laitteen ohjelmistoversiopäivitys käynnissä

DS

Palaa kiinteästi
Vilkkuu
Sekä US- että DS-valo vilkkuvat

Downstream-yhteys muodostettu
Muodostaa downstream-yhteyttä
Laitteen ohjelmistoversiopäivitys käynnissä

Power Palaa kiinteästi
Pois päältä

Virta päällä
Virta pois päältä

Tiesitkö tätä? Voit laajentaa DNA WiFi 6 F-3896 Kaapelimodeemin luomaa WiFi-verkkoa hankkimalla yhteensopivan Mesh WiFi-laajentimen (F-266).

WiFi-laajentimella luot saumattoman WiFi-verkon, joka kattaa isommankin kodin tarpeet. Yhteensopiva WiFi-laajennin toimii saumattomasti yhteen F-3896 Kaapelimodeemin kanssa, jonka vuoksi WiFisi kattaa entistä isomman alueen, mutta yhteys toimii edelleen saman WiFi-verkon (SSID) ja salasanan takana.

Liitännät ja painikkeet

1. LAN-portit
    Ethernet-liittimet johdolla kytkettäville laitteille. Portti 4 (alimmainen) on 2.5 Gbps portti
  2. Reset-nappi
    Paina 5 sekuntia palauttaaksesi laite tehdasasetuksille
  3. Antennijohdon RF-liitin
    Antennijohdon liitin
  4. WPS-parituspainike
    Paina vähintään 2 sekuntia aktivoidaksesi paritustila
  5. WiFi-painike
    WiFi On/Off
  6. Virtajohdon liitin