Modeemin asennus

1. Kytke kuitukaapeli modeemista (SFP-asennettu, ks. modeemin pikaohje) huoneen seinäpistokkeeseen.
  2. Kytke virtalähde pistorasiaan ja yhdistä sen toinen pää EG400:n virtaliittimeen.
  3. Paina modeemin virtapainiketta. Modeemin valot vilkkuvat noin 5 minuutin ajan. Asennus on mennyt oikein, kun virtakytkimen valo syttyy ja Ethernet-modeemin Internet- ja Broadband-kohtiin syttyvät vihreät valot. EG400:n asennus on nyt valmis.
  4. Voit kytkeä laitteita DNA Kuitumodeemiin EG400AC kolmella eri tavalla:

Vaihtoehto 1: Yhdistämällä modeemin LAN-porteista ethernet-johto ulkoiseen reitittimeen suoraan tai kytkinkaapin kautta.

Vaihtoehto 2: Langattomasti WiFin (langaton WiFi-verkko) avulla.

Vaihtoehto 3: Yhdistämällä suoraan modeemin ja vaikkapa tietokoneen tai digiboksin Ethernet (RJ45) -verkkokaapelilla.

Käytettävien laitteiden kytkeminen EG400-laitteeseen

EG400AC-kuitumodeemiin voidaan liittää käyttölaitteita monella eri tavalla. Vaihtoehtoja ovat:

Vaihtoehto 1: Asunnon kytkinkaapin ja ulkoisen reitittimen hyödyntäminen

Joskus kuitumodeemi joudutaan asentamaan WiFi-kuuluvuuden kannalta huonoon paikkaan. Tällöin on suositeltavaa käyttää modeemia vain kuitumuuntimena ja ottaa WiFille käyttöön ulkoinen reititin. Lisätietoa kytkinkaapin kytkimestä ja ulkoisista reitittimistä: www.dna.fi/modeemit.

Vaihtoehto 2: EG400AC:n omaan WiFi-verkkoon

Langatonta nettiä käyttävät laitteet kuten tabletit, puhelimet ja kannettavat tietokoneet voidaan yhdistää suoraan EG400AC-modeemin tehokkaaseen WiFi 5 -verkkoon.

Vaihtoehto 3: Suoraan EG400AC:n LAN-porttiin

Voit kytkeä tietokoneen tarvittaessa myös suoraan EG400:n keltaisiin LAN-portteihin.

Langattoman WiFi-verkon asennus

DNA:n laajakaistamodeemit ovat langattoman verkon osalta salattuja. Löydät verkon nimen ja salasanan pakkauksen mukana tulleesta lapusta, laitteeseen liimatusta tarrasta sekä tarvittaessa asetussivuilta.

• SSID (verkon nimi): Esim. DNA-WLAN-XXX, DNA-WLAN-2G-XXX ja DNA-WLAN-5G-XXX
  • Langattoman verkon salasana: Esim. 12345678901

Inteno EG400AC -modeemi tukee 2,4 GHz- ja 5 GHz-taajuuksisia langattomia WiFi-verkkoja. Molemmat ovat oletuksena päällä. Nämä erottaa toisistaan 2 GHz- ja 5 GHz-termeistä WiFi-nimessä (SSID). Voit vaihtaa verkkojen nimeä tai vaikkapa kytkeä pois toisen modeemin asetussivuilla.
Laite lähettää myös kolmatta WiFi-verkkoa, joka on yhdistelmä 2,4 GHz- ja 5 GHz-verkkoja. Yhdistä tähän jos haluat, että käyttölaite valitsee mitä taajuutta käyttää.

Unohtuiko salasana?  Voit palauttaa tehdasasetukset painamalla laitteentakaosassa olevan RESET-painikkeen pohjaan yli 30 sekunnin ajaksi.
Tehdasasetukset palauttamalla kaikki tehdyt muutokset laitteen asetuksiin häviävät. Tämän jälkeen voit Ethernet-yhteyden kautta tai yhdistämällä langattomaan verkkoon modeemin tarrastoista löytyvillä oletusnimellä ja salasanalla aloittaa modeemin tehdasasetuksien muokkauksen uudelleen alusta.

Etupaneelin valojen merkitykset

1. Virtamerkkivalo (Status)

Vihreä valo Virta on päällä
Punainen valo Käynnistysvirhe (ota yhteys DNA:n asiakaspalveluun)
Pimeänä Virta on pois päältä

2. Broadband

Vihreä valo Kytketty DSL/ETH-WAN-verkkoon
Pimeänä Ei kytketty DSL/ETH-WAN-verkkoon
Vilkkuu vihreänä Data liikkuu WAN-portin kautta

3. Internet-osoitin

Vihreä valo IP-osoite vastaanotettu ja nettiyhteys on muodostettu
Punainen valo Ei IP-osoitetta, eikä nettiyhteyttä

4. WiFi-osoitin

Vihreä valo WiFi käytössä
Pimeänä WiFi ei käytössä
Vilkkuu vihreänä Liikennettä

5. Ethernet-osoitin

Vihreä valo Ethernet-kaapeli kytketty LAN-porttiin
Pimeänä Ethernet-kaapelia ei ole kytketty LAN-porttiin
Vihreä valo vilkkuu WPS:n rekisteröinti käynnissä

6. WPS

Vihreä valo Päätelaite rekisteröitynyt WPS:n kautta
Vihreä valo vilkkuu WPS:n rekisteröinti käynnissä

7. Update

Vihreä valo vilkkuu Ohjelmistopäivitys on saatavilla

Laitteen liitännät

1. Reset-painike Painike laitteen takaosassa palauttaa modeemin tehdasasetukset. Jos olet unohtanut modeemin asetuksiin tekemäsi muutokset, esim. salasanan, paina teräväkärkinen esine (esim. suoristettu paperiliitin) kevyesti 30 sekunnin ajan  modeemin takapaneelin yläosassa olevaan resetointipainikkeen reikään. Resetointi palauttaa kaikki alkuperäiset tehdasasetukset.

2. Virtakytkin (virta päälle / virta pois päältä) Jos otat modeemin virran pois päältä, niin odota aina vähintään 15 sekuntia ennen kuin kytket virran takaisin.

3. Power-liitin Laitteen omalle sähkömuuntajalle.

4. WNA-liitäntä Esimerkiksi toisen modeemin liittämiseksi EG400AC-modeemiin tai Ethernet-kohteissa yhdistämiseksi nettiin.

5. Sisäverkko Ethernet-portit (LAN 1-4, RJ-45). Liitännät esim. tietokoneeseen, pelikonsoliin tai digiboksiin.

6. USB-portit USB-porttiin voit kytkeä esimerkiksi USB-mokkulan tai massamuistin, jonka voit jakaa modeemin avulla lähiverkolle.

7. TEL-portit Käyttäjä voi kytkeä lankapuhelimensa modeemiin ja käyttää kuituyhteyttä puhelinverkkona. Ei yleisesti käytössä Suomessa.