Mokkulan asetusten vaihto ja asetussivusto

Kun tietokone tai muu päätelaite on kytketty mokkulaan joko USB-johdolla
tai langattomasti WiFillä, sen kaikkia asetuksia voidaan hallita nettiselaimella. Suosittelemme Internet Explorer-, Firefox-, Google Chrome - ja Safari-selaimia.

• Avaa nettiselaimesi, kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1 ja paina Enter.
  • Kirjoita Käyttäjänimi-kenttään: admin ja kirjoita Salasana-kenttään: 1234
  • Paina OK, niin mokkulan asetussivut aukeavat. HUOM! Samaan aikaan ei voi pitää mokkulan kosketusnäyttöä aktiivisena.
  • Asetussivuilta voit muuttaa myös WiFi-kanavia, verkon nimeä tai vaikkapa suojausasetuksia. Lisäohjeita asetusten muuttamiseen löydät täältä

Web-käyttöliittymän päänäytön tiedot:

Mokkulan asetusten muuttaminen

PIN-koodin syöttäminen

Mikäli SIM-kortilla on käytössä jokin muu PIN-koodi kuin 1234, pitää PIN-koodi syöttää mokkulan näytölle tai asetussivujen kautta.

Mokkulan näyttöruudulta:

1. 1. Kytke näyttö päälle painamalla virtanäppäintä.
  2. 2. Syötä PIN-koodi
  3. 3. Paina lopuksi OK

Nettiselaimella:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1
    • Oletuskäyttäjänimi on admin.
    • Oletussalasana on 1234.
  3. Valitse pääsivulta lisäasetukset ja aukenevasta ylävalikosta Muut.
  4. Valitse vasemmalta PIN-koodin hallinta.
  5. Syötä PIN-koodi kohtaan Nykyinen PIN ja paina Käytä.

Verkkopelien pelaaminen

Monet verkkopelit toimivat paremmin mikäli mokkulassa on UPnP päällä. Voit tarkistaa tämän seuraavasti:

Nettiselaimella:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon tai yhdistänyt laitteen USB-johdolla.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1
    1. Oletuskäyttäjänimi on admin.
    2. Oletussalasana on 1234.
  3. Valitse pääsivulta lisäasetukset ja aukenevasta ylävalikosta Palomuuri.
  4. Valitse UPnP.
  5. Laita ruksi kohtaan Käytössä.
  6. Paina Käytä.
Mokkulan lukitseminen 5G- tai 4G-verkkoon

Mokkulat toimivat tehokkaimmin 5G- tai 4G- verkossa. Jos yhteys on hidas tai se pätkii, kannattaa kokeilla seuraavia asioita:

• Sisätiloissa yhteys on parhaimmillaan ikkunoiden lähellä.
  • Katso kuuluvuusalueet dna.fi/kuuluvuus

Mikäli mokkulaa käytetään esimerkiksi 5G- ja 4G-verkon rajalla, saattaa mokkula vaihdella näiden verkkojen välillä. Vaihtelu verkkojen välillä aiheuttaa yhteyden pätkimistä ja hidastaa mokkulaa. Voit halutessasi lukita mokkulan mihin tahansa verkkoteknologiaan seuraavasti:

Nettiselaimella:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon tai yhdistänyt laitteen USB-johdolla.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1
    • Oletuskäyttäjänimi on admin.
    • Oletussalasana on 1234.
  3. Valitse pääsivulta kohta Oma Reititin ja asetukset.
  4. Avautuvasta valikosta, valitse kohta verkon valinta.
    • Automaattinen – Valitsee automaattisesti parhaimman saatavilla olevan verkon (5G SA, 5G NSA, 4G, 3G). Tämä asetus on oletuksena aktiivinen.
    • 5G NSA - Valitsee 5G NSA -verkon mikäli sellainen on saatavilla, muussa tapauksessa käytetään 4G-verkkoa.
    • Vain 4G/3G – Valitsee 4G-verkon mikäli sellainen on saatavilla, muussa tapauksessa käytetään 3G-verkkoa.
    • Vain 4G – Lukitsee mokkulan 4G LTE -verkkoon.
    • Vain 3G – Lukitsee mokkulan Dual Carrier - tai 3G-verkkoon.

WiFi-verkon nimen ja salasanan muuttaminen

Voit halutessasi muuttaa WiFi -verkon nimen ja salasanan. Mikäli teet muutoksia, pitää kaikki WiFi-verkkoon jo kytketyt laitteet liittää uudestaan verkkoon. Jos unohdat muuttamasi salasanan, voit resetoida mokkulan tehdasasetuksille. Salasana palautuu alkuperäiseksi salasanaksi, jonka löydät Matkamokkulan kosketusnäytön WiFi-valikon takaa sekä akun alta löytyvästä tarrasta.

Nettiselaimella:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon tai yhdistänyt laitteen USB-johdolla.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.
    • Oletuskäyttäjänimi on admin.
    • Oletussalasana on 1234.
  3. Valitse asetukset päävalikon kohdasta WiFi.
  4. Valitse 2,4 GHz tai 5 GHz riippuen kumman verkon nimeä haluat muuttaa.
    Huom. oletuksena 2,4 GHz verkon nimeen tehdyt muutokset kopioituvat 5 GHz verkkoon. Mikäli haluat muokata 5 GHz verkon asetuksia erikseen, poista täppä kohdasta "synkronoi 5GHz:n perusasetuksiin". Kirjoita haluamasi uusi verkon nimisitä varten varattuun kenttään "Verkon nimi (SSID)". Salasanan voit vaihtaa syöttämällä uuden salasanan kenttään "WLAN- salasana".
  5.  Paina Käytä.

WiFi-verkon kanavan ja kaistanleveyden vaihtaminen

DNA Matkamokkula 5G WiFi MU5001 etsii automaattisesti parasta WiFi-kanavaa ja kanavaleveyttä. Jos kuitenkin haluat muokata asetuksia, pääset tekemään sen hallintasivujen kautta seuraavasti.

Nettiselaimella:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon tai yhdistänyt laitteen USB-johdolla.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1
    • Oletuskäyttäjänimi on admin.
    • Oletussalasana on 1234.
  3. Valitse asetukset päävalikon kohdasta Wi-Fi.
  4. Avautuvan näkymän yläalaidassa on kohta lisäasetukset.
  5. Valitse lisäasetuksien taajuus ja valitse alasvetovalikosta vapain mahdollinen WiFi-kanava.
  6. Alasvetovalikkoja käyttämällä voit vaihtaa verkkotilaa ja kanavan kaistanleveyttä. Valitse ympäristöllesi parhaiten soveltuva vaihtoehto.
  7. Paina Käytä.

Mokkulan päivittäminen

Mokkula saa ajoittain päivityksiä, jotka on syytä tehdä. Normaalissa tilanteessa mokkula ilmoittaa selaimen välityksellä, että päivitys on saatavilla. Manuaalisesti päivitykset voi tarkistaa asetussivuilta polusta: lisäasetukset (pääsivulta) -päivitä -tarkista sekä mokkulan kosketusnäytöltä Settings – update – check for update.

Mokkulan hallintasalasanan muuttaminen

Voit halutessasi muuttaa mokkulan hallintasalasanan. Mikäli unohdat muutetun hallintasalasanan, voit resetoida mokkulan tehdasasetuksille.

Nettiselaimella:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon taiyhdistänyt laitteen USB-johdolla.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1
    • Oletuskäyttäjänimi on admin.
    • Oletussalasana on 1234.
  3. Valitse asetussivujen kotisivulta oikeasta yläkulmasta kohta muokkaa kirjautumissalasanaa.
    • Nykyinen salasana on 1234.
    •  Uusi salasana – Kirjoita haluamasi salasana.
    • Vahvista salasana – Vahvista haluamasi salasana.
  4. Paina Käytä.

Matkamokkulan resetointi tehdasasetuksille

Voit palauttaa Matkamokkulan oletusasetukset pitämällä reset-nappia pohjassa noin 15 sekuntia. Reset-nappi löytyy mokkulan takakannen alta.