Käyttöönotto

Ulkomokkulan asennus

Ulkomokkula 5G H312 on yhteensopiva Nano-SIM-kortin kanssa. Aloita asennus työntämällä kortti ulkomokkulan pohjassa olevaan korttipaikkaan. Varmista, että asetat kortin oheisen esimerkkikuvan mukaisessa asennossa.

 

 

Kiinnitä Ethernet-lattakaapeli SIM-korttipaikan vieressä olevaan verkkoliitäntään. Kaapelin suojalevyä ei tarvitse vielä tässä vaiheessa kiristää kiinni Ulkomokkulaan.

 

 

Kiinnitä Ethernet-lattakaapelin vapaaksi jäänyt pää virtalähteen ”WAN & POWER”-liitäntään. Kiinnitä virtalähteeseen myös virtajohto ja yhdistä se pistorasiaan.

 

 

Käynnistä virtalähde virtajohdon vieressä olevasta painikkeesta. Ulkomokkula käynnistyy automattisesti ja etsii käytettävissä olevia 5G- ja 4G-mobiiliverkkoja.

Onnistuneen yhteyden merkkinä Ulkomokkulan kyljessä olevan 5G-/4G-signaalin merkkivalon tulisi pysyä tasaisesti päällä. Sen vieressä oleva toinen merkkivalo kertoo puolestaan signaalin vahvuuden: vihreä (vahva), keltainen (kohtalainen) tai punainen (heikko).

 

 

Ulkomokkulan sijainnin määritys

Ulkomokkula 5G H312:n sijainti on suositeltavaa valita signaalin vahvuuden mukaan. Vahvuuden määrittely onnistuu sujuvasti puhelimen tai tietokoneen avulla.

Signaalin vahvuuden testaaminen

Android-puhelimella

1. Skannaa puhelimellasi Ulkomokkulan nimilaatassa oleva QR-koodi ja asenna Huawei AI Life sovellus.

 

 

2. Avaa sovellus, skannaa jälleen nimilaatan QR-koodi ja yhdistä Ulkomokkulan WiFiin.

 

 

3. Mittaa signaalin vahvuutta sovelluksen antamien ohjeiden mukaisesti ja etsi optimaalisin sijainti.

Ulkomokkulan kiinnitys on mahdollista joko seinään tai tolppaan, niin että se sijoittuu ukkosenjohdattimen suojauskulman (45 astetta) alle.

 

iPhonella tai tietokoneella

1. Etsi Ulkomokkulan WiFi ja yhdistä. Salasanan löydät Ulkomokkulan nimilaatasta.

 

 

Mikäli käytät tietokonetta, voit vaihtoehtoisesti yhdistää sen Ulkomokkulaan erillisen sisäreitittimen avulla. Liitä tietokoneesi Ethernet-kaapelilla reitittimen LAN-liitäntään, sekä Ulkomokkulan virtalähteen LAN-liitäntä toisella Ethernet-kaapelilla reitittimen WAN-liitäntään.

 

 

2. Avaa nettiselain ja kirjaudu sisään Ulkomokkulan hallintasivulle. Löydät selaimen osoiteriville syöttettävän IP-osoitteen, sekä tarvittavan salasanan Ulkomokkulan nimilaatasta.

 

 

3. Vaihda WiFin nimi, salasana ja kirjautumissalasana suositusten mukaisiksi. Vaihdokset tehtyäsi kirjaudu uudestaan sisään Ulkomokkulan WiFiin.

4. Kirjaudu nettiselaimella Ulkomokkulan hallintasivulle uudella salasanallasi. Valitse aloitussivulla Tarkista sijainnin signaali (Check location signal).

 

 

5. Mittaa signaalin vahvuutta sovelluksen antamien ohjeiden mukaisesti ja etsi optimaalisin sijainti.

Ulkomokkulan kiinnitys on mahdollista joko seinään tai tolppaan, niin että se sijoittuu ukkosenjohdattimen suojauskulman (45 astetta) alle.

 

 

Ulkomokkulan kiinnittäminen

Ulkomokkula 5G H312:n kiinnitys onnistuu joko seinään tai tolppaan.

Ulkomokkulan tulee olla pystysuorassa asennossa, jotta se pysyy suojattuna vesivaurioilta.

Ethernet-lattakaapeli tulee kiinnittää Ulkomokkulaan niin, että sen alin kohta roikkuu hieman matalammalla kuin läpimeno, josta kaapeli kulkee sisätiloihin. Näin vettä ei pääse valumaan kaapelia pitkin Ulkomokkulaan, tai kodin sisään.

 

Ethernet-lattakaapelin läpivienti

Ethernet-lattakaapelin läpivienti ulkotiloista sisälle onnistuu joko ikkunakehysten raosta, tai poraamalla seinään reikä. Mikäli vedät kaapelin ikkunan kautta, varmista että ikkunankehystä suojaa pehmeä kumilista. Sulje ikkuna varovasti, jotta kaapeli ei vaurioidu liiasta paineesta.

 

 

Ulkomokkulan yhdistäminen WiFi-reitittimeen

Viimeistele käyttöönotto yhdistämällä Ulkomokkula sisätiloissa olevaan WiFi-reitittimeesi. Kiinnitä ensin läpivetämäsi Ulkomokkulan Ethernet-lattakaapeli virtalähteen WAN & POWER -liitäntään. Tämän jälkeen yhdistä erillinen Ethernet-lattakaapeli virtalähteen LAN-liitännästä reitittimesi WAN-liitäntään.

 

 

Kun Ulkomokkula on yhdistetty nettiin, kiristä kaapelin suojakansi kiinni mokkulan pohjaan.

 

 

Nyt voit yhdistää laitteet nettiin reitittimen kautta joko langattomasti WiFillä, tai verkkokaapelin avulla.