DNA Digiturva -sovelluksen ominaisuudet ja käyttö

DNA Digiturva -palvelun avulla voit hoitaa niin virustorjunnan, suojatun VPN-yhteyden mobiililaitteilla, selauksen suojauksen, lasten ruutuajan rajoitukset kuin salasanojen hallinnankin, kerralla koko perheelle.

Virukset ja uhat

Sovellus tarkastaa, onko laitteessa viruksia, haitallista sisältöä tai muita laitteesi tai tietosi vaarantavia uhkia. Otettuasi tarkistuksen käyttöön, sovellus tarkistaa suojattavat laitteet automaattisesti päivittäin. Näet reaaliaikaisesti milloin virustarkistus on tehty ja kuinka monta tiedostoa tai ohjelmaa on tarkistettu. Halutessasi voit myös tehdä manuaalisen tarkistuksen milloin tahansa.

Käyttöjärjestelmät, joilla virustorjunta toimii

DNA Digiturvan virustorjunta-ominaisuus toimii näissä käyttöjärjestelmissä: 

 • Android     
 • Win PC         
 • Mac
 • Applen rajoituksista johtuen virustorjunta-ominaisuus ei ole mahdollinen iOS-laitteissa. DNA Digiturvan muut ominaisuudet toimivat myös iPhonella: Perhesäännöt, VPN, selauksen suojaus ja salasanojen hallinta.
Näin teet manuaalisen tarkistuksen

Voit tarkistaa laitteen virusten ja muiden haitallisten koodien varalta milloin haluat.
Tarkista laitteesi tiedostot manuaalisesti näin:

 1. Avaa sovellus ja valitse Virukset ja uhat.

 2. Valitse Tarkista. Tarkistus alkaa.
 3. Kun tarkistus on valmis, sovellus tuo seuraavat tiedot näkyviin:
  • Tiedostoja tarkistettu yhteensä - tarkistettujen tiedostojen kokonaismäärä
  • Sovelluksia tarkistettu yhteensä - tarkistettujen sovellusten kokonaismäärä

Vinkki: Valitsemalla Tarkistushistoria voit nähdä manuaalisten ja automaattisten tarkistusten päivämäärät ja kellonajat.

Näin otat käyttöön automaattisen tarkistuksen

Voit määrittää, että sovellus tarkistaa laitteesi automaattisesti virusten ja muiden uhkien varalta. Kun asetus on käytössä, sovellus tarkistaa laitteen automaattisesti päivittäin ja aina uuden sovelluksen asennuksen yhteydessä.

Näin varmistat, että automaattinen tarkistus on otettu käyttöön laitteessasi:

 1. Avaa sovellus ja valitse Virukset ja uhat.

 2. Valitse asetusvalikko oikeasta kulmasta ja varmista, että Virustentorjunta on käytössä -asetus on otettu käyttöön. Sovellus tarkistaa uudet sovellukset ja tiedostot automaattisesti päivittäin.Jos haluat, että sovellus tarkistaa laitteesi, vaikka se käyttää käytön mukaan laskutettavaa verkkoyhteyttä (roaming), varmista, että Tarkistus käytön mukaan laskutettavassa verkossa -asetus on otettu käyttöön.

Huom! Jos maksat käyttämästäsi nettiyhteydestä käytön mukaan esim. ulkomailla, automaattisesta tarkistuksesta saattaa tulla tiedonsiirtokuluja.

Estettyjen sovellusten salliminen tietokoneilla

DNA Digiturvan DeepGuard-ominaisuus valvoo tietokoneen sovelluksia ja tunnistaa järjestelmään tehdyt mahdollisesti haitalliset muutokset.
DeepGuard varmistaa, että käytät vain turvallisia sovelluksia. Sovelluksen turvallisuus varmistetaan luotetusta pilvipalvelusta. Jos sovelluksen turvallisuutta ei voida varmistaa, DeepGuard alkaa valvoa sovelluksen käyttäytymistä ja suojaa tietokonetta estämällä sovellusta tekemästä muutoksia tietokoneeseen.
Joskus ominaisuus kuitenkin saattaa estää turvalliseksi tietämäsi sovelluksen, esimerkiksi koska se yrittää tehdä muutoksia järjestelmäasetuksiin.

Windows: Voit sallia DeepGuardin estämän sovelluksen seuraavasti:

 1. Avaa F-Secure-sovellus.
 2. Valitse päänäkymässä Virukset ja uhat.
 3. Valitse Virukset ja uhat -näkymästä Sovellusten ja tiedostojen hallinta. Huom: Näiden asetusten käyttäminen edellyttää järjestelmänvalvojan oikeuksia.
 4. Valitse Estetty-välilehti.
 5. Etsi sovellus, jonka haluat sallia, ja valitse Salli.
 6. Valitsemalla Kyllä voit vahvistaa, että haluat sallia sovelluksen


MacOS: Voit sallia DeepGuardin estämän sovelluksen seuraavasti:

 1. Napsauta valikkorivin tuotekuvaketta ja valitse Asetukset.
 2. Valitse DeepGuard-välilehti.
 3. Valitse vasemmassa alakulmassa oleva lukituskuvake. Näiden asetusten muuttaminen edellyttää järjestelmänvalvojan oikeuksia.
 4. Valitse Määritä DeepGuard. DeepGuard-kokoonpano-sovellus tulee näkyviin.
 5. Valitse vasemmassa alakulmassa oleva lukituskuvake. Näiden asetusten muuttaminen edellyttää järjestelmänvalvojan oikeuksia.
 6. Napsauta DeepGuard-kokoonpano-sovelluksessa sallittavan sovelluksen sääntöä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muokkaa.
 7. Valitse sovelluksen Käytäntö-asetukseksi Salli.
 8. Valitse käyttöoikeudet, jotka haluat sallia sovellukselle.
 9. Valitse Tallenna.

Asetukset ovat käytössä kaikille tietokoneen käyttäjille.

VPN-tietosuoja

VPN:n avulla voit käyttää nettiä yksityisesti ja tietosi pysyvät salassa. Internet-yhteytesi suojataan niin, ettei kukaan pysty hakkeroimaan sitä, vaikka käyttäisit julkista WiFi-yhteyttä. Todellinen IP-osoitteesi piilotetaan sivustoilta, joissa käyt, joten voit toimia täysin nimettömästi.

VPN mahdollistaa myös virtuaalisen maantieteellisen sijainnin vaihtamisen. Sjiantia vaihtamalla pääset käsiksi sellaisten verkkosivujen sisältöön, jotka olisivat normaalisti rajoitettu vain tietyn maan alueelle.

Käyttöjärjestelmät, joilla VPN toimii

VPN-ominaisuus toimii sekä mobiililaitteilla että tietokoneella

 • Android     
 • iOS (iPhone/iPad)     
 • Windows
 • MacOS
   
Ota VPN käyttöösi näin

Siirrä päävalikossa VPN-valintapainiketta oikealle, jotta suojaus on päällä.

e

VPN:n ohittamisen salliminen sovelluksille

Joidenkin sovellusten käytössä VPN saattaa aiheuttaa ongelmia sovelluksen toiminnassa. Tällaisia sovelluksia voivat olla maarajoituksia sisältävät tai esimerkiksi matkalippujen ostamiseen käytetyt sovellukset. Näissä tapauksissa tilanne voi korjaantua asettamalla sovellus ohittamaan VPN.


Ohittaminen on mahdollista Androidilla ja Windowsissa.

Android: Voit valita VPN-yksityisyyden ohittavat sovellukset seuraavasti:

 1. Avaa F-Secure-sovellus.
 2. Valitse päänäkymässä VPN-yksityisyys.
 3. Valitse oikeasta yläkulmasta asetukset-ikoni. VPN-yksityisyysasetukset-näkymä tulee näkyviin.
 4. Valitse VPN-ohitus. VPN-ohitus-näkymä tulee näkyviin. Se sisältää luettelon sovelluksista, joiden annetaan ohittaa VPN.
 5. Valitse sovellukset, joiden annat muodostaa Internet-yhteyden suoraan.

Windows:

 1. Avaa F-Secure-sovellus.
 2. Valitse päänäkymässä VPN-yksityisyys.
 3. Valitse Työkalut-kohdasta VPN-ohitus. Luettelo tunnetuista sovelluksista tulee näkyviin.
 4. Valitse sovellukset, joiden annat muodostaa Internet-yhteyden suoraan, ja valitse sitten Valmis. Jos haluat hakea tietokoneesta sovelluksen ja sallia sen, valitse Selaa sovelluksia ja valitse sovellus.

Turvallinen selaus

Turvallinen selaus mahdollistaa suojatun netinkäytön. Pysyt turvassa haitallisilta ja vaarallisilta verkkosivuilta, jolloin myös tietoturva ja tietosuoja pysyvät varmemmin kunnossa. Turvallinen selaus estää pääsyn haitallisille sivustoille. Siirtyessäsi verkkopankkiin tai maksaessasi verkossa pankkitoimintojen turvallinen selaus suojaa rahaliikenteen.Lisäksi tietokoneella turvallinen selaus estää mainoksia ja näyttää verkkokauppojen luotettavuusarvioita.

Käyttöjärjestelmät, joilla turvallinen selaus toimii

 Turvallinen selaus onnistuu näillä käyttöjärjestelmillä: 

 • Android     
 • iOS (iPhone/iPad)     
 • Windows PC        
 • Mac
   
Ota turvallinen selaus käyttöösi näin

Turvallinen selaus -toiminto avaa Androidilla oman turvallisen selaimen. Muille laitteille ominaisuus on saatavilla selainlaajennuksella. Sovellus ohjaa asentamaan selainlaajennuksen, joka pitää ottaa käyttöön, jotta Turvalllinen selaus on käytössä.
iOS-laitteilla ohje käyttöönottoon aukeaa suoraan Safari-selaimeen:


Lisäohjeita turvalliseen selaukseen liittyen löydät F-Securen sivuilta.

 

Verkkokauppojen luotettavuusarviot

Turvallisen selaus -ominaisuuteen kuuluva luotettava verkko-ostaminen tarjoaa lisäturvaa nettiostamiseen. Se tarkistaa verkkokauppojen luotettavuuden automaattisesti ja näyttää luotettavuuden tason sekä hakutuloksissa että nettikauppaan siirryttäessä. Luotettavuus arvioidaan F-Securen toimesta useiden lähteiden perusteella ja voit sen antamien tulosten perusteella päättää haluatko jatkaa asiointia kyseisessä verkkokaupassa. 

Ominaisuus on käytössä Windows- ja Mac-tietokoneilla ja toimii automaattisesti, jos Suojattu selaus -selainlaajennus on asennettuna.
 

Salasanaholvi eli salasanojen hallinta

DNA Digiturvan salasanapankki on nimeltään Salasanaholvi. Se auttaa sinua säilyttämään salasanat ja tärkeät tietosi turvallisesti, omassa käytössäsi. Salasanaholvin avulla sinun ei tarvitse muistaa enää kuin yksi salasana: pääsalasanasi. Salasanaholvi muodostaa puolestasi vahvoja salasanoja eri palveluihin ja pitää salasanasi tallessa. Automaattinen täyttö helpottaa ja nopeuttaa kirjautumista eri palveluihin.

Laitteet, käyttöjärjestelmät ja selaimet, joilla salasanojen hallinta onnistuu

Voit hallita salasanojasi kaikilla niillä laitteilla (helpoiten mobiililaitteilla), joihin olet asentanut DNA Digiturvan ja yhdistänyt laitteet Salasanaholviin.

Salasanaholvin voi ottaa käyttöön koko perheen laitteisiin, samalla tilauksella, jolloin kaikki voivat jatkossa luoda ja tallettaa vahvoja salasanoja omaan käyttöönsä.

Yhteensopivat käyttöjärjestelmät:

 • Android     
 • iOS (iPhone/iPad)     
 • Win PC   
 • Mac       

Selaimet:

 • Google Chrome 
 • Microsoft Edge
 • Safari
 • Mozilla Firefox
Ota salasanojen hallinta käyttöösi näin

Aloita valitsemalla pääsalasana. Pääsalasana on erittäin tärkeä, koska sitä tarvitaan sovelluksen käyttämiseen ja se myös varmistaa salasanatietojesi turvallisuuden.

Kun käynnistät sovelluksen Salasanaholvi-ominaisuuden ensimmäisen kerran, sovellus pyytää sinua luomaan pääsalasanan. Pääsalasana on ainoa salasana, joka sinun tarvitsee muistaa sen jälkeen, kun olet ottanut DNA Digiturvan Salasanaholvin käyttöösi.

Valitse pääsalasana tai salasanalause, jota on vaikea arvata ja jonka muistat, sillä unohtunutta pääsalasanaa ei voida palauttaa. Pääsalasanan palauttamisen estäminen on tietoinen päätös F-Securelta, sillä se parantaa tietoturvaasi, yksityisyyttäsi ja tietojesi suojausta.

Palautuskoodi on ainoa tapa saada sovellus uudelleen käyttöön, jos unohdat pääsalasanasi. Katso ohjeet kohdasta pääsalasanan palautuskoodin luominen.

Sovellus antaa pääsalasanan valinnan jälkeen ilmoituksen Vielä yksi vaihe: tallenna QR-palautuskoodisi. Tallenna palautuskoodi laitteeseen klikkaamalla Tallenna kuvana.  Seuraavaksi sovellus kysyy voiko salasanaholvia käyttää biometrisellä tunnistuksella. Jos haluat käyttää sormenjälkeä salasanaholvin käyttöön, hyväksy muutos ja tunnistaudu puhelimen sitä pyytäessä.

Salasanojen automaattisen täytön käyttäminen

Kytke salasanojen automaattinen täyttö päälle Salasanaholvin asetuksista sovelluksen oikeasta yläkulmasta, asetuksista. Voit käyttää automaattista täyttöä, jos olet tallentanut DNA Digiturva -sovellukseen palvelun verkko-osoitteen sekä käyttäjänimesi ja salasanasi kyseiseen palveluun. Kun kirjaudut sovellukseen tai verkkosivustoon, jonka tiedot on tallennettu DNA Digiturva -sovellukseen, voit antaa sovelluksen täyttää käyttäjänimesi ja salasanasi automaattisesti.

 

Salasanojen hallinta useassa eri laitteessa

Suosittelemme, että asennat DNA Digiturvan välittömästi myös toiseen laitteeseen ja otat Salasanaholvin käyttöön myös siinä synkronoimalla eli yhdistämällä laitteet. Koska käyttäjätunnukset ja salasanat ovat käyttäjälle yksityisiä tietoja, yhdistä Salasanaholvit keskenään vain laitteilla, joilla on sama käyttäjä.

Salasanaholvisi tietojen synkronoiminen kaikkiin laitteisiisi edellyttää, että niihin on asennettu DNA Digiturva -sovellus.

Tee näin:

1.    Valitse Valikko > Liitä laitteet.
Synkronointikoodi luodaan automaattisesti ja se on voimassa 60 sekunnin ajan. Kun koodi vanhenee, uusi koodi luodaan automaattisesti.
2.    Avaa sovellus siinä laitteessa, johon haluat synkronoida sovelluksen tiedot.
3.    Tee jompikumpi seuraavista sen mukaan, onko toinen laite mobiililaite vai tietokone:

 • Valitse mobiililaitteessa Valikko > Liitä laitteet ja syötä sitten vaiheessa 2 luotu synkronointikoodi.
 • Valitse tietokoneessa Liitä laitteet ja syötä sitten vaiheessa 2 luotu synkronointikoodi.

4.    Valitse Liitä
5.    Anna pyydettäessä pääsalasana, jota käytät laitteessa, jossa loit synkronointikoodin.
6.    Kun synkronointi on onnistunut, valitse Vahvista.

Tietosi on nyt synkronoitu kahden laitteen välillä. Jos haluat yhdistää muita laitteita, toista edellä kuvatut vaiheet kussakin laitteessa. Huomaa, että voit luoda synkronointikoodin missä tahansa yhdistetyssä laitteessa.

Huom! Jos käytät sovellusta vain yhdessä mobiililaitteessa ja joudut tekemään tehdaspalautuksen kyseiselle laitteelle, kaikki Salasanaholvisi tiedot poistetaan laitteesta tehdaspalautuksen yhteydessä. Näin poistettuja tietoja ei voida mitenkään palauttaa.

Salasanojen hallinta vain yhdessä laitteessa

Jos käytät sovellusta vain yhdessä mobiililaitteessa tai yhdessä tietokoneessa, salasanaholvisi tiedot ovat tallennettuna vain tähän yhteen laitteeseen. Sovellus on suunniteltu niin, että voit yhdistää laitteesi, jolloin tietosi ovat käytettävissä kaikissa yhdistetyissä laitteissa ja ne myös päivittyvät kaikkiin laitteisiin. Kun tietosi ovat useammassa laitteessa, laitteen katoaminen, varastetuksi tuleminen tai vaurioituminen ei merkitse tietojesi häviämistä, koska ne ovat käytettävissä toisissa laitteissasi.

Huom! Jos käytät sovellusta vain yhdessä mobiililaitteessa ja joudut tekemään tehdaspalautuksen kyseiselle laitteelle, kaikki Salasanaholvisi tiedot poistetaan laitteesta tehdaspalautuksen yhteydessä. Näin poistettuja tietoja ei voida mitenkään palauttaa.

Uuden salasanan tallentaminen Salasanaholviin mobiililaitteella

Voit tallentaa sovellukseen uusia salasanoja mobiililaitteellasi.

Tee näin:

1.    Avaa sovellus ja valitse Salasanaholvi-näkymä.
2.    Valitse pluskuvake.
3.    Valitse Salasana.
4.    Kirjoita Nimi-kenttään tietoja kuvaava nimi.
5.    Valitse merkinnän taustaväri ja symboli napsauttamalla nimen yläpuolella olevaa kynäkuvaketta. Kun olet tehnyt valintasi, vahvista ne valitsemalla valintamerkkikuvake.
6.    Kirjoita Käyttäjänimi-kenttään sovelluksessa tai verkkosivustolla käyttämäsi käyttäjänimi.
7.    Luo Salasana-kenttään vahva salasana tai salasanalause itse tai valitse noppakuvake, jos haluat sovelluksen luovan vahvan satunnaisen salasanan puolestasi. Kun olet tyytyväinen luotuun salasanaan, valitse valintamerkkikuvake.
Huom! Valitse suljetun silmän kuvake, jos haluat piilottaa salasanan.
8.    Kirjoita Verkko-osoite-kenttään verkkosivuston kirjautumissivun verkko-osoite (URL-osoite).
9.    Kirjoita Huomautukset-kenttään mahdolliset lisätiedot.
10.    Tallenna uudet tiedot valitsemalla valintamerkkikuvake.

Uudet valtuustiedot on nyt lisätty sovellukseen.

Tärkeää: Muista vaihtaa salasana myös verkkopalvelussa tai sovelluksessa, kun vaihdat salasanan tai luot uuden salasanan DNA Digiturva -sovelluksessa.

Lisäohjeita löydät F-Securen sivuilta. 

Pääsalasanan palautuskoodin luominen ensimmäistä kertaa

Pääsalasanan palautuskoodi kannattaa luoda heti palvelun käyttöönoton yhteydessä. Palautuskoodi on ainoa tapa palauttaa pääsalasana, jos unohdat sen. Jos salasana unohtuu eikä palautuskoodia ole, pääsy sovellukseen estyy lopullisesti. 

Pääsalasanan palautuskoodi on yksilöllinen ja henkilökohtainen koodisi, joka on ainoa tapa palauttaa sovelluksen käyttöoikeus, jos unohdat pääsalasanasi. Palveluntarjoaja F-Secure ei voi palauttaa pääsalasanoja, koska tällöin pääsalasanasi olisi oltava tiedossa muilla kuin itselläsi, mikä voi olla tietoturvariski.

Pääsalasanasi on salattu vahvasti ja salauksen voi purkaa vain jollakin sovellukseen yhdistetyllä laitteellasi. Salausta ei voi siis purkaa kenenkään muun käyttäjän laitteella.

Luo pääsalasanalle palautuskoodi näin:

 1. Avaa DNA Digiturva -sovellus.
 2. Valitse Salasanaholvi
 3. Valitse asetukset oikeasta yläkulmasta (ratas-ikoni).
 4. Valitse Luo palautuskoodi ja tee sitten jompikumpi seuraavista:
  • Jos käytät sormenjälkitunnistusta, vahvista palautuskoodin luominen sormenjäljelläsi. 
  • Syötä pääsalasanasi ja valitse Vahvista. Palautuskoodin QR-kuva luodaan automaattisesti.
 5. Valitse Tallenna kuvana. QR-koodi tallennetaan laitteesi oletussijaintiin. Tämä on yleensä Valokuvat- tai Galleria-kansio.
 6. Tallenna kuva ja tulosta kuvatiedosto talteen paperisena sen sijaan, että tallentaisit sen esim. pilvipalveluun. Tee näin: Siirry kansioon, valitse kuva ja lähetä se palveluun, jonka kautta voit tulostaa sen.
Uuden palautuskoodin luominen
 • Sinun on luotava uusi palautuskoodi aina, kun vaihdat pääsalasanasi.
 • Tarvitset uusimman palautuskoodin sovelluksen käyttöoikeuden palauttamista varten.
 • Jos yhdistät uusia laitteita, sovellus saattaa pyytää luomaan uuden palautuskoodin. Luo tällöin uusi palautuskoodi, sillä vanha koodi ei toimi enää.
 • Suosittelemme, että tallennat palautuskoodin kuvana ja tulostat kuvan säilytettäväksi. Älä kuitenkaan säilytä kuvatulostetta palautuskoodista samassa paikassa kuin laitettasi.


 

Maksu- ja luottokorttitietojen tallentaminen sovellukseen

Voit tallentaa maksukorttiesi, kuten pankki- ja luottokorttiesi tiedot sovellukseen turvallisesti mobiililaitteellasi. Tee näin:

 1. Avaa sovellus ja valitse Salasanaholvi-näkymä. 
 2. Valitse + Lisää
 3. Valitse Maksukortti
 4. Valitse nimen yläpuolella näkyvä kynäkuvake, jokin maksukorttisymboleista ja valitse sitten valintamerkkikuvake. Lisää Nimi-kenttään nimi kortillesi.
 5. Kirjoita Kortinhaltijan nimi -kenttään nimesi siinä muodossa kuin se on maksukortissa. 
 6. Kirjoita korttisi numero Maksukortin numero -kenttään. 
 7. Kirjoita PIN-kenttään oma PIN-koodisi. 
 8. Kirjoita Vanhentumispäivä-kenttään kortin vanhenemispäivä muodossa KK/VV. 
 9. Kirjoita Vahvistuskoodi-kenttään korttisi vahvistuskoodi (CVV). Voit halutessasi muokata Verkko-osoite-kentässä näkyvää oletusverkko-osoitetta. 
 10. Kirjoita Huomautuksia-kenttään mahdolliset lisätiedot. 
 11. Tallenna uudet tiedot valitsemalla valintamerkkikuvake.

Maksukorttitietosi on nyt lisätty DNA Digiturva -sovellukseen.
 

Näin vaihdat salasanan käyttämääsi palveluun

Kun haluat vaihtaa salasanaa käyttämässäsi palvelussa, voit pyytää sovellusta luomaan puolestasi vahvan salasanan. Salasanan pituuden ja monimutkaisuuden voit valita itse. Aloita avaamalla sovelluksesta Salasanaholvi ja etene sen jälkeen näin: 

 1. Siirry merkintään, jonka salasanan haluat vaihtaa ja valitse sitten kynäkuvake.  
 2. Valitse Salasana-kentän noppakuvake
 3. Luo salasana -näkymässä voit toimia seuraavasti: 
  • Valitse haluamasi salasanan merkkimäärä liukusäädintä vetämällä.
  • Valitse salasanassa käytettävät merkkityypit (isot kirjaimet, pienet kirjaimet, numerot ja erikoismerkit). 
  • Vaihda luotu salasana valitsemalla noppakuvake.
 4. Voit ottaa luodun salasanan käyttöön valitsemalla valintamerkkikuvakkeen
 5. Tallenna uudet tiedot valitsemalla valintamerkkikuvake

Huom! Muista vaihtaa salasana myös verkkopalvelussa tai sovelluksessa, vaihdettuasi salasanan DNA Digiturva -sovelluksessa.

Henkilötietojen suojaus eli tietovuotohälytin

Voit lisätä sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron, henkilöturvatunnuksen, käyttäjätunnuksen tai passin, ajokortin, pankkitilin tai luottokortin numeron monitorointiin ja tarkistaa onko henkilötietosi vuotaneet tietovuodossa verkkoon. Syötettyäsi tiietosi monitoroitavaksi saat heti tiedon, onko tietovuotoja löytynyt. Tämän jälkeen, jos uusia tietovuotoja tulee myöhemmin, saat niistä heti tiedon ja toimintaohjeet.

Käyttöjärjestelmät, joilla monitorointi onnistuu

Henkilötietoja voi monitoroida näillä käyttöjärjestelmillä:

 • Android     
 • iOS (iPhone/iPad)     
 • Win PC         
 • Mac
   
Henkilötietojen suojauksen käyttöönotto
 1. Valitse Henkilötietojen suojaus -näkymässä Monitoroitavat kohteet.
 2. Valitse + Lisää kohde.
 3. Kirjoita Uusi monitoroitava kohde -näkymään sähköpostiosoitteesi ja valitse sitten valintamerkkikuvake. Huom! Saat tähän sähköpostiosoitteeseesi vahvistuslinkin sisältävän sähköpostiviestin.
 4. Valitse OK. Sovellus tarkistaa välittömästi olemassa olevista tietovuototiedoista, esiintyykö sähköpostiosoitteesi niissä. Jos sähköpostiosoitteesi on ollut mukana jossakin tunnetussa tietovuodossa, ne tulevat näkyviin Monitorointi-näkymään. Jotta voisit tarkastella tarkempia tietoja vuotaneista tiedoistasi ja suositelluista toimista, sinun on vahvistettava ensin sähköpostiosoitteesi.
 5. Vahvista omistavasi sähköpostiosoitteesi avaamalla siihen tulleen vahvistusviestin ja klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä.
 6. Voit tarkastella paljastuneiden henkilötietojen yksityiskohtia ja tutustua tarvittaviin toimenpiteisiin napauttamalla tietovuotoa Monitorointi-näkymässä.

Tärkeää: Jos tietosi ovat paljastuneet tietovuodossa, suosittelemme tietojesi väärinkäyttöriskin minimoimiseksi tekemään suositellut toimet mahdollisimman pian.

Monitoroitavien kohteiden lisääminen

Jos olet lisäämässä ensimmäistä suojattavaa sähköpostiosoitetta, seuraa edellä olevia ohjeita kohdassa Tietovuotohälyttimen käyttöönotto. Jos taas haluat lisätä uusia suojattavia sähköpostiosoitteita, tee näin:

 1. Avaa DNA Digiturva -sovellus.
 2. Valitse Henkilötietojen suojaus, jolloin sovellus siirtyy Tunnusten monitorointiin.
 3. Valitse Monitoroitavat kohteet.
 4. Valitse + Lisää kohde.
 5. Kirjoita Uusi monitoroitava kohde -näkymään monitoroitava tieto ja valitse sitten Lisää

 6. Saat ilmoituksen Vahvista sähköpostiosoitteesi Valitse OK.
  Sovellus tarkistaa tietosi on ollut mukana jossakin tunnetussa tietovuodossa, saat siitä tiedon Tunnusten monitorointi -näkymään. Jotta voisit tarkastella tarkempia tietoja vuotaneista tiedoista ja suositelluista toimista, vahvista ensin sähköpostiosoitteesi.

 7. Avaa sähköpostistasi siihen tullut vahvistusviesti ja klikkaa viestin linkkiä. 

 8. Palaa DNA Digiturva -sovellukseen. Voit tarkastella paljastuneiden henkilötietojen yksityiskohtia ja tutustua tarvittaviin toimenpiteisiin napauttamalla tietovuotoa Tunnusten monitorointi -näkymässä.

  Huom. Toimi mahdollisimman pian saamiesi ohjeiden mukaan, jotta riski tietojesi väärinkäyttöön olisi mahdollisimman pieni.

Monitoroitavien kohteiden poistaminen

Avaa DNA Digiturva -sovellus ja valitse Monitorointi-näkymässä Monitoroitavat kohteet.  Valitse poistettava tieto, sitten roskakorikuvake ja lopuksi Poista. Kohde poistetaan monitoroinnista. 

Jos haluat muokata yhteyssähköpostiosoitettasi tai poistaa sen monitoroinnista, poista kaikki muut sähköpostiosoitteet ensin. Voit vasta sen jälkeen muokata yhteyssähköpostiosoitetta tai poistaa sen.
 

Palveluun liitettävät henkilöt ja laitteet

Tilaamaasi palveluun sisältyy sovelluksen käyttö ja asennus joko 1-2, 1-10 tai 1-25 laitteelle, tilauksestasi riippuen. Perhesääntöjen avulla voit hallinnoida palvelun avulla myös lapsesi netinkäyttöä. Suosittelemme, että asennat DNA Digiturvan kaikkiin niihin perheen puhelimiin, tabletteihin ja tietokoneisiin, joilla käytetään nettiä. 

Laitteiden ja käyttäjien lisääminen

Laitteet ja käyttäjät -toiminnon avulla voit hallinnoida kaikkia laitteita ja käyttäjiä kätevästi yhdellä sovelluksella.

Klikkaa päävalikossa Henkilöt ja laitteet, kun haluat asentaa DNA Digiturvan toiseen laitteeseen tai toiselle käyttäjälle.

Henkilöt ja laitteet -näkymä näyttää yleiskatsauksen käyttäjistä ja heidän laitteistaan, jotka olet tilauksen omistajana suojannut. Jos haluat nähdä tarkkoja tietoja käyttäjästä, valitse käyttäjän nimi, niin näet kyseisen käyttäjän näkymän lisätietoineen.

Samassa näkymässä voit lisätä enemmän käyttäjiä ja laitteita lähettämällä tuoteasennuslinkin käyttäjän laitteeseen sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Suojauksen käyttöönotto uuteen laitteeseen

Voit määrittää suojauksen uudelle laitteelle näin:

1.    Valitse Henkilöt ja laitteet -näkymässä + Lisää laite.
2.    Valitse Oma laite tai Lapseni laite > Jatka.
3.    Valitse, kuinka haluat toimittaa asennuslinkin laitteeseen, jonka haluat suojata, ja valitse sitten Lähetä linkki.
4.    Avaa viesti laitteellasi ja klikkaa asennuslinkkiä.
5.    Valitse Asenna sovelluskaupasta > Siirry sovelluskauppaan ja valitse Asenna aloittaaksesi asennuksen.
6.    Kun asennus on valmis, valitse Avaa käynnistääksesi sovelluksen. Tervetuloa-sivu avautuu.
7.    Jos hyväksyt loppukäyttäjän lisenssiehdot, valitse Hyväksy ja jatka.
8.    Kun määrität suojausta itsellesi, valitse Jatka viimeistelläksesi laitteen suojauksen.

Huom! Sovellus edellyttää, että annat pääsyn laitteesi valokuviin, mediaan ja tiedostoihin suojataksesi laitettasi ja yhteyksiäsi.

Käyttöoikeuksien vapauttaminen

Valitse laite, jonka käyttöoikeuden haluat vapauttaa, klikkaa laitteen kuvaketta ja valitse  vapauta käyttöoikeus ja, hyväksy valinta.

Mikäli kaikki käyttöoikeudet ovat käytössä, sovellus pyytää vapauttamaan käyttöoikeuden ennen kuin asennat sen uuteen laitteiseen. Valitse aluksi minkä laitteen asennuksen haluat poistaa. Tällöin sovelluksen suojaus päättyy tästä laitteesta.


 

Perhesäännöt

Perhesäännöt-toiminnolla autat pitämään lapsesi turvassa netin sopimattomalta sisällöiltä ja sovelluksilta, asetat aikarajoja ja voit määrittää nukkumaanmenoajan. Voit määrittää perhesäännöt sovelluksen käyttöönoton yhteydessä tai milloin tahansa sen jälkeen.

Käyttöjärjestelmät, joissa perhesäännöt toimivat:

Perhesäännöt-toiminnot ja -ominaisuudet saattavat vaihdella käyttöjärjestelmän rajoituksista riippuen:

Puhelimella ja tabletilla: Android, iOS (iPhone/iPad)     

Tietokoneella: Win PC, Mac 
 

Perhesääntöjen käyttöönotto lapsen laitteelle

Kun haluat aloittaa perhesääntöjen käytön, asenna sovellus lapsesi laitteeseen ja määritä siihen lapsen profiili.

Tee näin:

 1. Valitse Henkilöt ja laitteet -näkymässä + Lisää laite.
 2. Valitse Jonkun muun laite. Voit valita jo käytössä olevan tai uuden profiilin. Valitse Jatka.
 3. Valitse, kuinka haluat toimittaa asennuslinkin laitteeseen, jonka haluat suojata, ja valitse sitten Lähetä linkki. Avaa viesti laitteellasi.
 4. Siirry sovelluskauppaan valitsemalla Asenna sovelluskaupasta ja aloita asennus valitsemalla Asenna.
 5. Kun asennus on valmis, käynnistä sovellus valitsemalla Avaa. Tervetuloa DNA Digiturva -sivu avautuu.
 6. Jos hyväksyt loppukäyttäjän lisenssiehdot, valitse Hyväksy ja jatka.
 7. Mikäli sovellus asennettiin yllä olevan ohjeen mukaan, lapsiprofiili on valittuna automaattisesti. Mikäli kirjauduit sovellukseen salasanalla, valitse Teetkö asennusta lapsen puolesta? sovelluksen alalaidasta.
 8. Valitse avattavasta Määritä suojaus -valikosta joko olemassa oleva tai Uusi lapsen profiili ja valitse sitten Jatka. Täytä tarvittaessa lapsen nimi ja valitse hänelle sopiva ikäryhmä "Luo uusi lapsen profiili" -näkymässä ja valitse Seuraava.  Perhesääntöjen asetusnäkymä avautuu.
 9. Valitse Seuraava. Sovellushallinta-näkymä avautuu. Valitse Ota sovellushallinta käyttöön.
  Huom. Ottamalla sovellushallinnan käyttöön annat sovellukselle luvan lähettää luettelon nykyisistä sovelluksista ja uusista sovellusasennuksista DNA Digiturva-palveluun.
 10. Valitse oletusasetus kaikille uusille laitteeseen asennettaville sovelluksille: Aikarajoitettu tai Estetty.
 11. Valitse asetus laitteessa asennettuna oleville sovelluksille: Aikarajoitettu, Aina sallittu tai Estetty. Valitse Seuraava. Päivittäiset aikarajat -näkymä avautuu.
 12. Ota Päivittäiset aikarajat käyttöön, käytä liukusäätimiä sovellusten käyttöajan säätämiseen ja valitse Seuraava. Nukkumaanmenoaika-näkymä avautuu.
 13. Ota Nukkumaanmenoaika käyttöön, käytä liukusäätimiä ilta- ja yöaikaisen käytön rajoittamiseen koulupäivinä ja viikonloppuisin ja valitse Seuraava. Sisällönsuodatus-näkymä avautuu.
 14. Ota Sisällönsuodatus käyttöön, valitse estettävät verkkosisältöluokat ja valitse Seuraava.
 15. Salli tiedostojen käyttö valitsemalla Salli > Salli.
 16. Salli Laitteen järjestelmävalvoja -oikeus, valitse Aktivoi laitteenhallintasovellus.
 17. Salli Helppokäyttöisyys, valitse Jatka. Valitse listalta DNA Digiturva, kytke ominaisuus päälle kohdasta Valitse DNA Digiturva,  ja valitse Salli avautuvassa ikkunassa.
 1. Valitse Henkilöt ja laitteet -näkymässä + Lisää laite.
 2. Valitse Jonkun muun laite ja sen jälkeen Jatka.
 3. Valitse, kuinka haluat toimittaa asennuslinkin laitteeseen, jonka haluat suojata, ja valitse sitten Lähetä linkki. Avaa viesti laitteellasi.
 4. Siirry sovelluskauppaan mikäli se ei tapahdu automaattisesti. Lataa sovellus klikaamalla latauskuvaketta.
 5. Kun asennus on valmis, käynnistä sovellus valitsemalla Avaa. Tervetuloa DNA Digiturva -sivu avautuu.
 6. Jos hyväksyt loppukäyttäjän lisenssiehdot, valitse Hyväksy ja jatka.
 7. Kirjaudu sovellukseen. Mikäli et tiedä salasanaasi, valitse Kirjaudu sähköpostilla ja syötä tilauksella käyttämäsi sähköpostiosoite jolloin saat kertakäyttöisen salasanan kirjautumista varten.
 8. Valitse Teetkö asennusta lapsen puolesta? sovelluksen alalaidasta.
 9. Valitse avattavasta Määritä suojaus -valikosta joko olemassa oleva tai Uusi lapsen profiili ja valitse sitten Jatka. Täytä tarvittaessa lapsen nimi ja valitse hänelle sopiva ikäryhmä "Luo uusi lapsen profiili" -näkymässä ja valitse Seuraava. Perhesääntöjen asetusnäkymä avautuu.
 10. Valitse Seuraava. Ota Nukkumaanmenoaika käyttöön, käytä liukusäätimiä ilta- ja yöaikaisen käytön rajoittamiseen koulupäivinä ja viikonloppuisin ja valitse Seuraava. Sisällönsuodatus-näkymä avautuu.
 11. Ota Sisällönsuodatus käyttöön, valitse estettävät verkkosisältöluokat ja valitse Seuraava.
 12. Salli ilmoitukset
 13. Ota VPN käyttöön.
 14. Opasta lasta käyttämään Turvallista selausta, jolloin näytettävät sivut suodatetaan Sisällönsuodatuksen asetusten mukaisesti. Huomaathan että sisällön suodatus toimii ainoastaan käyttämällä sovelluksesta löytyvää Turvallinen selaus – toimintoa.
 15. Lisäksi voit ottaa käyttöön Safarin turvallisen selauksen laajennuksen, joka suojaa haitallisilta sivuilta Safaria käyttäessä. Sama suojaus on Turvallisessa selauksessa mukana automaattisesti.