Modeemin asennus

1. Kytke Ethernet-kaapeli (RJ45) huoneen seinäpistokkeesta modeemin WAN-porttiin.
  2. Kytke virtalähde pistorasiaan ja yhdistä sen toinen pää DNA DG200AC -modeemin virtaliittimeen.
  3. Paina modeemin virtapainiketta. Modeemin valot vilkkuvat noin 30 sekunnin ajan. Asennus on mennyt oikein, kun virtakytkimen valo syttyy ja Ethernet-modeemin internet- ja Broadband-kohtiin syttyvät vihreät valot. DG200AC asennus on nyt valmis.
  4. DNA DG200AC -modeemiin voit kytkeä laitteita kahdella ei tavalla:

A. Yhdistämällä modeemin tai vaikkapa tietokoneen tai digiboksin toisella Ethernet (RJ45) -verkkokaapelilla

B. Langattomasti WiFin (langattoman netin) avulla.

Etupaneelin valojen merkitykset

Huom! DG200AC:ssa valot toimivat myös painikkeina. Voit kytkeä mm. WiFi-yhteyden pois tai päälle tai yhdistää laitteen WPS3:llä, painamalla ko. valon kohdalta.

1. Virtamerkkivalo (Status)

Vihreä valo Virta on päällä
Punainen valo Käynnistysvirhe. Ota yhteyttä asiakaspalveluun
Pimeänä Virta on pois päältä

2. Broadband

Vihreä valo Kytketty DSL/ETH-WAN-verkkoon
Pimeänä Ei kytketty DSL/ETH-WAN-verkkoon
Vihreä valo vilkkuu Data liikkuu WAN-portin kautta

3. Internet-osoitin

Vihreä valo IP-osoite vastaanotettu ja nettiyhteys on muodostettu
Punainen valo

Ei IP-osoitetta eikä nettiyhteyttä

4. WiFi-osoitin

Vihreä valo WiFi käytössä
Pimeänä WiFi ei käytössä
Vilkkuva vihreä valo Liikennettä

5.Ethernet-osoitin

Vihreä valo Ethernet-kaapeli kytketty LAN-porttiin
Pimeänä Ethernet-kaapelia ei ole kytketty LAN-porttiin
Vilkkuva vihreä valo Data liikkuu LAN-porteissa

6. WPS

Vihreä valo Päätelaite rekisteröitynyt WPS:n kautta
Vilkkuva vihreä valo

WPS-rekisteröinti käynnissä

7. Update

Vilkkuva vihreä valo Ohjelmistopäivitys on saatavilla

Laitteen liitännät

1. Virtakytkin (virta päälle/pois). Jos otat virran pois päältä, niin odota vähintään 15 sekuntia kunnet kytket sen takaisin.

2. Power-liitin laitteen omalle sähkömuuntajalle.

3. Reset-painike laitteen takaosassa palauttaa modeemin tehdasasetukset. Jos olet unohtanut modeemin asetuksiin tekemäsi muutokset esim. salasanan, paina teräväkärkinen esine (esim. suoristettu paperiliitin) kevyesti 15 sekunnin ajan modeemin takapaneelissa olevan resetointipainikkeen reikään. Modeemin resetointi palauttaa kaikki alkuperäiset tehdasasetukset.

4. Sisäverkko Ethernet-portit (LAN 1-4, RJ45). Liitännät tietokoneeseen tai vaikkapa digiboksiin.

5. WAN-liitäntä esimerkiksi toisen modeemin liittämiseksi DG200AC:hen tai Ethernet-kohteissa Ethernet (RJ45) -kaapelin yhdistämiseksi seinärasiaan.

6. DSL-yhteyden portti (RJ11). Kytke tähän porttiin DSL-kohteissa käytettävä RJ11-puhelinverkkojohdon toinen pää ja toinen suotimen kautta puhelinpistorasiaan tai suoraan RJ11-rasiaan.

7. USB-portit. USB-porttiin voit kytkeä USB-mokkulan tai esimerkiksi massamuistin, jonka voi jakaa laitteen avulla lähiverkolle.

WiFi-verkon nimi ja salasana

DNA:n laajakaistamodeemit ovat langattoman verkon osalta salattuja. Löydät verkon nimen ja salasanan pakkauksen mukana tulleesta lapusta, laitteeseen liimatusta tarrasta sekä tarvittaessa asetussivuilta.

• SSID (verkon nimi): Esim DNA-WLAN-XXX, DNA-WLAN-2G-XXX ja DNA-WLAN-5G-XXX
  • Langattoman verkon salasana: Esim. 12345678901

DG200AC-modeemi tukee 2,4 GHz ja 5 GHz -taajuuksisia langattomia WiFi-verkkoja. Molemmat ovat oletuksena päällä. Erotat nämä toisistaan 2G- ja 5G-termeistä verkkojen nimessä. Voit vaihtaa verkkojen nimet tai kytkeä toisen pois modeemin asetussivuilla. Laite lähettää myös kolmatta WiFI-verkkoa, joka on yhdistelmä 2,4GHz ja 5 GHz -verkkoja. Yhdistä tähän ja käyttölaite valitsee mitä taajuutta käytetään.

Unohtuiko salasana? Kun resetoit modeemin tehdasasetuksiin, palautuvat alkuperäiset asetukset (ml. salasana) takaisin. Resetoi modeemi painamalla modeemin takana olevaa reset-nappia 30 sekunnin ajan. Tällöin modeemissa välähtävät kaikki valot yhtäaikaisesti.

WiFi-verkon käyttöönotto

Windows 10

Näin otat käyttöön langattoman verkkoyhteyden (WiFi) Windows 10 –järjestelmässä:

1. Paina Windowsin työpöydän oikeassa alakulmassa,  kellon läheisyydessä, olevaa WiFi-kuvaketta.

2. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on modeemin takaosassa olevassa tarrassa (SSID). Laita ruksi kohtaan ”Yhdistä automaattisesti” / ”Connect automatically” ja paina Yhdistä / Connect.

3. Syötä verkon salasana. Löydät salasanan modeemin takaosan tarrasta. Kirjoita salasana tarkalleen samalla tavalla kuin se on tarrassa ja paina OK. Nyt voit aloittaa netin käytön.

Windows 8

1. Vie hiiren kursori tietokoneen näytön oikeaan yläkulmaan. Valitse sen jälkeen rattaan kuva (asetukset). Valitse seuraavaksi kuuluvuuspalkit.

2. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on modeemin takaosassa olevassa tarrassa (SSID). Laita ruksi kohtaan ”Yhdistä automaattisesti” / ”Connect automatically” ja paina Yhdistä / Connect.

3. Syötä verkon salasana. Löydät salasanan modeemin takaosan tarrasta. Kirjoita salasana tarkalleen samalla tavalla kuin se on tarrassa ja paina OK. Nyt voit aloittaa netin käytön.

4. Mikäli haluat jakaa tiedostoja laitteiden välillä, valitse alempi kohta. Mikäli et halua jakaa tiedostoja laitteiden välillä, valitse ylempi kohta.

Windows 7 tai Vista

1. Klikkaan Windowsin työpöydän oikeassa alakulmassa, kellon läheisyydessä, olevaa WiFi-kuvaketta.

2. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on modeemin takaosassa olevassa tarrassa (SSID). Laita ruksi kohtaan ”Yhdistä automaattisesti” / ”Connect automatically” ja paina Yhdistä / Connect.

3. Seuraavaksi tietokone kysyy langattoman verkon salasanaa. Löydät salasanan modeemin takaosan tarrasta (Salasana). Kirjoita salasana tarkalleen samalla tavalla, kuin se on tarrassa ja paina OK. Voit aloittaa netin käytön.

Mac OS X
  1. Paina yläkulmassa olevaa WiFi-kuvaketta.

2. Valitse oma verkkosi (SSID).

3. Syötä salasana avoimeen kenttään ja valitse Muista tämä verkko. Paina Ok.

Android-tabletti
  1. Siirry näkymään, josta näet kaikki sovellukset.
  2. Valitse kohta Asetukset.
  3. Valitse kohta WiFi (vanhemmissa Android- tableteissa Langattomat ja verkot).
  4. Odota vähän aikaa, että tabletti etsii verkkoja. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on modeemin takaosassa olevassa tarrassa (SSID).
  5. Seuraavaksi tablettisi kysyy langattoman verkon salasanaa. Syötä salasana joka on modeemin takaosassa olevassa tarrassa (Salasana) avoimeen kenttään.
  6. Paina Yhdistä. Nyt nettiyhteys toimii.
Apple iPad
  1. Valitse työpöydältä asetukset.
  2. Valitse asetuksista kohta WiFi (vanhemmissa iPad-laitteissa kohta on merkitty WLAN).
  3. Odota vähän aikaa, että iPad etsii verkkoja. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on modeemin takaosassa olevassa tarrassa (SSID).
  4. Seuraavaksi iPad kysyy langattoman verkon salasanaa. Syötä salasana joka on modeemin takaosassa olevassa tarrassa (Salasana) avoimeen kenttään.
  5. Paina Liity. Nyt nettiyhteys toimii.