Kun tietokone tai muu päätelaite on kytketty mokkulaan joko USB-johdolla tai langattomasti WiFillä, mokkulan kaikkia asetuksia voidaan hallita nettiselaimella. Suosittelemme Internet Explorer-, Firefox-, Google Chrome- ja Safari-selaimia.

Avaa nettiselaimesi, kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1 ja paina Enter.

Kirjoita Käyttäjänimi-kenttään admin ja salasanaksi 1234.

Paina OK ja modeemin asetussivut aukeavat.

Asetussivuilta voit muuttaa myös WiFi-kanavia, verkon nimeä tai vaikkapa suojausasetuksia.

Mokkulan lukitseminen 4G- tai 3G-verkkoon

Mokkulat toimivat tehokkaimmin 4G- tai 3G-verkossa. Jos yhteys on hidas tai se pätkii, kannattaa kokeilla seuraavia asioita:

• Sisätiloissa yhteys on parhaimmillaan ikkunoiden lähellä
  • Kuuluvuusalueet voit katsoa osoitteesta dna.fi/kuuluvuus.

Mikäli käytät mokkulaa 4G- ja 3G-verkkojen tai 3G- ja 2G-verkkojen rajalla, saattaa mokkula vaihdella näiden verkkojen välillä. Vaihtelu verkkojen välillä aiheuttaa yhteyden pätkimistä ja hidastaa mokkulaa. Voit halutessasi lukita mokkulan mihin tahansa verkkoteknologiaan seuraavasti:

Nettiselaimella:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon tai yhdistänyt laitteen USB-johdolla.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1
    • Oletuskäyttäjänimi on admin.
    • Oletussalasana on 1234.
  3. Valitse pääsivulta kohta Oma Reititin ja asetukset.
  4. Avautuvasta valikosta, valitse kohta verkon valinta.
    • Automaattinen – Valitsee ensin 4G-, sitten 3G- ja viimeisenä 2G-verkon.
    • Vain 4G/3G – Valitsee ensin 4G-, sitten 3G-verkon.
    • Vain 4G – Lukitsee mokkulan 4G LTE -verkkoon.
    • Vain 3G – Lukitsee mokkulan Dual Carrier- tai 3G-verkkoon.
    • Vain 2G – Lukitsee mokkulan 2G-verkkoon.

Verkkopelien pelaaminen

Monet verkkopelit toimivat paremmin mikäli mokkulassa on UPnP (Universal Plug and Play) päällä. Voit tarkistaa tämän seuraavasti:

Nettiselaimella:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon tai yhdistänyt laitteen USB-johdolla.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1
    • Oletuskäyttäjänimi on admin ja oletussalasana on 1234.
  3. Valitse pääsivulta lisäasetukset ja tämän jälkeen aukeavasta ylävalikosta Palomuuri.
  4. Valitse UPnP.
  5. Laita ruksi kohtaan Käytössä.
  6. Paina Käytä.

Huom! Voit avata portteja myös manuaalisesti samasta palomuuriasetusten kohdasta, porttiohjaus ja DMZ-tila. Tarvittaessa löydät myös siltaava-tilan, jolla voit avata kaikki portit kohdasta 4G-asetukset.

Mokkulan lukitseminen tietylle 4G:n taajuusalueelle

Verkon valinnan lisäksi yhteysnopeuteen ja mahdolliseen pätkintään voi auttaa mokkulan lukitseminen tietylle 4G-taajuusalueelle. Esimerkiksi monen tukiaseman liitoskohdassa sijaitseva mokkula voi vaihdella tai valita sijainnille huonomman taajuusalueen.

Nettiselaimella:

Taajuusalueen vaihto tapahtuu valitsemalla pääsivustolla kohdan Oma Reititin ja asetukset, ja täältä kohdan lukitse taajuus.

WiFi-verkon kanavan ja kaistanleveyden vaihtaminen

DNA Matkamokkula 4G+ WiFi MF917V etsii automaattisesti parasta WiFi-kanavaa ja kanavaleveyttä.

Nettiselaimella:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon tai yhdistänyt laitteen USB-johdolla.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1
    • Oletuskäyttäjänimi on admin ja oletussalasana on 1234.
  3. Valitse asetukset päävalikon kohdasta Wi-Fi.
  4. Avautuvan näkymän ylälaidassa on kohta lisäasetukset.
  5. Valitse lisäasetuksien taajuus ja valitse alasvetovalikosta vapain mahdollinen WiFi-kanava.
  6. Alasvetovalikkoa käyttämällä voit vaihtaa verkkotilaa ja kanavan kaistanleveyttä. Valitse ympäristöllesi parhaiten soveltuva vaihtoehto.
  7. Paina Käytä.

Mokkulan päivittäminen

Mokkula saa ajoittain päivityksiä, jotka on syytä tehdä. Normaalissa tilanteessa mokkula ilmoittaa selaimen välityksellä, että päivitys on saatavilla. Voit tarkistaa päivitykset asetussivuilta, kohdasta
lisäasetukset (pääsivulla) – päivitätarkista.

Mokkulan hallintasalasanan muuttaminen

Voit halutessasi muuttaa mokkulan hallintasalasanan. Mikäli unohdat muutetun hallintasalasanan, voit resetoida mokkulan tehdasasetuksille.

Nettiselaimella:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon tai yhdistänyt laitteen USB-johdolla.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1
    • Oletuskäyttäjänimi on admin ja oletussalasana 1234
  3. Valitse asetussivujen kotisivulta oikeasta yläkulmasta kohta muokkaa kirjautumissalasanaa.
    • Nykyinen salasana on 1234.
    • Uusi salasana – Kirjoita haluamasi salasana.
    • Vahvista salasana – Vahvista haluamasi salasana.
  4. Paina Käytä.

Matkamokkulan resetointi tehdasasetuksille

Voit palauttaa DNA Matkamokkula 4G+ WiFi MF917V:n oletusasetukset pitämällä reset-nappia pohjassa noin 15 sekuntia.

Löydät reset-napin saman läpän alta, joka suojaa SIM-korttia.