Nainen tutkii valokuidun hintaa tietokoneella sohvalla istuen

Valokuitu - nopea netti kotiin

Valokuitu on väylä toimintavarmaan ja nopeaan nettiin - ympäri Suomen, kotien ja yritysten käyttöön. Tilaa valokuituliittymä ja astu modernin verkkoyhteyden aikakauteen!

Nopea ja toimintavarma valokuituliittymä

DNA Apuri palveluksessasi valinnasta käyttöönottoon

Helppo käyttöönotto

Hyödynnä nettiasiakkaan edut

Tilaa valokuitu kotiin:
 

Taloyhtiöpäättäjä juttelee valokuidusta

Valokuitu taloyhtiölle

DNA:lta saat kiinteän netin markkinajohtajan varmat ja nopeat yhteydet joka kodin tarpeisiin tänään ja tulevaisuudessa. Luotettavan kumppanin kanssa sujuvan asumisen asiat hoituvat mutkattomasti yhdestä ja samasta osoitteesta, sillä avuliaisuus on DNA:ssamme.​

Nainen perehtyy tabletilla valokuituun

Valokuitu pientalolle 

Tarvitsetko nopeaa nettiä omakotitaloon, rivitaloon tai paritaloon? Liittämällä kotisi DNA:n valokuituverkkoon, saat huippunopean netin koko perheelle – avaimet käteen -asennuksella.​

Ota yhteyttä valokuituasioissa!

Onko sinulla kysyttävää valokuituliittymästä? Anna DNA Apurin auttaa!

Saat asiantuntevan avun ja parhaat vinkit chatissa DNA:n asiantuntijoilta. Asiantuntijamme vastaavat mielellään kysymyksiisi! Saat kysymyksiisi vastauksia myös sähköpostitse osoitteesta pientalot@dna.fi

Kannattaako valokuitu? - Valokuituliittymän nopeus

DNA tuo nopean laajakaistayhteyden jokaiseen kotiin sopivimmalla tavalla. DNA:n kiinteän verkon palveluiden pohjalla toimii kymmeniä tuhansia kilometrejä valokuituverkkoa, minkä ansiosta DNA Netti yltää aina gigan huippunopeuteen saakka. Tulevaisuudessa nopeudet kasvavat entisestään.  

Kattavan valokuituverkon lisäksi DNA:lla on omat merikaapelit, jotka mahdollistavat nopeat yhteydet Suomesta ulkomaille ja takaisin. Jatkuvien panostusten myötä DNA on noussut kiinteän laajakaistan markkinajohtajaksi, ja tarjoaa toimintavarmoja yhteyksiä yhteiskunnan kriittisimpien toimijoiden lisäksi sadoille tuhansille kotitalouksille Suomessa. 

Nopean netin ansiosta työskentely, luentojen seuraaminen ja suosikkisarjojen katsominen onnistuu viiveettömästi. Suoratoistopalvelujen lisäksi DNA:n kiinteän verkon kautta pääsee nauttimaan myös kaapelitelevision tarjonnasta. Kaupunkien keskustoissa, uusimmilla asuinalueilla sekä uusissa taloyhtiöissä DNA:n kiinteä verkko rakentuu täysin valokuidun varaan.

Valokuitu ja valokuitupohjainen kiinteä verkko

Valokuitupohjainen kiinteä verkko yhdistää ainutlaatuisesti runkoverkon valokuidun lisäksi liityntäverkosta ja kiinteistön sisäverkosta sitä osaa, joka mahdollistaa gigaluokan nopeudet aina huoneistoon asti. Käytännössä verkko on valokuituverkkoa joko kiinteistöön asti tai ainakin hyvin lähelle sitä. Kunkin kiinteistön sisäverkko määrittää lopulta sen, millä tavalla yhteyden viimeiset metrit kulkevat ja onko kiinteistössä käytössä Ethernet- vai kaapelilaajakaista.  

Koko DNA:n kiinteä verkko nojaa vahvasti valokuituun ja on päivitetty uusimmalla teknologialla. Tämä koskee myös kaapelilaajakaistaa.  

Olemme uudistaneet verkkoamme määrätietoisesti rakentamalla valokuitua lähemmäs loppuasiakkaita, laajentamalla verkkokapasiteettia sekä päivittämällä laitteistoa. Näin pystymme tarjoamaan toimintavarman ja huippunopean laajakaistan kaikille sen valokuitupohjaisen kiinteän verkon asiakkaille.  

Valokuituliittymän asennus kotiin

DNA:lta saat valokuituyhteyden avaimet käteen -asennuksella. Halutessasi voit ottaa rennosti ja antaa meidän hoitaa asennuksen aina kaivuutöistä sisäverkon rakentamiseen asti.

Yleensä kuitukaapelia varten kaivetaan 0,5 metrin syvyinen oja, jonka pohjalle asetetaan putki kaapelointia varten. Valokuitukaapelin reitti tontilla on hyvä dokumentoida huolellisesti tulevaisuutta varten. Valokuitukaapeli vedetään talon tekniseen tilaan tai lähimpään maantasoiseen huoneeseen, johon asentaja asentaa palvelunjakolaitteen. Samalla hän testaa yhteyden toimivuuden ja varmistaa, että kaikki toimii niin kuin pitääkin.

DNA Kotikuituun kuuluva palvelunjakolaite toimii itsessään jo reitittimenä. Erillistä modeemia ei siis välttämättä tarvita. DNA huolehtii palvelunjakolaitteen toimivuudesta ja päivityksistä puolestasi. DNA Kotikuitu mahdollistaa nopean nettiyhteyden kodin kaikille laitteille ja käyttäjille. Jotta netti toimisi hyvin kaikissa huoneissa, kannattaa kotiin luoda langaton WiFi-verkko Mesh WiFi -järjestelmän avulla.

Miten valokuituliittymän hinta määräytyy?

Valokuidun hintaan vaikuttaa monet eri tekijät. Esimerkiksi saatavuus on keskeinen tekijä. Alueet, joissa valokuituinfrastruktuuri on jo olemassa, ovat usein edullisempia asennuskustannuksiltaan kuin uutta infrastruktuuria vaativat alueet. Myös monipuolisemmat palvelupaketit, jotka saattavat sisältää esimerkiksi puhelin- tai TV-palveluita, vaikuttavat myös kokonaiskustannuksiin. Myös maantieteellinen sijainti voi vaikuttaa hintaan.

Valokuidun hinnan selvität nopeiten ottamalla yhteyttä DNA:n pientalojen valokuitumyyntiin numerosta 0800 304 080 (arkisin klo 9-21) tai sähköpostitse pientalot@dna.fi. Katso myös taloyhtiöiden valokuidun myyntipalvelu.

Usein kysyttyä valokuidusta

Mikä on valokuitu?

Valokuitu on teknologia, jolla nettiyhteys tuodaan loppuasiakkaalle maahan kaivettavien valokuitukaapeleiden kautta. Tällöin nettiyhteys on vakaampi, eikä esim. sääolosuhteet vaikuta yhteyden laatuun.

Miksi kannattaa hankkia valokuituliittymä?

Valokuituliittymä mahdollistaa sujuvan työskentelyn, opiskelun ja viihtymisen sisältöjen ja pelien parissa viiveettömästi.Valokuitu liittymä mahdollistaa vakaan, nopean netin, josta riittää useammankin käyttäjän ja kaikkien laitteiden tarpeisiin.

Miten valokuidun hinta määräytyy?

Valokuituliittymän hinta vaihtelee riippuen siitä, asutko esim. taloyhtiössä, jossa on valmiiksi valokuituliittymä. Tällöin maksat vain edullisen kuukausihinnan sinulle sopivasta DNA Netti -liittymästä. Katso onko sinun taloyhtiössäsi jo DNA Netti.

Jos asut omakotitalossa, paritalossa tai rivitalossa, voi valokuituverkko olla jo valmiiksi kaivettuna joko lähelle tonttiasi tai jopa ihan tontin reunalle. Tällöin valokuitu liittymän hinta ja edullisuus määräytyy sen mukaan, kuinka paljon kaivuu- tai asennustöitä valokuituyhteyden kotiisi saaminen tarvitsee. Ota yhteyttä pientalomyyjääsi.

Miten saan valokuituyhteyden kotiini?
  • Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme ja chattaa vaikka heti: Pientalot (omakotitalot, rivitalot ja paritalot).
  • Taloyhtiöasukas, katso onko sinunkin taloyhtiössäsi jo nopea DNA netti.
  • Taloyhtiöpäättäjät ja isännöistijät, ota yhteyttä paikalliseen asiantuntijaasi.
Onko valokuidun asennus hankalaa?

DNA:lta saat valokuituyhteyden avaimet käteen -asennuksella pientaloihin ja taloyhtiöihin. Halutessasi voit ottaa rennosti ja antaa meidän hoitaa asennus aina kaivuutöistä sisäverkon rakentamiseen asti. Taloyhtiöissä valokuidun  asennus ei usein edes vaadi kaivuutöitä, vaan kiinteä verkkomme saattaa olla jo valmiina odottamassa pelkkää kytkentää.  

Saako valokuidun asennuksesta kotitalousvähennystä?

Kyllä, valokuidun asennustyö ja mahdollinen kaivuutyö ovat kotitalousvähennyskelpoista työtä! Saat vähentää 40 % työn osuudesta ilmoittamalla asennustyön kulut veroilmoituksessasi.

Ennen kuin tilaan valokuidun, kuinka selvitän nykyisen netin nopeuden?

Nettiyhteyden todellisen nopeuden voit mitata netin nopeustestillä. Nopeustesti mittaa ja kertoo yhteyden laadun, lataus- ja lähetysnopeuden.