Avaa takakansi, irrota akku ja laita SIM-kortti akun alle. Laita akku paikalleen ja sulje kansi.

Aseta mokkula mahdollisimman lähelle ikkunaa. Mitä lähempänä ikkunaa mokkula on, sitä paremman yhteysnopeuden se yleensä saa. Mikäli asunto on uusi, suosittelemme ikkunan ulkopuolelle asennettavaa ulkoista antennia. Lisätietoa antenneista saat DNA Kaupasta tai DNA Asiakaspalvelusta.

Rekisteröityminen DNA:n nettiin kestää joitakin minuutteja. Mikäli yhteyden avaus ei onnistu, soita DNA:n asiakaspalveluun.

Nettiyhteys on käytettävissä kun mokkulassa palaa virtavalo ja verkkotilan merkkivalo (jollain muulla värillä kuin punaisella). Jos mokkulassa on näyttö, näet näytössä signaalista kertovan kuvakkeen.

Yhdistä internettiin

Käynnistä mokkula painamalla etupaneelin virtanappia. Mokkulan näytöllä lukee nyt SIM-lukittu, mene osoitteeseen http://dna.mokkula ja syötä PIN-koodi. Paina kerran mokkulan etupaneelissa olevaa navigaationappia (napissa symboli ”-”) ja näet mokkulan näytöllä WiFi-verkon nimen ja verkon salasanan.

Valitse tietokoneelta WiFi-verkko. Verkko on muotoa Mokkula-1234 (numerot vaihtelevat). Verkon salasana on kohdassa WiFi-salasana. Jos et näe verkon nimeä tai salasanaa, paina navigaationappia uudelleen.

Voit halutessasi poistaa PIN-koodin pois käytöstä. Tällöin mokkula muodostaa automaattisesti internet-yhteyden, kun se käynnistetään.

1. Siirry mokkulan hallintasivulle osoitteessa http://dna.mokkula.

2. Syötä hallintasalasana (12345) ja paina Lähetä.

3. Nyt mokkula kysyy PIN-koodia. Syötä koodi 1234 ja jätä ruksi kohtaan Poista SIM-kortin PIN-koodikysely. Paina Lähetä.

4. Paina Ok. Olet poistanut PIN-koodin käytöstä ja mokkula muodostaa käynnistettäessä automaattisesti internet-yhteyden.

Langattoman verkon eli WiFin käyttöönotto

Suosittelemme mokkulan käyttöä WiFi-yhteyden avulla. Mikäli esim. tietokoneessasi ei ole langatonta nettiyhteyttä, voit käyttää mokkulaa myös USB-liitännän avulla.

Windows 10

Klikkaa Windows 10 -tietokoneessa WLAN-verkon kuuluvuuspalkkeja Windowsin oikeasta alakulmasta. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on DNA-Mokkula-XXXXXX. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan tarrassa. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

Laita ruksi kohtaan Yhdistä / Connect.

Seuraavaksi tietokone kysyy langattoman verkon salasanaa. Näet salasanan mokkulan LCD-näytöltä, kun painat virtanappia. Kirjoita salasana tarkalleen samalla tavalla ja paina OK.

Voit aloittaa netin käytön.

Windows 8

Vie hiiren kursori tietokoneen näytön oikeaan yläkulmaan. Valitse sen jälkeen Asetukset (rattaan kuva). Valitse seuraavaksi kuuluvuuspalkit.

Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on Mokkula xxxxxxx. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan näytöltä. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

Laita ruksi kohtaan Yhdistä automaattisesti / Connect automatically ja paina Yhdistä / Connect.

Seuraavaksi tietokone kysyy langattoman verkon salasanaa. Näet salasanan mokkulan LCD-näytöltä, kun painat virtanappia. Kirjoita salasana tarkalleen samalla tavalla ja paina OK.

Windows 7 / Vista

Klikkaa Windows 7 ja Vista -tietokoneessa WLAN-verkon kuuluvuuspalkkeja Windowsin oikeasta alakulmasta. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on Mokkula xxxxxx. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan näytöltä. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

Laita ruksi kohtaan Yhdistä / Connect.

Seuraavaksi tietokone kysyy langattoman verkon salasanaa. Näet salasanan mokkulan LCD-näytöltä, kun painat virtanappia. Kirjoita salasana tarkalleen samalla tavalla ja paina OK.

Voit aloittaa netin käytön.

Mac OSX

Klikkaa hiirellä WLAN-verkon ikonia näytön yläosassa. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on Mokkula xxxxxx. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan näytöltä. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

Seuraavaksi tietokone kysyy langattoman verkon salasanaa. Näet salasanan mokkulan LCD-näytöltä, kun painat virtanappia. Kirjoita salasana tarkalleen samalla tavalla ja paina OK.

Voit aloittaa netin käytön

Apple iPad

Valitse iPadin kotinäkymästä Asetukset. Valitse asetuksista kohta Wi-Fi (vanhemmissa malleissa WLAN).

Odota vähän aikaa, kun iPad etsii verkkoja. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on Mokkula xxxxxx. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan näytöltä. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

Seuraavaksi iPad kysyy langattoman verkon salasanaa. Katso salasana mokkulan näytöltä. Kirjoita salasana tarkalleen samalla tavalla ja paina Liity.

Voit aloittaa netin käytön.

Android Tablet

Siirry näkymään, jossa näet kaikki sovellukset.

Valitse Asetukset ja valikosta kohta Wi-Fi (vanhemmissa Langattomat ja verkot). Odota vähän aikaa, kun tabletti etsii verkkoja. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on Mokkula xxxxxx. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan näytöltä. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

Seuraavaksi tabletti kysyy langattoman verkon salasanaa. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan näytöltä. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

USB-kaapeli

Suosittelemme mokkulan käyttöä WLAN-verkon kautta. Voit kuitenkin käyttää mokkulaa myös USB-liitännän avulla. Voit käyttää WLAN-yhteyttä ja USB-kaapelia samaan aikaan.

USB-liitännän käyttö tapahtuu kytkemällä USB-kaapeli tietokoneeseen ja asentamalla yhteysohjelma tietokoneen ruudulla tapahtuvien ohjeiden mukaan. Kun yhteysohjelma on asennettu, nettiyhteys toimii automaattisesti. USB-liitäntä on tuettu Windows XP ja Mac 10.5 tai näitä uudemmissa käyttöjärjestelmissä. Varmista, että tietokoneessasi on uusin versio näistä käyttöjärjestelmistä.

PIN-koodi

1. Käynnistä mokkula ja liity WiFi-verkkoon tai käytä mokkulaa USB-liitännällä.

2. Kirjoita nettiselaimen osoiteriville http://dna.mokkula

3. Syötä salasana (oletuksena 12345)

4. Syötä PIN-koodi kenttään, jossa kysytään PIN-koodia ja paina lähetä. Oletuksena koodi on 1234.

Huom! Jos SIM-kortin PIN-koodikysely on päällä, pitää PIN-koodi syöttää joka kerta kun käynnistät mokkulan. Saat PIN-koodin kyselyn pois puhelimella tai mokkulasta seuraavasti:

1. Kirjoita nettiselaimen osoiteriville http://dna.mokkula

2. Syötä salasana (oletuksena 12345)

3. Valitse Lisäasetukset -> WAN -> SIM. Valitse Poista käytöstä.

4. Mokkula kysyy käytössä olevaa PIN-koodia. Syötä koodi ja tämän jälkeen yhteys muodostuu automaattisesti joka kerta kun käynnistät mokkulan.