Mobiilivarmenne

Helppo ja turvallinen tapa tunnistautua puhelimella netissä.

Todista henkilöllisyytesi verkossa

Turvallinen tapa tunnistautua

Runsaasti käyttökohteita

Mobiilivarmenne on henkilöllisyystodistus puhelimessasi

Sen avulla todistat henkilöllisyytesi ja teet sähköisen allekirjoituksen silloin, kun nettiasiointi sitä vaatii. Mobiilivarmenteen käyttö on vaivatonta - sinun tarvitsee muistaa vain oma puhelinnumerosi sekä itse valitsemasi nelinumeroinen tunnusluku. Mobiilivarmenne toimii jo noin 20 000 eri palvelussa.

3 kk 0€/kk

jatkossa, 1,99 €/kk, avausmaksu 0€ (norm. 3,90€)

Miksi Mobiilivarmenteella on turvallisempaa tunnistautua kuin pankkitunnuksilla?

Moni käyttää pankkitunnuksia erilaisiin verkkopalveluihin tunnistautumiseen. Harmillisesti huijarit kalastelevat juuri pankkitunnuksia ja tunnusten menettäminen on usein kallis ongelma. Erityisesti julkisten palveluiden sivujen kopiointi on huijareiden mieleen. Huijausviestissä on usein kirjautumislinkki, joka vie tutun näköiselle sivulle, josta pankkitunnukset lähtevät huijarin matkaan. Hyvä nyrkkisääntö onkin, että pankkitunnuksia kannattaa käyttää vain verkkopankkiin kirjautuessa. Mobiilivarmenne on turvallinen vaihtoehto pankkitunnuksilla tunnistautumiseen. Mobiilivarmenteen käyttö on myös helppoa, sillä sinun pitää muistaa vain itse keksimäsi nelinumeroinen koodi ja puhelinnumerosi.

Mobiilivarmenteen käyttöönotto on helppoa

Mobiilivarmenne liitetään puhelimesi SIM-kortille*, joten et tarvitse sitä varten erillistä sovellusta. Saat sen käyttöösi saman tien tilaamalla sen suoraan netistä. Tee näin:

  • Siirry Mobiilivarmenteen tilaussivulle.
  • Tunnistaudu ensimmäisellä kerralla verkkopankkitunnuksilla.
  • Syötä puhelinnumerosi kirjautumissivulla ja odota tekstiviestiä.
  • Syötä palveluun tekstiviestillä saamasi koodi.
  • Luo tunnistautumisavain ja noudata puhelimen näytölle ilmestyviä ohjeita.

Mobiilivarmenne on nyt käytössäsi ja voit tunnistautua sen avulla eri verkkopalveluissa. Jatkossa et tarvitse enää verkkopankkitunnuksia tunnistautuaksesi palveluihin.

* Mobiilivarmennetta ei voida aktivoida digitaaliselle eSIM-kortille.

Näin käytät Mobiilivarmennetta

Kun kirjaudut tuttuun verkkopalveluun, valitse Mobiilivarmenne tunnistautumistavaksi. Syötä oma puhelinnumerosi. Puhelimesi ruudulle pomppaa ilmoitus kirjautumisyrityksestä. Tarkista, että kirjautumissivulla ja ruudulla olevat numerot täsmäävät ja hyväksy kirjautuminen syöttämällä itse valitsemasi pin-koodi.