• Sisätiloissa yhteys on parhaimmillaan ikkunoiden lähellä
  • Kiinnitä lisäantennit mokkulan antenniliittimiin

Kuuluvuusalueet voit katsoa osoitteesta dna.fi/kuuluvuus-ja-peittoalueet.

Mikäli käytät mokkulaa 4G- ja 3G-verkkojen tai 3G- ja 2G-verkkojen rajalla, saattaa mokkula vaihdella näiden verkkojen välillä. Vaihtelu verkkojen välillä aiheuttaa yhteyden pätkimistä ja hidastaa mokkulaa. Voit halutessasi lukita mokkulan mihin tahansa verkkoteknologiaan seuraavasti:

Suoraan näytöltä

1. Valitse kosketusnäytöltä Asetukset.
  2. Valitse Verkkoasetukset.
  3. Valitse Ensisijainen tila.
  4. Oletuksena laite hakee 3G/4G-yhteyksiä. Valitse 3G tai 4G jos haluat, että laite hakee vain tätä tiettyä verkkoa.

Käyttölaitteen selaimella

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1.
    • Oletuskäyttäjänimi on admin ja oletussalasana on 1234.
  3. Valitse ylhäältä Asetukset
  4. Valitse vasemmalta Modeemi ja alhaalta tulevasta valikosta Mobiiliverkkoasetukset.
  5. Valitse kohdasta Verkko ja alasvetovalikosta:
    • 4G/3G: Valitsee ensin 4G-, sitten 3G- ja viimeisenä 2G-verkon.
    • 4G: Lukitsee mokkulan 4G LTE -verkkoon.
    • 3G: Lukitsee mokkulan Dual Carrier tai 3G-verkkoon.
    • 2G: Lukitsee mokkulan 2G-verkkoon.

Mokkulassa on myös LTE-taajuuslukko (LTE channel/band lock). Taajuuslukolla asetat mokkulan käyttämään vain yhtä tiettyä 4G LTE -taajuutta eli DNA:n käyttämiä taajuuksia 800/1800 Mhz. Taajuuslukko ratkaisee ongelmat vain tietyissä tilanteissa. Jos käytät toiminnallisuutta väärin, mokkula ei enää saa yhteyttä tukiasemaan.

Verkkopelien pelaaminen

Monet verkkopelit toimivat paremmin mikäli mokkulassa on UPnP (Universal Plug and Play) päällä. Voit tarkistaa tämän seuraavasti:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1.
  3. Oletuskäyttäjänimi on admin ja oletussalasana on 1234.
  4. Valitse ylhäältä Asetukset
  5. Valitse vasemmalta Suojaus ja alhaalta tulevasta valikosta UPnP-asetukset.
  6. Laita ruksi kohtaan Ota käyttöön.
  7. Paina Käytä.

Matkamokkulan lukitseminen tietylle 4G:n taajuusalueelle
Verkon valinnan lisäksi yhteysnopeuteen ja mahdolliseen pätkintään voi auttaa mokkulan lukitseminen tietylle 4G-taajuusalueelle. Esimerkiksi monen tukiaseman liitoskohdassa sijaitseva mokkula voi vaihdella tai valita sijainnille huonomman taajuusalueen.

Taajuusalueen vaihto tapahtuu samasta polusta kuin verkon valinta.
WiFi-verkon nimen ja salasanan muuttaminen
Voit halutessasi muuttaa WiFi-verkon nimen tai salasanan. Mikäli teet näin, laitteet, jotka oli jo kytketty WLAN-verkkoon, pitää liittää uudestaan uudelleen nimettyyn WiFi-verkkoon.

Mikäli unohdat muuttamasi WiFi-verkon salasanan, voit resetoida mokkulan tehdasasetuksille. Tällöin WiFi-verkon salasana palautuu samaksi, joka on mokkulan takana olevassa tarrassa.

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1.
    • Oletuskäyttäjänimi on admin ja oletussalasana on 1234.
  3. Valitse ylhäältä Asetukset.
  4. Vasemmalta valikosta WLAN ja avautuvasta valikosta WLAN-perusasetukset.
  5. Valitse ylhäältä sen verkon nimi, jonka haluat muuttaa. Valitse muokkaa ja kirjoita kohtaan SSID uusi WLAN-verkon nimi.
  6. Kirjoita kohtaan WPA -esijaettu avain uusi salasana. Jos haluat nähdä kirjoitetut kirjaimet, valitse yläpuolelta Näytä salasana.
  7. Paina Käytä.
WiFi-verkon taajuuden vaihtaminen

DNA Matkamokkula 4G+ WLAN E5787 käyttää oletuksena 2.4 GHz:n taajuudellista verkkoa. Jos päätelaitteesi tukee 5 GHz-taajuutta, kannattaa tämä ottaa käyttöön mokkulan asetuksista ja yhdistää päätelaite uudestaan.

Huomioithan, että 2.4 GHz- ja 5 GHz-taajuuksien yhtäaikainen käyttö laskee WiFi-nopeuden puoleen.

Suoraan näytöltä:

1. Valitse Asetukset.
  2. Valitse Wi-Fi.
  3. Valitse käytettävä kaista 2.4 GHz tai 5 GHz

Käyttölaitteen selaimella:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WLAN-verkkoon.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1.
    • Oletuskäyttäjänimi on admin ja oletussalasana on 1234.
  3. Valitse ylhäältä Asetukset.
  4. Valitse vasemmalta WLAN ja alas tulevasta valikosta WLAN-perusasetukset.
  5. Valitse verkon nimistä 2.4 GHz tai 5 GHz ja paina Muokkaa.
  6. Valitse tila-kohdasta Ota käyttöön.
  7. Paina Käytä
WiFi-verkon kanavan ja kaistanleveyden vaihtaminen
DNA Matkamokkula valitsee automaattisesti parhaan WiFi-kanavan ja kaistanleveyden skannaamalla ympäristön muita WiFi-verkkoja.

Ongelmanratkaisutilanteessa manuaalinen asettaminen on mahdollista.

Käyttölaitteen selaimella:

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1.
    • Oletuskäyttäjänimi on admin ja oletussalasana on 1234.
  3. Valitse ylhäältä Asetukset.
  4. Valitse vasemmalta WLAN ja alas tulevasta valikosta WLAN-lisäasetukset.
  5. Valitse 2.4 GHz tai 5 GHz -taajuus ja valitse vapain mahdollinen kanava alasvetovalikosta, joka avautuu Kanava-osiosta.
  6. Wi-Fi -kanavanleveyskohdasta alasvetovalikko tuo vaihtoehdot, taajuusalueesta riippuen 20, 40 tai 20/40 (auto). Valitse ympäristöösi paras.
  7. Paina Käytä.
Matkamokkulan virranhallinta-asetusten muuttaminen
Suoraan näytöltä:

1. Valitse päävalikosta Virransäästöasetukset.
  2. Valitse muutettava arvo.
Huomioithan, että laitteen oletusasetukset on optimoitu maksimoimaan akun suorituskyky, mutta myös käyttömukavuus.
Matkamokkulan päivittäminen
Matkamokkula saa ajoittain päivityksiä, jotka on syytä tehdä. Helpoiten tarkistus tapahtuu matkamokkulan näytöltä polusta Asetukset -> Päivitä -> Tarkista päivitykset.

Web-käyttöliittymään ja mokkulan näytölle tulee normaalissa tapauksessa automaattisesti ilmoitus, jos uusi päivitys on ladattavissa.
Mokkulan hallintasalasanan muuttaminen
Voit halutessasi muuttaa mokkulan hallintasalasanan. Mikäli unohdat muutetun hallintasalasanan, voit resetoida mokkulan tehdasasetuksille.
  1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt kotimokkulan WiFi-verkkoon.
  2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.1.1.
    • Oletuskäyttäjänimi on admin ja oletussalasana on 1234.
  3. Valitse ylhäältä Asetukset.
  4. Valitse vasemmalta kohta Järjestelmä ja alhaalta tulevasta valikosta Muuta salasana.
    • Nykyinen salasana on 1234.
    • Uusi salasana: Kirjoita haluamasi salasana.
    • Vahvista salasana: Vahvista haluamasi salasana.
  5. Paina Käytä.
Nollaus tehdasasetuksille
Voit palauttaa kotimokkulan oletusasetukset pitämällä laitteen vasemman puolella olevaa reset-painiketta painettuna yli 3 sekuntia.
PIN-koodin syöttäminen
Mikäli SIM-kortilla on käytössä jokin muu PIN-koodi kuin 1234, pitää PIN-koodi syöttää mokkulan asetuksista.
  1. Avaa nettiselain kun olet kytkeytynyt kotimokkulan WiFi-verkkoon.
  2. Kirjoita selaimen osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.8.1.
    • Oletuskäyttäjänimi on admin ja oletussalasana 1234.
  3. Valitse ylhäältä Internet.
  4. Valitse vasemmalta PIN-koodin hallinta.
  5. Syötä PIN-koodi kohtaan Anna PIN ja paina Lähetä.