Mokkulan hallintasivu ja asetusten muuttaminen

Mokkulan asetuksia muutetaan nettiselaimeilla. Asetuksen muuttaminen edellyttää, että selainta käyttävä laite on liitetty mokkulan muodostamaan WiFi-verkkoon tai laite on kytketty Ethernet-kaapelilla mokkulaan.

Asetuksista voit muuttaa mm. WiFi-verkon nimen ja salasanan tai lukita mokkula käyttämään vaikka 4G- tai 3G-verkkoa.

Avaa nettiselaimesi ja kirjoita osoiteriville http://192.168.8.1 ja paina Enter.
Kirjoita Käyttäjänimi kenttään: admin ja Salasana-kenttään: admin.
Paina OK, niin modeemin asetussivut aukeavat.

PIN-koodin syöttäminen

Mikäli SIM-kortilla on käytössä jokin muu PIN-koodi kuin 1234, pitää PIN-koodi syöttää mokkulan asetuksista.

1. Avaa nettiselain, kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon
  2. Kirjoita osoiteriville http://192.168.1.1
  3. Oletuskäyttäjänimi on admin ja oletussalasana admin.
  4. Valitse ylhäältä Internet
  5. Valitse vasemmalta PIN-koodin hallinta
  6. Syötä haluamasi PIN-koodi kohtaan Anna PIN ja paina Lähetä
Verkkopelien pelaaminen

Monet verkkopelit toimivat paremmin, jos mokkulassa on päällä UPnP.  Voit tarkistaa tämän seuraavasti:

1. Avaa nettiselain kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon.
  2. Kirjoita osoiteriville http://192.168.1.1
    • Oletuskäyttäjänimi on admin.
    • Oletussalasana on admin.
  3. Valitse ylhäältä Suojaus
  4. Valitse vasemmalta UPnP.
  5. Laita ruksi kohtaan Ota käyttöön.
  6. Paina Lähetä.
Mokkulan lukitseminen 4G- tai 3G-verkkoon

Mokkulat toimivat tehokkaimmin 4G- tai 3G-verkossa. Jos yhteys on hidas tai se pätkii, kannattaa kokeilla seuraavia asioita:

• Sisätiloissa yhteys on parhaimmillaan ikkunoiden lähellä.
  • Kiinnitä mokkulan mukana tulleet lisäantennit mokkulan antenniliittimiin.

Lisätietoa kuuluvuusalueista: dna.fi/kuuluvuus-ja-peittoalueet

Mikäli mokkulaa käytetään 4G- tai 3G-verkon tai 3G- tai 2G-verkon rajalla, saattaa mokkula vaihdella näiden verkkojen välillä. Vaihtelu verkkojen välillä aiheuttaa yhteyden pätkimistä ja hidastaa mokkulaa. Voit halutessasi lukita mokkulan mihin tahansa verkkoteknologiaan seuraavasti:

1. Avaa nettiselain kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon.
  2. Kirjoita osoiteriville http://192.168.1.1
    • Oletuskäyttäjänimi on admin.
    • Oletussalasana on admin.
  3. Valitse ylhäältä Internet.
  4. Valitse vasemmalta Verkkoyhteys
  5. Valitse kohdasta Verkkotila.
    • Automaattinen – Valitsee ensin 4G-, sitten 3G- ja viimeisenä 2G-verkon.
    • 4G – Lukitsee mokkulan 4G LTE -verkkoon.
    • 3G – Lukitsee mokkulan Dual Carrier- tai 3G-verkkoon.
    • 2G – Lukitsee mokkulan 2G-verkkoon.
WiFi-verkon nimen ja salasanan muuttaminen

Voit muuttaa WiFi-verkon nimen ja salasanan haluamaksesi. Mikäli teet näin, laitteet, jotka oli jo kytketty WiFi-verkkoon, pitää liittää uudestaan uudelleen nimettyyn WiFi-verkkoon.

Mikäli unohdat muutetun WiFi-verkon salasanan, voit resetoida mokkulan tehdasasetuksille, jolloin WiFi-verkon salasana palautuu samaksi, joka on mokkulan takana olevassa tarrassa.

1. Avaa nettiselain kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon.
  2. Kirjoita osoiteriville http://192.168.1.1
    • Oletuskäyttäjänimi on admin.
    • Oletussalasana on admin.
  3. Valitse ylhäältä WLAN.
  4. Kirjoita kohtaan SSID uusi WLAN-verkon nimi.
  5. Kirjoita kohtaan WPA-PSK uusi salasana. Jos haluat nähdä kirjoitetut kirjaimet, valitse yläpuolelta Ota käyttöön.
  6. Paina Lähetä.
Mokkulan hallintasalasanan muuttaminen

Voit halutessasi muuttaa mokkulan hallintasalasanan. Mikäli unohdat muutetun hallintasalasanan, voit resetoida mokkulan tehdasasetuksille.

1. Avaa nettiselain kun olet kytkeytynyt mokkulan WiFi-verkkoon.
  2. Kirjoita osoiteriville http://192.168.1.1
    • Oletuskäyttäjänimi on admin.
    • Oletussalasana on admin.
  3. Valitse ylhäältä Järjestelmä.
  4. Valitse vasemmalta kohta Vaihda salasana.
    • Nykyinen salasana on admin.
    • Uusi salasana – Kirjoita haluamasi salasana.
    • Vahvista salasana – Vahvista haluamasi salasana.
  5. Paina Lähetä.
Nollaus tehdasasetuksille

Voit palauttaa mokkulan oletusasetuksille pitämällä laitteen vasemmalla puolella olevaa Reset-painiketta pohjassa noin 2 sekuntia.

Mokkulan päivittäminen

Web-käyttöliittymään ja kotimokkulan ruudulle tulee normaalissa tapauksessa automaattisesti ilmoitus, kun uusi päivitys on ladattavissa.