5G – entistäkin nopeampi ja viiveetön verkko

5G:stä puhutaan paljon, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Luvassa on paljon netin käyttöä parantavia ja arkea helpottavia asioita; ihan kaikkea emme edes vielä osaa kuvitellakaan. Suurimmat muutokset näkyvät vasta muutaman vuoden päästä, sillä 5G-teknologia kehittyy koko ajan ja parantaa myös 4G-verkon nopeuksia.

DNA rakentaa 5G:n palveluita sekä entistä nopeampaan ja sujuvampaan mobiilidatan käyttöön että kotien ja toimistojen nopeaksi verkkoyhteydeksi. Lopulta 5G:ssä ei ole kyse pelkästään netistä, vaan siitä, millaisen huomisen se mahdollistaa.

Milloin 5G tulee?

5G on jo täällä osittain, mutta se ei kuitenkaan tule kertarysäyksellä. 4G-netti lanseerattiin jo vuonna 2011, ja sekin nopeutuu edelleen koko ajan, kun lisää kapasiteettia otetaan käyttöön verkossa. 5G ei korvaa 4G:tä, vaan täydentää sitä vaiheittain.

Mitä 5G mahdollistaa?

5G:llä katsot hyvälaatuista sisältöä esimerkiksi Netflixin ja Areenan suoratoistopalveluista pätkimättä, pelaaminen verkossa on viiveetöntä ja etätyöt sujuvat. Tulevaisuudessa verkon viipaloinnin eli slicingin avulla 5G-verkon palveluita voidaan mukauttaa sekä kotien että yritysten tarpeisiin. Verkon viipaloinnilla mahdollistamme käyttäjälle oman häiriö- ja ruuhkavapaan kaistan – oli se sitten kodin netti tai yrityksen IoT-sovellus.

Mitä käy 4G:lle?

4G ei ole katoamassa minnekään, sillä 5G-teknologiaa rakennetaan ensivaiheessa olemassa olevan 4G:n päälle niin sanottuna kapasiteettikerroksena. DNA jatkaa myös uusien 4G-tukiasemien rakentamista ja 4G-toiminallisuuksien kehittämistä, minkä ansiosta myös 4G-palveluiden käytettävyys paranee edelleen.

 

Video: Onko 5G-verkkoa syytä pelätä?

Ei ole. Turvallinen mobiiliverkko on meidän yhteinen etumme. Kerromme oheisella videolla tarkemmin 5G-verkosta sekä radiotaajuisesta säteilystä ja sen ominaisuuksista. Voit huoletta nauttia kasvavista datansiirron nopeuksista.

5G-verkko lyhyesti

  • Luotettavuus ja toimintavarmuus ovat nykyisiä verkkoja paremmat 
  • Vähintään 10-kertaiset nopeudet ja jopa gigan yhteydet
  • Suoratoistopalveluiden, TV-ohjelmien ja videoiden parempi laatu ja pätkimättömyys tekevät katselusta entistä elämyksellisempää
  • Välitön yhteys minimaalisella viiveellä nostaa pelaamisen uudelle tasolle 
  • Pientaloille 5G tuo oman ruuhkattoman nettikaistan kotiin