Asetukset

Asetussivulle kirjautuminen

Kun tietokone tai muu päätelaite on kytketty langallisesti tai langattomasti modeemiin, sen kaikkia asetuksia voidaan hallita nettiselaimella. Suosittelemme käyttämään Google Chrome- ja Safari-selaimia.

 1. Avaa nettiselain ja kirjoita osoiteriville 192.168.101.1 tai dna.wifi/ ja paina Enter.
 2. User Name on admin ja password on 1234
 3. Paina Login ja modeemin asetussivut aukeavat 

Nyt olet kirjautunut sisään modeemin asetussivuille. Voit vaihtaa salasanan More -> System Management -> Account Management -valikosta. Asetussivuilta voit muuttaa myös WiFi-asetuksia, verkon nimeä tai vaikkapa suojausasetuksia sekä päivittää laitteen uusimpaan ohjelmistoversioon. 

Salasanan vaihto ja unohtunut salasana

Kaikilla DNA:n langattomilla modeemeilla on tehdasasetuksiltaan sama salasana, 1234. Salasanaa tarvitaan, jotta laitteen asetuksia voidaan muuttaa. Salasana tulee vaihtaa tietoturvasyistä, jotta ulkopuoliset eivät voi hallinnoida modeemia. Kun olet kirjautunut asetussivuille, saat vaihdettua salasanan seuraavasti:

 1. Valitse etusivulta More.
 2. Valitse System Management -valikon alta Account Management
 3. Kirjoita nykyinen salasanasi  Old Password -kenttään. Tämän jälkeen kirjoita haluamasi uusi salasana New Password -kenttään sekä uudelleen Confirm Password -kenttään. Lopuksi paina Apply.

Bandsteering / yhdistelmäverkon pois päältä kytkeminen

 Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse My Wi-Fi

 

My Wi-Fi -välilehdellä voit valita onko yhdistelmäverkko (2.4 GHz & 5 GHz) käytössä. Jos haluat poistaa yhdistelmäverkon käytöstä, valitse Dual-band Combination -valinnassa OFF. Muutos tallennetaan painamalla Apply

Valinnan jälkeen sinulla on erilliset 2,4GHz ja 5GHz verkot, joiden asetuksia voit muuttaa itsenäisesti. 

DynDNS 

Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse More. Siirry sivun välilehdelle Network Configuration  -> DDNS Function.  

Valitse New. Valitse Enable DDNS ja täytä vaadittavat tiedot kenttiin. Lopuksi tallenna muutokset painamalla sivun alalaidasta Apply

 

DynDNS-palvelun käyttö edellyttää, että käyttäjä on luonut valmiiksi tilin DynDNS-palveluntarjoajalle. 

Porttiohjaus

Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse More. Siirry Security Configuration -välilehden kautta IPv4 Port Mapping / IPv6 Port Mapping -välilehdelle.  

Modeemissa on päällä oletuksena UnPn-työkalu portinohjaukseen. Esimerkiksi pelattaessa tai käytettäessä latausohjelmia, käyttäjä voi avata portteja myös manuaalisesti. 

Manuaalisen ohjauksen tekeminen: 

Valitse New ja täytä IP-osoitetiedot. Paina sitten Add ja lisää tarvittavat porttitiedot. Add-painikkeesta saa avattua useampia portteja laitteelle. Lopuksi paina Apply hyväksyäksesi muutokset. 

Laitetiedot

Sarjanumeron tarkistus

Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse More. Siirry System Info -välilehdelle ja sitten Device Information -välilehdelle. Sarjanumero näkyy kohdassa SN. Löydät sarjanumeron myös laitteeseen liimatusta tarrasta.

Laiteversion tarkistus

Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse More. Siirry System Info -välilehdelle ja sitten Device Information -välilehdelle. Laiteversio näkyy kohdassa Software Version.

WAN MAC -osoitteen tarkistus

Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse More. Siirry System Info -välilehdelle ja sitten Device Information -välilehdelle. WAN MAC -osoite näkyy kohdassa MAC.

IP-osoitteen varaaminen sisäverkon laitteelle

IPv4

Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse More. Siirry Network Configuration -välilehden kautta Lan Settings -välilehdelle. Valitse Static IP address list kohdasta New. Laita MAC Address -kohtaan laitteen MAC-osoite, jolle haluat jakaa kiinteän osoitteen. Laita IP Address -kohtaan IP-osoite, jonka haluat laitteelle. Osoitteen pitää olla IP Address Allocation Rangen sisällä oleva osoite.

 

IPv6

Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse More. Siirry Network Configuration -välilehden kautta DHCPv6 Static IP Configuration -välilehdelle. Valitse New. Laita MAC Address -kohtaan laitteen MAC-osoite, jolle haluat jakaa kiinteän osoitteen. Laita IP Address -kohtaan IP-osoite, jonka haluat laitteelle esimerkin mukaisessa muodossa.

Verkon topologian katsominen 

Kun sinulla on kaksi tai useampi DNA Mesh WiFi -modeemi käytössäsi, voit katsoa topologia-näkymästä, että modeemit ovat optimaalisesti yhdistetty toisiinsa. Voit myös tarkistaa minkä modeemin taakse laitteesi ovat yhdistyneet. 

Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse Terminal. Terminal-sivulta näet laitelistauksen. Oletuksena valittuna on laitteet, jotka ovat verkossa (Online devices). Valitsemalla vetovalikosta Offline devices näet aiemmin verkossa olleet laitteet. 

 

Paina Currently in list mode, click to switch to Topo chart mode -kuvaketta siirtyäksesi topologia-näkymään. Painamalla uudestaan samaa kuvaketta pääset takaisin laitelistaukseen.

 

Virhelogin kerääminen laitteesta

Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse More. Siirry Maintenance Diagnosis -välilehden kautta  Fault Info Collect -välilehdelle.

Paina Start aloittaaksesi login kerääminen. Kun logi on kerätty paina Download-painiketta, logi latautuu laitteellesi collectFaultFinish.txt-tiedostoon.

Lapsilukon asettaminen

Kirjaudu laitteen asetussivulle ja valitse More. Siirry Security Configuration -välilehdelle ja sitten Parental Control Configuration -välilehdelle.

 • Ensimmäiseksi valitse Template-välilehti ja luo sääntö lapsilukolle
 1. Valitse New ja määritä Templatelle nimi sekä aikajakso jolloin se on voimassa. Paina Next.
 2. Määritä onko lapsilukko voimassa koko päivän vai osan päivästä ja viikonpäivät jolloin se on voimassa. Paina Apply hyväksyäksesi asetukset. Paina Next.
 3. Seuraavassa kohdassa voi määrittää tietyt verkko-osoitteet, joita esto koskee. Paina New ja aseta osoite. Paina Apply hyväksyäksesi muutokset. Paina Finish.
 • Seuraavaksi valitaan laitteet, joiden halutaan olevan lapsilukon alaisuudessa.
 1. Siirry Overview-välilehdelle ja valitse New.
 2. Valitse laite, anna kuvaus laitteelle ja valitse käytettävä Template. Paina Apply hyväksyäksesi muutokset.