Modeemin asennus ethernet-kohteessa

1. Asunnossasi on kytkinkaappi (usein asunnon sähkökaapissa), jossa voit määrittää mihin asunnon nettipistokkeista kotisi nettiyhteys tulee. Voit myös saada yhteyden useampaan nettipistokkeeseen hankkimalla DNA Kytkimen.
  2. Kytke ethernet-johto (RJ45) huoneen ethernet-rasiasta modeemin WAN-liitäntään.
  3. Kytke virtajohto virtapistorasiaan ja yhdistä sen toinen pää EX400-modeemin virtaliitäntään.
  4. Paina modeemin virtapainiketta. Modeemin valot vilkkuvat noin 30 sekunnin ajan. Asennus on onnistunut, kun modeemin status-merkkivalo palaa tasaisen vihreänä. Modeemin ja nettiyhteyden asennus on nyt valmis!

Kun laitteen update- eli päivitysmerkkivalo vilkkuu, on modeemille saatavilla päivitys. Voit käynnistää päivityksen koskettamalla merkkivaloa.

Etupaneelin valojen merkitykset

1. Käynnistyksen aikana ”Status” on keltainen. Tämä indikoi odotustilaa, jolloin laite ei ole vielä käynnistyt, eikä se ole saanut IP-osoitetta. Juuri käynnistymisen alussa LED-valo on punainen muutaman sekunnin ajan.

Kun laite on käynnistynyt kokonaan ja saanut nettiyhteyden, ”Status”-valo palaa kiinteästi vihreänä.

Mikäli laitteessa ilmenee vika tai nettiyhteys katkeaa, palaa ”Status”-valo kiinteästi punaisena.

2. Kun laite havaitsee ohjelmistopäivityksen, modeemin ”Update”-valo vilkkuu hitaasti vihreänä. Käyttäjän tulee tällöin painaa ”Update”-painiketta, jolloin käynnistyy ohjelmistopäivitys

Laitteen liitännät

1. WAN-liitäntä esimerkiksi toisen modeemin liittämiseksi EX400:ään tai ethernet-kohteissa ethernet (RJ45) -kaapeli yhdistämiseksi seinärasiaan.
  2. Sisäverkko ethernet-portti. Liitäntä tietokoneeseen, digiboksiin tai vaikkapa pelikonsoliin.
  3. Reset-painike laitteen takaosassa palauttaa modeemin tehdasasetukset. Jos olet unohtanut modeemin asetuksiin tekemäsi muutokset esim. salasanan, paina teräväkärkiunen esine (esim. suoristettu paperiliitin) kevyesti 15 sekunnin ajan modeemin takapaneelissa olevan resetointipainikkeen reikään. Modeemin resetointi palauttaa kaikki alkuperäiset tehdasasetukset.
  4. Power-liitin laitteen omalle sähkömuuntajalle.
  5. Virtakytkin (virta päälle / pois päältä). Jos otat virran pois päältä, niin odota aina vähintään 15 sekuntia ennen kuin kytket virran takaisin.
  6. USB-portit. USB-porttiin voit kytkeä USB-mokkulan tai esimerkiksi massamuistin, jonka voi jakaa laitteen avulla lähiverkolle.

WiFi-verkon nimi ja salasana

DNA-modeemit ovat WiFi-verkon osalta salattuja. Löydät verkon nimen ja salasanan pakkauksen mukana tulleesta lapusta sekä asetussivuilta.

• SSID (verkon nimi):Esim. DNA-WIFI-XXXX, DNA-WIFI-2Ghz-XXX ja DNA-WIFI-5Ghz-XXX
  • Langattoman verkon salasana: Esim. 25694177898

EX400 -modeemi tukee 2,4 GHz ja 5 GHz -taajuuksisia langattomia WiFi-verkkoja. Molemmat ovat oletuksena päällä. Erotat nämä toisistaan 2 GHz- ja 5 GHz -termeistä verkkojen nimessä (SSID). Voit vaihtaa verkkojen nimeä tai kytkeä toisen pois modeemin asetussivuilla. Laite lähettää myös kolmatta WiFi-verkkoa, joka on yhdistelmä 2,4 GHz- ja 5 GHz -verkkoja. Yhdistä tähän ja käyttölaite valitsee mitä taajuutta käytetään

Unohtuiko salasana? Kun resetoit modeemin tehdasasetuksiin, palautuvat alkuperäiset asetukset (ml. salasana) takaisin. Resetoi modeemi painamalla modeemin takana olevaa reset-nappia 30 sekunnin ajan. Tällöin modeemissa välähtävät kaikki valot yhtäaikaisesti.