Asennus

Yleisesti huomioitavaa

Laite on asennettava liitäntäpuoli alaspäin ja pystysuoraan. Laitetta ei suositella asennettavaksi muihin asentoihin (mukaan lukien edellä mainitut tilanteet mutta ei rajoittuen niihin). ZTE ei ole vastuussa mistään ongelmista, jotka aiheutuvat asennuksesta muihin, virheellisiin asentoihin.

• Älä asenna laitetta korkealle (paikkaan jossa salama voi iskeä siihen).

• Laite on sijoitettava tilaan, jossa on hyvä ilmanvaihto. Jos mahdollista, asenna

laite paikkaan, jossa on vähemmän suoraa auringonvaloa, esimerkiksi varjoon. Laitetta ei saa asentaa poistoputken ulostuloaukkoon tai paikkaan, jonka läpi kulkee vesi, esimerkiksi sadekatokseen.

• Laite on asennettava 45° suoja-alueelle ukkosenjohdattimesta. Korkeilla vuorilla ja alueilla, joilla salamoi paljon (ukkospäivien määrä vuodessa ylittää 180), varmista, että laite on ukkosenjohdattimen 30°:n suoja-alueella.

• Kun laite on asennettu seinälle, sen pitäisi olla yli 1 metrin päässä ukkosenjohdattimen maadoituskaapelista ja yli 20 cm:n päässä salamansuoja- alueelta.

• Kun asennat laitteen tankoa vasten, älä asenna ukkosenjohdatinta tankoon. On suositeltavaa asentaa tangon lähelle itsenäinen ukkosenjohdatin. Jos tankoon on asennettu ukkosenjohdatin, on suositeltavaa, että ukkosenjohdatin johdetaan ulos ja maadoitetaan suoraan.

• Asennustangon on oltava kiinteä niin, että sitä ei voi ravistaa, ja sen on täytettävä tuulenkestovaatimukset (vähintään tason 10 tuulen nopeus).

• Asennustangon on oltava pystysuora, ja pystysuoran virheen on oltava alle ±2°.

Älä asenna laitetta niin, että liitäntäpuoli on ylöspäin. Älä asenna laitetta vaakasuoraan. Älä asenna laitetta kallelleen.

Asennustilat

Voit asentaa laitteen jommallakummalla seuraavista tavoista:

Asenna laite seinälle

Asenna laite tankoa vasten

Asennustilan ja -välineen vaatimukset

Asennustilaa koskevat vaatimukset:

Asennusvälinettä koskevat vaatimukset:

Asennustanko

Suositellut asennussijainnit:

Nano-SIM-kortin asettaminen paikalleen

Aseta nano-SIM-kortti SIM-korttipaikkaan kuvan mukaisesti.

Huom. Laite ei tue (U) SIM -kortteja, micro-SIM-kortteja eikä muita SIM-kortteja, jotka eivät ole standardin mukaisia. Älä käytä tällaisia kortteja tai mitään korttipidikkeitä, jotta laitteen vahingoittuminen vältetään.

Verkkokaapelin asentaminen

1. Liitä RJ45 MC7010:n verkkoporttiin. Kaksi ruuvia asennetaan myös laitteen pohjassa oleviin reikiin.

2. Työnnä peitelevyä ylöspäin, kunnes se on kiinnitetty, ja asenna peitelevy laitteeseen varkaudenestoavaimen avulla.

Paikan tunnistaminen Install Helper -sovelluksen avulla

Ennen MC7010:n asentamista voit asentaa Install Helper-sovelluksen matkapuhelimeesi ja muodostaa yhteyden laitteeseen signaalin voimakkuuden havaitsemiseksi ja parhaan asennussijainnin paikantamiseksi.

Voit ladata sovelluksen skannaamalla puhelimellasi oheisen QR-koodin.

Mokkulan käynnistäminen
  1. Liitä CAT5E-verkkokaapeli, joka johtaa MC7010:stä POE-sovittimen verkkoporttiin (RJ45-2).

2. Kytke POE-sovittimen virtaliitin pistorasiaan.

Yhteyden muodostaminen

Ennen kuin muodostat yhteyden laitteeseen, varmista, että olet asentanut Install Helper -sovelluksen ja ottanut Bluetooth®-toiminnon käyttöön puhelimessasi.

1.  Avaa sovellusluettelo ja valitse Install Helper sovellus.
  2. Valitse Yhdistä laitteeseen ja valitse MC7010. Laitteen Bluetooth käynnistyy automaattisesti, ja puhelin hakee automaattisesti kaikki kantaman sisällä olevat Bluetooth-laitteet ja näyttää niiden tunnukset.
  3. Kosketa laitetta, jonka kanssa haluat muodostaa laiteparin.
  4. Hyväksy yhteys valitsemalla laiteparin muodostus & yhdistäminen  > muodosta laitepari.

5. Anna salasana ja hallitse laitetta valitsemalla OK.

Huom. Tarkista oletussalasana tarrasta.

Asennuspaikan etsiminen ja säätäminen
  1. Liikuta laitetta asennusseinän/-tangon ympärillä tai kokeile eri asentoja ja valitse ETSI ASENNUSPAIKKA.

2. Kiinnitä laite haluttuun asennuspaikkaan noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita ja siirrä sitä hitaasti, kunnes sovellus antaa palautetta.
    Huom. Laite ei tue korkeuskulman säätöä. Se tukee vain vaakasuuntaista 180°:n säätöä.

3. Signaalin voimakkuus nykyisessä asennossa näkyy (täydellinen, erinomainen, hyvä, heikko ja erittäin huono). Klikkaamalla kohtaa “Katso Verkkotiedot” Voit tarkastella verkon signaalinvoimakkuustietoja tarkemmin. Kun laitteen signaali havaitaan, puhelimesta kuuluu automaattisesti äänimerkki. Mitä vahvempi ääni ja tärinä, sitä parempi signaalin voimakkuus.
    Huom. Lopeta tunnistus valitsemalla Valmis ja valitse, tallennetaanko nykyinen sijainti tarvittaessa.

4. Jatka tunnistusta, kunnes olet löytänyt parhaan asennuspaikan, ja tallenna tai jatka sijainnin säätämistä kehotteen mukaisesti.

Laitteen sammuttaminen

Kun asennuspaikka on määritetty, irrota POE-sovitin laitteesta.

Laitteen asentaminen

Laitteen asentaminen seinälle

1. Merkitse seinälle reikien paikat poraamista varten.

2. Poraa ensin reiät merkittyihin kohtiin 6 mm iskuporalla, ja asenna neljä M6 laajennustappia. Kiinnitä sitten kiinnike seinään neljällä M6-laajennuspultilla.

Huom. Pidikkeen ruuvinreikä osoittaa ylöspäin. Älä asenna kiinnikettä ylösalaisin. Muutoin ruuvia ei voi asentaa myöhemmin.

3. Asenna taustataso laitteeseen neljällä M3-ristipääruuvilla.

4. Kiinnitä ensin taustataso asennettuun kiinnikkeeseen ylä- ja ala-aukkojen läpi ja kohdista takatason reikä kiinnikkeen reikään. Asenna sitten MC7010 pidikkeeseen yhdellä M3-ristipääruuvilla.

Laitteen asentaminen tankoa vasten

1. Löysää kiristysrengasta ruuvimeisselillä ja vapauta solki.

2. Työnnä kiristysrengas kiinnikkeen U-muotoisen uran läpi ja asenna kiinnike tankoa vasten.
Huom. Pidikkeen ruuvinreikä osoittaa ylöspäin. Älä asenna kiinnikettä ylösalaisin. Muutoin ruuvia ei voi asentaa myöhemmin.

3. Säädä kiristysrengas oikeaan kiristysasentoon, paina solkea ja kiinnitä kiinnike ruuvimeisselillä.

4. Asenna taustataso laitteeseen neljällä M3-ristipääruuvilla.

5. Kiinnitä ensin taustataso asennettuun kiinnikkeeseen ylä- ja ala-aukkojen läpi ja kohdista takatason reikä kiinnikkeen reikään. Asenna sitten MC7010 pidikkeeseen yhdellä M3-ristipääruuvilla.
Huom. Ennen kuin asennat laitteen kiinnikkeeseen, voit tarvittaessa säätää asentoa siirtämällä laitetta tangolla hitaasti vaakasuunnassa.

POE-sovittimen liittäminen
  1. Liitä CAT5E-verkkokaapeli, joka johtaa MC7010:stä POE-sovittimen verkkoporttiin (RJ45-2).

2. Liitä POE-sovittimen PC-verkkoportti (RJ45-1) tietokoneeseen/IDU-reitittimeen RJ-45 verkkokaapelilla.

Asennuksen tarkistus

Laitteen asennus:

• MC7010 on asennettu tukevasti.
  • Verkkokaapelit on asennettu tukevasti.
  • Laitteen peitelevy on asennettu.
  • Nano-SIM-kortti on asennettu.
  • POE-sovittimen verkkoliitäntä on asennettu oikein.

Kaapeleiden asennus:

• Varmista, että kaikki kaapelit on liitetty oikein ja kaapeliliittimet ovat kunnolla kiinni.
  • Vedä kaapelit suoraan siten, että ne eivät kulje toistensa yli, mene mutkalle tai roiku ilmassa.

Liitäntäsarjan kytkentäohje

HUOM. käytä liitäntäsarjaa vain

a) mikäli olet asentamassa DNA Ulkomokkula 5G MC7010:n vanhan ulkomokkulasi tilalle ja haluat käyttää olemassa olevaa verkkokaapelivetoa

tai

b) haluat käyttää asennukseen muuta kuin pakkaukseeen sisältyvää lattakaapelia. Käytä liitäntäsarjan kanssa vain pyöreää (ei-latta) verkkokaapelia, jossa ei ole taivutussuojaa RJ45-liittimelle. Seuraa tätä ohjetta sen jälkeen kun olet varmistanut SIM-kortin olevan asennettuna ulkomokkulaan.

1. Aseta tiiviste liitäntäkaapelin pohjalle.
  2. Pujota käyttämäsi verkkokaapeli tiivisteiden läpi ja kytke verkkokaapeli liitäntäkaapelin verkkoporttiin.
  3. Kiinnitä suojakotelo.
  4. Aseta vesisuoja suojakoteloon.
  5. Kiinnitä takakansi.

Jatka asennusta ohjeiden kohdasta "verkkokaapelin asentaminen". Muista kytkeä verkkokaapelin toinen pää PoE-sovittimen verkkoporttiin (RJ45-2)

Liitäntäsarjan kuvallinen ohje

LED-toiminnot

Merkkivalo Tila Kuvaus
Virta ④ Palaa vihreänä

Virta on kytketty ja ulkoinen virtalähde toimii normaalisti

Ei pala

Virta on katkaistu

Verkko ② Vilkkuu punaisena

Laite on virhetilassa:

• Laitetta ei ole rekisteröity matkapuhelinverkkoon.

• Nano-SIM-korttia ei ole asetettu.

• Verkkopalvelua ei ole käytettävissä.

Palaa vihreänä

Laite on rekisteröity tai yhdistetty 5G-verkkoon ja tiedonsiirto on käynnissä

Vilkkuu vihreänä

Laite on yhdistetty tai yhdistetty 3G/4G LTE -verkkoon ja tiedonsiirto on käynnissä

LAN ③ Palaa vihreänä

LAN-portti on yhdistetty

Vilkkuu vihreänä

Tiedonsiirto on käynnissä

Ei pala

LAN-porttia ei ole yhdistetty

Signaali  ①

Kolme LED-merkkivaloa palaa

Signaalin voimakkuus on täydellinen/erinomainen

Kaksi LED-merkkivaloa palaa

Signaalin voimakkuus on hyvä

Vain ensimmäinen LED-merkkivalo on päällä

Signaalin voimakkuus on huono/ erittäin huono

Ei pala

Signaalia ei ole tai nano-SIM-korttia ei ole asetettu.

Huom. Valosaasteen välttämiseksi ja energian säästämiseksi merkkivalot sammutetaan, kun laite toimii normaalisti noin 15 minuutin ajan. Jos haluat pitää merkkivalot jatkuvasti päällä, voit muuttaa asetuksen 5G CPE -hallintasivulla.

Kun ongelma ilmenee, merkkivalot syttyvät automaattisesti uudelleen, jotta voit tarkistaa laitteen tilan. Kun ongelma on ratkaistu, Merkkivalot sammutetaan välittömästi.

Kirjautuminen 5G CPE -sivulle

Varmista, että tämän laitteen ja tietokeen/reitittimen välinen yhteys toimii oikein.
Käynnistä Internet-selain ja kirjoita osoiteriville http://192.168.8.1. Kirjaudu 5G CPE -hallintasivulle antamalla salasana

Huom. Voit tarkistaa oletussalasanan laitteen takaosaan kiinnitetystä sekä myös erillisenä pakkauksesta löytyvästä tarrasta.

Internetin käyttäminen

Kun tietokone/reititin on yhdistetty tähän laitteeseen, voit käyttää Internetiä Automaattinen tai Manuaalinen -tilassa. Oletustila on Automaattinen.

Tila Toiminto
Automaattinen

Laite yhdistetään Internetiin automaattisesti, ja voit käyttää Internetiä reitittimen kautta.

Manuaalinen

1. Kirjaudu 5G CPE -hallintasivulle.
2. Valitse verkko Asetukset > yhteystila > Manuaalinen, ja valitse sitten Käytä.
3. Siirry takaisin aloitussivulle valitsemalla < ja valitse sitten OFF tai ON.

Huom. Jos haluat muuttaa nykyistä yhteysasetusta, katkaise ensin yhteys Internetiin. Voit muuttaa laitteen parametreja kirjautumalla 5G CPE -hallintasivulle.

Yhteyden tilan vahvistaminen ja asetusten muuttaminen

Yhteyden tilan vahvistaminen

Yhteyden tilaan liittyvät tiedot tulevat näkyviin, kun kirjaudut hallintasivulle, ja alla olevat Tilatiedot näyttävät järjestelmätiedot, lähiverkon tiedot, matkapuhelinverkon yhteyden tilaa koskevat tiedot, WAN-yhteyden tilaa koskevat tiedot ja tilaa koskevat lisätiedot. Saat lisätietoja koskettamalla kohtaa Lisätietoja. Jos haluat nähdä yhdistetyn istunnon tiedot, valitse Datan käyttö sivun vasemmasta alakulmasta.

Asetusten lisääminen

Kotisivun vasemmassa alakulmassa voit lähettää tekstiviestejä, lisätä puhelinmuistion ja valita Lisäasetukset, jos haluat tehdä laitteelle lisää asetuksia.