1. Tarkista ensin, onko SIM-kortti jo paikallaan laitteen pohjassa, suojaläpän alla. Jos SIM-korttia ei ole asennettu valmiiksi, irrota SIM-korttiaihiosta oikean kokoinen Nano-SIM-kortti ja aseta se paikoilleen.
  2. Kytke mukana tullut virtajohto Kotimokkulan virtaliitäntään ja toinen pää virtapistorasiaan. Odota noin minuutin ajan, että mokkulan STATUS-merkkivalo syttyy palamaan ensin punaisena, jonka jälkeen se vaihtaa väriä siniseksi. 4G-verkon ja 5G-verkon merkkivalot palavat sinisenä kun verkon signaalinvoimakkuus on hyvä. Aseta mokkula sille ikkunalle, joka osoittaa kohti lähintä tukiasemaa. Näin varmistat, että yhteysnopeus on paras mahdollinen. Voit tarkistaa lähimmän tukiaseman ilmansuunnan DNA:n kuuluvuuskartasta syöttämällä hakukenttään osoitteesi ja klikkaamalla auki kohdan "lisätietoja verkosta". Voit myös soittaa asiakaspalveluun ja kysyä parasta suuntaa.
  3. Voit kytkeä laitteita mokkulaan kahdella eri tavalla:
    A. Yhdistä laitteet, joissa on ethernet-liitäntä mokkulaan ethernet-johdolla. Tämä takaa laadukkaimman nettiyhteyden. Asenna johto mokkulan kumpaan tahansa ethernet-liitäntään.
    B. Valitse tietokoneella, puhelimella tai muulla laitteella mokkulan muodostama WiFi-verkko. Verkon nimen ja salasanan löydät laitteen pohjaan liimatusta tarrasta sekä modeemin asetussivuilta

Voit laajentaa DNA Kotimokkula 5G WiFi H158:n luomaa WiFi-verkkoa hankkimalla yhteensopivan Mesh WiFi -laajentimen. Kotimokkulan muodostama WiFi-verkko kattaa noin 70 neliötä yhdessä kerroksessa, jos signaali pääsee kulkemaan huoneiden läpi esteettömästi. WiFi-laajentimella luot saumattoman WiFi-verkon, joka kattaa isommankin kodin tarpeet. Yhteensopiva WiFi-laajennin toimii saumattomasti yhteen kotimokkulan kanssa, minkä vuoksi WiFisi kattaa entistä isomman alueen, mutta yhteys toimii edelleen saman WiFi-verkon (SSID) ja salasanan kautta.

Katso videolta ohjeet modeemin käyttöönottoon

Liitännät ja painikkeet

1. Ethernet-liitännät
    Ylempi portti toimii LAN-liitäntänä (1 Gbit/s), alempi sinisellä värillä ympäröity portti toimii LAN/WAN -liitäntänä (2,5 Gbit/s).
  2. Virtaliitäntä
    Liitäntään yhdistetään laitteen mukana tuleva virtajohto
  3. Lankapuhelinliitäntä
    Liitäntä ei ole käytössä
  4. Pariliitoksen muodostuspainike (WPS)
    Paina 5 sekuntia aktivoidaksesi pariliitoksen.
  5. Reset-nappi (laitteen pohjassa) Paina laitteen pohjasta löytyvää reset-nappia 5 sekuntia kevyesti teräväkärkisellä esineellä palauttaaksesi laite tehdasasetuksille.

Langattoman verkon käyttöönotto

DNA Kotimokkula 5G WiFi H158 on WiFi-verkon osalta salattu. Verkon nimen ja salasanan löydät laitteen takana olevasta tarrasta sekä modeemin asetussivuilta.

• SSID (verkon nimi): Esim. DNA-WIFI-XXXX Esim. DNA-WIFI-5GHz-XXXX
  • Salasana: Yhteinen salasana: XXXXXXXX

DNA Kotimokkula 5G WiFi H158 tukee 2,4 GHz- ja 5 GHz –taajuuksisia langattomia WiFi-verkkoja. Oletuksena laitteessa on päällä 5 GHz -verkko sekä 2,4 GHz ja 5 GHz yhdistelmäverkko, jolloin käyttölaitteesi valitsee mitä taajuutta käyttää. Suosittelemme yhdistelmäverkon (DNA-WIFI-XXXX) käyttöä.

Vinkit laadukkaan kotiverkon rakentamiseen

• Mokkula kannattaa sijoittaa sen ikkunan lähelle joka osoittaa lähimmän tukiaseman suuntaan
  • Älä sijoita mokkulaa koskaan suljettuun kaappiin, sähkökaappiin tai kytkinkaappiin.

Langattomaan WiFi-verkkoon liittyvät ohjeet: dna.fi/tuki/netti/wifi
Lisää mokkuloiden ohjeita: dna.fi/tuki/laitteet/mokkulat