4G- tai 3G-verkkoon pakottaminen

Mikäli käytät mokkulaa 4G- ja 3G-, 3G- ja 2G-verkkojen rajalla, saattaa mokkula vaihdella näiden verkkojen välillä. Voit tarkistaa kuuluvuusalueet osoitteesta dna.fi/kuuluvuus-ja-peittoalueet.

Vaihtelu verkkojen välillä aiheuttaa nettiyhteyden pätkimistä ja hidastaa mokkulaa. Tällöin mokkula voi jäädä pelkän 2G-verkon varaan, jolloin nettiyhteys on erittäin hidas. Ratkaisu ongelmaan voi olla mokkulan pakottaminen joko 4G- tai 3G-verkkoon. Huom! Pakottaminen pitää tehdä silloin, kun mokkula ei ole yhdistettynä verkkoon.

Valitse Asetukset > Mokkulan asetukset > Käytettävän verkon valinta.

• Valitse vain 3G, jos haluat lukita mokkulan 3G-verkkoon.
  • Valitse vain 4G LTE, jos haluat lukita mokkulan 4G LTE -verkkoon.

Vinkkejä mokkulan yhteyden parantamiseen

Mokkulat toimivat tehokkaimmin 4G- ja 3G-verkossa. Jos nettiyhteys on hidas tai se pätkii, kokeile seuraavia vinkkejä:

• Sisätiloissa yhteys on tehokkain ikkunoiden äärellä
  • Käytä mokkulassa lisäantennia. Tutustu mokkuloiden lisäantenneihin täällä.
  • Yhdistä mokkula tietokoneeseen USB-jatkojohdolla ja aseta mokkula mahdollisimman kauas tietokoneesta