Viaplay-suoratoistopalvelun tuki

Käyttöönotto

Viaplay sisältyy V premium -kanavapakettiin. Voit myös tilata pelkän Viaplay -palvelun helposti DNA:n nettikaupasta. Viaplayn tai V-kanavapakettien tilaus edellyttää DNA TV -tilausta.

Heti tilauksesi yhteydessä, saat sähköpostiisi ohjeet palvelun käyttöönotosta sekä Viaplay-tunnusten aktivoinnista. Sähköpostin otsikko on Viaplay-aktivointitunnus ja käyttöönotto-ohje. Sähköposti lähetetään myös V-kanavapakettien tilaajille.

Ensimmäisellä käyttökerralla aktivoi Viaplay-tunnukset täällä. Tunnusten aktivointiin tarvitset henkilökohtaisen aktivointitunnuksen sekä käyttöosoitteen postinumeron. Löydät aktivointitunnuksesi tilauksen jälkeen sinulle lähetetystä sähköpostista. Täytä lomakkeelle sähköpostiosoitteesi sekä valitsemasi salasana. Sähköpostitunnuksesi toimii jatkossa käyttäjätunnuksenasi Viaplay-palveluun.

Avaa DNA TV -sovellus, siirry Menu-valikossa kohtaan Suoratoistopalvelut ja valitse Viaplay. Seuraa sovelluksen antamia ohjeita. Käyttääksesi Viaplaytä sinulla tulee olla ladattuna myös Viaplay-sovellus älypuhelimeesi, tablettiisi tai viihdeboksille. DNA TV ohjaa sinut lataamaan Viaplay-sovelluksen, mikäli et ole sitä vielä ladannut.

Jos et ole vielä ottanut DNA TV -sovellusta käyttöösi, lataa se sovelluskaupasta (Google Play, App Store). Löydät apua DNA TV -palvelun käyttöönottoon täältä

Aktivoimillasi Viaplay-tunnuksilla voit kirjautua myös suoraan Viaplay-sovellukseen tuetuilla päätelaitteilla.

Mikäli sinulla on jo tunnukset Viaplay-sovellukseen, voit aktivoida DNA:lta ostamasi Viaplayn samoille tunnuksille. Syötä silloin Viaplay-käyttäjätunnuksenasi oleva sähköposti tunnusten aktivointilomakkeelle täällä. Jos olet antenniverkon asiakas, aktivointi tehdään täältä.

Jos sinulla on entuudestaan tilattuna Viaplay, voit halutessasi lopettaa tilauksesi Viaplay-sovelluksen asetuksissa. Viaplayn tilaus ei automaattisesti lopu, vaikka tilaisit saman palvelun DNA:lta.

Ominaisuudet ja käyttäminen

Löydät Viaplay-sovelluksen helpoiten DNA TV -sovelluksesta älypuhelimella, tabletilla tai viihdeboksilla.

Avaa DNA TV -sovellus, siirry valikossa kohtaan Suoratoistopalvelut ja valitse Viaplay-sovellus.

Käyttääksesi Viaplayta sinulla tulee olla ladattuna myös Viaplay-sovellus älypuhelimeesi, tablettiisi tai viihdeboksille. DNA TV ohjaa sinut lataamaan Viaplay-sovelluksen, mikäli et ole sitä vielä ladannut.

Jos et ole vielä ottanut DNA TV -sovellusta käyttöösi, lataa se sovelluskaupasta (Google Play, App Store). Apua DNA TV -palvelun käyttöönottoon löydät täältä.

Aktivoimillasi Viaplay-tunnuksilla voit kirjautua myös suoraan Viaplay-sovellukseen älypuhelimella, tabletilla, tietokoneella, viihdeboksilla, älytelevisioilla ja pelikonsoleilla. Tuetut päätelaitteet löydät osoitteesta viaplay.fi/devices.

Käyttäminen ulkomailla

Sinulla on mahdollisuus ottaa paikallinen Viaplay-sovelluksen tarjonta mukaan kaikkiin EU-maihin. Palvelu toimii samoin kuten Suomessakin tarjonnan, tekniikan sekä toimintojen osalta. Huomioithan, että materiaalin laatu voi vaihdella sen riippuessa nettiyhteyden ominaisuuksista sekä nopeudesta.

Sisältöjen peilaaminen Chromecastin tai Apple Playn kautta

Käyttäessäsi Viaplay -suoratoistopalvelua DNA TV -sovelluksella ohjelmien katsominen tapahtuu Viaplay -sovelluksessa. Viaplay -sovelluksella ohjelman katsomistilassa on mahdollista siirtää sisältö television ruudulle Chromecastilla tai AirPlayn kautta.

Käyttäminen usealla laitteella

Sinulla voi olla jopa neljä laitetta rekisteröitynä käyttäjätilillesi. Yksi laite voi olla vaikkapa tietokone, puhelin, tabletti, pelikonsoli tai älytelevisio. Mikäli käytössäsi on enimmäismäärä laitteita, saat ilmoituksen asiasta.

Yhden rekisteröidyn laitteen voi poistaa aina kolmen kuukauden välein. Poistaaksesi rekisteröityjä laitteita, otathan yhteyttä Viaplayn asiakaspalveluun. Klikkaa punaisen ”Ota yhteyttä” -painikkeen kohdalta sivun oikealta puolelta.

Voit katsella kahta lähetystä samanaikaisesti niin halutessasi. Mikäli yrität avata kolmatta lähetystä näiden kahden lisäksi, saat siitä ilmoituksen ruudullesi.

Tuetut päätelaitteet löydät osoitteesta viaplay.fi/devices.

Oletko katsonut Viaplay-sovelluksen ohjelmia esimerkiksi ystävän luona ja unohtanut kirjautua ulos tililtäsi? Vaihtamalla salasanasi kotisivuillamme tilisi tullaan kirjaamaan ulos kaikilta laitteilta seuraavan 24 tunnin sisään. Voit vaihtaa salasanasi tästä linkistä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Minulla on jo Viaplay-tunnukset, miten toimin?

Mikäli sinulla on jo tunnukset Viaplay-sovellukseen, voit aktivoida DNA:lta ostamasi Viaplayn samoille tunnuksille. Syötä silloin Viaplay-käyttäjätunnuksenasi oleva sähköposti tunnusten aktivointilomakkeelle täällä. Jos olet antenniverkon asiakas, aktivointi tehdään täältä.

Jos sinulla on entuudestaan tilattuna Viaplay, voit halutessasi lopettaa tilauksesi Viaplay-sovelluksen asetuksissa. Viaplayn tilaus ei automaattisesti lopu, vaikka tilaisit saman palvelun DNA:lta.

Olen unohtanut Viaplay-sovelluksen salasanani, miten toimin?

Valitse Viaplay-sovelluksen kirjautumissivulla "Oletko unohtanut salasanasi?". Ilmoita sähköpostiosoitteesi, jota käytit tunnusten aktivoinnissa, niin lähetämme sinulle linkin, josta pääset suoraan vaihtamaan salasanasi.

Mitä ohjelmia Viaplay sisältää?

V premium ja Viaplay tarjoaa kattavasti huippu-urheilua, uutuuselokuvia, laadukkaita sarjoja sekä lastenohjelmia.

Urheilun ystäville on tarjolla Formula 1, maailman parhaat jääkiekko- ja jalkapalloliigat NHL, Valioliiga, Bundesliiga, UEFA Europa ja Conference League, sekä runsas kattaus muuta urheilua kuten amerikkalaisen jalkapallon NFL, golfia ja talviurheilua.

Seuraa otteluita suorana, lisäksi osa otteluista on katsottavissa jälkilähetyksenä 48 tunnin ajan.

Viihteen ystäville löytyy uusimmat Hollywood-leffat, eniten kotimaisia elokuvia, laaja valikoima kansainvälisiä menestyssarjoja ja Viaplayn pohjoismaiset alkuperäissarjat. Uusia elokuvia ja muuta katsottavaa ilmestyy palveluun joka viikko. Palvelu tarjoaa myös TV-sarjojen kokonaiset tuotantokaudet sekä mielenkiintoiset dokumentit niin Viaplay-sovelluksessa kuin Viasat-dokumenttikanavilla. Lisäksi Viaplaysta löytyy kattava valikoima suosittuja lastenohjelmia ja koko perheen elokuvia.

Viaplayta ja kanavapaketin kanavia katsot missä tahansa ja millä laitteella haluat: puhelimella, tabletilla, tietokoneen selaimella ja viihdeboksilla. Voit ladata ohjelmia puhelimen tai tabletin muistiin ja katsella myös ilman nettiyhteyttä.

Lue lisää Viaplay-sovelluksen sisällöistä: www.dna.fi/viaplay.

Mihin kanavapaketteihin Viaplay-sovellus kuuluu?

Viaplay-sovellus sisältyy kaikkiin DNA:lta tilattuihin V-kanavapaketteihin. Tilaus sisältää käyttöoikeuden kanavapaketin sisältöä vastaaviin ohjelmiin Viaplay-sovelluksessa. V premium sisältää kaiken sisältötarjonnan urheilusta viihteeseen sekä TV-kanavilla että Viaplay-sovelluksessa. Viaplay- ja Viaplay Total -suoratoistopalveluihin sisältyy vain Viaplay-sovellus ja sen kaikki ohjelmat elokuvista, TV-sarjoista ja lastenohjelmista lähtien, mutta TV-kanavat eivät sisälly näiden pakettien tarjontaan.

Lue lisää DNA:n tarjoamista V-kanavapaketeista

Millä laitteilla Viaplay-sovellus toimii?

Palvelua voi käyttää älypuhelimella, tabletilla, tietokoneella, viihdeboksilla, älytelevisioilla, Apple TV:llä ja pelikonsoleilla. Voit myös peilata Viaplay-sovelluksen ohjelmat television ruudulle Chromecastilla. Tuetut päätelaitteet löydät osoitteesta  https://viaplay.fi/devices.

Kuinka nopean laajakaistayhteyden tarvitsen Viaplay-sovelluksen käyttöön?

Alla ovat internetnopeusvaatimukset toistaaksesi elokuvia ja sarjoja sekä live-urheilua Viaplay-sovelluksessa.

3,0 Mbit/s – suositellaan SD-laadulle
10,0 Mbit/s – suositellaan HD-laadulle

Sisältö, joka on käytettävissä HD-laatuisena toistetaan 720p, jos nettiyhteys on tarpeeksi nopea.

Jos nopeus alenee, niin laatu heikkenee. Tämä tapahtuu bufferoinnin/jatkuvan lataamisen estämiseksi. Tältä välttyäkseen täytyy yhteyden olla mahdollisimman vakaa ja vastata edellä mainittuja suosituksia.
PC:llä. Mac:llä, Androidilla ja iOS-mobiililaitteilla pystyt säätämään kuvanlaatua myös manuaalisesti.

Tietokoneella pystyt säätämään kuvanlaatua kun käynnistät sisällön ja viet hiiren sivun oikeaan alanurkkaan neljän vaakatasossa olevan pisteen kohdalle.

Android- ja iOS-mobiililaitteilla kuvanlaadun säätäminen tapahtuu Viaplay-sovelluksen asetusten kautta. Asetukset-kohdan löydät painamalla kolmea poikkiviivaa sovelluksen vasemmasta ylänurkasta.

Voinko katsoa ohjelmia offline-tilassa?

Viaplay tarjoaa puhelimille sekä tableteille offline-toiminnon, jonka avulla saat elokuvia ja tv-sarjoja mukaan matkoille tai esimerkiksi lentokoneeseen, jossa ei ole internet-yhteyttä. Ladattu sisältö säilyy laitteesi sisäisessä muistissa ja tekijänoikeussyistä johtuen sisältöä ei voi tallentaa muistikortille. Ladattu sisältö on saatavilla 30 päivän ajan lataamisesta.

Millä laitteilla pystyn katsomaan Viaplay-sovelluksen 4K/UHD-sisältöjä?

Valitut sisällöt esitetään Ultra HD 4K:na. Ultra HD 4K -lähetyksissä on neljä kertaa parempi kuvanlaatu kuin 1080p-tarkkuudella esitettävissä elokuvissa sekä sarjoissa, ja yhdeksän kertaa terävämpi kuva kuin tavallisissa 720p urheilulähetyksissä. Parempi kuvanlaatu, enemmän värisävyjä, enemmän bittejä – siis kokonaan uusi tarkkuuden taso.

Mitä tarvitset striimataksesi Ultra HD 4K:na?

• Ultra HD TV
  • Internet-yhteys vähintään 25 Mbps (suosittelemme 100 Mbps)
  • Jokin seuraavista laitteista:
    • Apple TV 4K
    • Chromecast Ultra. Yhdistettynä verkkoon kaapelilla sekä asetettu 50 Hz:iin. Lue lisää tästä.
    • Microsoft Edge -selain. Toistaaksesi sisältöä 4K-laadulla tulee sinulla olla HDMi-liitäntä HDCP 2.2 -yhteensopivuudella tai sisäänrakennettu näyttö, joka voi toistaa 4K-sisältöä sekä 7. sukupolven Intel Core -prosessori.

Tavoitteena on pystyä tulevaisuudessa tarjoamaan Ultra HD 4K -sisältöä niin monella laitteella kuin mahdollista. Ilmoitamme muutoksista tai muista lisäyksistä tällä sivulla.

Miksi livelähetyksissä esiintyy viivettä?

Lähetyksen viive vaihtelee siitä, miten laite ottaa lähetyksen vastaan. Myös se, että lähetyksen signaali täytyy koodata uudelleen, että se on lähetettävissä digitaalisesti internetin välityksellä TV-lähetyksen sijaan, vaikuttaa viipeen pituuteen. Esim. live-lähetyksessä se voi olla jopa 90 sekuntia.

Voinko ostaa elokuvia luottokorttimaksulla?

Kyllä. Voit ostaa ja vuokrata elokuvia Viaplay-sovelluksessa lisäämällä luottokorttitietosi maksutietoihisi Viaplay-sovelluksessa. Valitse valikosta "Tilin yhteenveto" ja siirry kohtaan "Lisää maksutapa". Ostaessasi tai vuokratessasi elokuvia ne laskutetaan luottokorttilaskulla. Ostaessasi palveluita luottokortille sitoudut sovelluksen omiin käyttöehtoihin ja näihin liittyvissä ongelmissa ole suoraan yhteydessä Viaplayn asiakaspalveluun.

Miten voin muuttaa tai lopettaa Viaplay-tilaustani?

Mikäli haluat muuttaa Viaplay -tilaustasi, voit soittaa myyntipalveluun tai vierailla DNA Kaupassa.

Voit lopettaa Viaplay tilauksesi soittamalla DNA:n asiakaspalveluun.