Webmail

Kirjautuminen

DNA Webmail

Asiakkaille, joilla on dnainternet-, phnet- tai mail.suomi.net -sähköpostiosoite.

Kirjaudu DNA Webmailiin

Unohditko salasanasi? Voit vaihtaa sen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Welho Webmail

Asiakkaille, joilla on welho.com-sähköpostiosoite.  

Kirjaudu Welho Webmailiin Vaihda salasana

Unohditko salasanasi? Voit vaihtaa sen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Huomioitavaa DNA Webmailin käyttäjille

Ohessa tärkeää tietoa Webmail-käyttäjille
 

Tärkeää juuri nyt:   

Käytössäsi oleva DNA:n sähköposti kaipaa huomiotasi!  

 Uudistamme sähköpostipalvelumme ja parannamme samalla niiden tietoturvaominaisuuksia. Muutos edellyttää sähköpostin käyttäjiltä vahvan tunnistautumisen, jotta sähköposti sisältöineen pysyy jatkossakin käytössäsi. Aktivointi on tärkeää tehdä 15.9.2024 mennessä. Aktivointi tapahtuu tunnistautumalla vahvasti. Tämän jälkeen sähköpostitilit, joiden tunnistautumista ei ole tehty, poistetaan lopullisesti käytöstä. Lue ohjeet alta!  
 

Miksi sähköpostipalvelut uudistuvat?

DNA Webmail- ja Welho Webmail -sähköpostipalvelut päivittyvät lokakuussa 2024 ja saat käyttöösi uuden, kaikille käyttäjille yhtenäisen sähköpostipalvelun. Muutoksen yhteydessä sähköpostiin tehdään muitakin parannuksia, mm. ajantasaistetaan tietoturvaominaisuuksia ja yhdenmukaistetaan käyttäjälle näkyviä ominaisuuksia. 
 

Mitä sähköpostiosoitteita muutos koskettaa?

Muutos koskee kaikkia DNA Webmail- ja Welho Webmail -tilejä ja -osoitteita. Jokainen sähköpostitili vaatii vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksin tai Mobiilivarmenteella. Ks. ohjeet alta, kohdasta ”Mitä minun tarvitsee tehdä”.  
 

Mikä sähköpostipalvelussa muuttuu?

Teknisten parannusten lisäksi käyttäjälle näkyviä muutoksia on melko vähän. Pääosin samat käyttäjätunnukset, osoitteet ja asetukset toimivat uudessakin sähköpostipalvelussa. Joidenkin käyttäjien kohdalla käyttäjätunnukseen tulee muutoksia – jos kuulut tähän joukkoon, saat lisätietoja sähköpostiisi. Uuden sähköpostilaatikkosi oletuskoko on 1 GB. 
Muutoksella ei ole vaikutusta nykyisen palvelun hinnoitteluun.  

Uuteen sähköpostipalveluun siirtyy nykyisestä palvelusta: 

- sähköpostiviestit 
- osoitekirjat 
- alias-osoitteet (max 6 kpl) 

Automaattiset vastaukset (esim. poissaoloviestit) täytyy luoda uudestaan uudessa palvelussa, mutta ovat käytettävissä. 

Uudessa palvelussa ei ole käytössä seuraavia palveluita: 

- valmisvastaukset 
- viestien uudelleenohjaus 
- kalenteri 

Muutokset pää- ja alitileihin 

Pääpostilaatikkoa ei enää muutoksen jälkeen ole, vaan jokaisen tilin käyttäjä voi uusia oman salasanansa. Jos pää- ja alikäyttäjä on ollut eri henkilö, pääkäyttäjä ei pääse muutoksen jälkeen enää alikäyttäjän sähköpostiin. 

Sähköpostiosoitteita voi jatkossa olla 6 kpl / käyttäjä. 

Jos käytät erillistä sähköpostiohjelmaa (esim. Outlook, Thunderbird), ei muutos vaikuta näiden ohjelmien käyttöön suurimmalla osalla käyttäjiä mitenkään. Jos kirjautumistunnuksesi vaihtuu, saat siitä erillisen ilmoituksen ja uusi tunnus tulee päivittää ohjelman asetuksiin muutoksen jälkeen. 
 

Milloin muutos tapahtuu?

Uudelleenaktivointi tulee tehdä 15.9.2024 mennessä, mutta uuteen sähköpostiohjelmaan siirtyminen tapahtuu vaiheittain lokakuun 2024 aikana. Ilmoitamme lähempänä, kun siirto tulee ajankohtaiseksi. Voit käyttää nykyistä sähköpostiasi normaalisti siihen saakka. 
 

Mitä toimenpiteitä minulta odotetaan?

Riittää, että tunnistaudut vahvasti 15.9.2024 mennessä kaikkien niiden sähköpostilaatikoiden osalta, jotka haluat säilyttää jatkossakin.  

Tunnistautuminen tapahtuu sähköpostiisi saamasi linkin kautta käyttämällä verkkopankkitunnuksiasi tai Mobiilivarmennetta. Vahvalla tunnistautumisella huolehdimme tietoturvastasi ja varmistamme, ettei kukaan ulkopuolinen pääse tietoihisi käsiksi. 

Huom! Tunnistautuminen tulee tehdä jokaiseen käyttämääsi sähköpostitiliin erikseen. Näin varmistat, että kyseinen tili pysyy käytössäsi myös lokakuun 2024 uudistuksen jälkeen.  
 

Missä voin aktivoida tilini?

Tarkasta kaikkien käytössäsi olevien sähköpostitilien saapuneet-kansio. Lähetämme sinulle sähköpostiviestin, jossa on aktivointia varten tarkemmat ohjeet ja linkki, jonka kautta pääset tunnistautumaan.  
Saat linkin erikseen jokaiseen käyttämääsi sähköpostitiliin! Jos et löydä viestiä, kannattaa katsoa myös roskapostikansion viestit. Varmistathan myös, että sähköpostitilisi ei ole täynnä. 
 

Minulla on useampi sähköpostiosoite, miten toimin?

Jokaisen sähköpostitilinkohdalla vahva tunnistautuminen tulee tehdä erikseen – eli yhtä monta tunnistautumista kuin on sähköpostitiliä. Saat tunnistautumista varten linkin jokaiseen käyttämääsi sähköpostitiliin. Jos et löydä viestiä, kannattaa katsoa myös roskapostikansion viestit.  

Olen poistanut saamani viestin, kuinka tunnistaudun?

Lähetämme muistutusviestejä myöhemmin niille käyttäjille, jotka eivät ole tunnistautuneet. Voit tunnistautua tällaisen muistutusviestin kautta. 
 

Miksi minun pitää tunnistautua?

Vahvalla tunnistautumisella varmistamme, että kukaan ulkopuolinen ei pääse käsiksi sähköpostiisi ja teemme sähköpostipalvelun uudistamisesta turvallista kaikille asiakkaillemme.

Aiheutuuko muutoksesta sähköpostiin käyttökatkoja?

Sähköpostit siirretään uuteen järjestelmään lokakuussa 2024. Siirron yhteydessä tulee joidenkin tuntien mittainen huoltokatko. Viestimme siirron ja huoltokatkon ajankohdasta lähempänä! 
 

Haluan lopettaa sähköpostitilini kokonaan, mitä teen?

Jos et enää halua käyttää sähköpostitiliäsi etkä säästää sen sisältöä, ei sinun tarvitse tehdä mitään. Jos et tunnistaudu määräaikaan mennessä, poistamme sähköpostilaatikkosi automaattisesti. Huomaathan, että sähköpostitiliäsi tai sen sisältöjä ei voida palauttaa jälkikäteen.  
 

Mistä saan lisätietoa?

Seuraa sähköpostejasi ja tätä sivua! Lähetämme sinulle linkin muutosta varten sähköpostiisi.

Jos kaipaat apua tai tästä heräsi kysyttävää, löydät asiakaspalvelun yhteystiedot osoitteesta https://www.dna.fi/tuki/yhteystiedot/asiakaspalvelu  – autamme mielellämme. 

Varoitus salasanojen urkintayrityksestä

On ilmennyt tapauksia, joissa DNA:n asiakkailta on yritetty urkkia webmailin salasanoja huijausviestin avulla. Näihin huijausviesteihin ei missään tapauksessa tule vastata. DNA ei koskaan kysy asiakkaan käyttäjätunnuksia tai salasanaa sähköpostitse.

Käyttämättöminä olleet sähköpostit suljetaan

Kiinteän laajakaistan mukana tarjottu sähköpostiosoite suljetaan, jos se on käyttämättömänä. 

Ohjeet ja asetukset

DNA Webmailin ohjeet

Miten saan käyttööni DNA-sähköpostin?
 • Sähköpostiosoitteen oletuspäätteenä on @dnainternet.net. Webmailiin ja kirjaudutaan käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Olet saanut ne liittymäsopimuksen mukana.
 • Uusille asiakkaille ei luoda DNA Internet -sähköpostiosoitteita. Suosittelemme, että luot itsellesi sähköpostiosoitteen ilmaisessa Gmail- tai Outlook.com -palvelussa. 
 • Voit käyttää DNA-sähköpostia kahdella eri tapaa. Voit luoda sähköpostitilin johonkin sähköpostiohjelmaan (esim. Outlook Express, Mozilla Thunderbird) tai käyttää selainpostia eli webmailia miltä tahansa koneelta, jossa on internet-yhteys.
 • Käytössäsi on viisi ilmaista käyttäjätunnusta (pääkäyttäjä + 4 käyttäjää). Jokaisella käyttäjällä on mahdollisuus ottaa käyttöönsä yksi postilaatikko.
Sähköpostilaatikon koko
 • Sähköpostilaatikon koko on 100 M. Jokaiselle postilaatikolle voi määritellä kuusi sähköpostiosoitetta.
Webmail-ohjeet
 • Webmailiin pääset osoitteesta https://webmail.dnainternet.net.
 • Webmailissa on käytössä aikakatkaisu. Mikäli kirjoitat postia yli 30 minuuttia tai olet käyttämättä webmailia, järjestelmä kirjaa sinut ulos automaattisesti. Suosittelemme, että pitkää sähköpostia kirjoittaessasi käytät jotakin muuta sähköpostiohjelmaa (Outlook Express tai vastaava) tai kirjoitat postin esimerkiksi Word-dokumentille ja kopioit sen valmiina sähköpostiin tai lähetä viesti liitetiedostona.
 • Webmailissa lähettäessäsi saapunutta postia edelleen toiselle vastaanottajalle (Välitä), et voi siivota alkuperäistä viestiä pois tai muokata. Se kuitenkin onnistuu, mikäli käytät Vastaa toimintoa. Sinun ei tarvitse muuttaa muuta kuin vastaanottajan sähköpostiosoite ja viesti on vapaasti muokattavissa.
 • Webmailista sekä smtp.dnainternet.net -palvelimen kautta lähetettävien viestien maksimikoko on 10 Mt. Webmailista lähetettäessä liitteitä voi maksimissaan olla kuusi (6) kpl. Liitteiden yhteenlaskettu koko on oltava alle 10 Mt. Maksimikoko ei riipu lähettäjän sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostiohjelmat
 • Sähköpostin lähtevän postin palvelin on smtp.dnainternet.net
 • Sähköpostin saapuvan postin palvelin on mail.dnainternet.net
 • Sähköposti tukee POP3 ja IMAP4 yhteyskäytäntöjä.
Salasanan vaihtaminen

Jos olet sähköpostin pääkäyttäjä, kirjaudu Webmailiin osoitteessa https://webmail.dnainternet.net/

 • Valitse ylävalikosta Asetukset ja sivuvalikosta > Salasanan vaihto
 • Kirjoita sarakkeisiin nykyinen ja uusi salasanasi. Salasanan tulee olla 6-32 merkkiä pitkä sekä sisältää vähintään 2 kirjainta ja yhden numeron. Huomaa, että isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä.

Jos olet sähköpostin alikäyttäjä, vain pääkäyttäjä voi vaihtaa salasanan. Pyydä pääkäyttäjää kirjautumaan omaan Webmailiinsa osoitteessa https://webmail.dnainternet.net/ ja sen jälkeen:

 • Valitse ylävalikosta Asetukset ja sivuvalikosta > Käyttäjien hallinta
 • Valitse oikea alikäyttäjä listasta ja paina "Vaihda salasana"
 • Pääkäyttäjä saa uuden salasanan omaan Saapuneet-kansioonsa viestillä
Unohtunut käyttäjätunnus tai salasana
Miten toimin, jos sähköpostiliikennettäni on rajoitettu roskapostin takia?

Jos käyttäjätunnukset ovat joutuneet vääriin käsiin on mahdollista, että tiliäsi käytetään roskapostin lähetykseen. Tällöin rajoitamme liikennettä sähköpostiosoitteesta osittain tai kokonaan. Näissä tilanteissa kannattaa vaihtaa salasana mahdollisimman pian. Vaihdon jälkeen rajoitus poistuu automaattisesti.

Asetukset

Jos käytät DNA:n sähköpostia sähköpostiohjelmalla (Esim. Apple Mail, Outlook tai Thunderbird) tai puhelimellasi, alla päivitetty lista keskeisimmistä asetuksista.

Sähköpostitilit @dnainternet.net, @phnet.net, @phnet.fi, @suomi.net, @dnatv.fi, @dslkuopio.net, @lumonetti.fi, @lumotv.fi, tai  @nettikirje.fi 

Saapuvat palvelimet (valitse POP3 tai IMAP)

POP3

Saapuva palvelin: ​mail.dnainternet.net​
Salaamaton portti: 110
SSL​​-salattu portti: 995

IMAP

Saapuva palvelin: mail.dnainternet.net​​
Salaamaton portti: 143
SSL​​-salattu portti: 993

Lähtevät palvelimet

SMTP

Lähtevä palvelin: ​smtp.dnainternet.net
Salaamaton portti: 25
TLS-salattu portti​​: 465 (autentikointi)
StartTLS-salattu portti: 587 (autentikointi)

SMTP (DNA:n mobiililaajakaistaa tai puhelinliittymää käytettäessä)

Lähtevä palvelin: smtp.dna044.com
Salaamaton portti: 25

Huom. Mikäli liittymäoperaattori on jokin muu kuin DNA, silloin lähtevän postin palvelimen tiedot tulee kysyä omalta operaattorilta.

Welho Webmailin ohjeet

Webmail-ohjeet

Webmail-ohjeet

Voit käyttää sähköpostiasi myös Internet-selaimella, ilman erillistä sähköpostiohjelmaa (esim. Outlook). Webmailin avulla voit lukea sähköpostiasi missä päin maailmaa tahansa, edellyttäen että käytössäsi on nettiyhteys.

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään sähköpostisi käyttäjätunnuksella ja salasanalla osoitteessa https://webmail.welho.com/.

Tarvittaessa salasanan voit vaihtaa uuteen osoitteessa www.dna.fi/webmail/salasanan-vaihtaminen.

Jos olet unohtanut salasanasi, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Osoitekirja

Osoitekirjaan voit tallettaa kaikki yhteystiedot, jotta ne ovat aina kätevästi saatavilla ja käytettävissä.

Sähköpostin liitteet

Luodessasi uutta sähköpostia voit lähettää viestisi mukana liitetiedostoja

Tee näin:

 • Lisää liitetiedosto valitsemalla ”Liitteet”.
 • Etsi haluamasi tiedosto tietokoneestasi valitsemalla ”Selaa”. Suurin sallittu liitetiedoston koko on 2 MB.
 • Valitse tämän jälkeen ”Päivitä”. Liitteesi on nyt kopioitu viestiin.

Jos haluat poistaa liittämäsi liitteen, valitse ”Poista” ja ”Päivitä”.

Sähköpostilaatikko on täynnä, eikä sen tyhjentäminen onnistu

Jos sähköpostiasetuksissasi on päällä asetus ”Kun viestejä poistetaan, siirrä ne roskakorikansioon sen sijaan, että ne merkittäisiin poistetuksi”, siirrät poistetut sähköpostiviestit roskakoriin, mutta niitä ei poisteta. Jos haluat poistaa viestit kokonaan, pitää ne poistaa erikseen roskakorista.

Tyhjennä ensin roskakori. Vasta roskakorin tyhjentämisen jälkeen voit siirtää sinne poistettavia viestejä.

Roskakori on tyhjä

Jos sähköpostilaatikkosi on täynnä ja roskakori on tyhjä, ei viestien siirtäminen roskakoriin onnistu, jos käytössäsi on asetus, jossa viestit siirretään roskakoriin ja sen jälkeen poistetaan. Vaihda sähköpostiasetuksistasi vaihtoehto, joka poistaa viestit suoraan, eikä siirrä niitä vain roskakoriin:

 1. Kirjaudu Welho Webmailiin
 2. Valitse ”Asetukset”
 3. Valitse ”Viestien poistaminen ja siirtäminen”
 4. Ota valinta pois kohdasta ”Kun viestejä poistetaan, siirrä ne roskakorikansioon sen sijaan että ne merkittäisiin poistetuksi”.
 5. Mene takaisin Inbox-kansioon.
 6. Valitse poistettavat viestit.
 7. Valitse ”Poista”.
 8. Jos poistetut viestit eivät näy Inboxissa, valitse ”näytä poistetut”.
 9. Valitse ”Tuhoa poistetut”
 10. Palauta valinta ”Kun viestejä poistetaan, siirrä ne roskakorikansioon sen sijaan, että ne merkittäisiin poistetuksi” takaisin.
Sähköpostilaatikon koko

Sähköpostilaatikon koko on 200 MB. Kokoon vaikuttavat myös Webmailin kansioissa ja roskakorissa olevat viestit. Sähköpostilaatikon täyttyessä saat ilmoituksen "mailbox is over quota". Poista tällöin turhat viestit ja valitse ”Tyhjennä roskakori”, niin saat sähköpostiisi tilaa uusille viesteille.

Sähköpostiohjelmat

Yleisimpien sähköpostiohjelmien asetukset

Lähtevä posti:

 • smtp.welho.com
 • Portti: 25
 • Portti: 465 SSL
 • Portti: 587 TLS
 • salaus vaatii myös autentikoinnin

Saapuva posti (POP3):

 • pop3.welho.com
 • Portti: 110
 • Portti:995 SSL

Saapuva posti (IMAP):

 • imap.welho.com
 • Portti: 143
 • Portti: 993 SSL
Tunnukset ja salasanat

Luomasi käyttäjätunnus on pysyvä eikä siihen voi tehdä muutoksia. Salasanan vaihtaminen pää- ja aliastileille onnistuu osoitteessa: www.dna.fi/webmail/salasanan-vaihtaminen. Tarvitset salasanan uusimiseen pääkäyttäjän tunnukset. Uusi salasana päivittyy sähköpostipalvelimille useimmiten heti, mutta viimeistään 4 tunnin kuluessa.

Jos olet unohtanut salasanasi, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Vaatimukset salasanalle

 • Salasanan pituus on 8 - 32 merkkiä
 • Salasanassa on oltava merkkejä seuraavista kolmesta ryhmästä:
 • Isot kirjaimet (A-Z)
 • Pienet kirjaimet (a-z)
 • Numerot (0-9) ja erikoismerkit (!"#$%&/()-_@£{[]}+?\*,.;:<>´).
Sähköpostin liitteet

Luodessasi uutta sähköpostia voit lähettää mukana liitetiedostoja. Lisää liitetiedosto valitsemalla Liitteet. Etsi haluamasi tiedosto tietokoneestasi valitsemalla Selaa… Valitse tämän jälkeen päivitä. Liitteesi on nyt kopioitu viestiin. Jos haluat poistaa liittämäsi liitteen laita valinta kohtaan Poista ja valitse Päivitä. Suurin sallittu liitetiedoston koko on 2 MB.

Sähköpostilaatikko on täynnä, eikä sen tyhjentäminen onnistu

Roskakorissa on posteja

Jos sähköpostiasetuksissasi on päällä asetus ”Kun viestejä poistetaan, siirrä ne roskakorikansioon sen sijaan, että ne merkittäisiin poistetuksi”, siirrät poistetut sähköpostiviestit roskakoriin, mutta niitä ei poisteta. Jos haluat poistaa viestit kokonaan, pitää ne poistaa erikseen roskakorista.

Tyhjennä ensin roskakori. Vasta roskakorin tyhjentämisen jälkeen voit siirtää sinne poistettavia viestejä.

Roskakori on tyhjä

Jos sähköpostilaatikkosi on täynnä ja roskakori on tyhjä, ei viestien siirtäminen roskakoriin onnistu, jos käytössäsi on asetus, viestit siirretään roskakoriin ja sen jälkeen poistetaan.

Vaihda sähköpostiasetuksistasi vaihtoehto, joka poistaa viestit suoraan, eikä siirrä niitä vain roskakoriin:

 1. Kirjaudu Welho Webmailiin
 2. Klikkaa oikealta ylhäältä "Asetukset".
 3. Klikkaa vasemmalta "Kansiot".
 4. Klikkaa "Roskakori/Trash".
  Webmailissasi voi olla useampi "Trash"- tai "Roskakori"-kansio, jotka kaikki tulee käydä tarkistamassa yksitellen ja tyhjentää samalla tavalla.
  Myös muiden kansioiden koko kannattaa tarkistaa esim. "Sent"-kansio voi viedä paljon tilaa mahdollisine liitetiedostoineen.
  Oikealla olevasta Kansion ominaisuudet -laatikosta näkee onko kyseisessä kansiossa viestejä ja klikkaamalla sinistä tekstiä saa näkyviin kansion viemän tilan määrän.
 5. Klikkaa alempaa rattaan kuvaa ja paina "Tyhjennä".
  Pystyt seuraamaan tyhjentämisen vaikutusta alhaalla olevasta tilapalkista rattaan vierestä.

Asetukset

Jos käytät DNA:n sähköpostia sähköpostiohjelmalla (Esim. Apple Mail, Outlook tai Thunderbird) tai puhelimellasi, alla päivitetty lista keskeisimmistä asetuksista.

Sähköpostitilit @welho.com, @welho.org, @welho.net, @pp.htv.fi, @helsinkinet.fi tai @wmail.fi

Saapuvat palvelimet (valitse POP3 tai IMAP)

​POP3

Saapuva palvelin: pop3.welho.com​
Salaamaton portti: 110
SSL​​-salattu portti: ​995

IMAP​

Saapuva palvelin: imap.welho.com​
Salaamaton portti: 143
SSL​​-salattu portti: 993

Lähtevät palvelimet

SMTP

Lähtevä palvelin: smtp.welho.com​
Salaamaton portti: 25
TLS-salattu portti​​: 465 (autentikointi)
StartTLS-salattu portti: 587 (autentikointi)

SMTP (DNA:n mobiililaajakaistaa tai puhelinliittymää käytettäessä)

Lähtevä palvelin: smtp.dna044.com
Salaamaton portti: 25

Huom. Mikäli liittymäoperaattori on jokin muu kuin DNA, silloin lähtevän postin palvelimen tiedot tulee kysyä omalta operaattorilta.