Modeemin käyttöönotto
  1. Ethernet-kodeissa on yleensä kytkinkaappi eli huoneistojakamo (usein asunnon sähkökaapissa), jossa voit määrittää, mihin asunnon nettipistorasioista nettiyhteys tulee. Kytkinkaapin kytkennät pitää tehdä, jos käytät modeemia jonkin huoneen nettipistorasian kautta.
  2. Kytke ethernet-johto huoneen nettipistorasiasta F-5670-modeemin punaisella merkattuun ethernet-liitäntään.
  3. Kytke virtajohto pistorasiaan ja yhdistä sen toinen pää F-5670-modeemiin.
  4. Paina modeemin takana olevaa virtapainiketta. Odota hetki. Laite voi käynnistää itsensä uudestaan ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä (ohjelmistopäivitys). Laite on virroissa, kun ylimpänä oleva merkkivalo palaa tasaisen vihreänä.
  5.  Odota hetki, kun modeemi muodostaa nettiyhteyden. Asennus on mennyt oikein, kun toisiksi ylin merkkivalo palaa tasaisen vihreänä Lisää merkkivaloista. Nettiyhteys on nyt valmis!
  6. Voit kytkeä laitteita modeemiin kahdella eri tavalla:
    • A: Yhdistä laitteet, joissa on ethernet-liitäntä modeemiin ethernet-johdolla. Tämä takaa laaduk - kaimman nettiyhteyden. Asenna johto modeemin siniseen tai keltaiseen ethernet-liitäntään.
    • B: Valitse tietokoneella, puhelimella tai muulla laitteella modeemin muodostama WiFi-verkko. Verkon nimen ja salasanan löydät laitteen taakse liimatusta tarrasta sekä modeemin asetussivuilta.
Kytkinkaapin kytkennät ethernet-kodissa

Jos kodissasi on ethernet-sisäverkko, ja asunnossa on useampi nettipistorasia, voit itse määrittää mihin huoneeseen modeemi kytketään. Kodissasi on tällöin myös kytkinkaappi eli huoneistojakamo, joka sijaitsee yleensä asunnon sähkökaapin yhteydessä eteisessä. Yhteys avataan kytkinkaappiin, josta voit itse päättää, millä asunnon ethernet-pistorasialla otat netin käyttöön.

Kytkennöistä:

Yleensä kytkennät on jo valmiiksi kytketty oikein. Tällöin netin tuloliitännästä on vedetty lyhyt ethernet-johto sen huoneen liitäntään, jossa modeemia halutaan käyttää.

Kytkinkaapit ja merkintätyylit vaihtelevat asuntokohtaisesti, mutta toimintaperiaate on aina sama. Nettiyhteyden tuloliitäntä on merkitty esimerkiksi NOUSU-, ATK- tai SISÄÄNTULO-merkinnällä. Joskus yhteyden tuovassa ethernet-liitännässä lukee vain A tai B. Löydät helpoiten oikean liitännän kytkemällä tietokoneen tai modeemin ethernet-kaapelilla tuloliitäntään ja kokeilemalla nettiyhteyden muodostumista.

Voit määrittää mihin huoneeseen nettiyhteys tulee kytkemällä ethernet-johdon siitä sisääntuloliitännästä, josta nettiyhteys muodostuu, haluamaasi huoneistossa olevaan ethernet-liitäntään. Huoneistossa olevat ethernet-liitännät on yleensä nimetty samalla tavalla kuin kytkinkaapissa. Tämän jälkeen modeemi kytketään huoneen ethernetliitäntään ohjeiden mukaisesti. Jos vaihtoehtoja on useampia, kannattaa valita huone, joka on keskeisellä paikalla. Näin modeemin muodostama langaton WiFi-verkko ulottuu koko asuntoon.

Huom! Modeemia ei kannata sijoittaa huoneistojakamoon. Suljettu tila rajoittaa WiFi-yhteyden toimivuutta.

Langattoman verkon käyttöönotto

DNA Mesh WiFi -modeemit ovat WiFi-verkon osalta salattuja. Verkon nimen ja salasanan löydät laitteen pohjassa olevasta tarrasta sekä asetussivuilta.

Voit yhdistää laitteen oletusverkkoon automaattisesti myös skannaamalla laitteen pohjasta löytyvän tarran QR-koodin.

DNA Mesh WiFi -modeemi tukee 2,4 GHz- ja 5 GHz –taajuuksisia langattomia WiFi-verkkoja. Oletuksena laitteessa on päällä 5 GHz -verkko sekä 2,4 GHz ja 5 GHz yhdistelmäverkko, jolloin käyttölaitteesi valitsee mitä taajuutta käyttää.

Suosittelemme yhdistelmäverkon (DNA-WIFI-XXXX) käyttöä.

• SSID (verkon nimi):
    Esim. DNA-WIFI-XXXX
    Esim. DNA-WIFI-5Ghz-XXXX
  • Salasana:
    Yhteinen salasana: XXXXXXXX

Vinkit laadukkaan kotiverkon rakentamiseen
  • Modeemi kannattaa sijoittaa keskeiselle paikalle reilusti lattiatasoa korkeammalle.
  • Älä sijoita modeemia koskaan suljettuun kaappiin, sähkökaappiin tai kytkinkaappiin.

Langattomaan WiFi-verkkoon liittyvät ohjeet: dna.fi/tuki-wifi

Lisää modeemien ohjeita: dna.fi/tuki-modeemit

Sijoita modeemi keskeiselle paikalle kodissasi.

Tiesitkö tätä? Voit laajentaa DNA Mesh WiFi F-5670 ethernet-modeemin luomaa WiFi-verkkoa hankkimalla yhteensopivan Mesh WiFi -laajentimen (F-266). Yksi Mesh WiFi -laite kattaa noin 70 neliötä yhdessä kerroksessa, jos signaali pääsee kulkemaan huoneiden läpi esteettömästi. WiFi-laajentimella luot saumattoman WiFi-verkon, joka kattaa isommankin kodin tarpeet. Yhteensopiva WiFi -laajennin toimii saumattomasti yhteen F-5670 ethernet-modeemin kanssa, minkä vuoksi WiFisi kattaa entistä isomman alueen, mutta yhteys toimii edelleen saman WiFi-verkon (SSID) ja salasanan kautta.

Modeemin LED-merkkivalot

Modeemin merkkivalot kertovat modeemin eri toimintojen tilan. Voit valita pimeän tilan (Dark mode), jossa modeemin LEDmerkkivalot pimenevät 5 minuutin kuluttua nettiyhteyden muodostumisen jälkeen. Voit kytkeä pimeän tilan päälle laitteen asetussivustolla.

• Kun olet kirjautunut etusivulle, valitse sivun valinnoista My HomeBox ja siirry sivuston välilehdelle Light control.
  • Pimeä tila valitaan valitsemalla vetovalikosta Dark. Jos haluat pitää merkkivalot aina päällä, valitse Always on. Tallenna muutos valitsemalla Apply sivuston alaosasta.

Jos olet aktivoinut pimeän tilan, modeemin merkkivalot syttyvät automaattisesti virhetilanteessa. Voit myös tarkistaa merkkivalojen tilan painamalla lyhyesti pariliitoksen muodostuspainiketta (WPS)

LED Toiminne Kuvaus
1.  Power Palaa kiinteästi: Virta päällä
    Vilkkuu: Laitee käynnistyy uudelleen
    Post päältä: Virrta pois päältä
2.  Internet Palaa kiinteästi: Internetyhteys muodostettu
    Pois päältä: Ei yhteyttä
3.  Ethernet Palaa tasaisesti: LAN-liitännöissä vähintään yksi laite kytkettynä
    Pois päältä: Ei laitteita LAN-liitännöissä
4.  WPS Palaa kiinteästi: Pariliitos on aktivoitu. Valo sammuu 10 sekunnin kuluttua.
    Vilkkuu: Muodostaa pariliitosta
    Pois päältä: Ei pariliitosta
5.  WiFi Palaa kiinteästi: WiFi päällä
    Pois päältä: WiFi pois päältä

Katso videolta ohjeet modeemin käyttöönottoon

Liitännät ja painikkeet

1. WAN/LAN-portit
    Punainen portti toimii WAN-porttina (2.5 Gbit/s) internetyhteydelle. LAN-portit toimivat ethernet-johdolla kytkettäville laitteille. Sininen on 2.5 Gbit/s LAN-portti.
  2. Reset-nappi
    Paina 5 sekuntia palauttaaksesi laite tehdasasetuksille.
  3. Virtapainike
    On/Off-virtapainike
  4. WPS-parituspainike
    Paina vähintään 2 sekuntia aktivoidaksesi paritustila yhteensopivan Mesh WiFi -modeemin kanssa.
  5. WiFi-painike
    WiFi On/Off. Tila vaihtuu painamalla painiketta vähintään 2 sekuntia.