Voit käyttää DNA Mesh WiFi -modeemia kahdella eri tavalla: kodin päämodeemina tai WiFi-laajentimena. Katso helpot ohjeet modeemin käyttöönottoon käyttötarkoituksesi mukaan.

Käyttö päämodeemina Käyttö WiFi-laajentimena

Käyttö kodin päämodeemina

Kun käytössäsi on yksi DNA Mesh WiFi K562 -modeemi. Lisäksi käyttöönotto jonkin toisen modeemin tai mokkulan kanssa, kun haluat muodostaa K562-modeemilla WiFi-verkon nykyisen käytössäsi olevan laitteen sijasta.

Käyttöönotto
  1. Jos kodissasi on kytkinkaappi eli huoneistojakamo (usein asunnon sähkökaapissa), voit määrittää, mihin asunnon ethernet-pistorasioista nettiyhteys tulee. Kytkinkaapin kytkennät pitää tehdä, jos käytät modeemia jonkin huoneen nettipistorasian kautta.
  2. Kytke ethernet-johtoA. huoneen nettipistorasiasta mihin tahansa K562-modeemin ethernet-liitäntäänTAIB. jonkin toisen modeemin tai mokkulan ethernet-liitännästä mihin tahansa K562-modeemin ethernet-liitäntään, jolloin muodostat K562-modeemilla kattavan WiFi-verkon nykyisen käytössäsi olevan laitteen sijasta.
  3. Kytke virtajohto pistorasiaan ja yhdistä sen toinen pää K562-modeemiin. Modeemi käynnistyy automaattisesti virtajohdon kytkemisen jälkeen.
  4. Odota hetki, kun modeemi muodostaa nettiyhteyden. Asennus on mennyt oikein, kun status-merkkivalo palaa käynnistyksen jälkeen tasaisen valkoisena. Nettiyhteys on nyt valmis!
  5. Voit kytkeä laitteita modeemiin kahdella eri tavalla:
    A. Yhdistä laitteet, joissa on ethernet-liitäntä modeemiin ethernet-johdolla. Tämä takaa laadukkaimman nettiyhteyden. Asenna johto mihin tahansa modeemin vapaista ethernet-liitännöistä.
    B. Valitse tietokoneella, puhelimella tai muulla laitteella modeemin muodostama WiFi-verkko. Verkon nimen ja salasanan löydät pakkauksen mukana tulevasta lapusta, ja laitteen pohjaan liimatusta tarrasta.

Huom. Kun käytät K562-modeemia ulkomokkulan kanssa, kytke ethernet-johto 5B ulkomokkulan virtalähteen ethernet-liitäntään.

Kytkinkaapin kytkennät ethernet-kodissa

Jos kodissasi on ethernet-sisäverkko, ja asunnossa on useampi netti-pistorasia, voit itse määrittää mihin huoneeseen modeemi kytketään. Kodissasi on tällöin myös kytkinkaappi eli huoneistojakamo, joka sijaitsee yleensä asunnon sähkökaapin yhteydessä eteisessä. Yhteys avataan kytkinkaappiin, josta voit itse päättää, millä asunnon ethernet-pistorasialla otat netin käyttöön.

Kytkennöistä: Yleensä kytkennät on jo valmiiksi kytketty oikein. Tällöin netin tuloliitännästä on vedetty lyhyt ethernet-johto sen huoneen liitäntään, jossa modeemia halutaan käyttää.

Kytkinkaapit ja merkintätyylit vaihtelevat asuntokohtaisesti, mutta toiminta- periaate on aina sama. Nettiyhteyden tuloliitäntä on merkitty esimerkiksi NOUSU-, ATK- tai SISÄÄNTULO-merkinnällä. Joskus yhteyden tuovassa ethernet-liitännässä lukee vain A tai B. Löydät helpoiten oikean liitännän kytkemällä tietokoneen tai modeemin ethernet-kaapelilla tuloliitäntään ja kokeilemalla nettiyhteyden muodostumista.

Voit määrittää mihin huoneeseen nettiyhteys tulee kytkemällä ethernet- johdon siitä sisääntuloliitännästä, josta nettiyhteys muodostuu, haluamaasi huoneistossa olevaan ethernet-liitäntään. Huoneistossa olevat ethernet- liitännät on yleensä nimetty samalla tavalla kuin kytkinkaapissa. Tämän jälkeen modeemi kytketään huoneen ethernet-liitäntään ohjeiden mukaisesti.

Jos vaihtoehtoja on useampia, kannattaa valita huone, joka on keskeisellä paikalla. Näin modeemin muodostama langaton WiFi-verkko ulottuu koko asuntoon.

Käyttö WiFi-laajentimena

Yhden tai useamman WiFi-laajentimena toimivan K562-modeemin avulla luot kotiisi saumattoman Mesh WiFi -verkon, joka kasvattaa kotisi WiFi-verkon kantavuutta ja toimii saman WiFi-verkon (SSID) ja salasanan kautta kuin kotisi päämodeemina toimivan ensimmäisen K562-modeemin määrittämä WiFi-verkko.

Ota aluksi käyttöön ensimmäinen päämodeemina toimiva K562. Tämän jälkeen yhden tai useamman laajentimena käytettävän K562-modeemin käyttöönotto seuraavien vaiheiden mukaisesti:

1. Muodostetaan WiFi-laajentimen ja päämodeemin välille pariliitos. Voit yhdistää WiFi-laajentimena käytettävän modeemin kodin päämodeemina käytettävään K562-modeemiin kahdella eri tavalla. Tee siis yhdistäminen kohdan A TAI B mukaisesti.
    A: Pariliitoksen muodostaminen ethernet-johdolla
    1. Sijoita WiFi-laajennin päämodeemin viereen.
    2. Liitä WiFi-laajentimen virtajohto pistorasiaan. Modeemi käynnistyy automaattisesti virtajohdon kytkemisen jälkeen.
    3. Kytke ethernet-johto kodin päämodeemin vapaasta ethernetliitännästä WiFi-laajentimena käytettävän modeemin ethernetliitäntään.
    4. Odota hetki. Yhteyden muodostumiseen voi mennä joitain minuutteja. Mesh WiFi -verkko laitteiden välille on muodostettu onnistuneesti, kun WiFi-laajentimena käytettävän modeemin merkkivalo palaa tasaisen valkoisena. Voit irroittaa ethernetjohdon, kun pariliitos on muodostettu.
    B: Pariliitoksen muodostaminen langattomasti
    1. Sijoita WiFi-laajennin korkeintaan 2 metrin päähän päämodeemista.
    2. Liitä WiFi-laajentimen virtajohto pistorasiaan ja kytke virta päälle. Modeemi käynnistyy automaattisesti virtajohdon kytkemisen jälkeen.
    3. Odota hetki. Päämodeemin punainen merkkivalo alkaa vilkkua hitaasti laitteen tunnistaessa WiFi-laajentimen. Valon vilkkuessa muodosta yhteys laitteiden välille painamalla päämodeemin pariliitoksen muodostuspainiketta  5 sekuntia.
    4. Laitteiden muodostaessa yhteyttä punaiset merkkivalot vilkkuvat nopeasti.
    5. Odota hetki. Yhteyden muodostumiseen voi mennä joitain minuutteja. Mesh WiFi -verkko laitteiden välille on muodostettu onnistuneesti, kun WiFi-laajentimena käytettävän modeemin merkkivalo palaa tasaisen valkoisena.

2. Kun laitteiden pariliitos on tehty onnistuneesti, voit ottaa WiFi- laajentimena käytettävän modeemin virroista ja siirtää sen paikkaan, jonne haluat WiFi-verkon ulottuvan. Laajentimen merkkivalo sammuu siirtämisen ajaksi.
  3. Liitä WiFi-laajentimen virtajohto uudestaan pistorasiaan haluamassasi paikassa.
  4. Odota hetki. Signaalin löytymisessä voi mennä joitain minuutteja. Merkkivalon palaessa tasaisen valkoisena WiFi-laajennus on onnistunut.
  5. Voit lisätä useamman WiFi-laajentimen Mesh WiFi -verkkoon toistamalla edellä kuvatut vaiheet.

Langattoman verkon käyttöönotto

DNA Mesh WiFi -modeemit ovat WiFi-verkon osalta salattuja. Verkon nimen ja salasanan löydät pakkauksen mukana tulevasta lapusta, laitteen pohjaan liimatusta tarrasta sekä modeemin asetussivuilta.

Voit yhdistää laitteen oletusverkkoon automaattisesti myös skannaamalla laitteen pohjasta löytyvän tarran QR-koodin.

Huom! Jos käytät K562-modeemia WiFi-laajentimena yhdessä toisen tai useamman Mesh WiFi -modeemin kanssa, yhdistä laitteet aina kotisi päämodeemina toimivan ensimmäisen K562-modeemin WiFi-verkkoon.

SSID (verkon nimi):
Esim. DNA-WIFI-XXXX
Esim. DNA-WIFI-5GHz-XXXX

Salasana: Yhteinen salasana: XXXXXXXX

DNA Mesh WiFi -modeemi tukee 2,4 GHz- ja 5 GHz –taajuuksisia langattomia WiFi-verkkoja. Oletuksena laitteessa on päällä 5 GHz -verkko sekä 2,4 GHz ja 5 GHz yhdistelmäverkko, jolloin käyttölaitteesi valitsee mitä taajuutta käyttää.

Suosittelemme yhdistelmäverkon (DNA-WIFI-XXXX) käyttöä.

Vinkit laadukkaan kotiverkon rakentamiseen

• Kodin päämodeemi kannattaa sijoittaa keskeiselle paikalle reilusti lattiatasoa korkeammalle.
  • Älä sijoita modeemia koskaan suljettuun kaappiin, sähkökaappiin tai kytkinkaappiin.
  • Yksi Mesh WiFi -laite kattaa noin 70 neliötä yhdessä kerroksessa, jos signaali pääsee kulkemaan huoneiden läpi esteettömästi. Voit yhdistää toisiinsa jopa kolme DNA Mesh WiFi -modeemia.
  • Laadukkaimman Mesh WiFi -verkon saat kytkemällä Mesh WiFi -laitteet toisiinsa ethernetjohdolla.

Modeemin merkkivalot

Status Merkitys
Tasaisen valkoinen

Nettiyhteys on muodostettu

Tasaisen punainen

Nettiyhteyttä ei ole muodostettu

Hitaasti vilkkuva punainen (kerran sekunnissa)

Modeemi on havainnut laitteen, joka voidaan liittää pariksi

Nopeasti vilkkuva punainen (kahdesti sekunnissa)

Modeemi muodostaa pariliitosta toisen laitteen kanssa

Liitännät ja painikkeet

1. Pariliitoksen muodostuspainike (WPS)
    Paina 5 sekuntia aktivoidaksesi pariliitoksen.
  2. Ethernet-liitännät
    Kaikkia liitäntöjä voi käyttää WAN-liitäntänä nettiyhteydelle. Loput liitännät toimivat automaattisesti LAN-liitäntöinä ethernet-johdolla kytkettäville laitteille.
  3. Virtaliitäntä
    Liitäntään yhdistetään laitteen mukana tuleva virta-adapteri.
  4. Reset-nappi
    Paina laitteen pohjasta löytyvää reset-nappia 5 sekuntia kevyesti teräväkärkisellä esineellä palauttaaksesi laite tehdasasetuksille.