Kaapelinetti

Kaapelinetti, eli kaapelilaajakaista on luotettava ja toimintavarma kiinteä yhteys, joka tulee kotiisi maan alla kulkevan kaapelin kautta. Varmista nopea ja huoleton nettiyhteys nyt ja pitkälle tulevaisuuteen. Ja tiesitkö – DNA:n kaapelinetti mahdollistaa nykyään jopa 2 gigan nopeuden.

Tarkasta onko kotiisi mahdollista saada kaapelinetti ja tilaa. Tee näin:

Syötä osoitteesi

Valitse sinun käyttöösi sopiva netin nopeus sekä modeemi

Valitse haluamasi lisäpalvelut ja vahvista tilaus

Miksi valita DNA:n kaapelinetti

 • Kaapelinetti on luotettava ja toimintavarma: Koska yhteys jaetaan DNA:n verkosta kotiisi omalla kaapelilla, netti ei pätki nolosti kesken etäpalaverin tai kriittisen leffahetken.
 • Kaapelinetissä piisaa nopeutta jo nyt huimaan 2000M asti.
 • Verkkoa kehitetään jatkuvasti, joten voit luottaa siihen, että käytössäsi on tulevaisuudessakin entistäkin nopeammat ja laadukkaammat yhteydet.
 • Kaapelinetti tulee kodin antennipistokkeeseen jo olemassa olevien kaapelin avulla, joten erillisille kaivuu ja saneeraustöille ei ole tarvetta.
 • Kaapeliyhteyden ansiosta myös TV-kanavat sujahtavat televisioosi kaapeliverkon toimintavarmuudella ja teräväpiirtokuvanlaadulla.

Heräsikö kysymyksiä kaapelinetistä? Ota yhteyttä!

Kaapelinetti on investointi tulevaisuuteen

Kaistaa jo nyt jopa 2 gigaan saakka

 • DNA toi keväällä 2024 DNA:n kiinteän verkon netin tarjontaan huikean 2 gigan eli 2000 megan nettiyhteyden.
 • 2 gigan nopeus on jo nyt saatavilla jo 100 000 kotitalouteen ja saatavuus laajenee jatkuvasti.
 • Kiinteän verkon kehitystyöhön panostetaan DNA:lla. Tulevaisuudessa kaapeliteknologia mahdollistaakin jopa 10 gigan yhteydet!
Ota yhteyttä kaapeliasioissa

Onko sinulla kysyttävää kaapelinetistä? Anna DNA Apurin auttaa!

Saat asiantuntevan avun ja parhaat vinkit chatissa DNA:n asiantuntijoilta. Asiantuntijamme vastaavat mielellään kysymyksiisi!

Kaapelinetti vai valokuitu

Kaapelinetti hyödyntää jo olemassa olevaa kaapeli-tv-verkkoa, joten erillistä kaivamista ei tarvita. Se on helppo ja edullinen asentaa, koska voimme liittää sen suoraan olemassa olevaan kaapeliverkkoon.

Toisin kuin valokuituverkko, joka vaatii erityisiä asennuksia ja kuitujen vetämistä talojen ja alueiden läpi, kaapelinetti käyttää valmiiksi olemassa olevaa infrastruktuuria. Tämä tekee asennuksesta nopeaa ja vaivatonta.

DNA Kaapelimodeemi on kaapelinetin paras kaveri

Voit ostaa kaapelimodeemin DNA:lta netin tilaamisen yhteydessä. Näistä syistä modeemi kannattaa hankkia DNA:lta:

 • Toimintavarma: Modeemit on valmiiksi optimoitu DNA:n verkkoon, ja päivitykset sekä palomuuriasetukset ovat aina ajantasalla.
 • Tehokas WiFi: Voit liittää kaikki laitteesi; puhelimet, tabletit, tietokoneen jne. langattomasti kotisi nopeaan verkkoon.
 • Helppo käyttöönotto: Valmiiksi kustomoitujen asetusten ansiosta otat modeemin käyttöö vaivattomasti. DNA Apuri on kuitenkin aina tarvittaessa apunasi.


Myös TV tulee kaapelista

DNA:n kaapeliverkon kautta näet toimintavarmasti ja pätkimättä peruskanavat teräväpiirtona. Lisäksi voit tilata suoratoistopalveluita ja maksu-tv-kanavia DNA:n monipuolisesta valikoimasta DNA viihdeboksille tai TV-kortille.

Luotettavalla kaapelinettiyhteydellä voit nauttia suoratoistopalveluista pätkimättä ja parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla​

 

 

Kaapelinetin nopeus

Mitä enemmän netillä on käyttäjiä ja mitä vaativampia käyttötarkoituksia netille on, sitä nopeampi liittymä kannattaa valita. Sillä varmistat nopean ja toimintavarman netin kaikille kodin käyttäjille ja laitteille. 

Mikä on hyvä netin nopeus

Hyvä nyrkkisääntö on, että vähintään 100M nopeus netinkäyttäjää kohden takaa nopean ja toimivan netin myös silloin, kun kodissa on paljon samanaikaista netinkäyttöä. Esim. kodissa, jossa asuu 3 henkilöä ja laajakaistaa käytetään normaalin asioinnin lisäksi myös pelaamiseen ja etätöihin, kannattaa valita 400M-1000M laajakaista.

 

Heräsikö kysymyksiä kaapelinetistä? Ota yhteyttä!

Olipa asumismuotosi sitten pientalo tai kerrostalo, asiantuntijamme tarkistavat saatavuuden osoitteeseesi ja varmistavat, että saat juuri sinulle parhaan ratkaisun.

Usein kysyttyä kaapelinetistä

Kaapelimodeemin kytkentä

Netin käyttämiseen tarvitset kaapelimodeemin. Parhaan käyttökokemuksen varmistamiseksi suosittelemme DNA Netille optimoituja DNA WiFi-modeemeja. Jos sinulla on jo kaapelimodeemi, voit käyttää myös sitä, kun ilmoitat meille tilauksen yhteydessä siitä löytyvän CM MAC -koodin.

Tarkemmat ohjeet kaapelimodeemin käyttöönottoon löydät täältä

Riittääkö nopeus pelaamiseen?

Kyllä, kaapelinetti riittää hyvin pelaamiseen. Kaapelinetin tarjoaa yleensä nopean ja vakaa yhteyden, mikä on tärkeää sujuvan pelaamisen kannalta. Nopea ja tasainen yhteys auttaa välttämään viiveitä ja pätkimistä, jotka voivat haitata pelikokemusta.

Lisäksi on hyvä huomioida, että pelaamiseen vaikuttavat myös muut tekijät, kuten etäisyys reitittimestä. Näihin tekijöihin voi vaikuttaa pitämällä huolen siitä että oma kotiverkko on ajantasalla.

Millaisen laitteen tarvitsen

Toimiakseen netti tarvitsee kotiisi saatavilla olevan nettitekniikan mukaisen WiFi-modeemin, mokkulan tai reitittimen. Tee ensin osoitehaku ja valitse sopivin netti - sen jälkeen näet nettiliittymällesi sopivimman modeemin.

Hankkimalla modeemin DNA:lta, netti toimii ja laitteesi ovat tietoturvallisesti verkossa. DNA:n tarjoamat  WiFi-modeemit ja reitittimet on tarkkaan testattu ja juuri DNA:n verkkoon optimoitu, joten niiden käyttöönottokin on helppoa ja huoletonta yhdessä DNA Netin kanssa. Mikäli tarvitset apua käyttöönotossa, anna DNA Apurin auttaa.

Onko asennus hankalaa

Kaapelinetin käyttöön tarvitset modeemin, jolla jaat netin kaikkiin laitteisiin. Voit tilata modeemin aktivoidessasi nettiliittymäsi. Näistä syistä modeemi kannattaa hankkia DNA:lta: Toimintavarma - Modeemit on valmiiksi optimoitu DNA:n verkkoon, ja päivitykset sekä palomuuriasetukset ovat aina ajantasalla. Tehokas WiFi - Voit liittää kaikki laitteesi; puhelimet, tabletit, tietokoneen jne. langattomasti kotisi nopeaan verkkoon. Helppo käyttöönotto - Valmiiksi kustomoitujen asetusten ansiosta otat modeemin käyttöö vaivattomasti. DNA Apuri on kuitenkin aina tarvittaessa apunasi.