Avaa SIM-kortin suojus, aseta SIM-kortti korttipaikkaan ja sulje SIM-kortin suojus. Mokkulan akku on ladattu osittain valmiiksi. Lataa akku täyteen USB-kaapelin avulla kytkemällä USB-kaapeli pistorasiaan mukana tulevan adapterin avulla (suositeltava tapa) tai kytkemällä USB-kaapeli tietokoneen USB-porttiin.

Paina virtanappia 3 s, jolloin Mokkula käynnistyy. Käynnistymisen jälkeen Mokkula yhdistää internettiin automaattisesti. LCD-näytössä lukee WiFi-verkon nimi ja salasana. WiFi-verkon nimi on näistä ylempänä ja salasana alempana PWD kirjaimien perässä. Sinun tulee valita internetiin yhdistettävältä laitteelta tämä WiFi-verkko sekä kirjoittaa laitteeseen WiFi-verkon salasana. Jossakin laitteissa salasanan tilalla käytetään sanaa salausavain.

Rekisteröityminen DNA:n nettiin kestää joitakin minuutteja. Mikäli yhteyden avaus ei onnistu, soita DNA:n asiakaspalveluun.

Nettiyhteys on käytettävissä kun mokkulassa palaa virtavalo ja verkkotilan merkkivalo (jollain muulla värillä kuin punaisella). Jos mokkulassa on näyttö, näet näytössä signaalista kertovan kuvakkeen.

Langattoman verkon eli WiFin käyttöönotto

Suosittelemme mokkulan käyttöä WiFi-yhteyden kautta. WiFi-yhteyden käyttö ei edellytä USB-liitännän kytkemistä tietokoneeseen. Paina mokkulan virtanappia 3 sekuntia, jolloin mokkula käynnistyy. Käynnistymisen jälkeen mokkula yhdistää internettiin automaattisesti.

Mokkulan LCD-näytössä lukee WiFi-verkon nimi (SSID) sekä salasana (PWD).

Windows 8

Vie hiiren kursori tietokoneen näytön oikeaan yläkulmaan. Valitse sen jälkeen Asetukset (rattaan kuva). Valitse seuraavaksi kuuluvuuspalkit.

Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on mokkula xxxxxxx. Löydät verkon tarkan nimen mokkulan näytöltä. Jos et näe WiFi-verkon nimeä, paina mokkulan kyljessä olevaa WPS-painiketta.

X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle. Laita ruksi kohtaan Yhdistä automaattisesti / Connect automatically ja paina Yhdistä / Connect.

Seuraavaksi tietokone kysyy langattoman verkon suojausavainta. Katso suojausavain modeemin LCD-näytöltä kirjainten PWD jälkeen. Kirjoita suojausavain tarkalleen samalla tavalla kuin se on näytöllä ja paina Seuraava. Jos näe suojausavainta, paina WPS-nappia.

Windows 7 / Vista

Klikkaa Windows 7 ja Vista -tietokoneessa WiFi-verkon kuuluvuuspalkkeja Windowsin oikeasta alakulmasta. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on mokkula xxxxxx. Löydät verkon tarkan nimen mokkulan näytöllä. Jos et näe WiFi-verkon nimeä, paina mokkulan kyljessä olevaa WPS-painiketta.

X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

Laita ruksi kohtaan Yhdistä / Connect.

Seuraavaksi tietokone kysyy langattoman verkon suojausavainta. Katso suojausavain (PWD) mokkulan näytöltä. Kirjoita suojausavain tarkalleen samalla tavalla ja paina OK.

Voit aloittaa netin käytön.

Mac OSX

Klikkaa hiirellä WiFi-verkon ikonia näytön yläosassa. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on mokkula xxxxxx. Löydät verkon tarkan nimen (SSID) mokkulan näytöltä. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle. Jos et näe WiFi-verkon nimeä, paina mokkulan kyljessä olevaa WPS-painiketta.

Seuraavaksi tietokone kysyy langattoman verkon suojausavainta. Katso suojausavain matkamokkulan näytöltä. Jos et näe WiFi-verkon salasanaa, paina WPS-nappia.

Voit aloittaa netin käytön.

Apple iPad

Valitse työpöydältä Asetukset. Valitse asetuksista kohta WiFi (vanhemmissa malleissa WLAN).

Odota vähän aikaa, kun iPad etsii verkkoja. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on mokkula xxxxxx. Löydät verkon tarkan nimen mokkulan näytöltä. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle. Jos et näe WiFi-verkon nimeä, paina WPS-nappia.

Seuraavaksi iPad kysyy langattoman verkon salasanaa. Katso salasana mokkulan näytöltä. Kirjoita salasana tarkalleen samalla tavalla ja paina Liity. Voit aloittaa netin käytön

Android Tablet

Siirry näkymään, jossa näet kaikki sovellukset.

Valitse Asetukset ja valikosta kohta WiFi (vanhemmissa Langattomat ja verkot). Odota vähän aikaa, kun tabletti etsii verkkoja. Valitse sen jälkeen verkko, jonka nimi on mokkula xxxxxx. Löydät verkon nimen mokkulan näytöltä. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle. Jos et näe WiFi-verkon nimeä, paina WPS-nappia.

Seuraavaksi tabletti kysyy langattoman verkon salasanaa. Löydät verkon nimen mokkulan näytöltä. X-kirjaimet ovat yksilöllisiä jokaiselle liittymälle.

USB-kaapeli

Suosittelemme mokkulan käyttöä WiFi-verkon kautta. Voit kuitenkin käyttää mokkulaa myös USB-liitännän avulla.

USB-liitännän käyttö tapahtuu kytkemällä USB-kaapeli tietokoneeseen ja asentamalla yhteysohjelma tietokoneen ruudulla tapahtuvien ohjeiden mukaan. Kun yhteysohjelma on asennettu, nettiyhteys toimii automaattisesti. USB-liitäntä on tuettu Windows XP ja Mac 10.5 tai näitä uudemmissa käyttöjärjestelmissä.