ihmiset viettävät aikaa olohuoneessa

Laajakaista

Nopea laajakaista kotiin DNA:lta. Syötä osoitteesi, niin näet millainen laajakaista on mahdollista saada kotiisi. Etkö ole varma, mikä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten? DNA Apuri auttaa chatissa valitsemaan juuri sinulle parhaan laajakaistan.

Laajakaistan tilaaminen on helppoa

Syötä osoitteesi

Valitse sopivin nopeus sekä modeemi

Valitse haluamasi lisäpalvelut

Nopea ja luotettava yhteys

DNA Apuri tukenasi valinnasta käyttöönottoon

30 päivän tyytyväisyystakuu

Hyödynnä nettiasiakkaan edut

Kun tilaat laajakaistan DNA:lta, pääset hyötymään merkittävistä asiakaseduista

Kun olet DNA:n asiakas, saat myös muut palvelumme edulliseen DNA Asiakasetuhintaan. Huom! Näet kaikki juuri sinulle räätälöidyt edut vasta kun olet kirjautunut sisään, pääset kirjautumaan tästä.

Kirjautumalla näet tämänkin tarjouksen

Kun olet DNA asiakas, saat myös muut palvelumme edulliseen DNA Asiakasetuhintaan. Kirjautumalla näet kaikki juuri sinulle räätälöidyt edut.

Kirjaudu sisään

DNA Netti  Netflix

Täydelliset yhdessä

Saat DNA Netti ja Netflix Perhe -yhdistelmätilauksen helposti yhdellä DNA-laskulla.

DNA Mix- kanavapaketit etuhintaan

Valitse mitä haluat katsoa! Meiltä saat oman makusi mukaiset DNA Mix -kanavapaketit edulliseen DNA Asiakasetuhintaan.

Millainen laajakaista sopii kotiisi parhaiten?

Vastaa muutamaan kysymykseen, niin saat suositukset suoraan digitaaliselta DNA Apurilta.

Etsitkö laajakaistaa mukaan matkoille tai vaikkapa mökille? Katso mobiililaajakaistat

Naiset riemuitsevat netin äärellä

Tutkittua tietoa laajakaistan asiakastyytyväisyydestä

EPSI Rating toimialatutkimus on tutkinut laajakaistan ja puhelinliittymien asiakkaiden asiakastyytyväisyyttä. Saimme kehuja laajakaistan osalta mm. palvelu- ja tuotelaadustamme. Lue lisää DNA:n asiakkaiden tyytyväisyydestä.

Laajakaista on helppo hankkia, valinnasta käyttöönottoon

Laajakaistan käyttöönotto on vaivatonta ja sen käyttö huoletonta. Ota laajakaista käyttöön kätevästi itse tai halutessasi voit antaa DNA Apurin auttaa.

DNA Apuri palveluksessasi

DNA Apuri auttaa laajakaistan käyttöönotossa puhelimitse, chatissa tai vaikka kotiin tilattuna, jos tarvitset apua tuotteiden ja palveluiden käyttöönotossa.

Anna Apurin auttaa

30 päivän tyytyväisyystakuu

Saat laajakaistan 30 päivän tyytyväisyystakuulla, jonka aikana voit perua tilauksen ja palauttaa tilaukseesi kuuluneet netin laitteet, myös syntyneet laskut hyvitetään.

Helpota valintaasi, varaa palveluaika

Saat kiireetöntä palvelua ja asiantuntijan suositukset varaamalla soittoajan asiakaspalveluun tai vierailuajan DNA Kauppaan.

Varaa aika helppoon asiointiin

Toimintavarma laajakaista on usein laitteista kiinni

Modeemikin tarvitsee päivitystä aika ajoin. Kun se on ajan tasalla, varmistat että kodin laajakaista on toimintavarma ja palomuuritkin kestävät. Hankkimalla modeemin DNA:lta, saat varmuuden siitä, että:

  • Käyttöönotto on varmasti helppoa
  • Tietoturva on aina ajan tasalla
  • Laitteet on valmiiksi testattu ja optimoitu DNA:n verkkoon

Lisää kattavuutta kodin nettiyhteyksiin ja WiFiin saat Mesh WiFi -laitteilla.

Kun neliöitä tai kerroksia on enemmän tai kotonasi on esim. paksuja kiviseiniä, voi nettisignaali tarvita näiden laitteiden apua ylettääkseen sinne, missä sitä tarvitaan. Yksi Mesh WiFi -laite kattaa noin 70 m2 yhdessä kerroksessa.

Murheita netin kanssa?

Pätkiikö netti?

Katso ohjeet netin tukisivulta 

Reistaileeko modeemi?

Katso ohjeet modeemien tukisivulta 

Temppuileeko mokkula?

Katso ohjeet mokkuloiden tukisivulta 

Kaipaatko tukea?

Varaa soittoaika tukeen ja me soitamme silloin kun sinulle sopii 

Usein kysyttyä laajakaistasta

Mistä tietää mikä nopeus on kotiini sopiva?

Mitä enemmän netillä on käyttäjiä ja mitä vaativampia käyttötarkoituksia netille on, sitä nopeampi liittymä kannattaa valita. Sillä varmistat nopean ja toimintavarman netin kaikille kodin käyttäjille ja laitteille. Hyvä nyrkkisääntö on, että vähintään 100M-nopeus per netinkäyttäjä takaa nopean ja toimivan netin myös silloin, kun kodissa on paljon samanaikaista netinkäyttöä.

Esim. kodissa, jossa asuu 3 henkilöä ja laajakaistaa käytetään normaalin asioinnin lisäksi myös pelaamiseen ja etätöihin, kannattaa valita 400M-1000M laajakaistaa.

Minulla on jo valitsemaani laajakaistayhteyteen sopiva modeemi tai mokkula. Voinko käyttää sitä DNA Netin kanssa?

Valitsemalla käyttötarkoituksiisi ja käyttäjämäärään sopivan nettiyhteyden, suosittelemme juuri sinun netillesi sopivaa modeemia.

DNA:lta hankittu modeemi takaa, että

  • Tietoturva on ajan tasalla
  • Käyttöönotto on helppoa
  • Modeemi on testattu yhteensopivaksi juuri DNA:n verkkoon.

Jos modeemisi on yhteensopiva kotiisi tarjotun yhteystekniikan kanssa, voit käyttää myös omaa modeemiasi. Tällöin emme voi kuitenkaan taata saavutettavia yhteysnopeuksia ja ajantasaista tietoturvaa.

Kannattaako hankkia 5G-liittymä, jos asuu 4G-verkon alueella?

DNA:n nopeat mobiililaajakaistat toimivat sekä 4G-verkon että 5G-verkon alueella. Tärkeintä on huolehtia, että liittymänopeus on käyttötarkoituksiin nähden riittävä. Voit tarkistaa kotiisi ja käyttötarpeisiisi sopivan nettinopeuden täältä.

Kaikki DNA:n 5G-mokkulat tukevat 5G- ja 4G-verkon eri taajuuksia eli liittymät ja laitteet voi jo huoletta päivittää 5G-valmiuteen - se todennäköisesti parantaa kotisi yhteyksiä myös 4G-verkon alueella. DNA:n 5G-verkko laajenee koko ajan, joten päivittämällä laitteet ja liittymät, pääset nauttimaan 5G:n ruuhkattomista yhteyksistä heti, kun 5G yltää kotiisi.

Haluan, että laajakaista on nopea kotini jokaisessa huoneessa, auttaako Mesh WiFi -laajennin?

Jos kodissa on paljon huoneita tai useita kerroksia, ei langaton verkko eli WiFi välttämättä kanna kaikkialle. Mesh-laajentimet mahdollistavat nopean ja toimintavarman WiFin myös isommassa kodissa. Niiden avulla muodostat kotiisi saumattoman mesh-verkon, jolloin netti toimii nopeasti kaikkialla kotona – yhden verkon sisällä.

Hyvä nyrkkisääntö on, että 1-3 huoneen kotiin riittää yksi mesh-laajennin, 4-5 huoneen kotiin kaksi mesh-laajenninta ja 6+ huoneen koteihin 3 mesh-laitetta. Myös kerrokset vaikuttavat WiFin kuuluvuuteen. Kaikissa kodin kerroksissa olisi hyvä olla oma mesh-laajennin.

Saanko DNA:lta apua asennukseen?

DNA Apuri auttaa käyttöönotossa niin puhelimessa, chatissa kuin paikanpäälläkin, riippuen asuinpaikastasi. Tutustu palveluihin täältä.

Entä jos laajakaistaliittymä ei vastaa odotuksiani?

DNA Netti tulee aina 30 päivän tyytyväisyystakuulla. Jos et ole tyytyväinen, voit perua kaupat 30 päivän ajan, etkä maksa koeajalta laskuja.

30 päivän tyytyväisyystakuu, eli tilauksen pidennetty peruutusoikeus on voimassa DNA Netti -tuotteissa. 30 päivän peruutusaika liittymän osalta alkaa, kun olet vastaanottanut tilausvahvistuksen, laitteiden osalta 30 päivän pidennetty peruutusoikeus alkaa tavaran vastaanottamisesta, jos tavara vastaanotetaan myöhemmin kuin tilausvahvistus. 30 päivän tyytyväisyystakuu kattaa myös DNA Netin kanssa ostetut DNA:n lisäpalvelut (Matkanetti 4G ja DNA TV Hubi). Tilaukseen liittyvät laitteet voidaan ottaa käyttöön peruuttamisoikeutta menettämättä, mutta laitteita on käsiteltävä huolellisesti ja niiden tulee olla palautushetkellä ehjiä ja myyntikuntoisia. Takuuta koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme p. 044 144 044.

Onko minun mahdollista saada 5G-laajakaista kotiini?

DNA 5G tuo nopean laajakaistayhteyden kotiisi DNA:n 5G-alueilla, joilla ei ole mahdollista saada oman takuunopean kaistan sisältävää DNA Koti 5G-yhteyttä.

Asennat DNA 5G kotiin -yhteyden helposti itse. Seinään tai tolppaan kiinnitettävä ulkomokkula huolehtii 5G-nettisi nopeudesta ja vakaudesta ilman ulkoseinien aiheuttamia häiriöitä tai hitautta. Jos asut kerrostalossa, sinun tulee huolehtia, että asennat ulkomokkulan esim. parvekkeellesi huomaamattomasti. Varmista taloyhtiöltäsi, tarvitsetko asennukseen luvan.

DNA:n 5G on loistava vaihtoehto silloin, kun haluat 5G-netin kotiisi. Tutustu myös DNA Koti 5G -yhteyteen, jonka takuunopea oma kaista ja avaimet käteen -asennus takaa nopean ja luotettavan netin kotiisi.DNA:n 5G-verkko laajenee jatkuvasti, tarkista kotiisi saatavilla olevat vaihtoehdot tekemällä tällä sivulla osoitehaku.

Olen muuttamassa, mitä minun tulisi huomioida?

DNA Netti on osoitekohtainen palvelu, joten se ei automaattisesti siirry uuteen osoitteeseen pelkällä osoitteenmuutoksella. Netin siirto kannattaa tilata aina hyvissä ajoin ennen muuttoa. Se onnistuu helposti DNA Kaupassa, chatissa tai asiakaspalvelussa.

Muista myös tutustua muuttajan muistilistaan!

Minulla on jo kodin laajakaista, miten selvitän laajakaistan nopeuden?

Kodin laajakaistanyhteyden nopeuden selvität helposti netin nopeustestillä (nk. speedtest). Speedtest kertoo tarkasti yhteytesi lataus- ja lähetysnopeuden.