Prepaid-liittymien tuki

Voit ladata DNA:n Prepaid-liittymääsi helposti osoitteessa laturi.dna.fi, R-kioskeilla tai Otto-automaateilla. Uuden prepaid-liittymän tilaat helposti DNA:n nettikaupasta.

Näin aloitat liittymän käytön

 1. Aseta SIM-kortti puhelimeen.
 2. Kytke puhelimeen virta ja liittymäsi on käyttövalmis.
 3. PIN-koodikyselyn saat halutessasi päälle puhelimen asetuksista. Tarvitset siihen PIN1-koodin, jonka löydät raaputuspinnan alta.
 4. Voit halutessasi vaihtaa kielen itsepalvelussa osoitteessa prepaid.dna.fi tai soittamalla Käyttöpalveluun 0800 412 582.
 5. Lataa DNA Prepaid -sovellus sovelluskaupastasi.

Saldon lataaminen

Pakettien ja puheajan lataus onnistuu helposti netissä ja lataussetelillä tai vaihtoehtoisesti R-kioskilla ja Otto-automaateilla.

Saldon lataaminen laturissa

Osoitteessa laturi.dna.fi lataat saldoa tai rajaton- tai nettipaketin DNA Prepaid -liittymääsi. 

Voit valita ladattavan summan 10–100 euroa tai haluamasi rajaton- tai nettipaketin. Maksu tapahtuu pankkitunnuksilla tai maksukortilla.

Saldon lataaminen R-kioskilla

R-kioskilla voit ladata liittymääsi puheaikaa tai ostaa kiinteähintaisen rajaton- tai nettipaketin. Lataa puheaikaa vapaavalintaisella summalla 10–200 €, viiden sentin välein. Kerro myyjälle summa tai haluamasi paketti ja ladattavan liittymän puhelinnumero. Myyjä lataa liittymäsi ja lataus on heti käytettävissä. Löydä lähin R-kioski tästä.

Saldon lataaminen Lataussetelillä

Lataussetelillä lataat prepaid -liittymääsi lisää puheaikaa silloin, kun sinulla ei ole pääsyä muihin latauskanaviin, esimerkiksi matkustaessasi. Seteleitä on 10 €, 20 € ja 30 € arvoisia. Dataprepaid-liittymään on omat datalataussetelit. Lataussetelin voit antaa myös lahjaksi. Voit ostaa latausseteleitä R-kioskeilta, Postin myymälöistä ja DNA Kaupoista.

Saldon lataaminen Otto-automaateilla

Otto-automaateilla voit ladata liittymääsi puheaikaa kätevästi samalla kun nostat käteistä rahaa maksukortillasi. Huom. Otto-latausta ei voi tehdä Dataprepaid-liittymiin. Löydä lähin Otto-automaatti tästä.

PIN ja PUK -koodit

PIN-koodi on henkilökohtainen tunnuslukusi, jonka pituus voi olla 4–8 numeroa. Liittymäsi PIN-koodit on painettu SIM-kortin kehykseen. Tunnusluvun voit vaihtaa puhelimesi valikosta. Löydät tarkemman kuvauksen valikoiden käytöstä puhelimesi käyttöohjeesta. Jos olet syöttänyt PIN1-koodin kolme kertaa peräkkäin väärin, liittymäsi lukkiutuu. Lukkiutumisen voit purkaa PUK1-koodilla. PUK2-koodilla voit purkaa lukkiutuneen PIN2-koodin. Säilytä turvakoodit huolellisesti.

Saldokysely

Voit tarkastaa liittymäsi saldon ja voimassaoloajan helposti 

 • osoitteessa prepaid.dna.fi
 • näppäinkomennolla *100# ja painamalla SOITA-painiketta
 • soittamalla Käyttöpalveluun numeroon 0800 412 582
 • lähettämällä maksuttoman viestin SALDO numeroon 14600

Voimassaoloaika

Sopimus päättyy 380 vuorokauden kuluttua viimeisimmästä latauksesta, tai jos et lataa palvelua kertaakaan sen ostamisen jälkeen, 195 vuorokauden kuluttua liittymän käyttöönotosta. 15 päivää ennen sopimuksen päättymistä palvelun käyttö rajoittuu siten, että palvelulla voi soittaa ainoastaan hätänumeroon, maksuttomaan käyttöpalveluun ja DNA Asiakaspalveluun, ei muihin numeroihin.

Lataamalla uutta saldoa vähintään kerran vuodessa pidät liittymäsi aina toimintakunnossa!

Turvaominaisuus

DNA:n latausliittymien turvaominaisuus mahdollistaa soittamisen kahteen ennalta määritettyyn numeroon yhteensä 3 minuutin ajan normaalin puheajan päättymisen jälkeen.

Mikäli turvaominaisuuteen sisältyvä 3 minuutin puheaika on käytetty loppuun, palautuu puheaika käyttöön jälleen liittymän latauksen yhteydessä.

 • Kohdenumeroiden on oltava normaalihintaisia kotimaan matkapuhelinnumeroita.
 • Turvapuhelun voi soittaa myös ulkomailta.
 • Turvanumeroita voi muuttaa kaksi kertaa kuukaudessa.

Turvaominaisuuden käyttöönotto

Voit itse asettaa tai muuttaa turvanumerot DNA Prepaid -sovelluksen, m.prepaid.dna.fi -sivuston tai Käyttöpalvelun kautta.

Käyttöönotto DNA Prepaid -sovelluksessa tai osoitteessa m.prepaid.dna.fi
 1. Lisää haluamasi turvanumero liittymällesi sovelluksen kohdasta Tilini / Hallinta- ja turvanumerot
 2. Lisää Turvanumero-kohdasta haluamasi turvanumero liittymällesi

Käyttöönotto käyttöpalvelun kautta
 • Soita Käyttöpalvelun numeroon 0800 412 582.
 • Kuuntele ohjeet ja valitse valikosta ”Turvanumerot” valitsemalla numero kuusi (6).
 • Kuuntele tallennetut numerot painamalla yksi (1). Lisää numeroita painamalla kaksi (2). Syötä numero kotimaisessa muodossaan (esim. 044 123 4567) ja paina tähti (*). Käyttöpalvelu kertoo syötetyn numeron. Hyväksy numero painamalla yksi (1) tai poista syötetty numero painamalla tähti (*). HUOM! Valinnan 1 tai * voi tehdä vasta, kun kaikki vaihtoehdot on kerrottu, ei nauhoitteen aikana. Valintaan ei reagoida jos se tehdään nauhoitteen aikana.
 • Poista numeroita painamalla kolme (3). Palaa takaisin päävalikkoon painamalla neljä (4).
 • Lopeta puhelu.
 •  

 

DNA Prepaid -liittymä ulkomailla

DNA Super Prepaid ja DNA Rajaton Prepaid -liittymät toimivat myös ulkomailla. EU/ETA-maissa puhut ja tekstaat kotimaan hinnoilla. Ulkomainen operaattori voi vaikuttaa siihen, miten soitat puhelun.

Dataprepiad-liittymä ei toimi ulkomailla.

EU/ETA-maissa puhut ja tekstaat kotimaan hinnoilla. Lisätietoa tiedonsiirrosta EU/ETA-maissa löytyy EU-roaming-sivuilta.

Huom. Prepaid-liittymä on otettava käyttöön Suomessa ennen liittymän käyttöä ulkomailla.

Soittaminen ulkomailla

Valitse puhelimestasi DNA:n suosittelema verkko. Muista laittaa soittaessasi vastaanottajan numeron eteen maakoodi (Suomeen soitettaessa +358).

Puheluiden ja tekstiviestin vastaanotto toimii aina kuten Suomessa.

Tutustu prepaid-ulkomaanpuheluiden hinnastoon

Saldon lataaminen ja saldon tiedustelu

Mikäli et halua pitää pankkitunnuksiasi mukana suosittelemme, että hankit Suomesta mukaasi lataussetelin, jonka aktivoit käyttöpalvelussa (+358 800 412 582) tai osoitteessa laturi.dna.fi. Voit ostaa lataussetelin R-kioskilta.

Saldotiedustelu ulkomailta on helpointa tehdä näppäilemällä *100# ja painamalla soittopainiketta. Soitetun puhelun ja lähetetyn tekstiviestin jälkeen puhelimen näytöllä näkyy liittymän jäljellä oleva saldo ja viimeisimmän soitetun puhelun tai lähetetyn tekstiviestin hinta.

Roaming-esto

Voit asettaa datayhteyttä rajoittavan hintakaton DNA Prepaid -sovelluksessa kohdassa Tilini tai m.prepaid.dna.fi -sivustolla. Voit itse määrittää kuinka paljon datayhteyttä ulkomailla haluat käyttää.

Voit myös tilata Roaming-eston rekisteröityyn DNA Prepaid -liittymään DNA:n asiakaspalvelusta. Rekisteröimättömiin DNA:n prepaid-liittymiin ei voi kytkeä roaming-estoa DNA:n asiakaspalvelun kautta. Rekisteröi prepaid-liittymäsi Minun palvelussani.  

Voit halutessasi estää itse prepaid-liittymäsi käytön ulkomailla näppäilemällä koodin *331*tunnusluku# ja OK. Voit poistaa itse tämän eston. 

Muuta huomioitavaa

 • Älypuhelimet käyttävät usein taustalla datayhteyttä käyttäjän sitä huomaamatta. Voit halutessasi rajoittaa datan käyttöä ulkomailla puhelimen asetuksista.
 • Muistathan aktivoida uuden liittymäsi ennen matkalle lähtöäsi Suomessa. Aktivointiohjeet löydät aloituspakkauksen mukana toimitettavasta pikaohjeesta.
 • Jos puhelimesi on varattu, kiinni tai peittoalueen ulkopuolella, soitonsiirrot vastaajaan eivät toimi.
 • Ulkomailta et voi soittaa suomalaisiin palvelu- tai yritysnumeroihin.

Usein kysytyt kysymykset

Miten otan DNA Prepaid -liittymän käyttöön?

DNA Prepaid -liittymä on valmis käyttöön heti liittymän hankinnan jälkeen.

Käyttöönoton helpottamiseksi PIN-koodin kysely on otettu pois päältä kaikista DNA Prepaid -liittymistä. PIN-koodin kyselyn voit halutessasi ottaa käyttöön milloin tahansa. Prepaid-liittymän PIN-koodin löydät SIM-kortin kehyksestä.

Prepaid-liittymä pitää ottaa käyttöön Suomessa ennen liittymän käyttöä ulkomailla.

Kuinka voin seurata DNA Prepaid -liittymäni käyttöä ja saldoa?

DNA Prepaid -liittymän saldon voit tarkistaa helposti ja nopeasti osoitteessa prepaid.dna.fi tai DNA Prepaid -sovelluksella

Lisäksi voit:

 • Tarkistaa prepaid-liittymäsi puhelinnumeron
 • Tarkistaa DNA Prepaid -liittymän saldon ja voimassaoloajan
 • Ostaa datapaketteja (veloitus tehdään liittymän saldosta)
 • Tarkastella veloitushistoriaa
 • Käyttää latausseteleitä saldon lataamiseen
 • Asettaa ulkomaan datarajan
 • Määrittää turva- ja hallintanumerot
Kuinka lataan DNA Prepaid -liittymääni lisää saldoa?

DNA:n prepaid-liittymiin on todella helppoa ja nopeaa ladata lisää arvoa. Voit ladata prepaid-liittymäsi netissä osoitteessa laturi.dna.fi tai osoitteessa prepaid.dna.fi.

Kummassakin osoitteessa voit ottaa myös ostamasi lataussetelin käyttöön tai ostaa liittymääsi ja käyttötilanteeseesi sopivan nettipaketin. Näiden lisäksi voit ladata saldoa kaikilla R-kioskeilla ja Otto-automaateilla sekä Keskon K-ruokakaupoissa ja Neste K -asemilla.

Lue lisää liittymän latauksesta

laturi.dna.fi

Millainen netti DNA Prepaid -liittymissä on?

DNA Prepaid -liittymissä on nopea ja rajaton netti Suomessa: pelaa, kuuntele musiikkia tai surffaa niin paljon kuin haluat. Liittymän nopeus on jopa 400 Mbit/s riippuen valitsemastasi nettipaketista.

Toimivatko DNA Prepaid -liittymät 5G-verkossa?

Kyllä. Voit ladata DNA Super Prepaid tai DNA Dataprepaid -liittymääsi 5G-datapaketin Laturissa (laturi.dna.fi) tai R-kioskilla.

DNA Rajaton Prepaid -liittymään voit kytkeä 5G-ominaisuuden prepaid-itsepalvelussa (prepaid.dna.fi).

Toimiiko DNA Prepaid ulkomailla?

DNA Super Prepaid ja DNA Rajaton Prepaid -liittymät toimivat myös ulkomailla. EU/ETA-maissa puhut ja tekstaat kotimaan hinnoilla. Liittymiin kuuluu myös EU-datapaketti. Katso lisää dna.fi/EUroaming.

Voit käyttää DNA Prepaid -liittymääsi yli 100 maassa. Huomaathan, että prepaid liittymä on otettava käyttöön Suomessa ennen liittymän käyttöä ulkomailla.

Mikä on prepaid-liittymän hallintanumero ja miten asetan sellaisen?

Hallintanumero on puhelinnumero, jonka avulla voi kirjautua itsepalveluun tarkastelemaan prepaid-liittymän tietoja. Mihin tahansa prepaid-liittymään (DNA Super Prepaid, DNA Rajaton Prepaid, DNA Dataprepaid) voi lisätä prepaid-itsepalvelussa (prepaid.dna.fi) haluamansa hallintanumeron, joka voi olla mikä tahansa matkapuhelinliittymä.

Tämä on erityisen kätevää, kun prepaid-liittymä on esim. lapsen käytössä tai riista-/valvontakamerassa.

Hallintanumero toimii samalla myös turvanumerona.

Miten asetan hallintanumeron tai turvanumeron?

 1. Laita prepaid-liittymä puhelimeen/tablettiin/mokkulaan ja varmista, että mobiilidata on päällä
 2. Mene selaimella osoitteeseen prepaid.dna.fi
 3. Mene kohtaan Hallinta- ja turvanumerot
 4. Kirjoita uusi numero ja valitse haluatko sen hallinta- vai turvanumeroksi. Hallintanumero toimii myös turvanumerona. Lisäksi pääset sillä prepaid-itsepalveluun katsomaan ko. prepaid-liittymän tietoja
 5. Paina Lisää numero.
Lisätietoja DNA Prepaid -liittymistä ja niiden hallinnasta

Jos tarvitset lisää apua DNA Prepaid-liittymäsi kanssa, löydät perusteelliset tiedot Prepaid-liittymien tuki-sivulta. Oli mielessäsi sitten Liittymän käytön aloittaminen, PUK-koodi tai Saldon lataus, löydät kaiken tarpeellisen tiedon tuki-sivuilta.