esim helpottaa esim mökkeilyä

eSIM – Digitaalinen e-SIM puhelimeen tai älykelloon

eSIM on digitaalinen SIM-kortti, joka mahdollistaa mobiiliyhteyden eSIM-valmiudellisiin älykelloihin, puhelimiin ja tabletteihin ilman odottelua tai klemmareilla säätämistä.

Mikä on eSIM?

eSIM (tai e-SIM) on digitaalinen SIM-kortti, joka toimii perinteisen SIM-kortin tavoin niin puhelimissa, tableteissa kuin esim. älykelloissa. Laitteesta riippuen voit jatkossa valita, haluatko perinteisen SIM-kortin vai eSIMin. Jos haluat saman liittymän useaan laitteeseen, tarvitset DNA Multi-SIM -lisäpalvelun.

esim icon

eSIM mahdollistaa mobiiliyhteyden myös älykelloihin

eSIM tekee mobiiliyhteyden mahdolliseksi myös niihin laitteisiin, joissa sitä ei ole ennen ollut, esim. älykelloihin. Tarvitset sitä varten liittymääsi DNA Multi-SIM -lisäpalvelun.

Ota eSIM käyttöön ilman odottelua

Ei enää perinteisen SIM-kortin postittamista ja uuden odottelua - eSIMin saat digitaalisesti ja voit ottaa sen käyttöön samantien. Saat sen liittymällesi DNA Kaupasta tai myyntipalvelusta. 

Helppo käyttöönotto, unohda klemmarit

Unohda perinteiset SIM-kortit ja klemmarien näpertely. Tilattuasi eSIMin DNA Kaupasta tai myyntipalvelusta, saat sen vaivatta käyttöösi suoraan Oma DNA -sovelluksessa tai DNA Kaupasta saatavalla QR-koodilla. 

Nainen tarkastelee puheluita esim:in sisältävästä älykellosta

eSIM älykelloon: näin se toimii

Jos haluat saada toimivan yhteyden kelloosi kätevästi suoraan omalta kotisohvaltasi, valitse eSIM ja DNA MultiSIM -palvelu. Tilaa eSIM verkkokaupasta, DNA Kaupasta tai DNA:n myyntipalvelusta. Tarvitset myös DNA MultiSIM -palvelun, jos haluat käyttää samaa liittymää sekä älypuhelimessasi että kellossasi. Katso ohjeet alta ennen kuin tilaat!

eSIM Apple Watch -kelloon

Varmista, että iPhonessasi ja Apple Watchissasi on käytössä uusimmat päivitykset. Ota sen jälkeen eSIM käyttöösi suoraan puhelimesi Apple Watch -sovelluksesta. Seuraa sen jälkeen Apple Watch -tukisivun ohjeita.

eSIM Samsung Galaxy Watch -kelloon

eSIMin käyttöönotto onnistuu DNA Kaupasta saamallasi QR-koodilla tai Oma DNA -sovelluksessa (mene sovelluksessa puhelinliittymäsi tiedoissa kohtaan ”SIM-kortti ja PUK-koodit” ja ”Aktivoi eSIM”).

eSIM älykelloon Oma DNA -sovelluksesta

Muille laitteille voit tilata lisäpalvelun myös suoraan Oma DNA -sovelluksesta. Jos sinulla ei vielä ole Oma DNA -sovellusta, voit ladata sen puhelimellesi Google Play -kaupasta tai App Storesta.

 

Jäikö jokin mietityttämään? Anna DNA Apurin auttaa - avaa chat tai ota yhteyttä DNA:n asiakaspalveluun.

eSIM-liittymän aktivointi ja käyttöönotto

 1. Varmista, että laitteessasi on eSIM-valmius
  eSIM-valmius on viimeisimmissä puhelinmalleissa, tableteissa ja älykelloissa. Varmista se vielä laitteen tuotetiedoista.
   
 2. Tilaa eSIM
  Saat eSIMin joko olemassa olevalle tai uudelle liittymälle verkkokaupasta, DNA Kaupasta tai DNA:n myyntipalvelusta: 0800 550 044 (ark. 9–20, la 10–16). Numero on maksuton. 

  Jos haluat mobiiliyhteyden älykelloosi, jossa on eSIM-valmius, katso ohjeet täältä.
   
 3. Aloita käyttäminen

  Tilattuasi eSIMin voit ottaa sen heti käyttöösi Oma DNA -sovelluksesta löytyvällä käyttöönottokoodilla tai QR-koodilla. Halutessasi voit noutaa QR-koodin myös lähimmästä DNA Kaupasta. Oma DNA -sovelluksen kautta saat eSIMin käyttöösi saman tien:

  • Avaa Oma DNA -sovellus (jos sinulla ei vielä ole sovellusta, voit ladata sen laitteellesi sovelluskaupasta).
  • Valitse puhelinliittymä, jolle haluat eSIMin ottaa käyttöön ja valitse sen alta "SIM-kortti ja PUK-koodit".
  • Klikkaa: "Ota eSIM käyttöön" ja etene sovelluksen ohjeiden mukaan.

Usein kysyttyä eSIMistä

Mikä on eSIM?

eSIM on digitaalinen SIM-kortti, joka toimii perinteisen SIM-kortin tavoin niin puhelimissa, tableteissa kuin esim. älykelloissa. Laitteesta riippuen voit jatkossa valita, haluatko liittymäsi toimimaan perinteisen SIM-kortin kautta vai digitaalisesti, eSIMillä. Voit liittymää tilatessasi tai vaihtaessasi valita perinteisen SIM-kortin tilalle eSIMin silloin, kun laitteessasi on eSIM-valmius. 

Mitä eroa on perinteisellä SIM-kortilla ja eSIMillä?

Huomaat eron ainoastaan käyttöönottotilanteessa: eSIMiä ei tarvitse odotella postitse kotiin toimitettavaksi, valita oikeaa korttikokoa tai asentaa sitä laitteen sisälle itse. Riittää, että tilaat ja otat sen käyttöösi: tilatun eSIMin käyttöönotto onnistuu Oma DNA -sovelluksessa tai DNA Kaupassa.

 

Mille laitteille eSIMin saa?

Toistaiseksi eSIMin saa uusimpiin puhelimiin ja tabletteihin sekä esim. älykelloihin; niihin laitteisiin, joissa laitevalmistaja on ilmoittanut eSIM-valmiudesta. Tämän voit tarkistaa laitteen tuotetiedoista.

Katso tarkemmat ohjeet: eSIMin käyttöönotosta tai mobiiliyhteyden tilaamisesta Samsung Galaxy Watch- tai Apple Watch -älykelloon.

Miten saan mobiiliyhteyden älykellooni?

Varmista ensin, että älykellossasi on eSIM-valmius. Sen jälkeen tarvitset vielä DNA Multi-SIM -lisäpalvelun. Sen tilaaminen onnistuu joko suoraan älykellon omasta sovelluksesta (Apple Watch) tai etukäteen DNA Kaupasta, DNA:n myyntipalvelusta tai Oma DNA -sovelluksesta (Samsung Galaxy Watch).  Katso tarkat ohjeet älykellojen tukisivuilta.

Huomaathan, että DNA Multi-SIM -lisäpalvelu on liitettävissä vain DNA:n puhelinliittymään. 

 

Äiti ja lapsi älykellon ääressä

Tilaa DNA Multi-SIM

Saat saman numeron kahteen laitteeseen, kun käytössäsi on DNA:n puhelinliittymä ja DNA Multi-SIM -lisäpalvelu.