Kirjautumisen tuki

Löydät palvelusi kirjautumalla dna.fi-sivustolle tai Oma DNA -sovellukseen Mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Oma DNA -sovelluksen voit ladata laitteellesi suoraan sovelluskaupasta.

Kirjautumalla voit:

Tarkastella ja maksaa laskujasi, päivittää asiakastietojasi ja muokata laskuasetuksia

Selvittää PUK-koodisi, linkittää TV-korttisi ja HD-laitteesi, ja vaihtaa Mix-kanavapaketin kanavia

Tunnistautua helposti sekä hyödyntää edulliset DNA Asiakasetuhinnat

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten DNA:n palveluihin kirjaudutaan?

Verkkokaupassa, DNA.fi-sivuilla ja Oma DNA -sovelluksessa tunnistaudutaan vahvalla tunnistautumisella eli verkkopankkitunnuksin tai Mobiilivarmenteella. Jatkossa Oma DNA -sovellusta käyttäessäsi voit kirjautua sisään itse luomallasi PIN-koodilla.   

Joissakin tilanteissa tarvitset palvelua käyttääksesi DNA Tunnuksen. Luot sen käyttöösi palvelun tilauksen yhteydessä (esim. DNA TV ja DNA Digiturva).

Miten kirjaudun yritysasiakkaana?

 

DNA:n yritysasiakkaat tunnistautuvat myös verkkopankkitunnuksin tai Mobiilivarmenteella asioidessaan Oma DNA -sovelluksessa tai muissa kuluttajakanavissa. Muissa yrityksille kohdennetuissa palveluissa, kuten YritysDNA-itsepalvelussa tai DNA Vaihdepalvelussa, yritysasiakkailla on käytössään erillinen tunnus.

 

Miten tietojani käsitellään?

Henkilötietosi tallentuvat DNA:lle mm. sopimuksen teon, palvelun rekisteröinnin tai kirjautumisen yhteydessä. Tutustu tietosuojaan.

Mihin tarvitsen DNA Tunnusta?

DNA Tunnuksella kirjaudutaan jatkossa DNA TV -palveluun ja tietoturvapalveluihin. DNA Tunnuksen sähköpostiosoite on tilausvaiheessa ilmoitamasi osoite. Salasanan luot ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä.