Vinkkejä mokkulan yhteyden nopeuttamiseen
Mokkulat toimivat tehokkaimmin 4G- tai 3G-verkossa. Jos yhteys on hidas tai se pätkii, kannattaa kokeilla seuraavia asioita:
  • Sisätiloissa yhteys on parhaimmillaan ikkunoiden lähellä.
  • Yhdistä mokkula tietokoneeseen myyntipakkauksen mukana tulleella USB-johdolla.
  • Aseta mokkula pystyasentoon esimerkiksi tietokoneen näytön yläkulmaan USB-johdon avulla.
  • Kokeile lisäantennia, lisätietoa DNA Asiakaspalvelusta 044 144 044.

HUOM! Mokkula käyttää automaattisesti vain 4G- tai 3G-verkkoa riippuen kuuluvuusalueesta. Kuuluvuusalueet voit katsoa osoitteesta dna.fi/kuuluvuus. Jos astut 2G-verkon alueella, tulee sinun muuttaa mokkulan asetuksista käytettävä verkko.

Mikäli mokkulaa käytetään 4G- ja 3G-verkon tai 3G- ja 2G-verkon rajalla, saattaa mokkula vaihdella näiden verkkojen välillä. Vaihtelu verkkojen välillä aiheuttaa yhteyden pätkimistä ja hidastaa mokkulaa. Voit halutessasi lukita mokkula mihin tahansa verkkoteknologiaan seuraavasti:

1. Avaa internetselain ja kirjoita selaimen osoiteriville http://dna.mokkula
  2. Valitse Asetukset – Mobiiliverkkoasetukset – Verkko
    • Vain 4G: Lukitsee mokkulan 4G-verkkoon
    • Vain 3G: Lukitsee mokkulan 3G-verkkoon
    • Vain 2G: Lukitsee mokkulan 2G-verkkoon
    • 4G & 3G: Lukitsee mokkulan 4G- tai 3G-verkkoon
    • AUTO: Valitsee ensin 4G-, sitten 3G- ja viimeisenä 2G-verkon

Käyttökokemuksen parantamiseksi mokkula on pakotettu valmiiksi 4G- tai 3G-verkkoon. Mikäli olet alueella jossa on vain 2G-verkko, mokkula ei löydä verkkoa lainkaan. Tässä tilanteessa mokkula tulisi asettaa automaattiselle verkonvalinnalle yllä olevan ohjeen mukaisesti.

Lisäantennin käyttö
Jos mokkulan yhteysnopeus on hidas, kannattaa kokeilla lisäantennia. Lisäantenni parantaa signaalin voimakkuutta ja sitä kautta siirtonopeutta. Lisätietoa lisäantennista saat DNA Asiakaspalvelusta 044 144 044.

Lisäantenni kytketään mokkulan kyljessä olevaan liitäntään, jossa on numero 1. Jos käytät kahta antennia samaan aikaan, liitä toinen antenni liittimeen 2. Lisäantennin liitin on ns. miniatyyriliitin, jota ei ole suunniteltu kestämään usein toistuvia irrotuksia ja kiinnityksiä, joten liittäminen ja irrotus kannattaa tehdä varoen ja vain tarvittaessa. Liitin on kuluva osa, eikä takuu korvaa liittimen väsymisvaurioita.
SIM-kortin PIN-koodin muuttaminen
Oletuksena mokkula syöttää SIM-kortille PIN-koodin 1234, joka on DNA:n käyttämä oletus PIN-koodi. Voit vaihtaa PIN-koodin seuraavasti:
  1. Avaa internetselain ja kirjoita selaimen osoiteriville http://dna.mokkula
  2. Valitse Asetukset – Suojaus – PIN-koodin hallinta
  3. Valitse pudotusvalikosta Muuta
  4. Syötä kohtaan PIN-koodi nykyisin käytössä oleva PIN-koodi
  5. Syötä kohtiin Uusi PIN ja Vahvista PIN uusi haluttu PIN-koodi
  6. Paina Käytä