Multi-SIMin tuki

DNA Multi-SIM on lisäpalvelu, jonka avulla saat saman puhelinnumeron kahteen laitteeseen – puhelimeen ja älykelloon, tai kahteen eri puhelimeen. DNA Multi-SIM tuo mobiiliyhteyden myös älykelloosi.

Lue lisää DNA Multi-SIM -lisäpalvelusta.

Huomaathan, että DNA Multi-SIM -lisäpalvelu toimii vain kotimaassa.  

 

Käyttöönotto puhelimelle

Tilaa DNA Multi-SIM -lisäpalvelu:

Kun olet käyttöönottamassa DNA Multi-SIM -lisäpalvelua puhelimelle aloita tilaamalla DNA Multi-SIM puhelinliittymällesi Oma DNA -sovelluksesta, DNA Kaupasta tai soittamalla DNA:n myyntipalveluun: 0800 550 044 (ark. 9–20, la 10–16). Numero on maksuton.

Ota DNA Multi-SIM käyttöösi:

Kun tarvitset perinteisen SIM-kortin: Kun tilaat DNA Multi-SIM -lisäpalvelun puhelimeen, saat tilauksen mukana SIM-kortin kakkospuhelimellesi. Riittää, että laitat saamasi SIM-kortin puhelimeesi; DNA Multi-SIM -lisäpalvelu on automaattisesti käytössäsi heti palvelun kytkennän jälkeen. Saat SIM-kortin DNA Kaupasta heti mukaasi tai jos tilasit sen esim. puhelimessa, se toimitetaan sinulle postitse.

Kun tarvitset eSIMin: Jos kakkospuhelimessasi on perinteisen SIM-kortin sijaan eSIM, DNA Multi-SIM -lisäpalvelun käyttöönotto onnistuu tilaamalla se suoraan Oma DNA -sovelluksen kautta tai DNA Kaupasta saamallasi QR-koodilla. Tilattuasi lisäpalvelun ota se vielä erikseen käyttöön Oma DNA -sovelluksessa (mene sovelluksessa puhelinliittymäsi tiedoissa kohtaan ”SIM-kortti ja PUK-koodit” ja ”Aktivoi eSIM”). 

Jos sinulla ei vielä ole käytössäsi Oma DNA -sovellusta, voit ladata sen puhelimellesi Google Play -sovelluskaupasta.

Nyt voit käyttää kahta laitetta, samalla numerolla 

Nyt saat puhelut ja netin mukaasi, kahteen laitteeseen! Soittaessasi puhelimellasi puhelun vastaanottaja näkee aina saman, tutun numerosi.

Käyttöönotto älykellolle

1. Tilaa DNA Multi-SIM -lisäpalvelu:

Jos olet käyttöönottamassa DNA Multi-SIM -lisäpalvelua Samsung Galaxy Watch -kellolle, aloita tilaamalla DNA Multi-SIM puhelinliittymällesi Oma DNA -sovelluksesta, DNA Kaupasta tai soittamalla DNA:n myyntipalveluun: 0800 550 044 (ark. 9–20, la 10–16). Numero on maksuton.

Apple Watch -älykellolle tilaus onnistuu suoraan puhelimen Apple Watch -sovelluksella. 

2. Ota DNA Multi-SIM käyttöösi:

Apple Watch: Varmista, että iPhonessasi ja Apple Watchissasi on käytössä uusimmat päivitykset. Ota sen jälkeen DNA Multi-SIM käyttöösi suoraan puhelimesi Apple Watch -sovelluksesta. Seuraa sen jälkeen Apple Watch -tukisivun ohjeita. 

Samsung Galaxy Watch: Tilattuasi ensin DNA Multi-SIM -lisäpalvelun Oma DNA -sovelluksesta, DNA Kaupasta tai myyntipalvelusta, käyttöönotto onnistuu DNA Kaupasta saamallasi QR-koodilla tai Oma DNA -sovelluksessa (mene sovelluksessa puhelinliittymäsi tiedoissa kohtaan ”SIM-kortti ja PUK-koodit” ja ”Aktivoi eSIM”).  

Jos sinulla ei vielä ole käytössäsi Oma DNA -sovellusta tai Galaxy Wearable -sovellusta, saat ne ladattua puhelimellesi suoraan Google Play -sovelluskaupasta. Tutustu tarkempiin ohjeisiin älykellojen tukisivuilla.   

3. Nyt voit käyttää kahta laitetta, samalla numerolla 

Nyt saat puhelut ja netin mukaasi, kahteen laitteeseen! Soittaessasi älykellollasi puhelun vastaanottaja näkee aina saman, tutun numerosi.

Käyttö tableteissa ja reitittimissä

Emme suosittele käyttämään DNA Multi-SIM -lisäpalvelua tableteissa, reitittimissä tai muissa laitteissa, jotka eivät tue tavallisia puheluita. Puheluiden toiminta saattaa tällöin estyä kokonaan sekä pääliittymästä että DNA Multi-SIM:iin kuuluvasta rinnakkaiskortista. Tableteissa ja mokkuloissa suosittelemme käyttämään DNA Liikkuva -tuoteperheen mobiililaajakaistaliittymiä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on DNA Multi-SIM?

DNA Multi-SIM on lisäpalvelu, jonka avulla puhelinliittymäsi toimii kahdessa laitteessa yhtä aikaa  – puhelimessa ja älykellossa, tai kahdessa eri puhelimessa. Tarvitset vain DNA:n puhelinliittymän ja sille DNA Multi-SIM -lisäpalvelun.  

Huom! Emme suosittele käyttämään DNA Multi-SIM -lisäpalvelua tableteissa, reitittimissä tai muissa laitteissa, jotka eivät tue tavallisia puheluita. Puheluiden toiminta saattaa tällöin estyä kokonaan sekä pääliittymästä että DNA Multi-SIM:iin kuuluvasta rinnakkaiskortista. Tableteissa ja mokkuloissa suosittelemme käyttämään DNA Liikkuva -tuoteperheen mobiililaajakaistaliittymiä.

Mitkä ovat DNA Multi-SIM -lisäpalvelun laite- ja ohjelmistovaatimukset?

Applen älykellot:
Apple Watch Series 3 tai uudempi

Puhelimet:
Applen puhelimet
 
Ohjelmistoversio:

Apple Watch: watchOS 7.4 tai uudempi
 
iPhone: iOS 14.5 tai uudempi

Miten saan netin ja puhelut älykellooni?

Jos käytössäsi on Apple Watch, mobiiliyhteys tilataan kellolle suoraan Applen oman sovelluksen kautta. Jos taas käytössäsi on Samsung Galaxy Watch, aloita tilaamalla DNA Multi-SIM DNA Kaupasta, myyntipalvelusta tai Oma DNA -sovelluksella. Katso tarkemmat ohjeet älykellojen tukisivuilta.

Mille liittymille DNA Multi-SIM -lisäpalvelu on saatavilla?

DNA Multi-SIM on puhelinliittymän lisäpalvelu. Voit tilata lisäpalvelun seuraaville puhelinliittymille:

 • DNA Rajaton 5G 1000M
 • DNA Rajaton 5G 600M
 • DNA Rajaton 5G 400M
 • DNA Rajaton 5G 200M
 • DNA Rajaton 200M
 • DNA Max 4G Rajaton 
 • DNA Mini
 • DNA Super 4G Rajaton
 • DNA Nopea 4G Rajaton Plus
 • DNA Nopea 4G Rajaton Lite 
 • DNA Nopea 4G Rajaton
 • DNA Nopea 4G Paketti
 • DNA Nopea 4G Jämpti
 • DNA Rajaton 4G 10M 
 • DNA Rajaton
 • DNA Paketti
 • DNA Jämpti
 • DNA Jämpti 4G
 • DNA Jämpti 5M
 • DNA Jämpti Lite 
 • DNA Puhe Plus

Jos et ole varma mikä liittymä sinulla on käytössäsi, näet sen Oma DNA -sovelluksesta tai soittamalla DNA:n asiakaspalveluun. 

Haluan kaksi puhelinta samalle numerolle. Miten toimin?

DNA Multi-SIM -lisäpalvelulla voit käyttää kahta puhelinta samalla numerolla. Katso ohjeet tukisivuilta.

Onko rinnakkaislaitteessa rajaton netti?

Kyllä! Netti on rajaton kotimaassa, kuten se DNA:n puhelinliittymissä aina on. Rinnakkaislaitteessasi netin nopeus on 10 Mbit/s, päälaitteessasi netin nopeus on puhelinliittymäsi mukainen. Huomioithan, että DNA Multi-SIM lisäpalvelu toimii vain kotimaassa.

Mitä DNA Multi-SIM -lisäpalvelun käyttö maksaa?

DNA Multi-SIM -lisäpalvelusta veloitetaan kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukainen kytkentä- ja kuukausimaksu. Maksut veloitetaan pääliittymän laskulla.
Palveluun liitettyjen rinnakkaiskorttien käyttöperusteiset veloitukset laskutetaan pääliittymän laskulla ja laskutusperiaatteilla. Jos esimerkiksi pääliittymällä puhelut laskutetaan käytön mukaan 0,07 € alkavalta minuutilta, niin rinnakkaiskortilla soitetut puhelut laskutetaan samalla laskutusperiaatteella. Mikäli pääliittymän
kuukausihintaan kuuluu määrätyn kokoinen paketti puheluminuutteja, rinnakkaiskorttia käyttävällä laitteella soitetut puhelut kuluttavat samaa pakettia.
 

Miten vastaanotan puheluita DNA Multi-SIM -lisäpalvelun avulla?

Kun vastaanotat puheluita DNA Multi-SIM -lisäpalvelun sisältävällä liittymällä, sekä pääliittymä että DNA Multi-SIM rinnakkaiskorttiin kytketty päätelaite hälyttävät. Puheluun voi vastata kummalla tahansa laitteella. Jos pääliittymällä tai rinnakkaiskortilla on jo puhelu käynnissä, ja pääliittymällä on koputuspalvelu käytössä, uusi tuleva puhelu koputtaa meneillään olevassa puhelussa ja vapaana oleva liittymä/rinnakkaiskortti hälyttää tulevan puhelun merkiksi. 

Rinnakkaiskorttia käyttävä laite ei kuitenkaan hälytä uuden samanaikaisen puhelun tullessa, jos molemmat laitteet ovat yhteydessä toisiinsa Bluetoothin kautta. Jos koputuspalvelu ei ole käytössä, ja toisessa laitteessa on puhelu käynnissä, tulevalle puhelulle ilmoitetaan ”varattu” -merkkiääni. Pääliittymälle mahdollisesti kytketty vastaajapalvelu toimii myös rinnakkaiskortilla. 

Voiko rinnakkaislaitteella lähettää viestejä?

DNA Multi-SIM -lisäpalveluun sisältyvässä SIM-kortissa eivät toimi tekstiviestit eivätkä multimediaviestit, mutta voit käyttää rinnakkaislaitteessa esim. Messengeriä. WhatsApp ei tällä hetkellä tue kahden yhtäaikaisen laitteen käyttöä, joten WhatsApp-viestejä voit lukea ja lähettää vain sillä puhelimella, jossa pääliittymä on.

Näin otat DNA Multi-SIM-lisäpalvelun käyttöön kakkospuhelimella

Kun tarvitset perinteisen SIM-kortin

Kun tilaat DNA Multi-SIM -lisäpalvelun puhelimeen, saat tilauksen mukana SIM-kortin kakkospuhelimellesi. Riittää, että laitat saamasi SIM-kortin puhelimeesi; DNA Multi-SIM -lisäpalvelu on automaattisesti käytössäsi heti palvelun kytkennän jälkeen. Saat SIM-kortin DNA Kaupasta heti mukaasi tai jos tilasit sen esim. puhelimessa, se toimitetaan sinulle postitse.

Kun tarvitset eSIMin 

Jos kakkospuhelimessasi on perinteisen SIM-kortin sijaan eSIM, DNA Multi-SIM -lisäpalvelun käyttöönotto onnistuu tilaamalla se suoraan Oma DNA -sovelluksen kautta tai DNA Kaupasta saamallasi QR-koodilla. Tilattuasi lisäpalvelun ota se vielä erikseen käyttöön Oma DNA -sovelluksessa (mene sovelluksessa puhelinliittymäsi tiedoissa kohtaan ”SIM-kortti ja PUK-koodit” ja ”Aktivoi eSIM”).

Jos sinulla ei vielä ole käytössäsi Oma DNA -sovellusta, voit ladata sen puhelimellesi Google Play -sovelluskaupasta.

Nyt saat puhelut ja netin mukaasi, kahteen laitteeseen!

Soittaessasi puhelimellasi tai älykellollasi puhelun vastaanottaja näkee aina saman, tutun numerosi. Huomaathan, että DNA Multi-SIM -lisäpalvelu toimii vain kotimaassa.

Aiheeseen liittyvää sisältöä

Tilaa DNA Multi-SIM -lisäpalvelu