Kuuluvuus ja peittoalueet

DNA 4G on tutkitusti nopea

DNA:n huippunopea 4G-verkko kattaa jo yli 90 % suomalaisista.

Onko matkapuhelimesi kuuluvuudessa ongelmia? Tutustu ohjeisiin:

Kuuluvuushäiriöitä alueellasi

Jos huomaat matkapuhelinverkon kuuluvuuden tai toiminnan heikentyneen, kannattaa tarkistaa mahdollinen tilapäinen vikatilanne esimerkiksi DNA:n häiriökartalta tai häiriötiedotteista. Pikalinkit tiedotteisiin löydät tämän sivun oikeasta laidasta ja vikatilanteet-sivulta.

Lisätietoa Viestintäviraston sivuilla:

Hyödyllistä tietoa matkapuhelimen kuuluvuuden parantamisesta löydät Viestintäviraston neuvontasivulta.

Ongelmia vain sisätiloissa?

Langattomien viestimien kuuluvuusongelmat rakennusten sisätiloissa saattavat usein johtua rakennusmateriaaleista, joita radioaallot läpäisevät huonosti (esim. uudet rakennusmateriaalit, paksut betoniseinät tai peltirakenteet). Myös näissä tilanteissa on hyötyä rakennuksen ulkopuolelle asennettavasta lisäantennista.

Ongelmia liikkuvan laajakaistan toimivuudessa?

Useimpiin mobiilidatapäätelaitteisiin voi liittää erillisen lisäantennin, jonka avulla sisätilojen kuuluvuutta saadaan parannettua.

  • Magneetilla kiinnitettävä lisäantenni (Mokkula-antenni M) voidaan asentaa joko pöydälle tai ulos ikkunalaudalle. Se on hyvä valinta, jos kaipaat kohtalaista 4G- tai 3G-verkon vahvistusta.
  • Jos magneettilisäantenni ei riitä, voidaan käyttää vahvistukseltaan suurempaa lisäantennia (Mokkula-antenni 4G tai Mokkula-antenni L). Kyseessä on suuntaava antenni, joka tulee suunnata kohti lähintä tai parhaiten palvelevaa tukiasemaa.
  • Lisäantennin hankinnassa ja asennuksessa kannattaa olla yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun. Autamme löytämään oikean antennityypin ja annamme ohjeita antennin sijoituspaikalle ja suuntaukselle.

DNA Kaupoissa on myynnissä erilaisia lisäantenneja, joilla voi parantaa Mokkulan toimivuutta. Tietoa antenneista sekä siitä, mitä antennia kannattaa käyttää eri tilanteissa, löydät täältä.

Katso myös Viestintäviraston neuvontasivu.

Jos häiriö pitkittyy, tee ilmoitus

Vika- ja katveilmoituksia otetaan vastaan 24h/vrk numerossa +358 800 300 500. Soittaminen numeroon on maksutonta kaikista liittymistä kotimaassa.

Matkapuhelinverkon vika- ja katveilmoituksen voi tehdä myös sähköpostitse: palvelu(a)dna.fi