DNA:n webmailin asetukset sähköpostiohjelmaasi

Jos käytät DNA:n sähköpostia sähköpostiohjelmalla (Esim. Apple Mail, Outlook tai Thunderbird) tai puhelimellasi, alla päivitetty lista keskeisimmistä asetuksista.

  Mistä löydän käyttäjätunnuksen ja salasanan?

  Jos käytössäsi on @welho.com -sähköpostiosoite, näet tunnuksesi Minun palvelussani. Siellä voit vaihtaa myös sähköpostitunnuksesi salasanan, kohdassa: ”Siirry palveluiden hallintaan” > ”Sähköpostit” > ”Muokkaa”.

  Jos käytössäsi on @dnainternet-sähköposti, saat uuden käyttäjätunnuksen tai salasanan asiakaspalvelustamme.

  Mitä eroa on sähköpostin POP3:lla ja IMAP:lla?

  Voit ladata sähköpostiviestejä palvelimelta ja lukea niitä käyttäen kahta erilaista protokollaa.

  POP3-protokollassa postiohjelma hakee palvelimen Saapuneet-kansion sähköpostit puhelimeen tai tietokoneeseen, jolta luet sähköpostejasi. Näin postilaatikon Saapuneet-kansio jää postin noudon jälkeen tyhjäksi.

  POP3:sen etuna on, että postilaatikko ei tule juuri koskaan täyteen, sillä viestit ladataan palvelimelta omaan laitteeseen. Huono puoli on se, että viestit on luettavissa vain siltä koneelta, mihin sähköpostiviestit on ladattu.

  IMAP-protokollassa ohjelma käsittelee sähköpostiviestejä suoraan palvelimelta. Tällöin viestejä voidaan poistaa tai tallentaa yksitellen, tai säilyttää kaikki viestit palvelimella.

  IMAP:n etuna on, että sähköpostit ovat käytettävissä useammalla eri laitteella (tietokone, tabletti ja puhelin). Etenkin matkapuhelimen sähköpostiasetuksissa kannattaa käyttää IMAP-protokollaa.

  Mistä löydän ohjeet sähköpostin käyttöön?