Asennus ja käyttöönotto

Ottaessasi laitetta käyttöön ensimmäisen kerran, etene tässä järjestyksessä

1. Jos tilasit myös DNA Netin, asenna ensin nettiyhteys

Asenna netti ensin. Suosittelemme viihdeboksin käyttöön vähintään 10M nopeutta. DNA viihdeboksi ei toimi ilman nettiyhteyttä. Jos olet hankkinut samalla kertaa nettiyhteyden, se on toimitettu erillisessä paketissa. Asenna laajakaista ensin sen mukana tulleen erillisen ohjeen mukaan ja varmista, että nettiyhteys toimii.

2. Ota esille kaikki myyntipakkauksen tarvikkeet

Ota esille kaikki myyntipakkauksen tarvikkeet

 • Tarkista, että sinulla on käsilläsi myyntipakkauksen koko sisältö (DNA viihdeboksi (Hubi 2.0), virtajohto, kaukosäädin, USB-C -johto eli kaukosäätimen latausjohto, HDMI-johto, ethernet-johto, antennijohto, pikaopas)
 • Varmista, että sinulla on toimiva nettiyhteys (jos olet tilannut DNA Netin yhdessä viihdeboksin kanssa, asenna DNA Netti ensin)
 • Käyttäessäsi langatonta nettiyhteyttä (WiFi), tarvitset langattoman verkon salasanan.
 • Käyttäessäsi kiinteää yhteyttä tarvitset vapaan ethernet-liitännän.
 • Käytössäsi tulee olla vähintään HD-ready-tasoinen televisio.
 • Saatat tarvita myös antennijakajan esim. käyttäessäsi kaapelimodeemia.

3. Liitä viihdeboksi televisioon HDMI-kaapelilla

Liitä viihdeboksi televisioon HDMI-kaapelilla ➁. Voit valita minkä tahansa vapaana olevan HDMI-paikan, se löytyy yleensä television takaa tai sivusta ja siinä lukee HDMI IN.  Varmista, että laitat kaapelin liittimiin oikein päin.

4. Liitä laite nettiin nettijohdolla

Liitä laite nettiin nettijohdolla ➀. Kytke viihdeboksi modeemisi nettiliitäntään tai lähiverkon seinäpistokkeeseen. Monissa modeemeissa lähiverkkoliitännät on merkitty LAN-tekstillä. Voit käyttää mitä tahansa modeemista löytyvää LAN-liitäntää.

Jos haluat kytkeä viihdeboksin nettiin langattomalla WiFi-verkolla, sen tunnukset syötetään myöhemmin laitteen käynnistyksen jälkeen. Tämä ohjeistetaan myöhemmissä tämän oppaan vaiheissa.

 

5. Liitä antennijohto antennipistorasian TV-pistokkeeseen

Liitä antennijohto ➂ antennipistorasian TV-pistokkeeseen ellet katso kanavia vain netin kautta. Jos sinulla on kaapelimodeemiyhteys, käytä tarvittaessa erikseen hankittavaa antennijakajaa. Laita jakaja antennipistorasiaan ja kytke antennikaapelit jakajasta viihdeboksiin ja kaapelimodeemiin.

Varmista, että antennijohto menee oikein päin.Huom. Antennijohdon liittämisen voi jättää tekemättä, jos katselet kanavia vain netin kautta. Viihdeboksilla kanavat ovat katsottavissa myös IPTV-laadulla netin kautta. Suosittelemme vähintään 10M nopeutta.

 

 

6. Kytke virtajohto vasta viimeisenä

Liitä virtajohto ➃ laitteeseen ja pistorasiaan. Laite käynnistyy automaattisesti.

 

Kytkentäjohdot ja kaapelit

 1. Nettijohto
 2. HDMI-kaapeli
 3. Antennijohto
 4. Virtajohto

Käyttäminen käynnistyksen jälkeen

Tarkista, että televisiosi Source eli kuvalähde on asetettu siihen HDMI-liitäntään, johon kytkit viihdeboksin HDMI-johdon. Voit vaihtaa kuvalähteen television kaukosäätimen Source-painikkeella. Kun kuvalähde on oikein, näet television ruudulla tervetuloa-aloitusnäkymän.

Käyttöönoton yhteydessä laite tarkistaa saatavilla olevat päivitykset
DNA viihdeboksi päivittyy jatkuvasti ja samalla päivittyvät sen ominaisuudet sekä sen sisältämät sovellukset. Käyttöönoton yhteydessä laite tarkistaa saatavilla olevat päivitykset ja asentaa ne tarvittaessa. Laite voi käynnistyä tällöin automaattisesti uudelleen. Anna viihdeboksin asentaa päivitykset, jotta laitteesi on ominaisuuksiltaan ja toimivuudeltaan ajan tasalla. 

Yhdistä DNA Bluetooth -kaukosäädin

DNA Bluetooth -kaukosäädin on hyvä laittaa latautumaan heti DNA Hubi -laitteen käyttöönoton yhteydessä. Kaukosäädintä voi käyttää normaalisti samalla, kun se latautuu.

 • Kun näet TV ruudulla seuraavan kuvan, herätä kaukosäädin painamalla keskinappia ja virtanappia yhtä aikaa 3 sekuntia.
 • Sen jälkeen paina keskinappia ja DNA-nappia yhtä aikaa 3 sekuntia.
 • Tämän jälkeen kaukosäädin on valmiina käytettäväksi.

Valitse järjestelmän kieli

Aloita valitsemalla haluamasi järjestelmän kieli. Kaukosäätimen keskipainikkeen ympärillä nuolinäppäimillä pääset siirtymään kielivaihtoehtojen välillä. Hyväksy valinta painamalla kaukosäätimen keskipainiketta.

Langattoman verkon valinta (eli WiFi-verkon valinta, ellei käytössäsi ole kiinteä nettijohto)

Valitse käyttämäsi langaton verkko ja vahvista valinta painamalla kaukosäätimen keskipainiketta. Syötä tämän jälkeen langattoman verkon salasana. Salasana on useimmissa laitteissa modeemin takana. Jos liitit DNA Hubi -laitteen nettijohdolla, tätä vaihetta ei näytetä.
 

Google-kirjautuminen ja Google-tunnusten hyödyntäminen

Tämä on helpointa tehdä puhelimella tai tabletilla, joka on kytketty samaan langattomaan verkkoon.

Google-tunnuksia käyttämällä saat kaikki DNA Hubi -laitteen ominaisuudet käyttöösi ja voit ladata sovelluksia Google Play -kaupasta – samalla tavalla kuin puhelimessa. DNA Hubi -laitteen sovelluskaupassa on tuhansia Android TV:lle sopivia sovelluksia, kuten Yle Areena, Netflix, Ruutu, mtv sekä lukuisia pelejä.

Voit käyttää jo olemassa olevia Google-tunnuksia tai luoda tarvittaessa uudet. Google-tunnuksina voit käyttää minkä tahansa Googlen palvelun käyttäjätunnusta ja salasanaa, esim. Gmail-sähköpostiosoitetta ja -salasanaa.

Halutessasi voit jättää tämän kohdan tekemättä valitsemalla käyttöönoton yhteydessä ”Ohita”. Tällöin voit katsella TV-kanavia ja tallenteita normaalisti DNA Hubi -laitteella, kun käyttöönotto on saatettu muilta osin loppuun. Voit syöttää Google-tunnukset vielä myöhemmin.

 

Onko sinulla Android-puhelin tai -tabletti?

Kyllä

Valitse Kyllä ja jatka asennusta TV-ruudulla näkyvien ohjeiden mukaan.

 • Etsi puhelimestasi Google-sovellus.
 • Kirjoita sovelluksen hakukenttään Set up my device tai suomeksi Määritä laitteeni tai vaihtoehtoisesti sano OK Google, set up my device tai suomeksi OK Google, määritä laitteeni. Valitse Seuraava. 
 • Valitse listasta DNA Hubi -laitteesi nimi. Nimi näkyy televisiosi ruudulla. Valitse Seuraava.
 • Television ja puhelimesi näytöllä näkyy koodi. Vahvista että koodit vastaavat toisiaan. Valitse Seuraava.
 • Jatka TV-ruudulla näkyvien ohjeiden mukaan. 
 • Sijainti, valitse Kyllä tai Ei. Sovellukset tarvitsevat laitteen sijaintitiedot pystyäkseen näyttämään paikallissään ja muita paikkasidonnaisia tietoja. Tee haluamasi valinta nuolinäppäimillä ja paina OK.
 • Auta parantamaan Android TV:tä. Valitse Kyllä tai Ei.
Ei

Valitse Ei ja jatka asennusta TV-ruudulla näkyvien ohjeiden mukaan.

 • Kirjaudu Googleen ja käytä puhelinta tai kannettavaa tietokonetta.
 • Käytä salasanaasi.
 • Valitse Ohita. Voit halutessasi ohittaa tämän vaiheen ja syöttää Google-tunnukset myöhemmin.
 • Sovellukset tarvitsevat laitteen sijaintitiedot pystyäkseen näyttämään paikallissään ja muita paikkasidonnaisia tietoja. Tee haluamasi valinta nuolinäppäimillä ja paina OK.
DNA Hubi-laitteen nimeäminen

Nimeä DNA Hubi -laitteesi. Valitse valmiista vaihtoehdoista tai keksi oma nimi. Nimeämällä laitteesi se on helpompi tunnistaa, kun haluat suoratoistaa tai peilata tai yhdistää siihen muita laitteita. 
 

Asenna lisää sovelluksia


Listalta voit valita suosituimpia sovelluksia, jotka asennetaan automaattisesti käyttöönoton yhteydessä. Jos suosikkisi ei löydy listalta, voit ladata lisää sovelluksia Google Play -kaupasta heti käyttöönoton jälkeen. Sovelluskauppa tarjoaa tuhansia erilaisia sovelluksia, jotka on suunniteltu AndroidTV

Viritä kanavat

Muutaman minuutin kestävä automaattinen kanavahaku käynnistyy. 
 

DNA TV-hubin käyttöönotto: automaattinen kanavahaku.

Jos et näe viihdeboksin käynnistysnäkymää:
Kun olet asennuksen lopuksi kytkenyt viihdeboksin virtalähteen pistorasiaan, viihdeboksi käynnistyy. Monet televisiot käynnistyvät samalla asettaen oikean kuvalähteen automaattisesti.

Mikäli televisio ei käynnistynyt, kytke se päälle. Tarkista, että televisiosi Source eli kuvalähde on asetettu siihen HDMI-liitäntään, johon kytkit viihdeboksin HDMI-johdon. Voit vaihtaa kuvalähteen television kaukosäätimen Source-painikkeella. Tarkemmat ohjeet kuvalähteen vaihtamiseksi löydät television käyttöohjeesta.