Ominaisuudet ja käyttäminen

Menu-valikko

Pääset DNA TV:n Menu-valikkoon helposti kaukosäätimen Menu-painikkeen kautta. Käytä kaukosäätimen nuolipainikkeita ylös ja alas sekä oikealle ja vasemmalle. Vahvista valinta kaukosäätimen OK-painikkeella. Takaisin edelliseen näkymään pääset aina valitsemalla kaukosäätimen Paluu-nuolipainikkeen avulla.

Kauppa

Voit tilata helposti DNA TV -käyttöliittymän kautta suosituimpia kanavapaketteja ja suoratoistopalveluita sekä hallita omia tilauksia. Omat tilaukset -osion kautta onnistuu nykyisen tilauksen peruuttaminen, sekä DNA Mix -kanavapaketin kanavien vaihtaminen.

Tilattavissa olevat sisällöt ovat:

 • C More Total, C More Sport ja C More (C More -kanavapaketit sisältävät myös C More -suoratoistopalvelun)
 • Viaplay Total ja Viaplay
 • DNA Mix 4, 8 ja 12 -kanavapaketit
 • DNA Sport
 • DNA S -kanavapaketti

Tarvitset ostamisen vahvistamiseen oman henkilökohtaisen DNA TV PIN -koodin, jolla vahvistetaan myös vuokraukset DNA TV Vuokraamossa. DNA TV PIN -koodin löydät tilausvahvistuksesta tai helposti Minun palvelusta ja Oma DNA -sovelluksesta.

 1. Valitse Menu-valikosta Kauppa.
 2. Tutustu kanavapaketteihin ja suoratoistopalveluihin kuvausten kautta tarkemmin. Näet kuvauksen yhteydessä hinnan ja kampanjaehdot.
 3. Paina valitsemasi kanavapaketin tai suoratoistopalvelun kohdalla Osta.
 4. Vahvista ostaminen henkilökohtaisella DNA TV PIN -koodilla.
 5. Ruudulla näkyy ilmoitus, kun ostaminen onnistuu.

   
 6. Tämän jälkeen voit palata takaisin katselemaan ohjelmia. Tilaamasi kanavat tai suoratoistopalvelu alkavat näkymään muutaman minuutin kuluessa tilauksesta.
 7. Tilauksen jälkeen saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen ja tilaus veloitetaan DNA:n laskulla.
Haku

Haku-toiminto löytyy Menu-valikon yläosasta. Haun kautta voi hakea sisältöjä, jotka löytyvät DNA TV -palvelusta.

Voit käyttää äänihakua tai kirjoittaa hakusanan. Kun olet hakurivillä, paina kaukosäätimen nuolipainike oikealle ja saat näppäimistön esille. Voit hakea esimerkiksi ohjelman nimellä tai kategorian mukaan.

Välilehdistä:

 • Aiemmat-välilehdellä listataan hakuun sopivia TV-kanavilla esitettyjä ohjelmia, jotka ovat katsottavissa heti.
 • Tulossa olevat -välilehdellä listataan hakuun sopivia ohjelmia, jotka ovat tulossa ja voit laittaa esimerkiksi tallentumaan.
 • Vuokraamo-välilehdelle listataan hakuun sopivat DNA TV Vuokraamon elokuvat ja sarjat.

Tallenteet

Tallenteet-näkymässä pääset katsomaan tallentamiasi ohjelmia. Valitse kaukosäätimen OK-painikkeella haluamasi ohjelma ja valitse seuraavassa näkymässä Katso. Jos kyseessä on sarja, näet Jaksot-välilehdeltä muut sarjan jaksot. Tallennettu-välilehdeltä voit poistaa tallenteen.

Lue tarkemmat ohjeet tallentamisesta

Omat sovellukset

Löydät ladatut sovellukset Menu-valikon kohdasta Omat sovellukset. Lisää sovelluksia -painikkeesta pääset myös helposti lataamaan uusia sovelluksia, sekä hallinnoimaan nykyisiä sovelluksia.

TV ja kanavanauha

Kun valitset Menu-valikon kautta TV, pääset selaamaan TV-kanavia. Listassa näytetään oletuksena ne kanavat, joihin sinulla on tilausoikeus. Jos haluat muokata kanavalistaa, siirry Menun kautta Asetuksiin ja Kanavanhallinta-osioon.

Voit painaa myös kaukosäätimen OK-, tai nuolipainiketta ja saat kanavanauhan näkyviin. Kanavanauhaa selaamalla voit pikaisesti selata, mitä ohjelmia muilla kanavilla on meneillään ja pääset helposti vaihtamaan kanavaa. Käytä kaukosäätimen nuolipainikkeita oikealle ja vasemmalle ja vahvista valinta kaukosäätimen OK-painikkeella.

Meneillään olevan ohjelman tarkemmat tiedot

Paina kaukosäätimen OK-, tai nuolipainiketta ja saat meneillään olevan ohjelman tarkemmat tiedot näkyviin. Voit liikkua näkymässä kaukosäätimen nuolipainikkeilla. Valinta vahvistetaan OK-painikkeella.

Pääset vaihtamaan ohjelman tekstitys- ja äänivalintoja kyseisen kuvakkeen kautta (REC-kuvakkeen vieressä oikealla).

Rivin viimeinen kuvake näyttää, mikä on kyseisen kanavan kuvanlaatu. Voit vaihtaa kuvanlaadun saman ikonin kautta. Suosittelemme HD-laatua, koska silloin kuvanlaatu on teräväpiirtoinen eli parempi kuin SD. Voit asettaa kuvanlaadun myös Menu-valikon Asetuksista. Yksittäisen ohjelman kohdalla asetukseen ei tarvitse tehdä muutoksia.

Kuvaustekstin alapuolella olevan i-kuvakkeen kautta pääset ohjelman ohjelmasivulle. Jos kyseessä on sarja, näet Jaksot-välilehdeltä muut sarjan kaudet ja jaksot.

Kategoriat: Löydä katsottavaa ja katso ohjelmia jälkikäteen

Kategorioiden kautta (Elokuvat, Sarjat ja Urheilu) löydät helposti suosikkiohjelmasi, joita voit katsoa vaikka heti tai laittaa tallentumaan, jos tallennus sisältyy tilaukseesi. Osa kanavien ohjelmista on katsottavissa 2-7 vuorokautta lähetyksen jälkeen ja jokaisen ohjelman kohdalla näkyy, kuinka kauan ohjelma on vielä katsottavissa. Osa ohjelmista on katsottavissa kolmannen osapuolen sovelluksessa (Yle Areena, MTV Katsomo).

Näkymässä esitetään ohjelmia vain kanavilta, jotka sisältyvät tilaukseesi tai ovat katsottavissa Yle Areenan tai katsomon kautta.

Vuokraamo

Löydät Vuokraamon DNA TV -käyttöliittymän Menusta. Voit vuokrata elokuvan heti valitsemalla haluamasi elokuvan ja vahvistamalla valinnan kaukosäätimen OK-painikkeella. Kaukosäätimen nuolipainikkeilla ylös ja alas pääset selaamaan Vuokraamon eri kategorioita.

Vuokraamista varten tarvitset henkilökohtaisen nelinumeroisen DNA TV PIN -koodin, jonka olet saanut tilauksen yhteydessä. Löydät sen myös Minun palvelustani ja Oma DNA -sovelluksesta.

Jos valitset maksutavaksi DNA:n PIN-koodin, veloitetaan vuokraus seuraavalla laskulla. Voit käyttää myös lahjakoodin tai kupongin, jos olet saanut sellaisen kampanjan yhteydessä.

Lue lisää Vuokraamosta

 

 

 

Viihdekirjasto

Löydät Viihdekirjaston DNA TV -käyttöliittymän Menusta. Viihdekirjaston maksuton käyttö kuuluu kaikkiin DNA TV -tilauksiin, jotka sisältävät DNA viihdeboksin (ent. DNA Hubi -laite).

Aloita elokuvan katselu valitsemalla haluamasi elokuva, vahvista valinta kaukosäätimen OK-painikkeella ja valitse Katso. Kaukosäätimen nuolipainikkeilla ylös ja alas pääset selaamaan Viihdekirjaston eri kategorioita.

 

 

Ohjelmaopas

Löydät ohjelmaoppaan Menu-valikon kautta kohdasta Ohjelmaopas. Pääset ohjelmaoppaaseen kaukosäätimen EPG-painikkeella. Voit liikkua näkymässä kaukosäätimen nuolipainikkeilla ja vahvistaa valinnan OK-painikkeella.

Haluamasi päivän ohjelmatietoja voit selata valitsemalla näkymän ylälaidan päivistä (tänään + 7 päivää eteenpäin). Ohjelmatiedot näytetään niin pitkälle, kuin ne ovat saatavilla.

Näkymän alalaidassa näet ohjelman tarkemmat tiedot, kun selailet ohjelmia ohjelmaoppaassa. Kun painat kaukosäätimen OK-painiketta ohjelman nimen kohdalla, ohjelman tarkemmat tiedot tulevat näkyviin. Ohjelman tarkemmista tiedoista voit esimerkiksi lisätä ohjelman suosikiksi tai tallentaa ohjelman.

Asetukset

Asetukset-valikon kautta pääset kanavahallintaan, DNA TV -asetuksiin sekä Android järjestelmäasetuksiin.

Kanavanhallinnasta voit:

 • Virittää kanavat, sekä muokata kanavalistaa eli valita mitä kanavia näytetään.
 • Vaihtaa kanavanlaatua. Voit esim. valita, että kanava näytetään ensisijaisesti HD-laatuisena tai IPTV-laatuisena netin yli. Suosittelemme HD-laatua, koska silloin kuvanlaatu on teräväpiirtoinen eli parempi kuin SD.

DNA TV asetuksista voit:

 • Vaihtaa DNA TV -sovelluksen valikkokieleksi suomen, ruotsin tai englannin.
 • Ottaa käyttöön lapsilukon tai vaihtaa sen PIN-koodin.
 • Käynnistää DNA TV -sovelluksen uudelleen mahdollisissa virhetilanteissa.
 • Tarkistaa Palvelun tiedot -kohdasta viimeisimmän päivityksen DNA TV -palvelulle.

Järjestelmäasetuksista voit:

 • Tehdä muutoksia verkko ja internet asetuksiin.
 • Lisätä Google-tilin tai muuttaa sen kirjautumistietoja.
 • Tehdä muutoksia asennettuihin sovelluksiin.
 • Muuttaa muita laitteen asetuksia.
 • Yhdistää muita laitteita Bluetooth yhteyden kautta.

Video: Näin käytät viihdeboksia (ent. DNA Hubi)

Katso ohjeet viihdeboksin päivittäiseen sujuvaan käyttöön.

Ohjelmien tallentaminen

DNA TV -palvelun tallennusominaisuudella voit tallentaa rajattomasti peruskanavien ohjelmia ja vaikka kaikilta peruskanavilta samaan aikaan. Tallentaminen onnistuu myös kesken ohjelman – ja tallennus alkaa silti ohjelman alusta. Tallenne ovat katsottavissa 2 vuotta.

Huom. IPTV-kanavien tallennus ei ole tuettu.  Katso kanavalista.

Ohjelman tallentaminen ohjelmaoppaan kautta

Voit tallentaa ohjelmia ohjelmaoppaan kautta. Pääset ohjelmaoppaaseen kaukosäätimen EPG-painikkeella. Löydät ohjelmaoppaan myös Menu-valikon kautta kohdasta Ohjelmaopas.

Kun olet ohjelmaoppaassa ja painat kaukosäätimen OK-painiketta ohjelman nimen kohdalla, näet ohjelman tarkemmat tiedot. Jos ohjelman kuvausteksti ei näy kokonaan, paina kaukosäätimen nuolipainike alas ja kuvaus tulee kokonaan näkyviin.

Tallenna ohjelma -valinta tallentaa kyseisen ohjelman. Tallenna jaksot -valinta on näkyvissä, jos kyseessä on sarja ja voit valita kaikki sarjan jaksot tallennettavaksi. Jos kyseessä on sarja, näet Jaksot-välilehdeltä muut sarjan jaksot. Samassa näkymässä voit myös poistaa ohjelman tallennuksesta.

Meneillään olevan ohjelman tallentaminen

Paina kaukosäätimen OK-, tai nuolipainiketta ja saat meneillään olevan ohjelman tarkemmat tiedot näkyviin. Voit liikkua näkymässä kaukosäätimen nuolipainikkeilla. Valinta vahvistetaan OK-painikkeella. Jos ohjelma on tallennettavissa, voit laittaa ohjelman tallentumaan valitsemalla REC-kuvakkeen. Jos ohjelma ei ole tallennettavissa, REC näkyy harmaana, eikä ole valittavissa.

Tallennettujen ohjelmien katselu ja hallinnointi

Tallenteisiin pääset Menu-valikon Tallenteet-kohdasta. 

Tallenteet-näkymässä pääset katsomaan tallentamiasi ohjelmia. Valitse kaukosäätimen OK-painikkeella haluamasi ohjelma ja valitse seuraavassa näkymässä Katso. Jos kyseessä on sarja, näet Jaksot-välilehdeltä muut sarjan jaksot. 

Tallennettu-välilehdeltä voit poistaa tallenteen. 

 

Video: Ohjelmien tallentaminen

Kun tilaukseesi sisältyy tallennus, voit tallentaa ohjelmia peruskanavilta niin paljon kuin haluat.

Google Play -kauppa ja sovellukset

Google Play -kauppa ja sovellukset viihdeboksilla

Viihdeboksin Google Play -kauppa sisältää tuhansia sovelluksia, kuten suosituimpia pelejä ja viihdesovelluksia. Jotta voit ladata ja käyttää haluamiasi sovelluksia, sinun tulee kirjautua Google Play -kauppaan Google-tunnuksilla. Se toimii samalla tavalla kuin sovelluskauppa puhelimella.  

Pääset viihdeboksin etusivulle eli Android-kotivalikkoon painamalla kaukosäätimen Android TV -painiketta.

Google-tunnukset

Syöttämällä Google-tunnukset ja antamalla sovellusten käyttää sijaintiasi pystyt hyödyntämään viihdeboksin kaikkia ominaisuuksia, kuten lataamaan erilaisia sovelluksia, esim. YLE Areena, Ruutu, mtv, Disney+, Spotify tai erilaisia pelejä. YouTube ja Netflix ovat esiasennettu laitteelle. Google-tunnuksina toimii minkä tahansa Googlen palvelun käyttäjätunnus ja salasana, esim. Gmail-sähköpostiosoite ja -salasana.
Voit käyttää jo olemassa olevia Google-tunnuksiasi tai luoda tarvittaessa uudet täällä.

Viihdeboksille voi kirjautua useamman eri Google-tilin kautta, mutta vain yhtä Google-tiliä voi käyttää kerrallaan.
 

Google Play -kauppaan kirjautuminen
 1. Kun olet viihdeboksin etusivulla, eli Android-kotivalikossa, käytä kaukosäätimen pyöreän keskipainikkeen painikkeita ja valitse näkymän oikeasta ylälaidasta ratas-ikoni Asetukset
 2. Käytä kaukosäätimen pyöreän keskipainikkeen painikkeita ja etene kohtaan Tilit ja sisäänkirjautuminen
 3. Valitse Lisää tili
 4. Etene ruudulla näkyvien ohjeiden mukaan.

Google Play -kaupan Asetukset-valikon kautta pääset asettamaan tarvittaessa esimerkiksi lapsilukon ja määrittelemään ostosten valtuutuksen.
 

Sovellusten lataaminen

Sovellusten lataamista varten tarvitset Google-tunnukset. Ohjeet kirjautumiseen löydät edellisestä kohdasta. Kun olet kirjautunut Googleen, voit ladata sovelluksia.

 • Kun olet viihdeboksin etusivulla, eli Android-kotivalikossa, käytä kaukosäätimen pyöreän keskipainikkeen painikkeita ja valitse ensimmäiseltä riviltä eli kanavalta Sovellukset.  
 • Valitse plus-ikoni ”Lisää sovellus suosikkeihin” ja pääset sovellusvalikoimaan. Listalta löydät valikoiman suosittuja sovelluksia, jotka voit valita helposti suosikkeihisi vain klikkaamalla sovelluksen kohdalla kaukosäätimen keskipainiketta. 
 • Kun haluat valita sovelluksia Google Play -kaupasta, valitse Play Kauppa ja pääset tutustumaan tuhansiin erilaisiin sovelluksiin, mitä Google Play -kauppa tarjoaa Android TV:lle. Sovelluskaupan aloitusnäytöllä on monipuolinen valikoima suosituimmista sovelluksista. Selaamalla näkymää alaspäin voit tutustua erilaisiin sovelluksiin myös Sovellusluokat-näkymän kautta ja selata viihdesovelluksien lisäksi esim. urheiluun, koulutukseen tai terveyteen ja kuntoiluun liittyviä sovelluksia. Osa sovelluksista on täysin ilmaisia, osa on maksullisia. Ennen kuin asennat sovelluksen, näet sovelluksen lisätiedoista tarkemman kuvauksen sovelluksesta sekä hinnan. 
 • Voit käyttää Google Play -kaupan hakutoimintoa valikon oikeassa yläkulmassa. Voit hakea puhumalla tai kirjoittamalla hakusanan. Haku tarjoaa oletuksena puhehaku-ominaisuuden, mutta voit vaihtaa sen tekstihakuun painamalla kaukosäätimen pyöreää keskipainiketta oikealle (puhehaku toimii DNA viihdeboksin (Hubi 2.0) kanssa sekä älypuhelimen Android TV Remote -kaukosäädinsovelluksen kautta).
 • Sovelluskaupassa on tuhansia sovelluksia, eli kaikki sovellukset, jotka on julkaistu Android TV:lle. Vaikka palvelulle ei olisi omaa televisiolle tarkoitettua Android TV -sovellusta, voi monia palveluita silti käyttää tabletilta tai puhelimelta peilaamalla Google Castin kautta. Viihdeboksi sisältää Google Castin.

Kun olet löytänyt haluamasi sovelluksen, vahvista valinta kaukosäätimen pyöreällä keskipainikkeella ja valitse Asenna. Asennuksen jälkeen sovellus on käytettävissäsi ja löytyy helposti viihdeboksin etusivulta Android-kotivalikosta Sovellukset-kohdassa.
 

Google Play -tilausten laskutus

Google Play -kauppa toimii viihdeboksilla samalla tavalla kuin puhelimessakin. Google Play -tiliin on mahdollista lisätä luottokorttitiedot, joten kaikki laskutettavat tilaukset laskutetaan tiliin liitetyltä luottokortilta. Nämä laskut eivät näy DNA:n laskulla.

Google Play -kaupan Asetukset-valikon kautta pääset tarvittaessa määrittelemään ostosten valtuutuksen.
 

Etusivun eli Android-kotivalikon hallinta

Android-kotivalikon näkymään on koottu DNA TV -sovelluksen sekä Netflixin ja YouTuben lisäksi myös muita kanavia eli näkymiä DNA TV -sovelluksesta. Etusivun kautta pääset esimerkiksi kätevästi selaamaan kanavilla meneillään olevia suoria TV-lähetyksiä tai pääset helposti omiin tallenteisiin, jos tallennus sisältyy tilaukseesi. 

Näkymään nousee myös suosikkisovelluksesi, jotka olet itse sinne valinnut ja nostoja eli kanavia näistä sovelluksista. 
Pääset muokkaamaan näkymää skrollaamalla alas ja kohdasta ”Muokkaa kanavia”. Kanavat ovat sovellusten julkaisemia suosittelurivejä ja näkymässä olevia kanavia eli suosittelurivejä voi siirtää ylöspäin tai alaspäin valitsemalla haluamansa kanava ja painamalla kaukosäätimellä vasemmalle, jolloin ilmestyy lisävalinta siirrä.
 

Peliohjaimen asennus

Voit liittää viihdeboksiin Android TV -yhteensopivan peliohjaimen ja pelaat pelejä kuin pelikonsolilla. Lataa haluamasi pelit Google Play -sovelluskaupasta.

 1. Kytke viihdeboksi päälle.
 2. Kytke peliohjain päälle.
 3. Mene Android TV -asetuksiin (ratas-ikoni Android-kotivalikon oikeassa yläkulmassa) ja valitse Etälaitteet ja lisävarusteet ja sen jälkeen Lisää lisälaite.
 4. Paina parinmuodostuspainiketta peliohjaimesta.
 5. Viihdeboksi löytää laitteen ja kytkee ne laitepariksi.

Tämän jälkeen voit käyttää viihdeboksia peliohjaimella ja pelata pelejä.
 

Android TV Remote -kaukosäädinsovellus

Voit ohjata viihdeboksia erillisellä puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla voit myös käyttää Android TV:n puhehakua. Puhehaulla on helppo hakea esim. elokuvia, musiikkia tai pelejä. Voit käyttää kaukosäädinsovellusta iOS- tai Android-laitteella.

Ota Android TV Remote -sovellus käyttöösi näin: 

 1. Lataa Android TV Remote -sovellus laitteesi sovelluskaupasta: jos käytössäsi on iOS-puhelin (iPhone), lataa sovellus App Storesta. Jos käytössäsi on Android-puhelin (esim. Samsung, Huawei), lataa sovellus Google Play -kaupasta.
 2. Avaa sovellus ja hyväksy käyttöehdot jatkaaksesi. 


 3. Käynnistä viihdeboksi painamalla kaukosäätimen oikean yläkulman virtanäppäintä.
 4. Varmista, että viihdeboksi ja laite, jossa kaukosäädinsovellus on, ovat samassa verkossa.
  Jos viihdeboksi on kytketty kaapelilla lähiverkkoon, on viihdeboksin  ja WiFi-verkossa olevan puhelimen saatava ip-osoite samalta reitittimeltä. Android-puhelimen kanssa voit käyttää myös Bluetooth-yhteyttä.

 5.  

 6. Valitse laitelistalta DNA Hubi. 
  Kun laitteet ovat samassa lähiverkossa, DNA Hubi löytyy Android TV Remote -sovelluksen laitelistalta.

 7. Syötä ruudulla näkyvä koodi Android TV Remote -sovellukseen laitteiden yhdistämiseksi.

 8. Klikkaa Muodosta laitepari viimeistelläksesi laitteiden yhdistämisen.

 9. Asennus on nyt valmis. Voit käyttää sovellusta kaukosäätimenä ja tehdä hakuja puhelimen näppäimistöä käyttäen sekä puhehakuina. Puhelimessa on oltava WiFi-päällä ja laitteiden on oltava samassa verkossa. Android-laitteessa voi käyttää myös Bluetooth-yhteyttä.

Video: Google-tunnusten luominen

Saat viihdeboksistasi (ent. DNA Hubi) kaiken irti, kun kirjaudut siihen Google-tunnuksillasi.

Video: Sovellusten lataaminen

Viihdeboksiin (ent. DNA Hubi) voit ladata lukuisia sovelluksia niin pelaamiseen, ohjelmien suoratoistoon kuin musiikin kuunteluun.