DNA Hubi -laitteiden tuki

Mistä tunnistan, mikä DNA Hubi minulla on käytössäni?

2. sukupolven DNA Hubi -laite ja kaukosäädin

DNA Hubi (2. sukupolvi)

 • Valkoinen DNA-logo oikeassa alakulmassa
 • Hankittu 15.11.2021 jälkeen
1. sukupolven DN Hubi -laite ja kaukosäädin

DNA Hubi (1. sukupolvi)

 • Valkoinen DNA-logo keskellä
 • Uusmyynti lopetettu 15.11.2021

Ajankohtaista

Miten vaihto 1. sukupolven DNA Hubista 2. sukupolven Hubiin onnistuu? 

Lue ohjeet DNA Hubi-laitteen vaihtoon

Usein kysyttyjä kysymyksiä DNA Hubi -laitteesta

Mitä eroa uudessa DNA Hubi (2.sukupolvi) -laitteessa on vanhaan verrattuna?

Perusominaisuuksiltaan laitteet toimivan samalla tavalla ja esimerkiksi DNA TV sovellukseen ei ole tehty muutoksia. Uusi laite on kooltaan hieman pienempi ja suorituskykyisempi. Keskusmuistin määrää on nostettu kahdesta gigasta kolmeen. Lisäksi se sisältää Android TV 10 -käyttöjärjestelmän ja bluetooth-kaukosäätimen.

Minulla on käytössäni DNA Hubi, miten saan käyttööni uuden DNA Hubi (2.sukupolvi) -laitteen?


Voit tilata käyttöösi DNA Hubi (2-sukupolvi) -laitteen ja päivittää tilaukseen kuuluvat sisällöt uudelle laitteelle. Voit myös tilata uuden laitteen rinnakkaiseen käyttöön nykyisen laitteen kanssa tilaamalla DNA TV Hubi Tupla -palvelun. Tällöin sama DNA TV toimii molemmilla laitteilla. Voit siis katsoa samaa sisältöä, mitä toisella DNA Hubi -laitteella on käytössä. Kaikki verkkotallenteesi, tilaamasi maksu-tv sisällöt, vuokratut elokuvat, suoratoistopalvelut ja muut sisällöt ovat käytössäsi molemmilla Hubi -laitteilla. Voit viedä Hubi Tuplan vaikka mökille tai yhdistää sen kodin kakkostelkkariin.


Halutessa voit tilata DNA TV Hubi Tupla -tuotteen soittamalla asiakaspalveluun 044 144 044. Katso asiakaspalvelun aukioloajat täältä.
 

Vaatiiko DNA Hubi nettiyhteyden? Kuinka nopea netti riittää?

Laite vaatii toimiakseen netin, ilman yhteyttä laitetta ei voi käyttää. Suositeltu nettiyhteyden nopeus laitteen peruskäyttöön on min. 8 Mbps. Huomioithan, että esim. HD- tai 4K-sisältö vaativat enemmän nopeutta. Esimerkiksi Netflix suosittelee 4K-videoiden katseluun 25 Mbps-nopeuden. Tarkista tarvittaessa netin nopeus.

Lisäohjeita DNA Netin käyttöön voi lukea täältä.

Mihin tarvitsen Google-tilin ja -tunnukset?

DNA TV -sovellus ja laitteeseen esiasennetut sovellukset (kuten Youtube) toimivat ilman tunnuksia, mutta uusia sovelluksia ei voi ladata Google Play -kaupasta ilman Google-tunnuksia.

DNA Hubi -laitteelle voi kirjautua useamman eri Google-tilin kautta, mutta vain yhtä Google-tiliä voi käyttää kerrallaan.

Katso ohjevideo Google-tilin luomiseen

Mitä sovelluksia DNA Hubi -laitteella on ja mistä niitä voi ladata lisää?

Google Play -kaupan sovellustarjonta on hyvin laaja. DNA Hubi tukee kaikkia Android TV:lle saatavia sovelluksia, eli ihan kaikki puhelimesta tutut sovellukset eivät ole Android TV:lle saatavilla. 

Google Play sovelluskaupasta löytyvät esim. Disney+, mtv, Yle Areena, Ruutu, Spotify, Deezer sekä uutis ja sääsovelluksia. Netflix ja YouTube ovat jo valmiiksi asennettuja. Vaikka palvelulle ei olisi omaa televisiolle tarkoitettua Android TV -sovellusta, voi monia palveluita silti käyttää tabletilta tai puhelimelta peilattuna Google Castin kautta. 

DNA Hubi -laitteella voi myös pelata Android TV -sovelluskaupasta ladattavia pelejä. Laitteeseen voi liittää pelaamista varten erikseen myytävän Android TV -yhteensopivan peliohjaimen.

Katso ohjevideo sovellusten lataamiseen DNA Hubi (1. sukupolvi) -laitteella

Katso ohjevideo sovellusten lataamiseen DNA Hubi (2. sukupolvi) -laitteella


Google Play -kaupasta ostettujen sovellusten laskutus: 

Google Play -kauppa toimii DNA Hubi -laitteella samalla tavalla kuin puhelimessakin. Voit lisätä Google Play -tilillesi luottokorttitiedot, jolloin kaikki laskutettavat tilaukset laskutetaan tiliin liitetyltä luottokortilta. Nämä laskut eivät tule mukaan DNA:n laskullesi.

Jos sovellusten lataaminen ei onnistu: 

Tarkista, että olet syöttänyt laitteeseen Google-tunnukset ja tarvittaessa tarkista, että nettiyhteys toimii. Voit testata netin toimivuuden vaikka tarkistamalla, toimiiko YouTube -sovellus. 

Miten saan käyttööni puhehaun DNA Hubi -laitteella?

Kun käytössäsi on DNA Hubi (2-sukupolvi) -laite, voit tehdä äänihakuja helposti.

Paina DNA Hubi Bluetooth kaukosäätimen äänihaku-painiketta. Sano ääneen hakemasi ohjelman nimi tai esimerkiksi näyttelijän nimi. Näet hakemasi sanan ruudun vasemmassa alakulmassa ja hakutuloksen ruudulla.

Kun haluat hakea DNA TV -palvelun sisällä:

❯  Valitse DNA TV Menu

❯  Skrollaa Menun yläosaan 

❯  Valitse suurennuslasi 🔍

❯  Hae puhumalla, eli sano ääneen hakemasi ohjelman nimi tai esimerkiksi näyttelijän nimi. Näet hakutuloksen ruudulla. 

Äänihaku ei ole tuettu DNA Hubi (1.sukupolvi) -laitteella.

Voinko asentaa selaimen DNA Hubi -laitteelle?

Tällä hetkellä Android TV:lle ei ole suositeltavaa selainta saatavilla.

Kaukosäätimessä ei ole erillistä stop-näppäintä. Kuinka playn saa pysäytettyä?

DNA Hubi -kaukosäätimen Back-näppäin lopettaa toiston.

Toimiiko DNA Hubi Elisan tai Telian kaapeliverkossa?

Voit käyttää DNA Hubi -laitetta Elisan ja Telian kaapeliverkoissa. Muista myös tehdä kanavahaku, jotta vapaasti katsottavat peruskanavat tulevat näkyviin.
 

Tarvitsen apua kanavien kuvanlaadun tai maksukanavien kanssa

Kanavien kuvanlaatu:

Jos haluat tarkistaa kanavien kuvanlaadun, mene kanavalle 999. Sieltä näet sen hetkisen nettiyhteyden vaikutuksen kuvanlaatuun: 500 on heikko, 2000 on kohtalainen, 4000 on hyvä. 

Kanavat näkyvät huonosti tai eivät ollenkaan:

 • Jos muut TV-kanavat näkyvät, mutta kanavapakettiin kuuluvat maksukanavat eivät, varmista, että sinulla on kanavapaketin tilaus vielä voimassa.
 • Jos muut kanavat näkyvät oikein, mutta IPTV-kanavat eivät, tarkista nettiyhteys. Toimiiko esimerkiksi YouTube? IPTV-kanavat tarvitsevat toimiakseen nettiyhteyden. Katso tarkempi listaus IPTV-kanavista.
 • Tarkista johtojen kytkennät, antennijohto ja HDMI-johto televisioon.
 •  Vaihda kanavaa ja palaa takaisin haluamallesi kanavalle.
 • Käynnistä DNA Hubi uudelleen.

Mikäli kanavat eivät näy tämän jälkeenkään, kirjaudu ulos DNA Hubi -laitteen DNA TV -sovelluksesta ja kirjaudu takaisin sisään. Tämä tehdään kohdassa "Asetukset", jonka löydät Menu-valikon kautta. 

 • Paina kaukosäätimen pinkkiä DNA TV -painiketta siirtyäksesi TV-katselutilaan.
 • Paina kaukosäätimen Menu-painiketta siirtyäksesi DNA TV -päävalikkoon.
 • Valitse valikosta nuolinäppäimillä ”Asetukset” ja paina ”OK”.
 • Valitse ”Asetukset” ja paina ”OK”.
 • Valitse ”Käynnistä uudelleen” ja paina ”OK”.
Ongelmia äänen tai tekstityksen kanssa

Ohjelmasta puuttuu tekstitys:
Kun olet TV:n katselutilassa, saat kaukosäätimen nuolipainikkeilla inforuudun näkyviin. Valitse ääni- ja tekstitys-ikoni (REC-painikkeen oikealla puolella) ja valitse valikosta haluamasi tekstityskieli.

Ohjelman ääni on väärällä kielellä:

Kun olet TV:n katselutilassa, saat kaukosäätimen nuolipainikkeilla inforuudun näkyviin. Valitse ääni- ja tekstitysikoni (REC-painikkeen oikealla puolella) ja valitse valikosta haluamasi äänivalinta.

DNA Hubi toimii hitaasti tai on täysin jumissa

DNA Hubi (1.sukupolvi) -laitteen käyttö voi hidastua, kun käyttää useita eri sovelluksia ja ne jäävät taustalle käyntiin. Näin voi tapahtua, vaikka sovellusta ei sillä hetkellä käyttäisikään. Tilanteeseen auttaa, kun sulkee taustalla olevat sovellukset erikseen näin:

 • Paina kaukosäätimen Android-kotivalikko -painiketta (mökki) nopeasti kaksi kertaa peräkkäin. Sen jälkeen näet ruudulla sovellukset, jotka ovat käynnissä.
 • Valitse sovellus, jonka haluat sulkea ja vahvista painamalla kaukosäätimen nuolinäppäimellä alas
 • Vahvista sulkeminen kohdassa ”hylkää” painamalla kaukosäätimen OK-painiketta ja palaa nuolella takaisin.
 • Takaisin Android-kotivalikkoon pääset kaukosäätimen takaisin-painikkeella tai TV-kanaville valitsemalla kaukosäätimen pinkki DNA TV -painike.

Jos laite on jumissa tai ei reagoi kaukosäätimeen, käynnistä DNA Hubi uudelleen. Jos ongelma vielä jatkuu, voit tarvittaessa tämän lisäksi palauttaa laitteen tehdasasetukset Android TV -asetusten kautta.

Tarkista myös netin toimivuus. Voit esimerkiksi kokeilla Android-kotivalikon kautta toimiiko YouTube. Jos laite ei löydä verkkoyhteyttä, kannattaa DNA Hubi -laitteen lisäksi käynnistää myös modeemi uudelleen.

DNA Hubi -laitteen sammuttaminen

Kun painat kaukosäätimen virtanappia, lyhyt painallus asettaa laitteen stand by -tilaan. Kun painat virtanappia pidempään, laite sammuu.

Miten palvelu toimii DNA TV Hubi Tupla -tuotteella?

Sama DNA TV toimii molemmilla laitteilla. Voit siis katsoa samaa sisältöä, mitä toisella DNA Hubi -laitteella on käytössä. Kaikki verkkotallenteesi, tilaamasi maksu-tv sisällöt, vuokratut elokuvat, suoratoistopalvelut ja muut sisällöt ovat käytössäsi molemmilla DNA Hubi -laitteilla. Voit viedä Hubi Tuplan vaikka mökille tai yhdistää sen kodin kakkostelkkariin.

Halutessa voit tilata DNA TV Hubi Tupla -tuotteen soittamalla asiakaspalveluun 044 144 044 ark. 8–18, la 9–16.

Apua käyttöönottoon DNA Apurilta

DNA Apurin käyttöönottopalvelu auttaa virittämään laitteet ja palvelut kuntoon chatissa, puhelimessa tai kotikäynnillä.