Muutos on.

Se elää ja voi hyvin kaikkialla aina metaversumista moniajoon. Yhdessä käännämme teknologiamurroksen yllätykset uusiksi kilpailueduiksi.

Yksi asia on varma. Muutos.

Tutustu pian maailmasi mullistaviin teknologiatrendeihin, kuuntele kansainvälisten huippuasiantuntijoiden ennustuksia tulevaisuudesta ja pysy kartalla työn uusista muodoista. Me autamme sinua tulkitsemaan muuttuvaa maailmaa, jotta sinä voit keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen.
 

Lataa maksuton raportti

Avoimet ovet

Avoimet ovet -sarja johdattaa meidät vierailulle suljettujen ovien taakse yrityksiin, joita kovaa vauhtia kehittyvän teknologian mukanaan tuoma muutos ei hetkauta. Nämä uuden työn tienraivaajat luotsaavat meitä kohti tulevaa – kukin omalla tavallaan. Katso jaksot ja kurkista huomiseen!

Nitor – insinööritoimiston spa-osastolla syntyy ketterää strategiaa

Miltä näyttää tulevaisuuden toimisto, ja millainen yrityskulttuuri siellä majailee? 

Näihin kysymyksiin vastaa digitaalisen insinööritoimisto Nitorin Satu Koivulehto. Suomen parhaaksi valittu työpaikka ketteröittää muita yrityksiä ja auttaa niitä sopeutumaan tulevaisuuden muutoksiin.

Destia – koneäly auttaa pitämään kadut kuopattomina

Miten digitalisaatio on muuttanut infra-alaa? Entä miten koneäly ja sensoridata auttavat teiden kunnossapidossa?

Digitalisaatio on jouhevoittanut massiivisia rakennushankkeita, ja samalla hyvien verkkoyhteyksien rooli on kasvanut infra-alalla merkittävästi. Destian Pasi Nurminen johdattaa katsojat digitalisaation tuomiin muutoksiin sekä paraikaa rakenteilla olevaan Kaisantunneliin.

Auntie – uuden ajan olkapää

Kuinka tukea työhyvinvointia etänä?

Mervi Lamminen uupui IT-alaan ja perusti mielen hyvinvointipalveluja etänä tarjoavan Auntien. Räjähdysmäisesti kasvanut yritys taistelee nyt työntekijöiden jaksamisen puolesta ja mielenhuollon stigmaa vastaan.

PostNord – hyvä asiakaskokemus vaatii rohkeita kokeiluja

Hoitavatko dronet pian pakettien kotiinkuljetuksen vai saapuvatko verkkokauppaostoksemme suoraan auton peräkonttiin?

Logistiikka on yksi tärkeimmistä verkkokaupan asiakaskokemuksen tekijöistä. PostNordin Kati Packalén kertoo, millaisia kokeiluja yrityksessä on viime aikoina tehty, ja millainen merkitys automaatiolla on vasta uusitussa Turun terminaalissa.

Tulevaisuustehdas

Kuka tekee tulevaisuuden työt? Onko Suomi kehityksen kärjessä? Kutsuimme joukon kansainvälisiä ja kotimaisia huippuasiantuntijoita Tulevaisuustehtaaseen keskustelemaan maailmamme pian mullistavista teknologiatrendeistä. Keskustelut juontaa Nuppu Stenros aisaparinaan DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Olli Sirkka. Katso videot ja hyppää mukaan muutokseen!

Muuttuva työ

Vieraina: Sohail Inayatullah (Tamkang University), Aku Varamäki (Workday Designers) ja Minna Vanhala-Harmanen (Barona)

Muuttuva maailma muuttaa myös työtä. Tulevaisuustehtaan asiantuntijat kertovat näkemyksiään työn tulevaisuudesta pandemian jälkeisessä maailmassa.

Voit kuunnella koko keskustelun podcastina.

Tulevaisuuden verkot

Vieraina: Ingeborg Øfsthus (Telenor), Elina Ussa (FiCom) ja Juha Mirsch (ABB)

Kun verkot kehittyvät, kehittyy myös maailma. Tulevaisuustehtaassa puidaan tulevaisuuden verkkoja ja globaalia yhteistyötä.

Voit kuunnella koko keskustelun podcastina.

Teknologia ja hyvinvointi

Vieraina: Ogan Gurel (Solbridge International School of Business), Joni Kettunen (Firstbeat Technologies) ja Meri-Tuuli Laaksonen (Gubbe)

Taivas on rajana, kun teknologia kohtaa ihmistieteet. Tulevaisuustehdas tuo yhteen kolme hyvinvoinnin ja teknologian huippuammattilaista keskustelemaan hyvinvoinnin tulevaisuudesta.

Voit kuunnella koko keskustelun podcastina.

Sähköistyminen

Vieraina: Anton Nytén (Etteplan), Jarkko Vesa (Työ- ja elinkeinoministeriö) ja Marja Rinne (Aalto-yliopisto)

Kehittyvä akkuteknologia tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia niin Suomelle kuin maailmalle. Tulevaisuustehtaassa pohditaan akkujen kierrätystä ja tulevaisuutta.

Voit kuunnella koko keskustelun podcastina.

Tulevaisuustehdas-podcast

Mikä muuttuu, kun akut kehittyvät ja kaikki sähköistyy? Miten yhä tehokkaammat verkkoyhteydet hyödyttävät suomalaisia yrityksiä teollisuudesta toimistoihin? Tulevaisuustehdas-podcastsarjassa pääset sukeltamaan kanssamme ajankohtaisiin työelämän ja teknologian virtauksiin. Keskustelut juontaa Nuppu Stenros aisaparinaan DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Olli Sirkka. Kuuntele ja inspiroidu!

JAKSO 1

Uusia työelämätaitoja etsimässä

Lue lisää

Työ ja työelämä hakevat nyt uutta suuntaa. Miten sujuu hybridityö ja miten pandemia on muuttanut organisaatioita? Millaisia taitoja nyt tarvitaan? Tulevaisuustehtaalla keskustellaan tässä jaksossa työn tulevaisuudesta pandemian jälkeisessä maailmassa. 

Vieraina jaksossa ovat työelämän muotoilija Aku Varamäki Workday Designersista ja toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen Baronasta. Teeman alustaa tulevaisuudentutkija Sohail Inayatullah Tamkang Universitystä.

Voit kuunnella jakson myös SoundCloudista tai katsoa sen videona.

JAKSO 2

5G avaa uutta bisnestä

Lue lisää

5G on täällä, mitä se tuo tullessaan? Suomessa verkot mahdollistavat jo paljon, tulevaisuudessa vielä enemmän. Teollisuudessa kiinnostutaan nyt privaattiverkoista. Mistä on kyse? Tulevaisuustehtaalla puidaan tässä jaksossa tulevaisuuden verkkoja kotimaassa ja maailmalla. 

Vieraina jaksossa ovat Ficomin toimitusjohtaja Elina Ussa ja Juha Mirsch ABB:ltä. Teeman alustaa Telenorin teknologiajohtaja Ingeborg Øfsthus.

Voit kuunnella jakson myös SoundCloudista tai katsoa sen videona.

JAKSO 3

Hyvinvointia ihmisyyden ja teknologian rajapinnassa

Lue lisää

Taivas on rajana, kun teknologia kohtaa ihmistieteet. Itsensä mittaaminen vain yleistyy, kuinka datasta leivotaan hyvinvointia? Miten ikäihmisten arki helpottuu uusien innovaatioiden avulla? Tulevaisuustehtaalla keskustellaan hyvinvoinnin tulevaisuudesta.

Vieraina jaksossa ovat Firstbeatin perustaja Joni Kettunen ja Gubbe-vanhuspalvelun perustaja Meri-Tuuli Laaksonen. Jakson alustaa lääkäri ja innovaatiojohtaja Ogan Gurel (Solbridge International School of Business).

Voit kuunnella jakson myös SoundCloudista tai katsoa sen videona.

 

JAKSO 4

Akku on arvossa, kun kaikki sähköistyy

Lue lisää

Kehittyvä akkuteknologia tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia niin Suomelle kuin maailmalle. Mihin suuntaan teknologia kehittyy? Kuinka pitkälle raaka-aineita riittää ja millä mallilla on niiden kierrätys? Näitä kysymyksiä puntaroidaan Tulevaisuustehtaalla.

Vieraina jaksossa ovat Suomen akkustrategian parissa työskentelevä Jarkko Vesa työ- ja elinkeinoministeriöstä ja akkujen kierrätystä tutkiva Marja Rinne Aalto-yliopistosta. Teeman alustaa akkuasiantuntija Anton Nytén Etteplanista.

Voit kuunnella jakson myös SoundCloudista tai katsoa sen videona.

 

Sukella trendeihin kanssamme

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Kyberrosvot: Tietoturvassa yhdistyvät inhimillisyys, teknologia ja varautuminen

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tekoäly on sitä mitä teemme siitä – ja samaan aikaan sekä uhka että mahdollisuus

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Telenor korosti pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Blogi
3/2024 Assi Oikari

Helikopteridronet, turvallisuus ja hiilijalanjälki: mobiilialan kansainvälinen kohtaaminen kertoo, mitkä teknologian alueet ovat kuumia juuri nyt

Artikkeli
2/2024 DNA Yrityksille

Reunalaskenta, yksityisverkot ja autonomiset droonit – millaisia keinoja moderni teknologia tarjoaa liiketoimintasi turvaksi?

Artikkeli
12/2023 DNA Yrityksille

Energia, saavutettavuus ja turvallisuus: teknologia vie kohti kestävää digitalisaatiota

Artikkeli
12/2023 DNA Yrityksille

Teknologia täydentää ihmisen kyvykkyyttä – Aivotutkijan mukaan teknologisten innovaatioiden on tarkoitus tehostaa yhteistyötä

Artikkeli
12/2023 DNA Yrityksille

Vuoden 2024 teknologiatrendit on nyt listattu: tiedettä, tietoturvaa ja kestävämpää tulevaisuutta 

Artikkeli
12/2023 DNA Yrityksille

Yritysmaailma virittäytyy kvanttiaikaan – salausalgoritmit uusiksi jo nyt

Artikkeli
12/2023 DNA Yrityksille

”Fuusion ja fission vastakkainasettelu on turhaa” – Eurooppa on fuusioenergian tutkimuksen kärjessä

Blogi
12/2023 Juho Saarinen

Johtaminen muutoksessa on sohimista pimeässä – trendidata tuo valoa tielle

Artikkeli
11/2023 DNA Yrityksille

Perinteiset toimialat voisivat ottaa mallia softabisneksestä – millainen on voittava liiketoimintamalli?

Artikkeli
9/2023 DNA Yrityksille

Kävivätkö kristallipallomme näkymät toteen listatessamme vuoden 2023 teknologiatrendejä?

Artikkeli
9/2023 DNA Yrityksille

Apokalypsin agentti vaiko avulias auttaja – tekoälystä on moneksi

Artikkeli
”Kiertotalouden kehittäminen edellyttää hyvää teknologiaa ja hyvää osaamista sekä vahvaa halua. Meiltä Suomesta löytyvät kaikki nämä edellytykset”, Destacleanin toimitusjohtaja Tanja Rytkönen sanoo.
4/2023 DNA Yrityksille

Rakennusalalla on kiertotalouden mentävä aukko – Destaclean auttaa yrityksiä eteenpäin kestävämmän tulevaisuuden polulla

Artikkeli
”Akkuteknologialla on keskeinen rooli sähköistymisessä”
4/2023 DNA Yrityksille

”Akkuteknologialla on keskeinen rooli sähköistymisessä”

Artikkeli
3/2023 DNA Yrityksille

3D-tulostus tuo uusia mahdollisuuksia teollisuuteen – Tavoitteena joustavampi valmistus, parempi kierrätettävyys ja edullisempi elinkaari

Blogi
2/2023 Lasse Salonen

Nauhoitus alkaa! Mitä opin juontaessani podcastia

Artikkeli
2/2023 DNA Yrityksille

VR, AR, MR, XR: laajentuva todellisuus

Artikkeli
TinyML-ohjelmistot on tarkoitettu toimimaan hyvin vaatimattomalla raudalla. Kuvan laitteessa on pieni kamera sekä sovellus, joka ottaa kuvia ja kykenee esineiden tunnistukseen kohtuullisessa ajassa. Kuva: Telenor
2/2023 DNA Yrityksille

Kuinka tehdä pienistä antureista älykkäitä? – Telenorin tutkimusyksikkö työstää seuraavaa vallankumouksellista IoT-innovaatiota

Artikkeli
1/2023 DNA Yrityksille

Mitä kvanttitietokone tekee – ja miksi Schrödingerin ei tulisi hoitaa eläimiä?

Artikkeli
1/2023 DNA Yrityksille

Sydämenasiana sydän

Artikkeli
12/2022 DNA Yrityksille

DNA esittelee vuoden 2023 teknologiatrendit – millaiset tuulet puhaltavat ensi vuonna?

Artikkeli
12/2022 DNA Yrityksille

Tekoäly: ystävä vai vihollinen? – Asiantuntija murtaa viisi myyttiä tekoälystä

Artikkeli
12/2022 DNA Yrityksille

Ruoka herättää intohimoja – ja uusia innovaatioita

Artikkeli
12/2022 DNA Yrityksille

Voisiko vastaus energiakriisiin löytyä koulutuksesta – digistä ja datasta saa lisäapua

Artikkeli
DNA:n toimitusjohtaja Jussi Tolvanen on positiivisesti yllättynyt siitä, miten arvojohdettu yritys DNA on.
12/2022 DNA Yrityksille

”Konepeltien alla kuhisee”, sanoo DNA:n toimitusjohtaja Jussi Tolvanen – yritysjohdon on oltava kartalla nousevista teknologiatrendeistä

Artikkeli
11/2022 DNA Yrityksille

Miten metaversumiin pääsee, Marja Konttinen?

Artikkeli
11/2022 DNA Yrityksille

Älä luota, varmista aina – Zero trust ei jätä asioita sattuman varaan 

Artikkeli
11/2022 DNA Yrityksille

"Pilven reunaa pitäisi voida ostaa luottokortilla", sanoo Ella Peltonen

Artikkeli
8/2022 DNA Yrityksille

Osuimmeko oikeaan Teknologiatrendit 2022 -raportissamme?

Artikkeli
7/2022 DNA Yrityksille

Datan käyttö räjähdysmäisessä kasvussa – näin se tulee muuttamaan arkeamme

Artikkeli
7/2022 DNA Yrityksille

Kahdeksan älykkäiden kaupunkien IoT-sovellusta – näin yritykset hyödyntävät IoT:tä

Artikkeli
7/2022 DNA Yrityksille

Näin yritykset hyödyntävät IoT:tä – seitsemän esimerkkiä teollisuudesta

Artikkeli
6/2022 DNA Yrityksille

Kesällä voi taas keskittyä – mitä kaikkea johtajan tulisi tietää tekkimaailman menosta?

Artikkeli
6/2022 DNA Yrityksille

Tuhdisti teknologiaa – kesällä kerkeää pysähtymään uuden äärelle

Artikkeli
5/2022 DNA Yrityksille

Enkelisijoittajan suusta: eväitä bisneksen kasvuun ja kasvun rahoittamiseen

Artikkeli
Aaro Isosaari kannustaa yrityksiä miettimään työnantajabrändiä jo alkuvaiheessa. (Kuva: Flowrite)
4/2022 DNA Yrityksille

Lyhyestä viesti kaunis – tekoälyteknologiaa hyödyntävä Flowrite auttaa vastaamaan viestiin vauhdilla

Artikkeli
2/2022 DNA Yrityksille

Mitä pandemian jälkeen? Kolme ennustetta koronakriisin jälkeisestä ajasta

Artikkeli
Telenor uskoo, että vuonna 2022 näemme uuden liikkeen, greenfluencing, muokkaavan sosiaalisen median maailmaa.
2/2022 DNA Yrityksille

Vihreiden vaikuttajien nousu – teknologiatrendejä, jotka edistävät yhteiskunnan vihreää siirtymää vuonna 2022

Artikkeli
Laitevalmistajat pyrkivät nyt optimoimaan kaiken mahdollisen, jotta laitteiden energiatehokkuus paranisi.
2/2022 DNA Yrityksille

Optimoi kaikki – teknologiatrendejä, jotka edistävät yhteiskunnan vihreää siirtymää vuonna 2022

Artikkeli
Työntekijät ovat entistä innokkaampia oppimaan, miten digitaalisia teknologioita ja innovaatioita voidaan hyödyntää ilmastoystävällisemmän työpaikan luomisessa.
2/2022 DNA Yrityksille

Ilmastoaiheiset mikrotutkinnot nousussa – teknologiatrendejä, jotka edistävät yhteiskunnan vihreää siirtymää vuonna 2022

Artikkeli
”Ennustamme, että 5G-verkoissa on maailmanlaajuisesti valmiudet hajauttaa paikallista dataliikennettä reunalaskentakeskuksiin ja niistä pois ja että myös uudenlaiset sovellukset ja palvelut löytävät tiensä reunalle
2/2022 DNA Yrityksille

Vihreitä pilviä horisontissa – teknologiatrendejä, jotka edistävät yhteiskunnan vihreää siirtymää vuonna 2022

Blogi
12/2021 Kati Korhonen

Metaversumi, joukkoirtisanoutumiset ja dronet ovat vuoden 2022 kiinnostavimmat teknologiatrendit 

Artikkeli
“Omaolon koronavirusoirearvio säästi 42 terveydenhuollon ammattilaisen henkilötyöpäivää muihin tehtäviin. Vuositasolla tästä kertyi säästöjä 2,5 miljoonaa”, kertoo DigiFinlandin toimitusjohtaja Mirva Antila. Kuva: DigiFinland.
12/2021 DNA Yrityksille

Pandemia kiihdytti terveydenhuollon digitalisaatiota – kehitys jatkuu vuonna 2022

Artikkeli
”Niin sanottu omadata-ajattelu todennäköisesti yleistyy”, uumoilee Teemu Roos, tekoälyyn erikoistunut Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori. Kuvaaja: Maarit Kytöharju
12/2021 DNA Yrityksille

Tiukempi ote omaan dataan takaa turvallisemman tekoälyn 

Artikkeli
DNA julkaisee nyt jo viidettä kertaa listauksen tulevan vuoden teknologiatrendeistä. Ruoriin astuneen Jussi Tolvasen omalla lähitulevaisuuden tutkalla on luonnollisesti 5G ja sen avaamat mahdollisuudet.
12/2021 DNA Yrityksille

Toimitusjohtaja tähyää tulevaisuuteen – mistä kasvun kulmat ja tulevat tuulet löytyvät? 

Artikkeli
12/2021 DNA Yrityksille

Tiedätkö jo, mitä vuosi 2022 tuo tullessaan? Näillä 17 trendillä pysyt perillä siitä, mistä maailmalla kohistaan

Artikkeli
10/2021 DNA Yrityksille

Teknologiatrendit 2021 – osuivatko ennustukset oikeaan?

Artikkeli
Privaattiverkko takaa kapasiteetin kriittisille liiketoimintasovelluksille
10/2021 DNA Yrityksille

Privaattiverkko takaa kapasiteetin kriittisille liiketoimintasovelluksille

Artikkeli
”Kaivurin kauhan viuhuessa koordinaatit päivittyvät reaaliajassa dataverkon yli. Kun valtava määrä aineistoa liikkuu langattomasti ja reaaliaikaisesti, täytyy verkon toimia luotettavasti”, kuvailee Destian Pasi Nurminen vauhtia ja tarkkuutta. Kuva: Pasi Salminen
8/2021 DNA Yrityksille

Kadut ja tunnelit rakennetaan digikaksosten ja tehokkaan verkon voimin: “Kaivurin kauha löytää sentilleen oikean paikan ilman maastomerkintöjä”

Artikkeli
”Automaation avulla voimme käsitellä koko ajan suurempia pakettivirtoja ja lisätä pakettien käsittelyn vauhtia”, PostNordin asiakaskokemusjohtaja Kati Packalén sanoo. Kuva: Pasi Salminen
8/2021 DNA Yrityksille

Paketin matka: Logistiikan asiakaskokemusta kehitetään automaation avulla – ”Inhimillinen kontakti on edelleen yhtä tärkeä kuin teknologinen kehitys”

Blogi
6/2021 Kati Korhonen

Tunnetko kasvavaa kiinnostusta dark socialiin, kärsitkö nomofobiasta?

Artikkeli
”Tämä meidän toimisto on kiva tila tavata kollegoita, asiakkaita ja järjestää kursseja tai meetupeja”, Nitorin Satu Koivulehto kuvailee.
6/2021 DNA Yrityksille

Modernissa toimistossa voi saunoa ja viihtyä – mutta isoin muutos kytee työtavoissa

Artikkeli
Parhaimmillaan podcastit tarjoavat hyödyllistä tietoa, inspiroivat ja viihdyttävät.
3/2021 DNA Yrityksille

Näin kuuntelet podcasteja

Artikkeli
Tasapaino pehmeiden ja kovien tieteiden välillä luo innovaatioita
2/2021 DNA Yrityksille

Tasapaino pehmeiden ja kovien tieteiden välillä luo innovaatioita

Artikkeli
5G-aika moninkertaistaa mobiiliverkon liikenteen – laadulla isot odotukset
2/2021 DNA Yrityksille

5G-aika moninkertaistaa mobiiliverkon liikenteen – laadulla isot odotukset

Artikkeli
Miltä näyttää maailma työpaikkojen jälkeen?
2/2021 DNA Yrityksille

Miltä näyttää maailma työpaikkojen jälkeen?

Blogi
Yleisimmät väärinkäsitykset yksityisverkoista – ja tulevaisuuden voittava ratkaisu
2/2021 Olli Sirkka

Yleisimmät väärinkäsitykset yksityisverkoista – ja tulevaisuuden voittava ratkaisu

Artikkeli
Vauhdilla sähköistyvää maailmaa kohtaa pian metallipula, jota tehokkaampi kierrätys voi auttaa
1/2021 DNA Yrityksille

Vauhdilla sähköistyvää maailmaa kohtaa pian metallipula, jota tehokkaampi kierrätys voi auttaa 

Artikkeli
Pehmeät taidot ja inhimillinen vallankumous ovat seuraava askel digitalisoituvassa työssä
1/2021 DNA Yrityksille

Pehmeät taidot ja inhimillinen vallankumous ovat seuraava askel digitalisoituvassa työssä

Artikkeli
Kolme vinkkiä kansainvälistyvälle yritykselle
1/2021 DNA Yrityksille

Kolme vinkkiä kansainvälistyvälle yritykselle

Artikkeli
Kiinteä 5G – huomisen verkkoteknologiaa tänään
1/2021 DNA Yrityksille

Kiinteä 5G – huomisen verkkoteknologiaa tänään

Artikkeli
Nämä 17 teknologiatrendiä muovaavat bisnestä vuonna 2021
12/2020 DNA Yrityksille

Nämä 17 teknologiatrendiä muovaavat bisnestä vuonna 2021

Pysy mukana bisneksen uusissa tuulissa!

Tutustu vuosien varrella koostamiimme teknologiatrendiraportteihin.

Trendit 2022Trendit 2021Trendit 2020Trendit 2019Trendit 2018