Muutos on.

Clean tech, intohimotyö vai puusta tehty akku? Sukella teknologiamurroksen syvään päätyyn kanssamme.

Yksi asia on varma. Muutos.

Tutustu pian maailmasi mullistaviin teknologiatrendeihin, kuuntele kansainvälisten huippuasiantuntijoiden ennustuksia tulevaisuudesta ja pysy kartalla työn uusista muodoista. Me autamme sinua tulkitsemaan muuttuvaa maailmaa, jotta sinä voit keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen.

Millaiset teknologiatrendit mullistavat pian maailmamme? Joukko kotimaisia ja kansainvälisiä huippuasiantuntijoita pohtii tätä kysymystä DNA:n Tulevaisuustehtaassa.

Avoimet ovet -sarja kurkistaa edelläkävijäyritysten työhön ja näyttää, miten niissä tehdään tulevaisuutta.

Avoimet ovet

Avoimet ovet -sarja johdattaa meidät vierailulle suljettujen ovien taakse yrityksiin, joita kovaa vauhtia kehittyvän teknologian mukanaan tuoma muutos ei hetkauta. Nämä uuden työn tienraivaajat luotsaavat meitä kohti tulevaa – kukin omalla tavallaan. Katso jaksot ja kurkista huomiseen!

Nitor – insinööritoimiston spa-osastolla syntyy ketterää strategiaa

Miltä näyttää tulevaisuuden toimisto, ja millainen yrityskulttuuri siellä majailee? 

Näihin kysymyksiin vastaa digitaalisen insinööritoimisto Nitorin Satu Koivulehto. Suomen parhaaksi valittu työpaikka ketteröittää muita yrityksiä ja auttaa niitä sopeutumaan tulevaisuuden muutoksiin.

Destia – koneäly auttaa pitämään kadut kuopattomina

Miten digitalisaatio on muuttanut infra-alaa? Entä miten koneäly ja sensoridata auttavat teiden kunnossapidossa?

Digitalisaatio on jouhevoittanut massiivisia rakennushankkeita, ja samalla hyvien verkkoyhteyksien rooli on kasvanut infra-alalla merkittävästi. Destian Pasi Nurminen johdattaa katsojat digitalisaation tuomiin muutoksiin sekä paraikaa rakenteilla olevaan Kaisantunneliin.

Auntie – uuden ajan olkapää

Kuinka tukea työhyvinvointia etänä?

Mervi Lamminen uupui IT-alaan ja perusti mielen hyvinvointipalveluja etänä tarjoavan Auntien. Räjähdysmäisesti kasvanut yritys taistelee nyt työntekijöiden jaksamisen puolesta ja mielenhuollon stigmaa vastaan.

PostNord – hyvä asiakaskokemus vaatii rohkeita kokeiluja

Hoitavatko dronet pian pakettien kotiinkuljetuksen vai saapuvatko verkkokauppaostoksemme suoraan auton peräkonttiin?

Logistiikka on yksi tärkeimmistä verkkokaupan asiakaskokemuksen tekijöistä. PostNordin Kati Packalén kertoo, millaisia kokeiluja yrityksessä on viime aikoina tehty, ja millainen merkitys automaatiolla on vasta uusitussa Turun terminaalissa.

Tulevaisuustehdas

Kuka tekee tulevaisuuden työt? Onko Suomi kehityksen kärjessä? Kutsuimme joukon kansainvälisiä ja kotimaisia huippuasiantuntijoita Tulevaisuustehtaaseen keskustelemaan maailmamme pian mullistavista teknologiatrendeistä. Keskustelut juontaa Nuppu Stenros aisaparinaan DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Olli Sirkka. Katso videot ja hyppää mukaan muutokseen!

Muuttuva työ

Vieraina: Sohail Inayatullah (Tamkang University), Aku Varamäki (Workday Designers) ja Minna Vanhala-Harmanen (Barona)

Muuttuva maailma muuttaa myös työtä. Tulevaisuustehtaan asiantuntijat kertovat näkemyksiään työn tulevaisuudesta pandemian jälkeisessä maailmassa.

Voit kuunnella koko keskustelun podcastina.

Tulevaisuuden verkot

Vieraina: Ingeborg Øfsthus (Telenor), Elina Ussa (FiCom) ja Juha Mirsch (ABB)

Kun verkot kehittyvät, kehittyy myös maailma. Tulevaisuustehtaassa puidaan tulevaisuuden verkkoja ja globaalia yhteistyötä.

Voit kuunnella koko keskustelun podcastina.

Teknologia ja hyvinvointi

Vieraina: Ogan Gurel (Solbridge International School of Business), Joni Kettunen (Firstbeat Technologies) ja Meri-Tuuli Laaksonen (Gubbe)

Taivas on rajana, kun teknologia kohtaa ihmistieteet. Tulevaisuustehdas tuo yhteen kolme hyvinvoinnin ja teknologian huippuammattilaista keskustelemaan hyvinvoinnin tulevaisuudesta.

Voit kuunnella koko keskustelun podcastina.

Sähköistyminen

Vieraina: Anton Nytén (Etteplan), Jarkko Vesa (Työ- ja elinkeinoministeriö) ja Marja Rinne (Aalto-yliopisto)

Kehittyvä akkuteknologia tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia niin Suomelle kuin maailmalle. Tulevaisuustehtaassa pohditaan akkujen kierrätystä ja tulevaisuutta.

Voit kuunnella koko keskustelun podcastina.

Tulevaisuustehdas-podcast

Mikä muuttuu, kun akut kehittyvät ja kaikki sähköistyy? Miten yhä tehokkaammat verkkoyhteydet hyödyttävät suomalaisia yrityksiä teollisuudesta toimistoihin? Tulevaisuustehdas-podcastsarjassa pääset sukeltamaan kanssamme ajankohtaisiin työelämän ja teknologian virtauksiin. Keskustelut juontaa Nuppu Stenros aisaparinaan DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Olli Sirkka. Kuuntele ja inspiroidu!

JAKSO 1

Uusia työelämätaitoja etsimässä

Työ ja työelämä hakevat nyt uutta suuntaa. Miten sujuu hybridityö ja miten pandemia on muuttanut organisaatioita? Millaisia taitoja nyt tarvitaan? Tulevaisuustehtaalla keskustellaan tässä jaksossa työn tulevaisuudesta pandemian jälkeisessä maailmassa. 

Vieraina jaksossa ovat työelämän muotoilija Aku Varamäki Workday Designersista ja toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen Baronasta. Teeman alustaa tulevaisuudentutkija Sohail Inayatullah Tamkang Universitystä.

Löydät podcast-keskustelun myös videona.

Voit kuunnella jakson myös SoundCloudista.

 

JAKSO 2

5G avaa uutta bisnestä

5G on täällä, mitä se tuo tullessaan? Suomessa verkot mahdollistavat jo paljon, tulevaisuudessa vielä enemmän. Teollisuudessa kiinnostutaan nyt privaattiverkoista. Mistä on kyse? Tulevaisuustehtaalla puidaan tässä jaksossa tulevaisuuden verkkoja kotimaassa ja maailmalla. 

Vieraina jaksossa ovat Ficomin toimitusjohtaja Elina Ussa ja Juha Mirsch ABB:ltä. Teeman alustaa Telenorin teknologiajohtaja Ingeborg Øfsthus.

Löydät podcast-keskustelun myös videona.
 

Voit kuunnella jakson myös SoundCloudista.

 

JAKSO 3

Hyvinvointia ihmisyyden ja teknologian rajapinnassa

Taivas on rajana, kun teknologia kohtaa ihmistieteet. Itsensä mittaaminen vain yleistyy, kuinka datasta leivotaan hyvinvointia? Miten ikäihmisten arki helpottuu uusien innovaatioiden avulla? Tulevaisuustehtaalla keskustellaan hyvinvoinnin tulevaisuudesta.

Vieraina jaksossa ovat Firstbeatin perustaja Joni Kettunen ja Gubbe-vanhuspalvelun perustaja Meri-Tuuli Laaksonen. Jakson alustaa lääkäri ja innovaatiojohtaja Ogan Gurel (Solbridge International School of Business).

Löydät podcast-keskustelun myös videona.

Voit kuunnella jakson myös SoundCloudista.

 

JAKSO 4

Akku on arvossa, kun kaikki sähköistyy

Kehittyvä akkuteknologia tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia niin Suomelle kuin maailmalle. Mihin suuntaan teknologia kehittyy? Kuinka pitkälle raaka-aineita riittää ja millä mallilla on niiden kierrätys? Näitä kysymyksiä puntaroidaan Tulevaisuustehtaalla.

Vieraina jaksossa ovat Suomen akkustrategian parissa työskentelevä Jarkko Vesa työ- ja elinkeinoministeriöstä ja akkujen kierrätystä tutkiva Marja Rinne Aalto-yliopistosta. Teeman alustaa akkuasiantuntija Anton Nytén Etteplanista.

Löydät podcast-keskustelun myös videona.

Voit kuunnella jakson myös SoundCloudista.

 

Sukella trendeihin kanssamme

10/2021 DNA Business

Teknologiatrendit 2021 – osuivatko ennustukset oikeaan?

Isommassa kuvassa monet trendit ovat vahvistuneet vuoden aikana.
Privaattiverkko takaa kapasiteetin kriittisille liiketoimintasovelluksille
10/2021 DNA Business

Privaattiverkko takaa kapasiteetin kriittisille liiketoimintasovelluksille

Privaattiverkko on helppo skaalata yrityksen tarpeiden mukaan.
Vinkit hybridiin tiimityöhön – näin onnistut
8/2021 DNA Business

Vinkit hybridiin tiimityöhön – näin onnistut

Miten toimia, kun osa väestä on etänä ja osa läsnä?
”Kaivurin kauhan viuhuessa koordinaatit päivittyvät reaaliajassa dataverkon yli. Kun valtava määrä aineistoa liikkuu langattomasti ja reaaliaikaisesti, täytyy verkon toimia luotettavasti”, kuvailee Destian Pasi Nurminen vauhtia ja tarkkuutta. Kuva: Pasi Salminen
8/2021 DNA Business

Kadut ja tunnelit rakennetaan digikaksosten ja tehokkaan verkon voimin: “Kaivurin kauha löytää sentilleen oikean paikan ilman maastomerkintöjä”

Tietomallia voi käyttää työmaalta käsin tableteilla ja älypuhelimilla.
”Automaation avulla voimme käsitellä koko ajan suurempia pakettivirtoja ja lisätä pakettien käsittelyn vauhtia”, PostNordin asiakaskokemusjohtaja Kati Packalén sanoo. Kuva: Pasi Salminen
8/2021 DNA Business

Paketin matka: Logistiikan asiakaskokemusta kehitetään automaation avulla – ”Inhimillinen kontakti on edelleen yhtä tärkeä kuin teknologinen kehitys”

Asiakaskokemus koostuu monista tekijöistä ja vaiheista.
“Jos koko ajan miettii, että palaudun sitten, kun tulee loma, ollaan jo tosi pitkällä työuupumuksessa”, kuvailee Auntien perustaja Mervi Lamminen.
6/2021 DNA Business

Työelämän ylikuormitus ei saisi kroonistua: “Kyllä yhden stressiviikon kestää heittämällä, mutta kaksi on jo liikaa”

Auntie tukee työntekijöitä jo varhaisessa vaiheessa.
6/2021 Kati Korhonen

Tunnetko kasvavaa kiinnostusta dark socialiin, kärsitkö nomofobiasta?

Maailma on lähempänä kuin koskaan aikaisemmin.
”Tämä meidän toimisto on kiva tila tavata kollegoita, asiakkaita ja järjestää kursseja tai meetupeja”, Nitorin Satu Koivulehto kuvailee.
6/2021 DNA Business

Modernissa toimistossa voi saunoa ja viihtyä – mutta isoin muutos kytee työtavoissa

Työn muutos edellyttää uudenlaista ketteryyttä.
Parhaimmillaan podcastit tarjoavat hyödyllistä tietoa, inspiroivat ja viihdyttävät.
3/2021 DNA Business

Näin kuuntelet podcasteja

Parhaimmillaan podcastit tarjoavat hyödyllistä tietoa, inspiroivat ja viihdyttävät.
”Akkuteknologialla on keskeinen rooli sähköistymisessä”
2/2021 DNA Business

”Akkuteknologialla on keskeinen rooli sähköistymisessä”

Litiumioniakut ovat nopeimmin kasvava akkuteknologia.
Tasapaino pehmeiden ja kovien tieteiden välillä luo innovaatioita
2/2021 DNA Business

Tasapaino pehmeiden ja kovien tieteiden välillä luo innovaatioita

Miten ihmeessä innovaatiot oikein syntyvät?
5G-aika moninkertaistaa mobiiliverkon liikenteen – laadulla isot odotukset
2/2021 DNA Business

5G-aika moninkertaistaa mobiiliverkon liikenteen – laadulla isot odotukset

Mobiiliverkkojen rooli kasvaa koko ajan.
Miltä näyttää maailma työpaikkojen jälkeen?
2/2021 DNA Business

Miltä näyttää maailma työpaikkojen jälkeen?

Organisaatioiden tulee pohtia, kuinka valmiita ne ovat oppimaan, opettamaan ja uudistumaan.
Yleisimmät väärinkäsitykset yksityisverkoista – ja tulevaisuuden voittava ratkaisu
2/2021 Olli Sirkka

Yleisimmät väärinkäsitykset yksityisverkoista – ja tulevaisuuden voittava ratkaisu

Yksityisverkoilta odotetaan lähes ihmeitä.
Vauhdilla sähköistyvää maailmaa kohtaa pian metallipula, jota tehokkaampi kierrätys voi auttaa
1/2021 DNA Business

Vauhdilla sähköistyvää maailmaa kohtaa pian metallipula, jota tehokkaampi kierrätys voi auttaa 

Sähköistyminen koskettaa meitä kaikkia.
Pehmeät taidot ja inhimillinen vallankumous ovat seuraava askel digitalisoituvassa työssä
1/2021 DNA Business

Pehmeät taidot ja inhimillinen vallankumous ovat seuraava askel digitalisoituvassa työssä

Mitä työn tulevaisuus edellyttää meiltä ihmisiltä?
Tekoäly huolehtii tietoturvasta herkeämättä
1/2021 DNA Business

Tekoäly huolehtii tietoturvasta herkeämättä

Tekoäly toimii tietoturva-asiantuntijoiden tehokkaana, alati valppaana apurina.
Kolme vinkkiä kansainvälistyvälle yritykselle
1/2021 DNA Business

Kolme vinkkiä kansainvälistyvälle yritykselle

Näillä vinkeillä yrityksesi pystyy ottamaan seuraavan askeleen kohti maailmanvalloitusta!
Kiinteä 5G – huomisen verkkoteknologiaa tänään
1/2021 DNA Business

Kiinteä 5G – huomisen verkkoteknologiaa tänään

Kiinteä 5G ratkaisee niin suuren kuin pienenkin yrityksen verkko-ongelmat.
Nämä 17 teknologiatrendiä muovaavat bisnestä vuonna 2021
12/2020 DNA Business

Nämä 17 teknologiatrendiä muovaavat bisnestä vuonna 2021

Joko tunnet vuoden 2021 teknologiatrendit?

Suomi on akkuteknologian edelläkävijä. Totta vai tarua?

Pysy mukana bisneksen uusissa tuulissa!