Muutos on.

Clean tech, intohimotyö vai puusta tehty akku? Sukella teknologiamurroksen syvään päätyyn kanssamme.

Yksi asia on varma. Muutos.

Tutustu pian maailmasi mullistaviin teknologiatrendeihin, kuuntele kansainvälisten huippuasiantuntijoiden ennustuksia tulevaisuudesta ja pysy kartalla työn uusista muodoista. Me autamme sinua tulkitsemaan muuttuvaa maailmaa, jotta sinä voit keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen.

Millaiset teknologiatrendit mullistavat pian maailmamme? Joukko kotimaisia ja kansainvälisiä huippuasiantuntijoita pohtii tätä kysymystä DNA:n Tulevaisuustehtaassa.

Avoimet ovet -sarja kurkistaa edelläkävijäyritysten työhön ja näyttää, miten niissä tehdään tulevaisuutta.

Avoimet ovet

Avoimet ovet -sarja johdattaa meidät vierailulle suljettujen ovien taakse yrityksiin, joita kovaa vauhtia kehittyvän teknologian mukanaan tuoma muutos ei hetkauta. Nämä uuden työn tienraivaajat luotsaavat meitä kohti tulevaa – kukin omalla tavallaan. Katso jaksot ja kurkista huomiseen!

Nitor – insinööritoimiston spa-osastolla syntyy ketterää strategiaa

Miltä näyttää tulevaisuuden toimisto, ja millainen yrityskulttuuri siellä majailee? 

Näihin kysymyksiin vastaa digitaalisen insinööritoimisto Nitorin Satu Koivulehto. Suomen parhaaksi valittu työpaikka ketteröittää muita yrityksiä ja auttaa niitä sopeutumaan tulevaisuuden muutoksiin.

Auntie – uuden ajan olkapää

Kuinka tukea työhyvinvointia etänä?

Mervi Lamminen uupui IT-alaan ja perusti mielen hyvinvointipalveluja etänä tarjoavan Auntien. Räjähdysmäisesti kasvanut yritys taistelee nyt työntekijöiden jaksamisen puolesta ja mielenhuollon stigmaa vastaan.

Tulevaisuustehdas

Kuka tekee tulevaisuuden työt? Onko Suomi kehityksen kärjessä? Kutsuimme joukon kansainvälisiä ja kotimaisia huippuasiantuntijoita Tulevaisuustehtaaseen keskustelemaan maailmamme pian mullistavista teknologiatrendeistä. Keskustelut juontaa Nuppu Stenros aisaparinaan DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Olli Sirkka. Katso videot ja hyppää mukaan muutokseen!

Muuttuva työ

Vieraina: Sohail Inayatullah (Tamkang University), Aku Varamäki (Workday Designers) ja Minna Vanhala-Harmanen (Barona)

Muuttuva maailma muuttaa myös työtä. Tulevaisuustehtaan asiantuntijat kertovat näkemyksiään työn tulevaisuudesta pandemian jälkeisessä maailmassa.

Voit kuunnella koko keskustelun podcastina.

Tulevaisuuden verkot

Vieraina: Ingeborg Øfsthus (Telenor), Elina Ussa (FiCom) ja Juha Mirsch (ABB)

Kun verkot kehittyvät, kehittyy myös maailma. Tulevaisuustehtaassa puidaan tulevaisuuden verkkoja ja globaalia yhteistyötä.

Voit kuunnella koko keskustelun podcastina.

Teknologia ja hyvinvointi

Vieraina: Ogan Gurel (Solbridge International School of Business), Joni Kettunen (Firstbeat Technologies) ja Meri-Tuuli Laaksonen (Gubbe)

Taivas on rajana, kun teknologia kohtaa ihmistieteet. Tulevaisuustehdas tuo yhteen kolme hyvinvoinnin ja teknologian huippuammattilaista keskustelemaan hyvinvoinnin tulevaisuudesta.

Voit kuunnella koko keskustelun podcastina.

Sähköistyminen

Vieraina: Anton Nytén (Etteplan), Jarkko Vesa (Työ- ja elinkeinoministeriö) ja Marja Rinne (Aalto-yliopisto)

Kehittyvä akkuteknologia tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia niin Suomelle kuin maailmalle. Tulevaisuustehtaassa pohditaan akkujen kierrätystä ja tulevaisuutta.

Voit kuunnella koko keskustelun podcastina.

Tulevaisuustehdas-podcast

Mikä muuttuu, kun akut kehittyvät ja kaikki sähköistyy? Miten yhä tehokkaammat verkkoyhteydet hyödyttävät suomalaisia yrityksiä teollisuudesta toimistoihin? Tulevaisuustehdas-podcastsarjassa pääset sukeltamaan kanssamme ajankohtaisiin työelämän ja teknologian virtauksiin. Keskustelut juontaa Nuppu Stenros aisaparinaan DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Olli Sirkka. Kuuntele ja inspiroidu!

JAKSO 1

Uusia työelämätaitoja etsimässä

Työ ja työelämä hakevat nyt uutta suuntaa. Miten sujuu hybridityö ja miten pandemia on muuttanut organisaatioita? Millaisia taitoja nyt tarvitaan? Tulevaisuustehtaalla keskustellaan tässä jaksossa työn tulevaisuudesta pandemian jälkeisessä maailmassa. 

Vieraina jaksossa ovat työelämän muotoilija Aku Varamäki Workday Designersista ja toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen Baronasta. Teeman alustaa tulevaisuudentutkija Sohail Inayatullah Tamkang Universitystä.

Löydät podcast-keskustelun myös videona.

Voit kuunnella jakson myös SoundCloudista.

 

JAKSO 2

5G avaa uutta bisnestä

5G on täällä, mitä se tuo tullessaan? Suomessa verkot mahdollistavat jo paljon, tulevaisuudessa vielä enemmän. Teollisuudessa kiinnostutaan nyt privaattiverkoista. Mistä on kyse? Tulevaisuustehtaalla puidaan tässä jaksossa tulevaisuuden verkkoja kotimaassa ja maailmalla. 

Vieraina jaksossa ovat Ficomin toimitusjohtaja Elina Ussa ja Juha Mirsch ABB:ltä. Teeman alustaa Telenorin teknologiajohtaja Ingeborg Øfsthus.

Löydät podcast-keskustelun myös videona.
 

Voit kuunnella jakson myös SoundCloudista.

 

JAKSO 3

Hyvinvointia ihmisyyden ja teknologian rajapinnassa

Taivas on rajana, kun teknologia kohtaa ihmistieteet. Itsensä mittaaminen vain yleistyy, kuinka datasta leivotaan hyvinvointia? Miten ikäihmisten arki helpottuu uusien innovaatioiden avulla? Tulevaisuustehtaalla keskustellaan hyvinvoinnin tulevaisuudesta.

Vieraina jaksossa ovat Firstbeatin perustaja Joni Kettunen ja Gubbe-vanhuspalvelun perustaja Meri-Tuuli Laaksonen. Jakson alustaa lääkäri ja innovaatiojohtaja Ogan Gurel (Solbridge International School of Business).

Löydät podcast-keskustelun myös videona.

Voit kuunnella jakson myös SoundCloudista.

 

JAKSO 4

Akku on arvossa, kun kaikki sähköistyy

Kehittyvä akkuteknologia tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia niin Suomelle kuin maailmalle. Mihin suuntaan teknologia kehittyy? Kuinka pitkälle raaka-aineita riittää ja millä mallilla on niiden kierrätys? Näitä kysymyksiä puntaroidaan Tulevaisuustehtaalla.

Vieraina jaksossa ovat Suomen akkustrategian parissa työskentelevä Jarkko Vesa työ- ja elinkeinoministeriöstä ja akkujen kierrätystä tutkiva Marja Rinne Aalto-yliopistosta. Teeman alustaa akkuasiantuntija Anton Nytén Etteplanista.

Löydät podcast-keskustelun myös videona.

Voit kuunnella jakson myös SoundCloudista.

 

Sukella trendeihin kanssamme

Suomi on akkuteknologian edelläkävijä. Totta vai tarua?

Pysy mukana bisneksen uusissa tuulissa!