Näin kuuntelet podcasteja

Netin kautta kuunneltavat puheohjelmat, eli podcastit, raikavat jo lukuisten lenkkeilijöiden, työmatkalaisten ja kotitöitä tekevien korvissa. Nopeasti silmäiltävän tekstisisällön tai lyhyen videon sijaan vaikuttaa siltä, että etenkin bisnesväki haluaa paneutua kiinnostaviin aiheisiin syvällisesti ja pitkän kaavan kautta.

Parhaimmillaan podcastit tarjoavat hyödyllistä tietoa, inspiroivat ja viihdyttävät. Mikset siis kuuntelisi niitä itsekin?

Keräsimme tähän erilaiset tavat ja kanavat, joista podcasteja löytää:

  • Lähes kaikista uusista älypuhelimista löytyy podcast-sovellus jo valmiiksi. iPhonen käyttäjien kannattaa etsiä luuriensa syövereistä Podcasts-sovellus ja Androideista vastaava palvelu löytyy nimellä Google Podcasts. Tämä on ehdottomasti helpoin tapa ryhtyä kuulostelemaan sisältöjä vaikka saman tien!
  • Supla on kotimainen podcastpalvelu, jossa julkaistaan monenmoista sisältöä suomeksi. Uutta kuunneltavaa on helppo etsiä hakutoiminnon tai kategorioiden mukaan – suosittelemme tutustumaan erityisesti Asiaa ja oppia -kategoriaan. Suplan saa sovelluksena iOS:lle ja Androidille.
  • Spotify on tunnetumpi alusta musiikin kuunteluun, mutta sieltä löytyy tänä päivänä myös rutkasti podcasteja. Genrejä löytyy teknologiasta peleihin ja uutisista uusiin oppeihin. Myös suomalaisia podcasteja on tarjolla runsaasti!
  • Soundcloud on suosittu alusta podcastien julkaisuun ja löydätkin sieltä runsaasti puheohjelmia kirjoittamalla palvelun hakukenttään ”podcast”. Soundcloud tarjoaa sovelluksen myös iOS:lle ja Androidille.
  • Podcastkuningas Olli Sulopuiston ylläpitämä jakso.fi kerää yhteen kaikki suomalaiset podcastit ja suosittelee hyviä podcasteja kaikkialta maailmasta. Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita täältä.
  • Kansainvälisesti suosittuja podcast-alustoja ovat esimerkiksi Overcast, Tunein Radio ja Acast. Jos olet jo kuunnellut läpi kaikki suomalaiset podcastit, älä epäröi etsiä lisää kuultavaa näistä!

Muita hyviä vinkkejä podcastien uusille ystäville:

  • Ryhdy suosikkiohjelmiesi tilaajaksi. Saat ilmoituksen aina, kun uusi jakso on julkaistu.
  • Seuraa kiinnostavia podcastaajia sosiaalisessa mediassa. He todennäköisesti nostavat siellä esiin myös omia lempiohjelmiaan, jolloin löydät helposti lisää kuunneltavaa.
  • Kysy kavereilta suosituksia. Ehkä joku on hiljattain tutustunut uuteen sarjaan, josta et ole vielä kuullutkaan.

Myös DNA Business on julkaissut laajan valikoiman podcasteja, joista tuoreimmissa juontaja Sallamaari Muhonen syventyy huippuasiantuntijoiden johdolla kiehtoviin teknologiatrendeihin. Tutustu!

 

* * *

Blogi julkaistu 16.3.2017, päivitetty 23.4.2019

Avainsanat:

Digitalisaatio Vinkit Muuttuva työ
 

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.