Näin kuuntelet podcasteja

Netin kautta kuunneltavat puheohjelmat, eli podcastit, raikavat nyt lukuisten lenkkeilijöiden, autoilijoiden ja kotitöitä tekevien korvissa. Nopeasti silmäiltävän tekstisisällön tai lyhyen videon sijaan vaikuttaa siltä, että etenkin bisnesväki haluaa paneutua kiinnostaviin aiheisiin pitkän kaavan kautta.

Parhaimmillaan podcastit tarjoavat hyödyllistä tietoa, inspiroivat ja viihdyttävät. Mikset siis kuuntelisi niitä itsekin?

Keräsimme tähän erilaiset tavat ja kanavat, joista podcasteja löytää:

  • Monista puhelinmalleista löytyy podcast-sovellus jo valmiiksi. Esimerkiksi iPhonen käyttäjänä voit etsiä luurisi syövereistä Podcasts-sovelluksen ja ryhtyä kuulostelemaan sisältöjä vaikka saman tien!
  • Soundcloud on suosittu alusta podcastien julkaisuun ja löydätkin sieltä runsaasti puheohjelmia kirjoittamalla palvelun hakukenttään ”podcast”. Soundcloud tarjoaa sovelluksen myös iOS:lle ja Androidille.
  • Supla on kotimainen podcastpalvelu, jossa julkaistaan monenmoista sisältöä suomeksi. Soundcloudin tapaan myös Suplan saa sovelluksena iOS:lle ja Androidille.
  • Jos kuuntelet musiikkia Spotifystä, löydät mobiilisovelluksesta myös podcasteja “Browse” -valikosta. Myös suomalaisia podcasteja on tarjolla! 
  • Podcastkuningas Olli Sulopuiston ylläpitämä jakso.fi kerää yhteen kaikki suomalaiset podcastit ja suosittelee hyviä podcasteja kaikkialta maailmasta. Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita täältä.

Muita hyviä vinkkejä podcastien uusille ystäville:

  • Ryhdy suosikkiohjelmiesi tilaajaksi. Saat ilmoituksen aina, kun uusi jakso on julkaistu.
  • Seuraa kiinnostavia podcastaajia sosiaalisessa mediassa. He todennäköisesti nostavat siellä esiin myös omia lempiohjelmiaan, jolloin löydät helposti lisää kuunneltavaa.

Myös DNA Business on julkaissut laajan valikoiman podcasteja, joista tuoreimmat käsittelevät digitalisaation mahdollisuuksia ja uhkia tietoturvan, IoT:n sekä muuttuvan työelämän ja robotisaation näkökulmasta. Tutustu! >

 

* * *

Blogi julkaistu 16.3.2017, päivitetty 6.6.2017

Avainsanat:

Digitalisaatio Oppiminen Vinkit

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.