Blogit

Kiinteä 5G – huomisen verkkoteknologiaa tänään

Kiinteä 5G ratkaisee niin suuren kuin pienenkin yrityksen verkko-ongelmat. Se tarjoaa kuidun kaltaisen käyttökokemuksen ja matalan viiveen. 5G-verkon peittoalue laajenee vauhdilla nykyisillä ja uusilla paikkakunnilla.

Tähän asti kiinteä kuituyhteys on luotettavuutensa ansiosta ollut monen yrityksen ykkösvalinta. Nyt 5G kuitenkin mullistaa pelin. Se tarjoaa pitkälti kuitua vastaavan käyttökokemuksen tuoden riittävän tasalaatuisen ja tehokkaan langattoman vaihtoehdon kuidulle. 5G sopii myös varayhteydeksi kuidulle.

Tällä hetkellä vauhdikas 5G-verkko kattaa liki 1,8 miljoonaa ihmistä eli jopa kolmanneksen suomalaisista. Tänä vuonna 5G-verkon peittoalue myös laajenee edelleen.

5G:n käyttöönotto on edullista myös sellaisissa kohteissa, joihin kuidun vetäminen olisi kallista. Kiinteässä 5G-yhteydessä ulkoradioyksikkö asennetaan kiinteistön ulkoseinään, josta laadukas 5G-signaali kulkee tukiasemaan langattomasti. Tämän ansiosta asennus ja käyttöönotto on vaivatonta, eikä vaadi suurta projektia kuten kuidun kaivaminen.

Viipaloi verkkoa tarpeiden mukaan

4G-teknologiassa yhtenä haasteena on ollut kapasiteetin vaihtelu, kun tukiaseman kaista on jaettu usealle käyttäjälle. Käytännössä tämä on voinut näkyä hidastelevana verkkoyhteytenä iltaisin ja viikonloppuisin, kun kuluttajat käyttävät suoratoistopalveluita.

Kiinteä 5G tuo tähän tulevaisuudessa merkittävän parannuksen.

”Taattu kapasiteetti on langattomissa yritysverkoissa jo nykypäivää. Jatkossa 5G:n kehittyminen tukee verkon viipaloinnin (slicing) ansiosta erilaisten yritystarpeiden toteuttamista. Yritykselle voidaan taata käyttöön esimerkiksi tietty minimimäärä kaistaa, erittäin lyhyt viive, korkea luotettavuus ja tietoturva”, DNA:n data- ja IoT-palveluista vastaava Dominique Akl kertoo.

Valmistaudu huomispäivän vaatimuksiin jo tänään

Tämän päivän työelämässä nopeat ja mutkattomat yhteydet ovat ratkaisevia. Etäpalaverit ja pilvityöskentely asettavat verkolle omanlaiset vaatimuksensa. Uuden verkkoteknologian mukana tulee myös monia teknisiä innovaatioita. Etenkin teollisuudessa ja älykaupungeissa odotukset 5G:lle ovat kovat.

”Esimerkiksi itseohjautuvien autojen tiukat tarpeet yhteyden laadun ja latenssin suhteen voivat tuntua etäiseltä. 5G mahdollistaa kuitenkin uusien sovellusalueiden kehittämisen ja käyttöönoton. Nyt on siis oikea aika innovoida ja rakentaa pohjaa langattoman verkkoarkkitehtuurin hyödyntämiselle”, Akl sanoo.

 

Tutustu 5G-tarjontaamme ja perehdy oppaan avulla 5G:n mahdollisuuksiin

Avainsanat:

Mobiili Digitalisaatio 5G Teknologiatrendit

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Artikkeli
5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön
3/2024 DNA Yrityksille

5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Telenor korosti Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Blogi
3/2024 Assi Oikari

Helikopteridronet, turvallisuus ja hiilijalanjälki: mobiilialan kansainvälinen kohtaaminen kertoo, mitkä teknologian alueet ovat kuumia juuri nyt

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.