Blogit

Kuulokkeet korville! DNA:n huippupodcastit ovat oivaa kesäkuunneltavaa. 

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Auton, junan tai vaikkapa lentokoneen kyydissä on hyvä hetki ottaa pieni hetki itselleen ja päästä kiinni maailman menosta podcastien ja äänikirjojen avulla. DNA Yrityksille on tuottanut suuren määrän erilaisia ja eri aiheisia audiomateriaaleja viimeisen vuoden aikana. Jos reunalaskenta, kyberuhat tai teknologiatrendit herättävät kiinnostuksen, alla oleva listaus avaa oven uuden oppimisille! 

Yllättävän yksinkertaista -podcast pitää sinut kiinni maailman ja teknologian muutoksessa 

Reunalaskenta on yksi tämän hetken kuumimmista trendeistä IT-maailmassa. Vaikka termi on ollut paljon esillä niin puheissa kuin mediassa, on se jättänyt monelle sormen suuhun. Tämä ei ole ihme, nimittäin termille ei ole edes olemassa virallista ja kaiken kattavaa määritelmää. Voiko reunalaskentaa ostaa litroissa? Jaksossa Reunalaskenta: Pää pilvissä vai kenties lokaalia kapasiteettia reunalla? vieraaksi saapuu Oulun yliopiston apulaisprofessori ja tutkija Ella Peltonen, joka avaa meille, mitä ihmettä reunalaskenta on – ja mihin sitä oikein käytetään. 

Kuuntele jakso Spotifyssä tai tutustu jaksosta kirjoitettuun artikkeliin

Yritysvastuu on termi, jota tuskin mikään yritys pääsee pakoon. Ja miksi haluaisikaan: Vastuullinen liiketoiminta heijastuu positiivisesti tulokseen, ja vastuullinen yritys toimii suunnannäyttäjänä. Mutta mikä oikeastaan tekee yrityksestä vastuullisen ja miten tämä voidaan todentaa? Vastuullisuustyö vie aikaa ja sen toteuttaminen vaatii toimia koko yritykseltä, aina johtoportaaseen asti. Eetti ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Salonen kertoo jaksossa, mikä on suomalaisten yritysten tilanne vastuullisuustyön kanssa. 

Kuuntele jakso Spotifyssä tai tutustu jaksosta kirjoitettuun artikkeliin

Tavallisella läppärillä hoituu netissä surffaaminen ja työt, mutta kun syntyy tarve analysoida todella suuria datamassoja tai tutkia fuusioreaktoreiden toimintaa, on supertietokone paikallaan. Mutta mikä tulee sitten avuksi, kun edes supertietokoneen laskentavoima ei riitä? No tietenkin kvanttitietokone! VTT:n tutkimuspäällikkö Pekka Pursulan johdolla pääsemme tutustumaan kvanttitietokoneiden saloihin. Millaisia mahdollisuuksia kvanttitietokoneet tarjoilevat ja voiko sellaisen peräti hankkia itselleen? 

Kuuntele jakso Spotifyssä tai tutustu jaksosta kirjoitettuun artikkeliin

Kyberrosvot -podcast vie mukanaan hyytävän kylmiin kyberrikoksiin  

Psykoterapiakeskus Vastaamon IT-järjestelmäarkkitehdin rutiininomainen toimenpide käynnisti tapahtumaketjun, jonka seurauksena 33 000 asiakkaan henkilötiedot päätyivät rikollisten käsiin. Kyberrosvot-podcastin toinen jakso perehtyy Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurtoon, joka on yksi Suomen kyberhistorian karuimmista tarinoista. Jakson asiantuntijavieraana on kyberuhkatiedustelupäällikön tehtävissä F-Securella toimiva Laura Kankaala

Kuuntele jakso Spotifystä.

Mitä on sosiaalinen hakkerointi? Entä tarvitseeko hakkeri tietokoneen hyökätäkseen? Kyberrosvot-podcastin kolmas jakso vie meidät mukanaan Atlantin toiselle puolelle, jossa sulavilla sosiaalisilla taidoilla varustettu hakkeri otti kohteekseen puhelinyhtiöitä. Miten Nokia ja ydinaseen laukaisu viheltämällä liittyvät toisiinsa? Kuuntele uusin jakso ja hämmästy hakkeritähti Kevin Mitnickin tarinasta. Jakson asiantuntijana toimii NetNordic Groupin Markus Alkio

Kuuntele jakso Spotifystä. 

Viime syksynä useat eri suomalaiset verkkomediat joutuivat kyberiskujen kohteeksi. Osa sivuista kesti, osa kaatui heti. Hyökkäyksiä torjuttiin sulkemalla ulkomaanyhteyksiä, mikä rauhoitti tilanteen ja sivustojen toiminta palautui. Mutta sama hyökkäys alkoi uudestaan tiistaina. Ja seuraavana torstaina. Kuka oli näin laajan iskun takana? Ja mikä tärkeintä – oliko kyseessä yksittäinen, suuri kiusantekotapaus vai harjoitusta johonkin suurempaan? Kyberrosvojen seitsemännessä jaksossa studion asiantuntijavieraana on Alma Median teknologiajohtaja Antti Koivisto

Kuuntele jakso Spotifystä. 

Miltä kuulostaa teknologian vuosi 2023? 

DNA keräsi jälleen vuodelle 2023 muhkean listan teknologiatrendejä. Trendit on koostettu keskusteluista eri alojen asiantuntijoiden kanssa, sekä laajasta kattauksesta kotimaisia ja kansainvälisiä tapahtumia, ilmiöitä ja vedenjakajahetkiä. Mitä nyt juuri pitää tietää tekoälystä, tietoturvasta tai vastuullisuudesta?

 

Kuuntele Teknologiatrendit-äänikirja Spotifyssä tai lataa raportti.  

Avainsanat:

Digitalisaatio Muuttuva työ Teknologia Tietoturva Tekoäly Kyberturvallisuus Teknologiatrendit

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
2/2024 DNA Yrityksille

Näin viet tekstiviestihuijareilta tehokkaan keinon esiintyä yrityksesi nimissä

Artikkeli
2/2024 DNA Yrityksille

”Apua, työntekijäni haluaa työskennellä ulkomailla” – Mitä jokaisen yrityksen tulisi tietää diginomadismista?

Artikkeli
2/2024 DNA Yrityksille

Omnitelen tutkimus: Suomen suurimmissa kaupungeissa nautitaan laadukkaasta mobiilidatapalvelusta

Artikkeli
2/2024 DNA Yrityksille

Reunalaskenta, yksityisverkot ja autonomiset droonit – millaisia keinoja moderni teknologia tarjoaa liiketoimintasi turvaksi?

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.