Blogit

Kuulokkeet korville! DNA:n huippupodcastit ovat oivaa kesäkuunneltavaa. 

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Auton, junan tai vaikkapa lentokoneen kyydissä on hyvä hetki ottaa pieni hetki itselleen ja päästä kiinni maailman menosta podcastien ja äänikirjojen avulla. DNA Yrityksille on tuottanut suuren määrän erilaisia ja eri aiheisia audiomateriaaleja viimeisen vuoden aikana. Jos johtaminen, kyberuhat tai teknologiatrendit herättävät kiinnostuksen, alla oleva listaus avaa oven uuden oppimisille!  

Kyberrosvot -podcast tarjoilee true crimea parhaimmillaan   

Oletko kuullut hyytävää tositarinaa kalifornialaisesta pikkukaupungista, jonka juomavesi myrkytettiin etäyhteydellä? Kun kyberhyökkäys kohdistuu kriittiseen infraan, eivät vaarassa ole vain rahat – pahimmillaan voi mennä jopa henki. Toimittaja ja juontaja Peter Nymanin vieraana valtion kyberturvallisuusjohtaja Rauli Paananen ja DNA:n tietoturvaliiketoiminnan Business Manager Juho Saarinen

Kuuntele jakso Spotifystä!   

Tässä jaksossa syyniin joutuu kyberrikollisuuden palveluteollisuus ja tutuksi tulevat sellaiset termit kuin CaaS ja RaaS. Mitä se tarkoittaa, kun kuka tahansa voi tilata kyberrikoksen netistä? Ja ennen kaikkea – miten siihen voidaan yrityksissä varautua? Studioon saapuvat Suomen tietoturvakentän wiralliset wanhukset, Herrasmieshakkerit-äänijulkaisun Mikko Hyppönen ja Tomi Tuominen.

Kuuntele jakso Spotifystä

Onko tämä kenties kaikkien aikojen katalimmasta deepfake-huijaus? Hongkongilaisfirman työntekijä päätyi siirtämään rikollisten haltuun lähes 24 miljoonaa euroa – tietämättään. Tekoälyn ja deepfake-teknologian kehittymisen myötä myös yrityksiin kohdistuvat huijausyritykset ovat muuttuneet ovelimmiksi ja monimutkaisemmiksi. Miten niitä voidaan tunnistaa ja torjua? Millaisia uhkia ja uusia vaatimuksia tekoäly tuo yritysten tietoturvaan? Entäpä mahdollisuuksia? Vieraana Nordean petostorjunnan asiantuntija Sara Helin

Kuuntele jakso Spotifystä.  

Mitä ovat vuoden 2024 teknologiatrendit?

DNA esittelee 14 teknologiatrendiä vuodelle 2024. Teknologia-alan suurin hiljattainen mullistus on eittämättä ollut tekoälyteknologian salamannopea aluevaltaus kaikilla aloilla. Teknologinen kehitys vastaa myös ilmastonmuutoksen haasteeseen monella tavalla, mutta samalla etsitään vastauksia kiperiin kysymyksiin digitalisaation kestävyydestä ja digikuorman vähentämisestä.  

Kuuntele Teknologiatrendit-äänikirja Spotifyssä tai lataa raportti.  

Inhimillisen johtamisen dna -podcast herättää ajatuksia hyvän johtamisen vaikutuksesta ja merkityksestä 

Podcastin ensimmäisessä jaksossa pureudutaan ihmisyyteen. Millaista on johtaminen tänä päivänä – huomioidaanko koko ihminen? Entä, millaista on hyvä inhimillinen johtaminen sekä johtajan että johdettavan yksilön näkökulmasta? Mitkä taidot korostuvat tulevaisuudessa? 

DNA:n toimitusjohtajan Jussi Tolvasen vieraina aiheesta ovat keskustelemassa Katri Saarikivi ja Pauli Juuti. Saarikivi on Suomen tunnetuimpia aivotutkijoita ja työskentelee tiiminvetäjänä Helsingin yliopiston Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä. Pauli Juuti on puolestaan tehnyt pitkän uran johtamisasiantuntijana ja kirjailijana. 

Kuuntele jakso Spotifyssä!  

Mistä intohimo ja motivaatio kumpuavat? Miten johtaja voi syttyä itse ja sytyttää kipinän myös työntekijöissään ja koko organisaatiossaan? Miten johtaja voi irtautua arjen oravanpyörästä ja antaa aikaa ja tilaa syvälliselle ajattelulle? Mitä siitä voi seurata? Tällä kertaa Jussi Tolvasen vieraana on Suomen tunnetuin filosofi Esa Saarinen. Saarinen on auttanut pitkän uransa aikana monia yritysjohtajia Nokiasta Marimekkoon. Hän uskoo vahvasti, että syvällisempi ajattelu synnyttää parempaa elämää. 

Kuuntele jakso Spotifyssä

Me kaikki kohtaamme vaikeita muutoksia. Niin henkilökohtaisessa elämässä, työrooleissamme kuin organisaatioina. Miten vaikeista muutoksista selviää? Mistä saa voimaa, joka kantaa muutosten yli ja auttaa ajattelemaan positiivisesti? Tähän jaksoon Jussi Tolvanen on kutsunut vieraikseen Elisabet Lahden ja Turkka Kuusiston, joista kumpikin on kokenut erilaisia vaikeita muutostilanteita. Henkilökohtainen trauma sai Lahden tutkimaan rakentavaa sisua meissä jokaisessa olevana voimavarana. Sisututkijaksi väitellyt Lahti kiertää kouluttamassa ja puhumassa. Kuusisto johti Postia läpi vaikeiden muutosten ja luotsaa nyt toimitusjohtajana Finnairia. 

Avainsanat:

Digitalisaatio Muuttuva työ Työkulttuuri Innovaatio Teknologia Tietoturva Pilvipalvelut Johtaminen Robotiikka Tekoäly Kyberturvallisuus Teknologiatrendit

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Homma rullaa, työkalut pelaavat ja tietoturva on kunnossa – Miten yrityksen IT-ostot kannattaa hoitaa?

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Liningin vedenohjausjärjestelmä valvoo maailman puhtaimman veden kulkua IoT- ja APN-ratkaisujen avulla

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.