YRITYSLIITTYMÄT

Roaming – yritysliittymän käyttö ulkomailla

Tietoa EU- ja ETA- alueen roaming-hinnoittelusta.

DNA:n roaming-hinnoittelu perustuu hintaryhmiin. Puhelun soittaminen ja vastaanotto veloitetaan sekuntipohjaisesti. Hinnat koskevat normaalihintaisia puheluita ja tekstiviestejä; eivät videopuheluita, erityishinnoiteltuja puheluita tai viestejä esim. palvelunumeroihin.

Tekstiviestien vastaanotto ulkomailla on maksutonta.

Ulkomailta Suomeen soitettaessa asiakasta laskutetaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Kaikista ulkomailla vastaanotetuista puheluista veloitetaan hinnaston mukainen vastaanottomaksu.

Roaminghinnasto alv.0%

Soittaminen ulkomailla

DNA pyrkii ohjaamaan ulkomaan puheluliikenteen automaattisesti suositeltuun verkkoon.

Ulkomailla soitettaessa vastaanottajan puhelinnumeroissa on käytettävä maatunnusta. Esim. soitettaessa suomalaiseen puhelinnumeroon alkuun lisätään +358 ja ruotsalaiseen +46.

Tiedonsiirto ulkomailla

Euroopan unionin verkkovierailuasetukseen perustuen DNA:n matkapuhelinliittymiin on kytketty n. 50 euron ulkomaan tiedonsiirtokäytön saldoraja. DNA-asiakas voi nostaa saldorajaa tai poistaa sen kokonaan ilmoittamalla siitä asiakaspalveluun.

Jos tiedonsiirtosaldoraja täyttyy ulkomailla, liittymää voi edelleen käyttää puheluihin ja tekstiviesteihin. Jos puhelimessa on internet-valmius, helppo tapa estää yllättävät tiedonsiirtokulut on tarkistaa käyttöoppaan ohjeiden mukaisesti, että yhteys ei ole automaattisesti päällä ja että se katkeaa automaattisesti jokaisen tiedonsiirtoyhteyden käyttökerran jälkeen.

Jos puhelimella luetaan sähköposteja, tiedonsiirtokuluja voi estää myös valitsemalla sähköpostin synkronointi manuaaliseksi tai ottamalla se matkan ajaksi kokonaan pois päältä.

Multimediaviestit

Multimediaviestien lähettäminen ulkomailla maksaa kuten liittymätyypin mukainen kotimaan MMS-viesti lisättynä käytettävän operaattorin hintaryhmän mukaisen tiedonsiirron hinnalla. MMS-viestin vastaanotto ulkomailla maksaa käytettävän operaattorin hintaryhmän mukaisen tiedonsiirron hinnan.

Oletko soittamassa Suomesta ulkomaille?

Suomesta ulkomaille soitettavien puheluiden hinnat löydät DNA Ulkomaanpuheluhinnastosta.