PALVELINKESKUSPALVELUT

Konesalipalvelut

DNA:n konesalissa palveluja on tarvittaessa helppo laajentaa tai muokata tilanteiden ja tarpeiden muuttuessa. Näin omat investoinnit voidaan välttää ja saavuttaa säästöjä tietohallinnon kokonaiskustannuksissa. Samalla omat palvelinkäytöstä vapautuvat tilat voi ottaa tuottavampaan käyttöön, ja esimerkiksi siirtyminen uusiin toimitiloihin onnistuu ilman käyttökatkoja.

Kulunvalvonta

Kulku tiloihin tapahtuu sähköiseen kulunvalvontajärjestelmään määritettyjen oikeuksien perusteella aina ulko-ovelta laitekaappiin saakka. Asiakas saa käyttöönsä tarvitsemansa määrän kulkuoikeuksia ja niitä voidaan hallita joustavasti tilanteiden muuttuessa. Kulkuoikeudet on suojattu henkilökohtaisella PIN koodilla.

Jäähdytys

Konesalissa käytetään energiatehokasta, useita ympäristöpalkintoja saanutta kaukojäähdytystä. Salissa on oma kaukojäähdytysliittymä ja -keskus, lisäksi erilliset vedenjäähdytyskoneet. Jäähdytysjärjestelmillä on erilliset jäähdytyspiirit.

Laitetilan jäähdytys on toteutettu alueesta riippuen aluekohtaisilla vakioilmastokoneilla tai rivijäähdyttimillä, vähintään n+1 mitoituksella. Laitetilassa käytetty kylmä-/kuumakäytävä -asetelma tehostaa jäähdytysilman jakamista palvelimille ja vähentää eri lämpötiloissa olevien ilmavirtojen sekoittumista toisiinsa.

Laitepaikat

Laitetilasta on saatavilla puolikkaita (21U) ja kokonaisia (47U) laitekaappeja. Vakioitujen IT-laitekaappien mitat ovat 800x1200mm.

Sähkönsyöttö

Kaikkiin laitekaappeihin tulee kaksi erillistä sähkönsyöttöä, joista vähintään toinen on varmennettu akustolla. Voimalaiteet on varmennettu tekniikasta riippuen joko n+1 tai 2N. Molemmat sähkönsyötöt on varmistettu varavoimakoneilla. Laitekaappeja on saatavilla sekä kolmivaiheisena 230V AC että 48V DC sähkönsyötöllä.

Palosuojaus

Konesalissa on käytössä Argon-kaasusammutusjärjestelmä, jossa on automaattinen kaasumäärän tarkkailujärjestelmä ja kaksi erillistä kaasulaukaisualuetta. Tiloissa on kaksi erillistä havainnointipiiriä (paloilmaisimet ja näytteenottoputkisto), joilla ohjataan kaasun automaattilaukaisua. Hälytykset välittyvät 24/7/365 miehitettyyn valvomoon sekä aluehälytyskeskukseen.

Tietoliikenneyhteydet

Tietoliikenneyhteydet on kahdennettu palvelinlaitteelta ja laitetilasta eteenpäin. Laitetilaan tulee kaksi erillistä kuituyhteyttä DNA:n runkoverkosta. Laitetilassa on kaksi runkoreititintä, joihin kuidut on kytketty. Laitetilassa on lisäksi DNA:n 4G tukiasema.
 

Harkitsetko? Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä yrityksellesi sopiva ratkaisu.

Yleisimmät tietoliikenneonglemat -opas

Yritysten yleisimmät tietoliikenneongelmat – ja vinkit niiden ratkaisuun

Yleisimpiin ICT-ongelmiin löytyy usein helppo ratkaisu. Lataa opas ja lue vinkit.

Miksi valita DNA kumppaniksi

DNA on uuden työn edelläkävijä. Lue miksi meidät kannattaa valita kumppaniksi.