Blogit

Kesällä voi taas keskittyä – mitä kaikkea johtajan tulisi tietää tekkimaailman menosta?

Sata rautaa tulessa ja hyvä kun edes Hesaria on kerennyt aamuisin selailemaan. Kuulostaako tutulta? Johtajat ovat taas saaneet paahtaa täysillä koko kevään ja lähestyvä kesäloma lupailee hetken helpotusta. Mökillä onkin oiva hetki syventyä lukemaa uusista trendeistä ja saamaan inspiraatiota tulevaan syksyyn.

Tärkeimmät vinkit ja välineet yritystoiminnan tueksi

Hyydyttääkö kuittirumba? Riivaako repaleinen tietoturva? Ja tämän päälle vielä yhteydetkin tökkivät – johan nyt on! Koronapandemian alkaessa joutui moni johtaja tekemään nopeita ratkaisuja, jotta henkilöstölle saatiin kelvolliset laitteet ja yhteydet kotitoimistolle. Nyt, kun konttoreilla kahviautomaatit taas surisevat ja etätyön tasapaino alkaa löytyä, on hyvä hetki tarkastella koko yrityksen yhteyksiä kriittisesti.

Itsepalvelun merkitys palvelukanavissa korostuu yhä useammin. Asiakkaat hoitavat helpoimmat asiat mielellään itse, mutta samalla monimutkaisempiin ongelmiin kaivataan entistä yksilöidympää palvelua. Monikanavainen asiakaspalvelu vastaakin palvelutrendien vaatimaan muutokseen.

Maailma muuttuu koko ajan monimutkaisemmaksi. Yritysten tietoverkossa voi olla perinteisten tietokoneiden lisäksi mobiililaitteita, älykelloja tai esineiden internetin antureita. Sen lisäksi, että verkon pitää yhdistää toisiinsa yrityksen eri toimipisteet, tarvitaan usein myös yhteydet pilvipalveluihin ja konesaleihin. Onko yritysverkollesi siis paras vaihtoehto MPLS vai SD-WAN?

Tämä teknologiasta kannattaa nyt tietää

Ilmastonmuutoksen hälytyskellojen soidessa yhä kovempaa teknologia ja digitalisaatio tulevat avuksemme, ennustaa Telenor Research raportissaan. Työntekijät eivät ole halukkaita odottamaan, että heidän työnantajansa muuttuu ilmastoystävälliseksi. He haluavat toimia, ja he ovat innokkaita oppimaan miten. Vuonna 2022 työntekijät vaativat verkkokursseja ja mikrotutkintoja, joiden avulla he voivat auttaa selviytymään suurimmasta globaalin yhteisömme kohtaamasta haasteesta – ilmastonmuutoksesta.

Reunalaskenta mainitaan joka paikassa, mutta mitä ihmettä se oikein tarkoittaa? Reunalaskennalle ei ole olemassa vielä virallista ja kaiken kattavaa määritelmää – ja määritelmä saattavaa vaihdella sen mukaan, keneltä sitä kysyy. Pyysimmekin Oulun yliopiston apulaisprofessori Ella Peltosta selvittämään asiaa meille.

Kirjoittaako tulevaisuudessa tekoäly sähköpostit ja toimiiko kollegana robotti? Miten metaversumi muuttaa maailmaa? Mitä on bittimätä? Keräsimme yhteen vuoden 2022 teknologiatrendit, jotta pysyt ajan hermolla maailman menosta!

Millaisia asioita muut johtajat pohtivat

DNA:n yritysliiketoiminnan vetäjänä toimiva Olli Sirkka on yritysten ja yhteiskunnan digitaalisen kilpailukyvyn puolestapuhuja ja käytännön toteuttaja. Olli kirjoittaa blogissaan, kuinka etätyöhön siirtymävaihe sujui DNA:lla teknisesti ongelmitta. ”Teknisesti ongelmitta” onkin tietotyöläisille ja digi-ihmisille kovin mieluista termi – mutta mitä hybridityön johtaminen vaatii teknologian ulkopuolella?

DNA:n toimitusjohtaja Jussi Tolvanen on luotsannut yritystä nyt toimitusjohtajana yli sata päivää. Alku on ollut vauhdikas. Perehdyttävää on riittänyt aina puhelinkaupan kiemuroista siihen, millaisia mahdollisuuksia 5G-teknologia tuo yrityksille. Lue, miten Jussin polku DNA:lla on lähtenyt käyntiin!

Turun palloseura halajaa paluuta suurten joukkoon päävalmentaja Jussi Ahokkaan valmennuksessa. Sinne ei ole oikotietä eikä hokkuspokkuksia: menestys rakentuu yhteistyön ja toimivan arjen sekä vahvaan arvopohjaan varaan. Millä rakennuspalikoilla Ahokas jahtaa menestystä?

Oppaista oppia

Tee ja johda tuloksellista hybridityötä. Kerro, kerro kuvastin, mikä ois työtapa ihanteellisin? Uudet digitaaliset tavat työskennellä tuovat tullessaan liudan kilpailuetuja, joista jokainen organisaatio pääsee halutessaan nauttimaan jo nyt. Joustavat työskentelytavat parantavat palvelua, tehostavat työtä ja motivoivat henkilöstöä.

Yritysverkko menestyvän liiketoiminnan veturina – kotimaassa ja kansainvälisesti. Liiketoiminnan ja työelämän uudet vaatimukset, pilvipalvelujen yleistyminen ja uudet verkkoteknologiat vaativat yritysverkon mukautumista. Tässä oppaassa käydään läpi pilven aiheuttamat yritysverkon muutokset, tietoturvan ja optimoinnin tarpeet sekä 5G:n hyödyt liiketoiminnalle. Lopuksi tutustumme SD-WAN-ratkaisuihin sekä kansainvälisen yritysverkon vaatimuksiin.  

Avainsanat:

Digitalisaatio Muuttuva työ Työkulttuuri Viestintä Teknologia Monikanavaisuus Teknologiatrendit

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Liningin vedenohjausjärjestelmä valvoo maailman puhtaimman veden kulkua IoT- ja APN-ratkaisujen avulla

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.